oligospermie - putini dar (ne)buni! - 29
Raspunsuri - Pagina 14
georgia_c spune:
danye, parerea mea , repeta spermograma la dr matei , de la ids ....si sa respecte sotul exact zilele de abstinenta ..caci 2 zile la medsana , mi se par cam putin , din stiinta mea ...
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
alina_27 spune:
Buna dragele mele........
Va citesc de foarte mult timp dar nu mi-am luat niciodata inima in dinti sa va scriu.
Astazi insa, sunt foarte fericita si vreau sa va impartasesc experienta mea.....
Asadar......dupa 3 ani de incercari esuate, am hotarat sa il trimit pe sotul meu la o spermograma. Zis si facut.....in septembrie 2007 am fost la Sanador si am primit un rezultat dezastruos........oligospermie severa, mobilitate foarte, foarte redusa, forme anormale 80%, etc. Bineinteles, ne-am indreptat imediat catre dl.doctor Damian, unul dintre cei mai buni medici pe care i-am intalnit pana acum........dl doctor l-a consultat pe sotul meu si i-a spus ca, fizic nu are nimic dar, pentru un diagnostic corect trebuie repetata spermograma.........evident, ca sotul nu a primit niciun tratament( nici vitamine, nici alte pastile, nimic)
Am reusit sa repetam spermograma astzi dimineata la d-na dr. Matei, la IDS. Noi ne-am pregatit pentru ce e mai rau dar........surpriza.....rezultat NORMOSPERMIE, nr spermatozoizi Sanador 23 mil/ml - Dr. Matei 87 mil/ml. Mobilitate Sanador 20% - Mobilitate Dr, Matei - 90%.( dupa cum vedeti, niste diferente uimitoare)
Imi cer scuze pentru ca am intrat in amanunte atat de mult, dar am vrut sa va spun toata istoria. Concluzia mea este urmatoarea: nu mai faceti analize la tot felul de centre medicale, fara pic de experienta ( noi am innebunit dupa rezultatul de la Sanador....am trait clipe groaznice). Mergeti la dr. Matei, sau la alti biologi cu renume pe experienta carora va puteti baza.....
Eu nu cred in minuni si sunt o tipa realista....din acest motiv nu am fost pregatita pentru surpriza de astazi........asadar.....sistemul medical din Romania nu prezinta nicio garantie...... inca nu mi-am revenit din soc.
Ma rog in continuare pentru fiecare dintre noi pentru a reusi sa ne tinem copilul in brate cat mai curand.......
Va pup dulce si succes !
Alina
http://tt.lilypie.com/J71Dp3.png
danye spune:
Of, Georgia_c , repetat analiza acum cateva zile si rezultatul nu este cu nimic mai bun fata de precedenta:Volum -1.8 ( 2-5 ml)
Aspect- alb, vasc, op ( alba, vascoasa, opaca )
Timp de fluidificare completa - 27 min ( 20-30 )
Ph - 7.7 (7.12 -8)
Nr. spermatozoizi - 8 mil/m ( 50-150 )
Spermatozoizi cu mobilitate normala - 28% (>=60)
Spermatozoizi cu aspect normal 56 % (>=70)
Comentarii : Leucocite rare, Spermatocite rare, Cristale absente.
La 24 ore de la emisie 2% dintre spermatozoizi sunt inca mobili.La asta nu am diagnostic..dar imi pot da seama ca nu-i a buna :(. Aici a fost abstinent 3 zile si am facut-o la Sanador.
Acum mergem la urolog sa vedem in ce directie ne indruma. Va tin la curent.Sa ne dea DD bebe cat mai curand. Va pup
evanescence spune:
Mersi pt raspuns Monica11din pacate sunt sigura ca afost cm normal,sangerarea a durat 4 zile...sunt foarte dezamagita nu mai pot sa suport situatia asta,neavand nici posibilitati materiale pt o IA macar nu mai am nici un pic de speranta si nu pot sa imi inchipui viata fara un copil,noapte de noapte visez cu copii dimineata ma trezesc cu gandul la un bebe nu stiu cum sa fac sa nu ma mai gandesc pt ca doare mult,am ajuns intr-un stadiu in care nu mai pot sa discut cu sotul despre asta,pana acum am incercat sa il feresc pe el de stres sa il consolez ca totul va fi bine....dar nu mai pot,ma scuzati ca m-am intins asa mult dar nu pot vorbi cu nimeni despre asta, nu stie nimeni toti ne intreaba cand vine copilul si pe mine m-au lasat puterile,ma simt un pic mai bine ca macar pot sa va scriu despre aceste lucruri si cineva le citeste si ma intelege si Va multumesc pt asta
in asteptarea unui ingeras
georgia_c spune:
danye, cine de la sanador a interpretat spermograma ?
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
gabi_ducu spune:
Buna,
Fetelor sotii vostri au facut analize hormonale dupa ce spermograma a iesit prost?
http://tt.lilypie.com/Sx9bp2.png
codr28 spune:
Buna fetelor! Sper sa ma ajutati si pe mine. Puteti sa-mi spuneti unde se poate face o spermograma in Timisoara? Va rog sa-mi spuneti, pt ca de doua zile caut non stop pe site-uri si nu gasesc nimic! De abia am reusit sa-mi conving sotul sa mearga sa o faca, iar acum nu stiu unde se face. Daca se razgandeste ?
Multumesc
alinacoman79 spune:
buna fetelor,
ma alaturi din pacate si eu voua
si noi avem un dagnostic de oligospermie severa pe care l-am aflat acum o saptamana.
am facut analizele hormonale si eco testiculara si maine mergem din nou la dr matei pentru o noua spermograma.
analizele hormonale zic eu ca sunt Ok, dar la eco testiculara i-a spus dr iosub ca are inceput de varicocel.
pentru ca la prima spermograma nu a fost nr de zile de abstinenta ok nu ne-a dat d-na dr si alte detalii, maine insa vom stii exact cum stam si ce avem de facut.
va
gabi_ducu spune:
Alina,
Sotul meu a fost diagnosticat cu varicocel de catre un urolog. A facut operatie si acum este ok.
Insa la analizele hormonale prolactina ia iesit mare si acum mergem la un endocrinolog.
Se pare ca ar fi cauza oligospermiei.
http://tt.lilypie.com/Sx9bp2.png
evanescence spune:
Buna fetelor,am gasit azi un site cu niste pastile nou aparute pt crestere cantitatii spermei,sunt foarte scumpe cine stie or fi bune? eu m-am uitat si pe site-urile straine si scrie ca sunt foarte cautate www.semenax.ro
in asteptarea unui ingeras