oligospermie - putini dar (ne)buni! - 29

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

Cicicuta,
si sotul meu a facut eco la dr iosup , costa anul trecut prin nov , cam 1mil , sau 1,5mil.. nu mai tin minte exact .. mie mi-a placut de dl dr iosup... operatia nu este complicata din cate am citit io , si are si sanse sa imbunatateasca spermograma .. dar sotul tau , ia vreun tratament ?

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cicicuta spune:

Buna,
mercic mult de raspuns
deocamdata nu mai ia, a urmat tot felul de tratamente, ba naturiste, ba homeopate care l-au ajutat f.putin, adica dupa aceste tratamente tot cu oligo era diagnosticat dar in loc de moderarta, usoara iar de anul trecut de prin sept.-oct. nu a mai luat nimic, am zis sa luam o pauza ca de 2 ani tot lua, bine cu pauze intre ele dar am zis ca ajunge deocamdata. A mai facut o eco anul trecut prin vara la dr.Costache si de atunci era suspect de varicocel dar a zis sa nu intre la cutit deocamdata sa ia tratament si uite ca nu a ajutat la nica. Acum cand am fost la dr.Matei ne-a zis ca tratamentul pentru varicocel este operatia, atat, altfel nu scapa de el
Ramane sa ne ducem luni la dr.Iosup sa vedem daca are sau nu, macar sa stim o chestie
pupici la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danye spune:

Buna fetelor..
Hop si eu aici..dupa un an si jumatate de incercari. Toate pareau bune si frumoase, nu aveam nici o explicatie pt care nu raman insarcinata intrucat analizele mele si ale lui..erau in regula. Am schimbat medicul ( Merg la Dl.dr. Parvu - Elias)si acesta mi-a recomandat repetarea catorva analize ale mele si spermograma sotului. Mi-a cazut fata cand am vazut ce-a iesit. Este posibil ca aceasta analiza sa sufere o modificare asa de mare in aprox 9 luni de zile? Nici nu stiu incotro sa o luam :( As vrea sa repete inca odata analiza si nu stiu unde. Ce ma sfatuiti sa fac?Unde anume sa mearga sa o repete? Eu am programare la medic abia vinerea viitoare si pana atunci cred ca o sa mor.
Acestea sunt analizele:
Analiza 1 – abstinent 3 zile – CMDT Victor Babes
Volum 2 (2-5)
Ph 7.5 (7-8)
Aspect: normal
Numar: 90mil/ml(20-120)
Mobilitate la 1h 80% (80-100)
Rapid progresori 1h 30% (>25%)
Moderat progresori 1h 40%
Mobili non progresori 10%
Imobili 20%
Morfologie si citologie: normale.Analiza 2 - abstinent 2zile - MEDSANA
Aspect: Opalescent alb cenusiu cu mucus
Volum 2.4 ml (2-6)
Ph 7.4 ( 7,2-7.8)
Timp lichefiere-35min (max40)
Nr spermatozoizi - 26.4 mil/ml (40-240)
Mob A (f. mobili) - 5% ( A+B+C = 85% )
Mob B (mobili) - 10%
Mob C (lenti) - 10%
Mob D (imobili) - 75%
Leucocite: 600/mm3 (<1000)
Morfologie: 60%forme tipice, (min40%forme tipice)
15%bicaudali,
10%microcefali,
5%piriformi,
5%amorfi,
5%bicefali.
Concluzie:
Oligospermie moderata cu astenospermie severa.M-am intins ca o placinta si imi cer scuze. Multumesc in avans celor care vor citi acest mesaj. Deja simt ca nu mai pot respira.Mult succes tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutzza spune:

buna
probabi ca e posibil caci si la noi s-a intamplat ceva asemanator.prima spermograma in iunie la medlife: nr sub 1 mil, mobilitate a+b+C=40%.imobili 60%. dupa 7 luni am repetat spermograma la gynera: spermatozoizi mobili pe ejaculat:22mi (min 20); spermatoz pe ejaculat: 54 mil (min 40mil);concentratie spermat mobili: 11 mil(min 10mil); concentratie spermatozoizi: 27 mil (min 20 mil); mobilitate a+b=41% (min 50%). diagnostic: astenospermie.in iunie diagnostic: criptosermie cu astenospermie. deci diferente foarte mari.mentionez ca nu am urmat niciun tratament pentru imbunatatirea spermogramei. de altfel nici medicul nu ne-a dat tratament de niciun fel. ne-a spus sa nu mai facem alta spermograma deocamdata si nici noi nu mai aveam de gand sa facem. deocamdata ramanem in asteptare cu foarte multa credinta in Dumnezeu. sper din suflet sa nu mai satm mult niciuna pe aceste topicuri si sa mergem la odisee. bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danye spune:

Of, nici nu stiu ce sa spun...am vazut ca si alte fete au luat rezultate diferite de la un laborator la altul..insa chiar nu imi imaginam sa fie una BUNA si una F. PROASTA. :(. In orice caz o sa mearga miercuri sa o repete la Sanador ( a avut cineva experiente neplacute cu acestia? sper ca nu) si o sa vedem cum iese..iar vineri vedem ce ne spune medicul. Va doresc mult succes si multa credinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evanescence spune:

AJUTORVa rog sa imi raspundeti nu stiu ce sa mai fac sau cred am avut ultimul CM pe 29.01 in 11.02 am avut ovulatie am facut si teste si am observat si mucus cervical deci am avut contact sexual fara a ma mai misca dupa am stat si cu perna sub fund 3 ore....in fine ieri in 17.01 am observat sange maroniu,initial am fost bucuroasa am crezut ca e vorba de acea sangerare de prindere a ovulului care are loc la 5-9 zile de la fecundare...dar momentan nu stiu ce sa cred am impresia ca este totusi ciclu acum sangele e mai rosu dar nu asa mult cantitativ decat la CM dar nu am nici dureri care de obicei sunt foarte puternice la mine,si CM e foarte regulat la 28-29 zile. Va rog sa-mi dati un sfat daca a mai patit cineva asa mi-e frica sa nu fii pierdut sarcina E posibil asa ceva???? daca ovulul nu a fost fecundat el se elimina la ciclu nu mai devreme sau??? stiti voi ceva???Va pup

in asteptarea unui ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_ducu spune:

Buna fetelor,

Sotul meu are oligospermie si doctorul a spus sa-si faca niste analize hormonale, ca prea de multe ori a iesit nr spermatozoizilor mic adica o data a iesit 11 milioane, o data 14 milioane.

A facut analizele hormonale si iatale:

FSH ......6,5 u/L Normal: 1-8 U/l

LH........2,44 u/L Normal: 2-12 U/l

TESTOTERON.....4,43 ng/ml
15,38 nmol/l Normal: 3 - 9,5 ng/ml

ESTRADIOL....22,00 pg/ml Normal: <20 - 77 pg/ml
0,08 nmol/l

PROLACTINA...36,2 ng/ml Normal; 3,28 - 19,68 ng/ml
868,8 mU/l

Prolactina a iesit prost. Aceasta poate fi o cauza a oligospermiei ?

Daca poate sa-mi raspunda cineva !? Va rog

Merci

http://tt.lilypie.com/Sx9bp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Gabi:Bineinteles ca este o cauza a oligospermiei.Trebuie scazuta neaparat prolactina.

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_ducu spune:

Merci Nusy,

Incercam sa mergem la un endocrinolog. ne-am programat pe 28 feb.

Am citit ce tratament se ia, dar asteptam sa mergem la doctor, pt a ne da tratamentul.

sper ca aceasta sa fie singura cauza si sa o remediem.

Va pup

http://tt.lilypie.com/Sx9bp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica11 spune:

[quote]Originally posted by evanescence

AJUTORVa rog sa imi raspundeti nu stiu ce sa mai fac sau cred am avut ultimul CM pe 29.01 in 11.02 am avut ovulatie am facut si teste si am observat si mucus cervical deci am avut contact sexual fara a ma mai misca dupa am stat si cu perna sub fund 3 ore....in fine ieri in 17.01 am observat sange maroniu,initial am fost bucuroasa am crezut ca e vorba de acea sangerare de prindere a ovulului care are loc la 5-9 zile de la fecundare...dar momentan nu stiu ce sa cred am impresia ca este totusi ciclu acum sangele e mai rosu dar nu asa mult cantitativ decat la CM dar nu am nici dureri care de obicei sunt foarte puternice la mine,si CM e foarte regulat la 28-29 zile. Va rog sa-mi dati un sfat daca a mai patit cineva asa mi-e frica sa nu fii pierdut sarcina E posibil asa ceva???? daca ovulul nu a fost fecundat el se elimina la ciclu nu mai devreme sau??? stiti voi ceva???Va pup

buna,
din pacate la fel am patit si eu ciclu trecut si la fel am sperat initial ca e sarcina pt ca si noi ne confruntam cu oligosteno. daca e rosu si continua sa curga e intr-adevar ciclu. explicatia la mine a fost scaderea brusca a progesteronului, stiindu-ma cu un nivel de progesteron ff mic. e posibil si un avort menstrual, dar cauza acestuia se reduce practic tot la progesteron.
imi pare rau si nu te ingrijora. e de altfel posibil sa fi avut un ciclu anovulatoriu desi ai avut mucus cervical.
desi si eu am ciclu regulat, se mai intampla in cate o luna sa nu functioneze perfect organismul. daca se repeta atunci trebuie analizata situatia, daca e singulara, parerea mea e sa nu-ti faci griji.

monica

Mergi la inceput