IMPARTASANIA
Raspunsuri - Pagina 2
Marilena12 spune:
Iri, spovedania duce la iertarea pacatelor, prin dezlegarea care se primeste de la preot in functie de pocainta fiecaruia. Impartasirea cu Sfantul Trup si Sange al Domnului inseamna perfecta si deplina comuniune cu Acesta si nadejdea noastra de a ne mantui prin El.
Insa iertarea pacatelor se dobandeste prin spovedania sincera si cu pocainta si prin savarsirea canonului dat de catre preot.
www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari si la concursul de burtici www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=5" target="_blank">Anna
denizel spune:
quote:
Originally posted by cipicah
Repet spusele parintelui Arsenie Boca "Nu poti fi si a lui Hristos si a lui Mamona!".
Ei, pana sa spuna asta parintele Arsenie Boca, a mai spus-o Cineva, acum vreo 2000 de ani :"Nimeni nu poate sluji la doi stapani… Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona" (Matei 6:24).
Desigur, "in nevrednicia ta" :-))), ai retinut numai ce a spus parintele Boca sau zecii de parinti pe care nu incetezi sa-i amintesti in postarile tale.
Iti dau canon sa citesti Matei 6 si te iert!
piticasigogosica spune:
Marilena,merci de raspuns.Pe mine preotul m-a facut sa inteleg ca spovedania fara impartasanie nu are "sens" nu stiu daca e cea mai buna exprimare,dar cam asa ceva.Dat fiind ca ne putem impartasi duminica de duminica daca avem dezlegare.
Insa iertarea pacatelor se dobandeste prin spovedania sincera si cu pocainta si prin savarsirea canonului dat de catre preot.spui tu,mie asta nu prea imi suna a adevar absolut pentru ca nu sunt sigura ca Dumnezeu vorbeste prin gura preotului....
Eu sunt chiar intoarsa pe dos.Ultimele spovedanii,mi-au zdruncinat tare credinta.Credinta ca preotul este unealta lui Dumnezeu ca doar prin el ne vorbeste noua oamenilor simplii.Poate ca preotul meu duhovnic s-a schimbat si nu-l mai pot crede,asculta,nu stiu...
SUNT DEZORIENTATA,DEZAMAGITA...
In plus ieri am impartasit bebelusul si azi m-i se pare ca are febra ,motiv de MARI INDOIELI.....
Ma sfatuiti sa caut alt preot?Ce trebuie sa fac:sa-i spun si dansului ca nu ma mai pot spovedi acolo,parca mi-e jena?!!
iileana spune:
quote:
In plus ieri am impartasit bebelusul si azi m-i se pare ca are febra ,motiv de MARI INDOIELI.....
Ma sfatuiti sa caut alt preot?
Te sfatuim ca, mai intii, sa cauti un medic. Pentru febra copilului.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
piticasigogosica spune:
Iileana,merci de sfat.Medicul l-am gasit de mult ,avem chiar vreo 3,dar unul de baza.Cosmin era bine si pana ieri nu l-am scos din casa de cateva zile.Ieri a si plouat.Insa din scara blocului pana la masina,din masina in biserica si din biserica in masina....sa fi racit????E adevarat ca in biserica atunci cand i-am dat caciulita era transpirat la caput.
Nu am inteles aluzia ta,sincer!
iileana spune:
quote:
Originally posted by piticasigogosica
Nu am inteles aluzia ta,sincer!
Nu ai inteles-o pentru ca nu era nici o aluzie.
Cind copilul are febra, nu-i momentul pentru "MARI INDOIELI", ci pentru mers la doctor.
Sanatate baietelului.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
denizel spune:
quote:
Originally posted by piticasigogosica
Eu sunt chiar intoarsa pe dos.Ultimele spovedanii,mi-au zdruncinat tare credinta.Credinta ca preotul este unealta lui Dumnezeu ca doar prin el ne vorbeste noua oamenilor simplii.Poate ca preotul meu duhovnic s-a schimbat si nu-l mai pot crede,asculta,nu stiu...
SUNT DEZORIENTATA,DEZAMAGITA...
Ma sfatuiti sa caut alt preot?Ce trebuie sa fac:sa-i spun si dansului ca nu ma mai pot spovedi acolo,parca mi-e jena?!!
poze
Iri cu doi Ingerasi Iris si Cosmin
Iri, mie imi e foarte clar ceva: nu iti mai poate fi de folos un slujitor al lui Dumnezeu, care te indeparteaza de Dumnezeu.
Poate sunt unii preoti mult mai 'agresivi' decat acesta (agresiv, in sensul ca te cearta, te dojeneste, te mustra) dar care, poate ca nu indeparteaza credinciosii de Dumnezeu. Ba dimpotriva!
Sincer, eu nu inteleg de ce iti faci atatea procese de constiinta. Nu te mai duci la el si gata!
Chiar trebuie sa ii dai explicatii sau cum?
Iar daca va intalniti pe strada si te intreaba de ce nu te mai duci la biserica, ii spui, frumos si politicos, adevarul: parinte, discutiile cu dvs. ma indepartau de Dumnezeu.
Poate dansul chiar ar avea nevoie de un feedback de la credinciosi, nu?
Tie ti doar ti "se pare" ca are baietelul febra? Nu i-ai masurat temperatura?
In tot cazul, nu are febra nici cea mai mica legatura cu insusirile preotului.
Sanatate lui Cosmin!
piticasigogosica spune:
DA,recitind mesajul,am vazut ca e putin rupt din context,ceea ce nu a fost intentia mea.Vroiam sa spun ca faptul ca bebe are febra,ma ducea cu gandul la posibilitatea de a fi racit cu ocazia impartasitului.SI DE AICI INDOIELILE :
1.cat de "sterila" este acea lingurita pentru impartasit(desi se spune ca NU se poate intampla nimic)???
2.daca prin impartasanie ne unim cu trupul lui Hristos DE CE ar ingadui ca un copilas sa se imbolnaveasca chiar atunci????
Deci Iileana de asta nu am inteles mesajul tau,nu fiindca as fi avut MARI INDOIELI in legatura cu ce sa fac daca copilul are febra(sunt mama de 2 copii) si nu as fi postat oricum subiectul asta aici.
Merci pentru urarile de sanatate.
Poate imi raspunde cineva legat de INDOIELILE mele.
piticasigogosica spune:
Denizel,uneori nici eu nu inteleg de ce imi fac atatea procese de constiinta.Poate asta e firea mea,in general.Pe de alta parte,a fost un om care m-a ajutat candva si ale carui sfaturi duhovnicesti le intelegeam,acceptam si urmam.
Acum totul s-a schimbat,probabil ca eu,probabil ca dumnealui.Poate ca si eu doresc sa-i transmit feed-back-ul meu ca si credincios,dar oare are "urechi" de auzit?In orice caz o parte din enoriasi au observat schimbarea dansului.
In sfarsit....nu am postat pentru a m-i se confirma sau infirma renuntarea la acest preot,ci pentru ca ma astept sa obtin niste raspunsuri la indoielile mele ,iar una dintre ele am exprimat-o initial:CAT DE OPORTUN E SA NE IMPARTASIM COPII,in conditiile in care ei nu au pacate,sunt ingerasi,copiii lui Dumnezeu,de la El vin si in acelasi timp....oare se pot imbolnavi cu ocazia impartasaniei?
Cosmin avea pe la ora 15 temperatura 37,8 intrarectal ceea ce nu se considera febra la bebei si inca asptept evolutia.I-am dat panadol.
denizel spune:
Iri, tu ai citit ce ti s-a scris aici in legatura cu impartasitul?
Uite, iti pun un citat luat dintr-un mesaj care ti-a fost adresat :
"Cina Domnului este o comemorare, asa cum a zis Domnul Iisus, o luam spre pomenirea Lui!:
LUCA 22: 17 Si a luat un pahar, a multamit lui Dumnezeu, si a zis: ,,Luati paharul acesta, si impartiti-l intre voi;
LUCA 22: 18 pentruca va spun ca nu voi mai bea de acum incolo din rodul vitei, pana cind va veni Imparatia lui Dumnezeu.``
LUCA 22: 19 Apoi a luat pine; si, dupa ce a multamit lui Dumnezeu, a frint-o, si le-a dat-o zicind: ,,Acesta este trupul Meu, care se da pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.``
LUCA 22: 20 Tot astfel, dupace au mincat, a luat paharul, si li l-a dat, zicind: ,,Acest pahar este legamintul cel nou, facut in singele Meu, care se varsa pentru voi.``
Vinul din pahar reprezinta legamantul cel nou facut in Sangele lui Iisus."
Legat de indoielile tale:
1. da, "se spune" ca nu se poate intampla nimic.
Poate ca multi oameni, care au sistemul imunitar bine dezvoltat, nu patesc nimic daca ating cu buzele lingurita aia pe care au atins-o alti 50 inainte de ei.
Sau altii, daca se imbolnavesc la o saptamana dupa ce s-au impartasit, nu se gandesc ca s-ar putea sa li se traga de acolo.
Eu am citit un alt subiect aici pe DC si, povestea o fata care s-a dus la impartasit si avea un herpes urias ca, vazand-o, preotul a acceptat sa ii dea vinul cu lingurita pe care ea si-o adusese de acasa.
Deci, vezi? Nici macar preotii nu cred ca lingurita aia e sterila.
2. Legat de intrebarea ta in legatura cu non-interventia lui Dumnezeu...
Pai, zi si tu: daca oamenii nu respecta niste norme elementare de igiena (cum ar fi sa nu-si amestece saliva unii cu altii), El ce ar putea sa faca?
Sa intervina non-stop si sa ne traga de maneca?
Sa intervina in mod miraculos si sa dea peste mana preotului care indreapta lingurita spre buzele cuiva, dupa ce tocmai a impartasit pe altcineva suferind de o boala care se transmite prin saliva? sau dupa ce tocmai a impartasit pe cineva care nu s-a mai spalat de 3 zile pe dinti?
Aia bolnavi, ca aia bolnavi! Da' ce te faci cu aia care nu prea au treaba cu spalatul pe dinti? :-))
Stii vorba aia: capul face, capul trage :-).
Uite, tot la subiectul ala, povestea o alta tipa ca, la o biserica greco-ortodoxa din Statele Unite (unde se impartasesc ea si copiii ei) se folosesc lingurite individuale.
Poate peste vreo 200 de ani, vom renunta si noi la lingurita comuna :-)
In tot cazul, eu cred ca febra sau raceala copilului tau nu au legatura cu impartasitul. Pur si simplu s-a intamplat sa se imbolnveasca in ziua in care l-ai dus la biserica.