IMPARTASANIA
Raspunsuri - Pagina 3
denizel spune:
Piticuta, pup mult, mult!! Sincer, sper sa-ti fi fost de folos si sa nu te fi suparat sau sa te fi facut sa te indoiesti si mai tare.
Ai grija de tine!!
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by piticasigogosica
DA,recitind mesajul,am vazut ca e putin rupt din context,ceea ce nu a fost intentia mea.Vroiam sa spun ca faptul ca bebe are febra,ma ducea cu gandul la posibilitatea de a fi racit cu ocazia impartasitului.SI DE AICI INDOIELILE :
1.cat de "sterila" este acea lingurita pentru impartasit(desi se spune ca NU se poate intampla nimic)???
2.daca prin impartasanie ne unim cu trupul lui Hristos DE CE ar ingadui ca un copilas sa se imbolnaveasca chiar atunci????
Deci Iileana de asta nu am inteles mesajul tau,nu fiindca as fi avut MARI INDOIELI in legatura cu ce sa fac daca copilul are febra(sunt mama de 2 copii) si nu as fi postat oricum subiectul asta aici.
Merci pentru urarile de sanatate.
Poate imi raspunde cineva legat de INDOIELILE mele.
poze
Iri cu doi Ingerasi Iris si Cosmin
Niciunde nu este poruncit, de Iisus Hristos sau de apostoli, ca vinul si painea sa fie amestecate si sa fie date cu lingurita. Ele s-au impartit separat, painea prima data, iar pe urma vinul.
Procedura unor Biserici nu mai este conforma Scripturii si de multe ori apar tot felul de probleme si intrebari!
Cat de sterila este o lingurita din care au mancat 1 sau 100 de oameni inaintea noastra? Cred ca nu mai poatre fi vorba de sterila, ci de cate boli poate transmite o asemenea lingurita?
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by denizel
Iri, tu ai citit ce ti s-a scris aici in legatura cu impartasitul?
Uite, iti pun un citat luat dintr-un mesaj care ti-a fost adresat :"Cina Domnului este o comemorare, asa cum a zis Domnul Iisus, o luam spre pomenirea Lui!:
LUCA 22: 17 Si a luat un pahar, a multamit lui Dumnezeu, si a zis: ,,Luati paharul acesta, si impartiti-l intre voi;
LUCA 22: 18 pentruca va spun ca nu voi mai bea de acum incolo din rodul vitei, pana cind va veni Imparatia lui Dumnezeu.``
LUCA 22: 19 Apoi a luat pine; si, dupa ce a multamit lui Dumnezeu, a frint-o, si le-a dat-o zicind: ,,Acesta este trupul Meu, care se da pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.``
LUCA 22: 20 Tot astfel, dupace au mincat, a luat paharul, si li l-a dat, zicind: ,,Acest pahar este legamintul cel nou, facut in singele Meu, care se varsa pentru voi.``
Vinul din pahar reprezinta legamantul cel nou facut in Sangele lui Iisus."
Legat de indoielile tale:1. da, "se spune" ca nu se poate intampla nimic.
Poate ca multi oameni, care au sistemul imunitar bine dezvoltat, nu patesc nimic daca ating cu buzele lingurita aia pe care au atins-o alti 50 inainte de ei.
Sau altii, daca se imbolnavesc la o saptamana dupa ce s-au impartasit, nu se gandesc ca s-ar putea sa li se traga de acolo.
Eu am citit un alt subiect aici pe DC si, povestea o fata care s-a dus la impartasit si avea un herpes urias ca, vazand-o, preotul a acceptat sa ii dea vinul cu lingurita pe care ea si-o adusese de acasa.
Deci, vezi? Nici macar preotii nu cred ca lingurita aia e sterila.2. Legat de intrebarea ta in legatura cu non-interventia lui Dumnezeu...
Pai, zi si tu: daca oamenii nu respecta niste norme elementare de igiena (cum ar fi sa nu-si amestece saliva unii cu altii), El ce ar putea sa faca?
Sa intervina non-stop si sa ne traga de maneca?
Sa intervina in mod miraculos si sa dea peste mana preotului care indreapta lingurita spre buzele cuiva, dupa ce tocmai a impartasit pe altcineva suferind de o boala care se transmite prin saliva? sau dupa ce tocmai a impartasit pe cineva care nu s-a mai spalat de 3 zile pe dinti?
Aia bolnavi, ca aia bolnavi! Da' ce te faci cu aia care nu prea au treaba cu spalatul pe dinti? :-))
Stii vorba aia: capul face, capul trage :-).
Uite, tot la subiectul ala, povestea o alta tipa ca, la o biserica greco-ortodoxa din Statele Unite (unde se impartasesc ea si copiii ei) se folosesc lingurite individuale.
Poate peste vreo 200 de ani, vom renunta si noi la lingurita comuna :-)In tot cazul, eu cred ca febra sau raceala copilului tau nu au legatura cu impartasitul. Pur si simplu s-a intamplat sa se imbolnveasca in ziua in care l-ai dus la biserica.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
eu zic sa renuntam la impartasanie cu totul, ce, nu putem comemora acasa, la un pahar de vin si o felie de paine?acum serios vorbind, Denizelule, ma intreb la care "noi" te referi avand in vedere ca la voi la adunare presupun ca nu folositi lingurita ca sa "comemorati" moartea lui Hristos, luand vin si paine dintr-un pahar comun, nu-i asa?noi ortodocsii credem ca impartasania reprezinta in mod real Trupul si Sangele lui Hristos, deci nu avem de ce sa ne temem Iri, e post, si e normal sa te incerce ispite.Noi ne impartasim copiii cat se poate de des, si nu s-au imbolnavit niciodata din cauza asta.Referitor la acest lucru, am citit o intamplare din viata Sf. Ioan Maximovici.Sfantul a fost chemat o data sa impartaseasca o femeie care fusese muscata de un caine turbat si era pe moarte.Exact in clipa in care a fost impartasita a intrat intr-o criza si a scapat Sfanta Impartasanie din gura.Sfantul Ioan Maximovici a luat imediat Sfantul Trup si l-a inghitit, spre groaza celor din jur, stiindu-se ca turbarea este foarte contagioasa.Dar el le-a spus sa stea linistiti, ca nu se va intampla nimic, si chiar asa a fost(poti citi viata Sfantului aici :
http://www.crestinortodox.ro/Viata_Sfantului_Ioan_Maximovici-122-6876.html) Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
eu zic sa renuntam la impartasanie cu totul, ce, nu putem comemora acasa, la un pahar de vin si o felie de paine?
Nu! Eu zic sa ne impartasim asa cum ne spune Scriptura. Scriptura nu vorbeste despre impartasirea copiilor, ci a celor care realizeaza ce este aceasta Impartasanie (Cina).
Ascultand de Scriptura, ascultam de Cuvantul lui Dumnezeu si de Canonul(Norma) stabilit de Duhul Sfant!
miereamara spune:
quote:
Originally posted by acsintetinaquote:
Originally posted by piticasigogosica
DA,recitind mesajul,am vazut ca e putin rupt din context,ceea ce nu a fost intentia mea.Vroiam sa spun ca faptul ca bebe are febra,ma ducea cu gandul la posibilitatea de a fi racit cu ocazia impartasitului.SI DE AICI INDOIELILE :
1.cat de "sterila" este acea lingurita pentru impartasit(desi se spune ca NU se poate intampla nimic)???
2.daca prin impartasanie ne unim cu trupul lui Hristos DE CE ar ingadui ca un copilas sa se imbolnaveasca chiar atunci????
Deci Iileana de asta nu am inteles mesajul tau,nu fiindca as fi avut MARI INDOIELI in legatura cu ce sa fac daca copilul are febra(sunt mama de 2 copii) si nu as fi postat oricum subiectul asta aici.
Merci pentru urarile de sanatate.
Poate imi raspunde cineva legat de INDOIELILE mele.
poze
Niciunde nu este poruncit, de Iisus Hristos sau de apostoli, ca vinul si painea sa fie amestecate si sa fie date cu lingurita. Ele s-au impartit separat, painea prima data, iar pe urma vinul.
Procedura unor Biserici nu mai este conforma Scripturii si de multe ori apar tot felul de probleme si intrebari!
Cat de sterila este o lingurita din care au mancat 1 sau 100 de oameni inaintea noastra? Cred ca nu mai poatre fi vorba de sterila, ci de cate boli poate transmite o asemenea lingurita?
Total de acord!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
piticasigogosica spune:
Dragilor
Nu am vrut ca acest subiect sa nasca discutii intre diferitii adepti ai credintei crestine.Suntem cu totii fii lui Dumnezeu si CRED SINCER ca nu avem dreptul sa JUDECAM pe nimeni,mai ales daca cineva crede cu CONVINGERE in ceea ce face.
In alta ordine de ideai,daca pana acum aveam INDOIELI,acum sunt BULVERSATA
Stiti ce are baietelul meu HERPANGINAadica in gatutul lui se afla bubite mici rosii...si cred dureroase.Acum cateva ore mi-a zis doctorul.E o boala contagioasa,deci a luat-o!Se manifesta f repede de la contactare.Si chiar daca ma doare sa spun a luat-o cu ocazia impartasaniei Am eliminat orice alta posibilitate,Cosmin a stat numai in casa in ultima saptamana.
DECI ....CE NE FACEM???
Sunt crestin ortodoxa si cred in Dumnezeu.Ma suspun canoanelor bisericesti,dar asta nu pot accepta!!!!
Probabil veti zice ca si voi v-ati impartasit copii si nu au patit nimic.Si eu am facut-o de nenumarate ori cu Iris,fetita mai mare DAR??????????????!!!!!
Cosmin e un pui mic,nu are inca anticorpi,probabil ca un alt copil mai mare nu ar fi luat nimic la aceeasi impartasanie.
Acum ma gandesc ce voi face,imi voi mai impartasii copilasii.Cu siguranta cu lingurita mea...dar asta nu prea curand.Desi aceasta lingurita va fi introdus in acelasi vin
Mi-e sufletul plin de indoieli si chiar daca e post,nu pot gandi altfel!!!!!
Eu as avea o propunere:de ce preotii sa nu impartaseasca lumea altfel sa inmoaie anafura in vin si sa ne dea asa cu mana?!!!!
Ma retrag langa micut,probabil vom avea o alta noapte cu febra peste 39.
DOMANE AJUATA!
denizel spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
eu zic sa renuntam la impartasanie cu totul, ce, nu putem comemora acasa, la un pahar de vin si o felie de paine?
quote:
acum serios vorbind, Denizelule, ma intreb la care "noi" te referi avand in vedere ca la voi la adunare presupun ca nu folositi lingurita ca sa "comemorati" moartea lui Hristos, luand vin si paine dintr-un pahar comun, nu-i asa?
Na-ti-o buna, ca ti-am dres-o!
Hai sa-ti explic:
La mine la biserica, Cina Domnului are loc astfel:
1. In genunchi, pastorul spune o rugaciune superba in care cere binecuvantarea Domnului asupra painii.
Painea asta, sunt niste patratele de aluat nedospit si copt.
Apoi toata lumea este servita cu o bucatica din aia, fiecare isi face rugaciunea de taina si se ia painea.
2. Tot in genunchi, pastorul face rugaciunea in care cere binecuvantarea Domnului asupra vinului.
Vinul este pus in paharute foarte, foarte mici (o inghititura incape in ele).
Toata lumea este servita cu paharelele, isi spune fiecare rugaciunea de taina si apoi bea gura aia de vin.
Sper ca e mai clar acum.
IN caz ca nu ma crezi (cel mai posibil ) , te invit la mine la biserica in una din zilele in care se ia Cina Domnului.
In plus, te cred cand spui ca voi ortodocsii credeti ca nici o boala nu se poate lua de pe lingurita aia. Si asta este o problema care nu ma preocupa (adica, ce credeti voi).
Eu am raspuns lui Iri, spunandu-i ce cred si eu :-) si povestindu-i despre preotul care a folosit lingurita separata pentru o fata care s-a dus la impartasit cu herpes.
In afara de asta, nasul de botez si cununie al mamei mele era un preot ortodox in varsta.
De fiecare data cand mama ne ducea pe mine si fratele meu la impartasit, el ii facea semn sa vina prima, ca sa nu luam impartasania dupa altii.
Deci...
irina.c. spune:
pe 7 dec ai scris :
quote:herpangina are perioada de incubatie 3-5 zile, deci probabil copilasul tau era deja bolnav cand l-ai impartasit Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by piticasigogosica In plus ieri am impartasit bebelusul si azi m-i se pare ca are febra ,motiv de MARI INDOIELI.....
Mpoze
am blog