oligospermie - putini dar (ne)buni! - 29

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi_ducu spune:

Buna dimineata,

nushulica, ce tratament a facut sotul tau ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Buna dimineata fetelor !

Nushulica si burtica.
Si pe mien m-ar interesa ce trataent a luat sotul tau pt gigeii putini la numar si pt mobilitate?

in asteptarea unui ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camid spune:

Gabi, si al meu a fost diagnosticat cu stafilococ auriu dar dr. Damian a zis ca nu crede ca asta e cauza spermogramei proaste si nici nu crede ca-l are pt. ca stafilococul se manifesta cumva ciudat, apare mai des in gat si pe corp. Noi am facut tratament cu azitromicina ( si eu si el) dar nu am ajuns sa repetam analiza sa vedem daca a disparut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

scuze ca raspund cu intarziere

deci lua asa: vit e 10/luna, pentoxi retard 1/zi, polen 1lg dim pe stomacul gol, ginseng si zinc tot cate 1/zi...sper ca n-am uitat nimic

pentoxi retardul ne-a fost prescris de dr ginecolog dupa ce si-a facut hormonalele, deci atentie nu-l luati asa

bafta multa si va pup astept sa citesc vesti bune aici

edit: mi-am adus aminte ca i-am mai dat si maca inainte de a ajunge la medic asa din auzite si dr mi-a zis sa nu-i mai dau ca mare lucru nu-l ajuta, iar de branca ursului la fel ne-a zis ca-i apa de ploaie(acu nush daca asa o fi)

19+ DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_ducu spune:

nushulica, poti sa ne spui despre analizele hormonale ale sotului. I-au iesit proaste ? Poti sa ne spui fiecare la ce ajuta; de ex vit e, pentoxi, polen, ginseng si zinc.

camid, nu stiu ce sa zic despre acest stafilococ. Sotului meu ia iesit normozoospermie (si "zoo" este de la infectie).

Sotul meu e altfel, el merge la un doctor si asculta de acel doctor merge pe calea lui. Eu sunt altfel merg la 100 de doctori care au 100 de pareri diferite. Si ma zapacesc de tot.

Nu stiu ce sa zic. O sa facem acest tratament si apoi vom repeta spermograma si spermocultura. Aceste analize le facem la bioclinica si sper sa fie bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamynet spune:

Si sotul meu a fost diagnosticat in februarie 2008 cu oligospermie severa astenospermie medie. De atunci am inceput sa studiez internetul, sa citesc forumurile si a inceput un tratament naturist inspirat din cele citite pe net. La inceput, cam o luna si jumatate a luat asa:
- napraznic 3comprimate/zi,
-branca ursului cum scrie pe prospect, de 3 ori pe zi,
-apipropolen(o combinatie de apilarnil, propolis si polen)-3 /zi,
- miere poliflora, cate o lingurita de 3 ori pe zi,
-complex de Calciu+magneziu+zinc,
-vitamina E 1 pastila/zi 10 zile, apoi 10 zile pauza
Dupa o luna si jumatate de tratament din acesta am citit ca branca ursului ar putea afecta prostata si am intrerupt cu branca, continuand cu restul, numai ca in loc de 3 comprimate de napraznic a luat 6 (cate 2 de 3 ori pe zi)si complexul de Calciu+magneziu+zinc si vitamina E le-am inlocuit cu un alt complex, Selezin ACE care contine seleniu, zinc, vit A, E, C, B6 (citisem ca seleniul ajuta mult). Cautasem chiar Bioseleniu Zinc, care se recomanda pe forumuri , insa la farmacie am gasit Selezin, care mi s-a parut si mai ieftin si mai complex.
Trebuie sa mentionez ca sotul meu a intrerupt fumatul din ziua in care a vazut spermograma aceea dezastruasa(3.5mil/ml, 50%imobili, 20% rapid progresivi si 30% lent progresivi). Nu a mai baut alcool decat fff rar, cate un pahar de vin amestecat cu apa (cam o data la 3 saptamani sa zicem, sau cand eram invitati la vreo petrecere).La cafea nu a putut renunta.
Azi am primit rezultatele la noua spermograma in care scrie CONCLUZIE: sperma normala, 30 mil/ml , rapid progresivi 30%, lent progresivi 25%, mobili pe loc 31%, imobili 14%

Intre timp am fost si la urolog unde a facut echografie testiculara si a iesit ok, prostata ok, deci dpdv urologic e OK.
Dozarile hormonale au iesit bine, mai putin testosteronul care e usor sub limita inferioara.

Am vrut sa va impartasesc tratamentul naturist luat de al meu sot, poate va ajuta si pe voi. L-a tinut 4 luni dar inca nu renunta la el, il va tine in continuare.

Inca nu ne vine sa credem ca spermograma a iesit bine. E in stare sa o repete la inca un laborator sa se convinga.

Va doresc muuulta bafta si mult mai muuuulta sanatate!

Mergi la inceput

Si inca ceva. La recomandarea dnei dr biolog Viorica Vintila( cea cu Carpiconul) am baut amandoi, cam 2 luni, in fiecare seara cate o cana de suc de telina+ morcov+sfecla rosie.
O perioada (cam o luna) chiar a folosit si spozitoare carpicon, dar nu prea mult, le-a neglijat. Nu stiu, poate or fi ajutat si ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evanescence spune:

kamynetfelicitari pt rezultatul bun si un sanatos in curand iti doresc
exact acelasi tratament l-a folosit si sotul meu doar in loc de apipropolen a luat direct polen,apilarnil amestecat in miere....dar rezultatul nu a fost bun....
am ajuns la a4 spermograma si toate arata diferit
prima 7.8mil/ml-5.2mil/ml-11.6mil/ml-si ieri iarasi 5.2mil/ml
dupa 11.6 am fost asa bucurosi amcrezut ca se rezolva dar viata e dura.
Ati fost norocosi ca a avut asa un efect tratamentul
eu iti recomand sa te grabesti caci vezi si tu se modifica mereu...deci

Mergi la inceput

Evanescence , cate luni a tinut sotul tau tratamentul? Al meu a inceput tratamentul pe 2 februarie 2008 si il ia in continuare (suntem la jumatatea lui iunie)...Nu stiu daca napraznicul se poate lua oricat. Stiu ca apipropolenul se ia intre 3-6 luni. Cand o sa treaca 6 luni de apipropolen, o sa -i dau din nou 3 luni de catinofort. Pe perioada acestor 4 luni de tratament a luat si 3 luni de catinofort. Acum a intrerupt catinofortul pt ca se ia cam 3 luni, apoi pauza.
Vreau sa fac o mica rectificare : la analizele hormonale, testosteronul a iesit foarte bine...LH-ul a iesit sub limita si FSH-ul e in limite, dar aproape de limita de jos...Inca nu am ajuns la endocrinolog cu aceste analize, sper pe saptamana viitoare. Sunt curioasa ce-i prescrie endocrinologul...Nu cred ca o sa-i mai dau tratament naturist, daca endocrinologul ii prescrie tratament alopat, pt ca am inteles ca nu e bine sa le iei impreuna.

Inca ma uit cam stramb la rezultatul spermogramei, inca nu-mi vine sa cred ca am reusit sa crestem nr mormolocilor de aproape 10 ori...E drept ca nu a mai fumat, nu a consumat alcool aproape deloc(oricum el nu consuma decat ocazional la petreceri sau o bere din cand in cand), dar oboseala si stresul au ramas, doarme foarte putin, se culca spre dimineata pe la 2-3, somn doar 5-6 ore....Mi-e teama sa nu se dea iar peste cap din cauza oboselii.
Oricum, cu Dumnezeu inainte, sper sa reusim , desi nu sunt foarte increzatoare....Luna trecuta mi-a monitorizat dr ovulatia, mi-a zis ziua exacta cand am avut-o, tocmai facusem si histerosonografie si imi gasise trompele permeabile, chiar eram plina de speranta...Inca nu stim unde e problema noastra. Dar uite ca ma intind la vorba si ma indepartez de la subiect.

Va doresc muuulta sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evanescence spune:

kamynetsotul meu tot din februarie ia tratamentul
de atunci am facut 2 spermograme de control,una a iesit bunicica de 11 mil iar a doua acum cateva zile de 5 mil....
si hormonalele noastre sunt bune,si la noi FSH e cam mic 1.6u/l pe buletinul de analiza scrie val.norm 1.37-13.58
urologul nostru a zis ca ar putea incerca un tratament hormonal cu GONAL-F pt cresterea FSH dar a mai zis ca nu garanteaza cu nimic....si tratamentul e destul de costisitor...ce sa facem asta e
uite voi ati avut noroc ca a avut efect bun tratamentul naturist
iti doresc mult succes
te pup

Mergi la inceput