Rugaciune colectiva pentru a avea un copil(5)
Raspunsuri - Pagina 14
cleopatra70 spune:
Moastele sfintilor prezente in bisericile si manastirile noastre
Prezenta lui Dumnezeu, in general, inseamna insusirea Lui de a fi mai presus de spatiu si timp, dar si de a umple intreg spatiul si timpul prin energiile Sale necreate. Ea are doua acceptiuni complementare: a fi in acelasi loc si, in acelasi timp, a fi pretutindeni in acelasi timp. Atotprezenta lui Dumnezeu, conditie fundamentala a intalnirii noastre cu Dumnezeu, se face simtita si prin moastele multor sfinti prezente in bisericile si manastirile noastre:
Cuviosul Parinte Iosif cel Nou de la Partos - se gaseste in catedrala mitropolitana din Timisoara.
Sfanta Mucenita Filofteia - se gaseste la Curtea de Arges, paraclisul nou al Manastirii lui Neagoe Voda.
Cuviosul Nicodim cel Sfintit. Din sfintele sale moaste se pastreaza doar degetul cel mare de la mana dreapta, la Manastirea Tismana.
Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava - se afla in catedrala zidita de Bogdan cel Orb si Stefanita Voda, in a doua decada a secolului al XVI-lea.
Cuviosul Grigorie Decapolitul - se afla in biserica Manastirii Bistrita.
Cuvioasa Maica Paraschiva - se afla in catedrala mitropolitana din Iasi.
Preacuviosul Parinte Dimitrie cel Nou din Basarabi - se afla in catedrala patriarhala din Bucuresti.
Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica - se afla la Manastirea Cernica.
Sfintele Moaste ale Sfintilor Mucenici Zoticos, Attalos, Kamasis si Filippos, care au trait prin secolul al IV-lea - se afla la Manastirea Cocos, din Tulcea.
Ramasite ale moastelor altor sfinti, pastrate la noi, in biserici si manastiri
In bisericile unor manastiri mai mari (Neamt, Putna, Secu, Rasca, Slatina, Cernica, Hurez s.a.) precum si in unele biserici si catedrale urbane mai importante din tara noastra, se mai pastreaza inca multe parti (mai mari sau mai mici) din moastele altor sfinti, aduse in tara din diverse locuri (mai ales din Sfantul Munte) si in diferite imprejurari. Cele mai multe au fost cumparate sau dobandite de voievozii si boierii romani din trecut si depuse in bisericile ctitorite, renovate sau inzestrate de ei. Amintim dintre acestea:
Capul Sfintei Mucenite Tatiana - este pastrat in biserica Mitropoliei din Craiova;
Capul si mana dreapta a Sfantului Nifon, Patriarh al Constantinopolului - in biserica Mitropoliei din Craiova;
Capetele Sfintilor Mucenici Serghie si Vach, de asemenea la catedrala mitropolitana din Craiova;
Mana Sfintei Mucenite Chiriachi - se afla la Catedrala Episcopala din Husi;
Capul Sfantului Grigore Teologul - se afla la Manastirea Slatina din Moldova;
Mana dreapta a Sfantului Arhidiacon Stefan - se afla la Manastirea Neamt;
Mana Sfantului Mucenic Ciprian - se pastreaza la Biserica Zlatari din Bucuresti;
Mana Sfantului Nicolae - se afla in Bucuresti, la Biserica Sfantul Gheorghe Nou;
Bd-ul. I.C. Bratianu nr. 1, sec. 3
Tel. 021 314.73.35
Email: parohie@b.astral.ro
Web: www.sfintulgheorghenou.go.ro
Moastele Sfantului Mina - se afla la Biserica Sfantul Mina din Bucuresti;
In Biserica Lucaci din Bucuresti se afla parti din moastele Sfantului Stelian;
Parti din trupurile Pruncilor ucisi de Irod se afla la Manastirea Arnota-Valcea;
La Biserica Podeanu din Bucuresti avem moastele Sfantului Simon Zilotul, mirele nuntii din Cana;
La Manastirea Antim din Bucuresti - se afla moaste ale Sfintilor 40 de Mucenici, ale Sfintei Mucenite Paraschevi, ale Sfintilor Neofit si Acachie;
La Manastirea Radu Voda din Bucuresti - se afla moastele Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina.
In biserica din Miclausesti avem treizeci de Sfinti prezenti prin particele din Sfintele lor Moaste, intre care sase Sfinti Apostoli: Sfantul Mina, Sfantul Modest, Apostolul Filip, Ioan cel Milostiv, Ermogen, Haralambie, Epifanie, Varvara, Apostolul. Bartolomeu, Dionisie Areopagitul, Apostolul Barnaba, Elefterie, Sfantul Arhidiacon Stefan, Sfantul Mare Mucenic Trifon, Sfantul Mucenic Gheorghe, Sfantul Mucenic Haralambie, Sfanta Mucenita Paraschiva. Se gasesc aici chiar si particele din Sfantul Lemn (din Crucea de rastignire a Mantuitorului), Sfantul Iacob Fratele Domnului, Sfanta Marina, Sfantul Barnaba si sange de la Sfantul Dimitrie;
La Manastirea Neamt in zilele de 24-26 mai 1986, s-au descoperit in chip minunat moastele unui sfant care probabil a trait in secolul al XIV-lea. (Intr-o sambata dupa-amiaza, pavajul masiv al aleii dintre clopotnita si biserica mare s-a ridicat cu circa 20 cm pe o suprafata de 2x0,70 m. Pana luni dimineata, ridicarea a continuat cu circa 10 cm, crapand lespezile de deasupra. La aproximativ 2 m in jos, s-au gasit Sfintele Moaste ale unui calugar care a vietuit la Neamt; parea in varsta de 40-50 ani, de talie mijlocie; dantura perfecta, tegumentele de culoarea cerii, mireasma specifica Sfintelor Moaste. Ele se afla astazi in biserica Sfintei Manastiri Neamt);
In Catedrala Seminarului teologic de la Neamt - se afla o racla cu un deget al Sfantului Ioan Iacob Hozevitul;
Enumerarea ar putea continua, nu stim pe cat de multe pagini, caci nimeni nu poate preciza numarul Sfintilor care s-au daruit Bisericii noastre nu numai cu duhul, ci si prin trupul lor mult-ajutator si facator de minuni.
Sa nu uitam ca pretutindeni unde se savarseste Sfanta Liturghie este un Sfant Antimis, iar unde este Sfantul Antimis sunt si Sfinte Moaste cusute intr-insul.
Zile inchinate acestor sfinti in calendarul ortodox:
25 ianuarie Sf. Bretanion, Episcopul Tomisului;
29 februarie Sf. Cuviosi Ioan Casian Romanul si Gherman din Dobrogea;
26 martie Sf. Mc. Montanus preotul si sotia sa Maxima;
6 aprilie Sf. Irineu de Sirmium;
11 aprilie Sf. Ierarh Calinic de la Cernica;
12 aprilie Sf. Mc. Sava de la Buzau;
20 aprilie Sf. Teotim, Episcopul Tomisului;
24 aprilie f. Ierarhi Ilie Iorest si Sava, Mitropolitii Transilvaniei; Sf. Ierarh Iosif Marturisitorul din Maramures; Sf. Pasicrat si Valentin;
12 mai Sf. Mc. Ioan Valahul;
27 mai Mucenic Iuliu Veteranul;
2 iunie Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava;
4 iunie Sf. Mucenici Zotic, Atal, Camasie si Filip de la Niculitel;
8 iunie Sf. Martiri Nicandru si Marcian;
30 iunie Sf. Ierarh Ghelasie de la Ramet;
1 iulie Sf. Ierarh Leontie de la Radauti;
2 iulie Sf. Voievod Stefan cel Mare;
8 iulie Sf. Mc. Epictet si Astion;
18 iulie Sf. Mucenic Emilian de la Durostor;
5 august Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamt;
7 august Sf. Cuv. Teodora de la Sihla;
16 august Sfintii Martiri Brancoveni Constantin Voda cu cei patru fii ai sai: Constantin, Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache;
2 august Sf. Mc. Donat diaconul, Romul preotul, Silvan diaconul si Venust;
23 august Sf. Mc. Lup;
13 septembrie Sf. Cuv. Ioan de la Prislop;
15 septembrie Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partos;
27 septembrie Sf. Ierarh Antim Ivireanul;
21 octombrie Sf. Cuv. Mart. Visarion, Sofronie si Sf. Mc. Oprea; Sf. Preoti Marturisitori Ioan din Gales si Moise Macinic din Sibiel;
9 noiembrie Sf. Mucenici: Claudiu, Castor, Sempronian si Nicostrat;
15 noiembrie Sf. Cuv. Paisie de la Neamt;
20 noimbrie Sf. Mc. Dasie;
23 noiembrie Sf. Cuv. Antonie de la Iezeru-Valcea;
7 decembrie Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Arges.
cleopatra70 spune:
Romania detine un numar impresionant de relicve crestine si Sfinte Moaste
Locul cinci in lume
Romania ocupa locul cinci in lume in ceea ce priveste numarul relicvelor sfinte existente pe teritoriul tarii, intr-un top dominat de Grecia, informeaza site-ul Biserica.org.
Conform acestei statistici, in tara noastra exista 102 moaste sfinte importante si icoane facatoare de minuni si 16 izvoare tamaduitoare. Realitatea este insa ca fiecare biserica detine sfinte moaste in antimis, fara de care nu se poate savårsi Sfånta Liturghie, in temelia sfåntului lacas de cult si in piciorul sfintei mese din altar.
Din punct de vedere teologic, moastele sunt semnul lucrarii Harului Duhului Sfant in lume. Ele sunt facatoare de minuni pentru cei care se inchina cu credinta lui Dumnezeu, a carei lucrare se manifesta si in sfintele moaste.
Tot teologii spun ca obiceiul pastrarii moastelor isi are inceputul in primele secole crestine, cand comunitatile care traiau intru Hristos au observat ca, in mod miraculos, unele trupuri ale credinciosilor trecuti la Domnul nu putrezeau, iar ramasitele lor erau inzestrate cu puteri miraculoase, adica faceau minuni. In vechime, episcopii purtau particele din aceste sfinte moaste in engolpioane.
Comertul cu relicve sfinte a inceput in secolul al XIV-lea
Aceasta realitate, fiind considerata un mesaj divin, a condus la un comert cu moaste sfinte, foarte la moda in Evul Mediu, mai ales in lumea ortodoxa.
In ceea ce priveste recunoasterea de catre Biserica a unor moaste si trecerea unor credinciosi in randul sfintilor nu se poate face decat daca sunt indeplinite cateva conditii: crestinul respectiv sa fi dus o viata intr-adevar curata, in credinta, trupul sau sa nu fi putrezit dupa trecerea la Domnul, sa fie bine mirositor, sa produca minuni, iar in jurul persoanei respective sa se creeze un adevarat cult.
Comertul cu relicve sfinte a inceput cam de prin secolul al XIV-lea, cand domnitorii si boierii ctitori de biserici cautau si cumparau moaste pentru a mari prestigiul ctitoriei. Comertul cu sfinte relicve se facea mai ales cu manastirile din Grecia.
Nu avem loc suficient pentru a enumera totalitatea relicvelor sfinte si moastelor importante existente pe teritoriul tarii noastre. Totusi, vom enumera cateva, lasand credinciosii sa completeze lista acestora.
Lemnul Sfintei Cruci si moaste importante
In acest sens, amintim existenta unor particele din lemnul Crucii pe care a fost rastignit Iisus Hristos, pastrate la Biserica “Sfantul Vasile” de pe Calea Victoriei din Capitala, Biserica “40 de Mucenici din Sambata de Sus, Manastirea Secu si Biserica Episcopiei din Slobozia; moastele sfintilor Epictet si Astion, pastrate in Catedrala din Constanta, cele mai vechi de pe teritoriul tarii, moastele Sfintilor mucenici Zoticos, Atallos, Kamasis si Filipos, din secolul al IV-lea, aflate la Manastirea Cocos, moastele celor cinci sfinti necunoscuti de la Adamclisi, pastrate la Manastirea Dervent, moastele Cuvioasei Parascheva de la Iasi, ale Sfintei Mucenite Filofteia de la Curtea de Arges, Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava, Cuviosului Grigorie Decapolitul de la Manastirea Bistrita, Preacuviosului Parinte Dimitrie cel Nou din Basarabi, pastrate in Catedrala Patriarhala din Bucuresti, Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica etc.
Nu putem sa nu amintim si despre parti mai mici sau mai mari din trupurile unor sfinti precum Mucenita Tatiana, Sfantul Nifon, Patriahul Constantinopolului, Grigorie Teologul, mana dreapta a Sfantului Arhidiacon Stefan, mana Mucenicului Ciprian, mana Sfantului Nicolae, Moastele Sfantului Mina, ale Sfantului Stelian, Simion Zelotul, Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Apostol Andrei, Sfantului Apostol Filip, Apostolului Bartolomeu, Mucenitei Paraschieva, Sfantului Iacob, fratele Domnului, Sfantului Barnaba etc.
O icoana despre care cercetatorii spun ca e vie
In ceea ce priveste icoanele facatoare de minuni, ele sunt foarte multe in tara noastra. Unele dintre ele sunt celebre, cum este “Madona Dudu”, pastrata in Catedrala din Craiova, despre care 45 de cercetatori de la Institutul Oxford, analizandu-i campurile energetice in anul 2004, au ramas uimiti vazand aparatele ca au luat-o razna, exclamand: ”Este aproape vie!”. Nu pot lipsi din aceasta succinta enumerare icoana Maicii Domnului de la Manastirea dintr-un Lemn, cea de la Manastirea Namaiesti, despre care se spune ca ar fi fost adusa de Apostolul Andrei, icoana Maicii Domnului de la Dolhauti, pictata de Apostolul Evanghelist Luca, sau icoana Fecioarei tinandu-L pe Pruncul Iisus de mana, de la Manastirea Sihastria Voronei. Fiecare dintre aceste icoane are povestea ei, legenda ei, la fel ca si celelalte icoane celebre din tara.
vdrag spune:
Va mumtumesc din suflet pentru ca m-ati adaugat la lista aspirantelor la un copilas prin rugaciune catre Dumnezeu! Este minunat si conteaza extraordinar de mult pentru mine! Am trecut cu bine de prima inseminare si acum astept cu nerabdare data la care va trebui sa fac testul de sange pentru a vedea daca inseminarea a reusit! Va doresc un week-end linistit, plin de caldura, dragoste si credinta!
sandaa spune:
Buna seara! Felicitari noilor gravidute, este minunat cum se umple lista noastra cu fetele care s-au adaugat si mai ales cu gravidute! Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe fiecare si sa avem speranta ca rugaciunea noastra va fi ascultata. Aseara am fost la un maslu, am dus si lista noastra cu toate fetele si m-am linistit putin.
Cleo iti multumesc pentru informatiile care ni le dai, te admir foarte mult pt credinta ta as vrea sa am si eu mai multa credinta dar eu ma dezamagesc repede desi stiu ca nu este bine. Va pup pe toate si va doresc o duminica placuta!
CHOWPERSA spune:
AM INTRAT SA VA UREZ TOT CE E MAI BUN SI SA VA READUC IN ATENTIE POVESTIOARA MEA DE ACUM CEVA TIMP MAI ALES CA AVETI SI LISTUTA CU FIECARE MOASTE UNDE SE AFLA.
SPER CA MOS NICOLAE SA VA ADUCA CEL MAI FRUMOS CADOU: UN BB-L
.
AVETI AICI POSTAREA POVESTIRII MELE
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=10" target="_blank">m-am inscris la concursul MISS ODISEEA SARCINII , daca vreti votati-ma! MULTUMESC!!!
AM DOI DINTI
ALEXICI SUPARICI
POZE ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
crisis81 spune:
Cleo te rog sa stergi
din dreptul meu pentru ca nu mai e. L-am pierdut
. Mergem mai departe cu Dumnezeu inainte!
Va
pe toate si da doresc mult succes in continuare.
www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">
POZELE NOASTRE TOATE
ainigriv spune:
Crisis,ooofff,tare ma doare sufletelul,insa nu putem face nimic,stie Dumnezeu ce-i mai bine!!!Trebuie sa fii tare,sa te intareasca Dumnezeu pentru a merge mai departe,cu credinta cum ai fost si pana acum,pentru ca orice pierdere va fi inlocuta de bunul Dumnezeu.Cred ca multe dintre noi am avut aceasta experienta si cuvintele sunt de prisos,nu putem alina suferinta,insa stiu ca esti sigura si tu ca bebe va veni pana la urma,sanatos si voinic.
Daca vrei poti sa ne povestesti mai multe,sa descarci tolba,poate avem si noi ceva de invatat.Pupici multi,Maicuta Domnului sa te mangaie si in curand sa apara alt bebe!!!Doamne ajuta!!!
montytaiana spune:
va pup pe toate
of crisis nu se poate......
am sa caut la fiv sa vad ce s-a intamplat imi pare atat de rau
sa vad ca o reusita obtinuta cu asa mare greutate a fost in zadar
si cat de mult iti doreai
il ai pe Dumnezeu aproape sunt sigura ca o sa iti descghida alta usa, si o sa te rasplateasca pentru credinta ta
marib nu ne mai dai nici o veste ai uitat de noi
georgia_c spune:
m'neata fetele
imi pare tare rau crisis81, asa a vrut DD.. si tot El o sa-ti dea din nou bb , si o sa creasca mare ...sa nu-ti pierzi credinta ,ca bb tot o sa vina
montytaiana, tu cum te mai simti ?
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein