Cand unul inseala, celalat poate ierta?
Raspunsuri - Pagina 11
Moira spune:
Am gasit raspunsul. Nu se poate ierta, mai ales cand esti bataia de joc a amantei, sacul de box al sotului si presul de sters al socrilor. Bunatatea si iertarea sunt considerate prostie si slabiciune.
Rog moderatorii si inchida subiectul pentru ca si eu am inchis un capitol al vietii mele.
Oameni buni, nimeni nu merita sa fie batut, jignit, aruncat in strada, nimeni. Sa nu indurati ce am indurat eu.
Moira
MissParker spune:
Moira, crede-ma ca e mai bine asa!!! Ai sa vezi.
Putere, putere si putere iti doresc!!!! Nu conteaza de cate ori cazi, conteaza sa te ridici si sa mergi mai departe!
Vei avea parte de ceva mai bun in viata, o meriti!
si profita de sfarsitul acestui an pentru a face si tu un nou inceput, spre o viata mai frumoasa!
Felicia 13+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Chuny spune:
Sper ca ai macar cateva persoane alaturi de tine ! Sa petreci linistit Revelionul, gandindu-te ca viata iti ofera o noua sansa de a fi fericita. Curaj, lumea nu s-a terminat din cauza unei canalii,mai exista si OAMENI.
Moira spune:
Am revenit iar la o luna dupa ce am aflat ca ma inseala si dupa tot cosmarul pe care l-am trait, pot sa zic ca sunt mai bine. Nu m-am impacat in totalitate cu ideea, insa mi-am promis sa nu mai sufar si sa incep sa traiesc si pentru mine. Suntem tot impreuna, el nu vrea sa ne despartim si ca a avut accese de violenta din cauza faptului ca i-a fost frica ca voi pleca. Ma rog, pentru moment, nu mai cred prea multe.
Este greu, dar sper ca voi reusi. Cat despre partea cu iertarea, nu stiu ce sa mai zic. Cred ca daca aceasta casnicie va mai functiona, va fi pe baza unei noi relatii pe care o construim, nu pe baza a ceea ce a fost. Cred ca m-am schimbat sau ca sunt in curs de schimbare.
Va multumesc,
Moira
alice2004 spune:
Moira, ! Iti doresc numai bine, sa ai grija de tine si sper din tot sufletul sa reusesti ! Te asteptam cu cit mai multe vesti bune !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
MissParker spune:
quote:
Originally posted by Moira
Suntem tot impreuna, el nu vrea sa ne despartim si a avut accese de violenta din cauza faptului ca i-a fost frica ca voi pleca.
Ei, asta da manifestare a "iubirii"
Iarta-ma, Moira, dar iti doresc din suflet sa nu te lasi pacalita! Tu chiar crezi ca un om care te iubeste se comporta violent cand stie ca tot el a facut-o lata si ca trebuie sa-si asume raspunderea pentru consecinte?
Mie sotul tau mi se pare atat de imatur, lipsit de caracter, isteric, egoist si neiubitor incat mi se rupe sufletul sa ma gandesc ca poate vei ramane cu el.
Stiu ca vrei sa uiti durerea, dar durerea aia ti-a fost provocata de el, de tradarea lui, iar daca ierti si uiti acum, ai sa platesti mai tarziu o factura mult mai grea, cand vei mai fi pierdut alt timp pretios din viata ta, un timp pe care l-ai fi putut folosi pentru a-ti retrasa drumul in viata si pentru a te elibera sufleteste de o relatie toxica, parazitara.
Unele lucruri frumoase nu ti se pot intampla decat daca le faci loc, curatindu-ti viata de balast. Dar asta se vede abia dupa aceea.
Felicia 15+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Moira spune:
Miss Parker, citesti in mine ca intr-o carte deschisa. Aceleasi probleme mi le-am pus si eu: de ce sa pierd timp, de ce sa stau cu un om care mi-a aratat (pe pielea mea) ca poate fi violent, de ce sa fiu tot timpul in stare de alerta si de ce sa trebuiasca sa fiu in permanenta suspicioasa. Ca sa nu mai zic de lungul razboi cu socrii si cu amanta insasi, care nu vrea sa ma lase in pace. Ba chiar, inainte de sarbatori, i-a dat termen sa se desparta de mine si cate si mai cate, ca daca le-as spune, probabil ca nu m-ar crede nimeni, ar zice ca sunt povesti din filme sau din carti. Modul in care un barbat poate fi manipulat este inspaimantator si surprinzator, totodata. Iar barbatii...nu isi dau seama decat prea tarziu. Asa s-a intamplat si cu domnul meu sot, imi spune ca s-a terminat, ca aia este o femeie usoara etc, insa nu stiu daca este suficient de puternic sa iasa de sub papucul ei.
Pentru moment, ma gandesc la mine si la ce voi face cu viata mea, nu mai vreau sa fiu o epava, plansa, incercanata, slaba si disperata.
M
cris_08 spune:
Moira,
Pe mine ma cheama cristina, am un baiat de 14 ani si in urma cu 3 ani am trecut prin ce treci tu acum; in momentul de fata sunt singura cu copilul, am momente (doar momente) in care-mi este incredibil de greu si imi pun intrebarea cum ar fi fost daca as fi putut ierta?! Este nevoie de luciditate si calm sa "socotesti" daca poti sa faci asta si daca merita, iar cat timp situatia este fierbinte, numai limpede nu-ti este capul.
In momentele in care simt ca ma apasa toate greutatile si sunt pe cale sa ma indoiesc de decizia pe care am luat-o in urma cu ceva timp, ma scutur si-mi dau seama ca eu nu as fi putut trai langa un om in care am investit incredere, dragoste, anii tineretii mele, si care avea rolul de a ma proteja si iubi, dar care m-a tradat si a tradat tot ce are pret pentru mine. La momentul respectiv nici macar nu mai puteam respira in preajma lui, imi era teama si scarba totodata. In cazul lui nu a fost o gresala, o intamplare....practica sportul cu inselatul de ceva timp(am aflat ulterior), si cand a dat peste o sportiva hotarata, dispusa sa mearga pana la capat, am afalat si eu; am primit telefoanele de rigoare (asa fac mai toate) si cand domnul nu a mai putut nega, mi-a replicat ca "asa fac toti barbatii", "asa-i in casniciile lungi", "trebuia sa ma fac ca nu stiu si sa am incredere in el" ?! si tot asa. Dar in momentul adevarului a inteles ca rolul lui de cap de familie respectat este istorie si pentru un ego nemasurat asa ceva este greu de suportat. Si a inceput razboiul...mi-am urmarit sotul cum s-a transformat intr-un timp record intr-un derbedeu, asa cum numai in filmele proaste vezi; din pacate pana am reusit sa-l scot din casa am trait un cosmar, timp in care m-am uscat pe picioare. Cand am reusit sa strang bani pentru divort, l-am anuntat si m-a intrebat DE CE? Cata aroganta!
Concluzia, a ierta, a o putea lua de la capat, depinde de fiecare persoana in parte si de fiecare situatie; ca asa sunt toti barbatii, eu nu cred, si faptul ca ei gasesc o explicate ca "nu inseamna nimic" demonstreaza ca nu este vorba de o scapare, o gresala ci de un stil de viata; cu atat mai grav cu cat vad cata suferinta provoaca celor apropiati.
Acum avem o relatie civilizata de dragul copilului, nu am dorit nici o clipa sa ii indepartez, insa tot mai simt sila, repulsie si un adanc dispret..mai ales;
Nu stiu daca te-am ajutat cu ceva din cele scrise, eu la momentul respectiv nu am discutat cu nimeni si am infruntat totul singura; abea mai tarziu mi-am dat seama ca mi-ar fi prins bine niste sfaturi sau pareri.
sa fi tare si sa ai grja de tine
c
MissParker spune:
Moira draga, "cartea" din care citesc eu este una imensa, in care noi suntem doar doua capitole. Povestea ta seamana prea tare cu a mea cu fostul sot. Si ala se lasa manipulat de "mandruta" lui, venise mai intai la mine sa-mi spuna ca el vrea sa se simta din nou liber (!), iar eu i-am pronosticat ca ea il va presa sa se desparta de mine, ca doar gastele si nesimtitele care se cupleaza cu barbati insurati n-o fac ca sa-i ajute pe ei sa-si recapete libertatea, ci ca sa-i ia ele...
Ca si al tau, al meu venise apoi - cand ailalta facea presiune prea mare asupra lui - cu coada intre picioare inapoi la mine, dar atentie! Nu din dragoste prea mare pentru mine sau din cauza regretelor sau a constiintei ca a gresit sau ca s-a inselat... Abia mai tarziu am realizat ca intoarcerea "fiului risipitor" a avut o singura cauza: la mine ii era mai comod, mai caldut, mai fara reprosuri. Ce rau imi pare ca nu am constientizat treaba asta mai devreme. De aceea incerc sa te ajut sa-ti dai si tu seama de adevarata motivatie a lui: sa scape de stres, sa revina la acel status quo caldicel si linistit, sa scape de zbucium si de nervi, sa scape de presiune, deci pe scurt: din lasitate si slabiciune, nu din caracter sau onoare sau - ha! - iubire fata de tine.
Stiu ca adevarul doare, dar crede-ma ca minciuna (mai ales aia pe care ne-o spunem noua insine) face ravagii si mai mari. Intotdeauna.
cris_08, m-a impresionat tare mult si povestea ta, nu-mi pot decat imagina durerea si suferinta si chinurile prin care ai trecut. Te felicit din suflet ca ai avut taria sa te rupi si sa nu mai fii presul de sters pe jos al unui barbat de nimic. Bravo tie!