oligospermie - putini dar (ne)buni! - 29

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olimpia70 spune:

Salut fetelor, sunt noua pe forum si din pacate, ma confrunt cu aceeai problema:in urma cu cca. 5 luni sotul meu a fost diagnosticat cu Teratoastenonecrospermie (Oligospermie).Rezultatul spermogramei arata cam asa:Vol.3,5 ml, timp. lichefiere 30 min., nr.sprematozoizi 1,4 mil., Mobilitatea A 15%, mobilitatea B 3%, mobilitate C 3%, 40% spermatozoizi atipici.
Dupa 5 luni de tratament cu Branca Ursului (3 cps/zi, pt. ca sotul nu suporta tinctura, 3 cps/zi Potent Power, 1 cps/zi Ginseng #537;i uneori tablete eferfescente de Zn si Mg, analiza spermogramei arata astfel:vol:6,5 ml, timp lichefiere 30 min., concentratie spermatozoizi 6,4 mil, mobilitate A 60%, mobilitate B 3%, mobilitate C 2 %, mobilitate D 35 %, 40% spermatozoizi atipici. Īntre timp, un medic urolog de la Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov ( o panarama de medic, pt. ca nu stia mare lucru despre problemele fertilitate, mai multe cunoasteam noi) i-a recomandat sa continue tratamentul si sa suplimenteze cu Vit E 1 cps/zi timp de doua luni(habar n-avea de concentratia vitaminei, ma rog) dar fara sa ne dea mari sperante. A incercat sa ne induca ideea efectuarii FIV (vroia sa spuna probabil ICSI). Cred totusi ca aceste creaturi de medici sunt in stransa legatura cu cei din clinicile de fertilizare in vitro. Voi ce parere aveti?
Credeti ca mai avem sanse sa imbunatatim spermograma pt. a putea avea copii? Precizez ca sotul nu fumeaza, nu consuma alcool #537;i de aprox. 2 luni s-a lasat si de cafea.Astept sfaturi de la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

`olimpia70Bine ai venit , desi iti doresc sa stai cat mai putin aici. Daca s-a observat o imbunatatire a numarului este foarte bine, inseamna ca aveti mari sanse. Dupa cunostintele mele este bun tratamentul pe care il faceti dar trebuie sa aveti grija la vit. E. Sa fie de 50 nu de 100 (concentratia) si se ia una pe zi. Daca este de 100, sa ia una la doua zile., altfel poate deveni nociva. Trebuie sa mai "lucrati" si la imbunatatirea formelor. Am observat ca sunt multe forme atipice.
Iti sugerez sa intri si pe subiectul Naturiste si homeopate, iar miki-miki iti va da raspunsuri foarte utile, de incredere. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danye spune:

Of cate probleme..m-am saturat .
Georgia_C : nu stiu cum se numeste doamna doctor, o sa ma uit pe analiza si o sa iti spun. O conta si asta? Of ce tuta sunt..normal ca da..in fine.
Cu analizele astea de care va spuneam am fost la dl.dr.urolog Cauni Victor de la Sanador. I-a facut eco si i-a gasit un chist pe testiculul stang (asta s-ar putea sa il inhibe si pe celalalt si ar putea fi cauza oligospermiei):( Am facut RMN si pare a fi chist, nu tumoare ( nu inteleg diferenta dintre cele 2 ), si ne-a sunat putin linistitor pana ies analizele hormonale si ajungem iar la medic. Sper sa fie bine.Multa credinta va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinut@ spune:

Salut..si la mine e aceeasi problema..cu spermograma. sotul are 18 mil de gigei, 78% normali si mobilitate 30 :(. Eu am inceput sa-i dau tribilus,napraznic, zinc si vitamina E. Nici sotul meu nu fumeaza, nu bea cafea, nu bea alcool, nu face efort fizic, doar intelectual si nu a avut nici oreion, nimic ..:(((((

http://tt.lilypie.com/dJuJp2.png
dorinut@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

dorinuta, sotul tau a facut analizele hormonale, ecografia testiculara? Si oreionul nu e cauza de infertilitate decat daca e facut in adolescenta, in copilarie nu e problema (daca nu apar alte complicatii, infectii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

dorinut@ voi aveti oligospermie usoara. problema este ca trebuie "lucrat" la mobilitate. Pentru asta este f. buna L-Carnitina. Curaj si perseverenta, situatia nu este disperata la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinut@ spune:

anes dr mea a spus : sanse pe cale naturala 0% :((, mi-a recomandat inseminare sau Fiv. Eu mi-am facut toate investigatiile, inclusiv urata de HSG si au iesit bune, mai putin ovulatie care spune ea ca nu ar fi (am facut in z9,z12,z4 si in z 14 ajunse la foliculul la 14mm, iar in z9 avea 12 mm), eu am cm la 30 de zile si totusi in z19 mi-a iesit test de ovulatie pozitiv ..deci eu zic ca am ca imi zunosc corpul destul de bine..dupa 8 luni...de incercari. oricum luna viitoare ma gandesc sa fac inseminare. Desi HSG am facut luna asta pe 18 si sotul zice sa incercam o luna natural..dar nu stiu simt ca trece timpul....

RalMar, sotul meu maine isi va face analizele hormonale. De oreon am citit ca poate fi una din cauze. A fost la urolog, l-a 'analizat' si i-a spus ca este normal din toate punctele de vedere...
Dr i-a dat un tratament cu vit e si Understor..dar a tot citit despre acest medicament si are cam multe reactii adverse, iar la unor pers chiar le-a inrautatit spermograma..si a zis ca de cat sa-si faca mai rau, mai bine ia naturiste.

http://tt.lilypie.com/dJuJp2.png
dorinut@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimpia70 spune:

Multumesc fetelor pentru incurajari. Si inca o intrebare, referitoare la administrarea vitaminei E. Pe cutia pe care am luat-o scrie 400 U.I.Asta inseamna ca ar trebui sotul meu sa ia cate o pastila pe saptamana?In prezent el ia cate una la 2 zile.Care ar fi modul de administrare corect al acesteia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codr28 spune:

Buna fetelor . Am reusit sa facem si noi spermograma, iar concluzia laboratorului este OLIGOZOOSPERMIE. Inca nu am ajuns la medic, avem programare doar saptamana viitoare, dar poate ma ajutati voi sa inteleg mai multe . Ce inseamna ZOO? Termenul de oligospermie l-am gasit, dar oligozoospermie, nu. Daca va dau si rezultatul spermogramei, imi spuneti ce sanse imi dati (din experienta voastra)?
- Mobilitate la 1 h: 50%, din care 30% in mobilitate progresiva
- Nr / ejaculat: 40 milioane
- Nr functionali / ejaculat: 1,5 milioane
- Viteza medie: 7 micrometri/sec
- Nr. /ml: 8 milioane
- Nr. cu mobilitate progresiva/ml:2,4 milioane
- Nr. functionali/ml: 0,3 milioane
- cu morfologie normala: 6%
De ieri de cand am luat spermograma, nu am fost buna de nimic, pentru ca imi dau seama ca nu e ok. Ce ma sfatuiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

danye, probabil am mai spus .. iti recomand , sa faca sotul spermograma , cu interpretare la dr matei ... din cate am citit io , este cea mai priceputa(fara a jigni pe nimeni) , in domeni

codr28, zoo .. inseamna infectie.. nu te speria , poate fi o infectie la rinichi , la stomac , sau poate fi chlamidya .. apropos , sotuli tau nu i-a fost indicata aceasta analiza?
circuitul , cam clasic , ca sa ma exprim plastic , al barbatilor dupa spermograma (daca nu iese ok) este :
1.spermograma
2.analize hormonale
3.consult urolog ( depistare varicocel )
4.spermocultura (daca iese zoo , adica infectie ) , care indica ce antibiotic poate sa imbunatateasca spermograma .

va doresc ce-mi doresc si mie ... mult asteptatul bbl-us

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput