Stimulare ovariana cu ova-mit / clostilbegyt 4
Raspunsuri - Pagina 15
leonardo2007 spune:
buna fetelor
am si eu o intrebare. am facut luna asta prima data stimulare cu clostilbegyt (2 pe zi) si am fost la ecografie in ziua 12 si 14. Foliculii erau ok, nu mari : 17-18 mm dar endometrul era mai mic (8.7 mm mi-a zis doctorul). Mi-a zis ca e posibil sa fie de la clostilbegyt (subtiaza/micsoreaza endometru). In ziua 14 am facut si injectie Pregnyl.
deocamdata astept rezultat luna asta (iau utrogestan din z16 pana la final)... poate avem noroc ...
ce vroiam sa va intreb ...am citit ca se poate lua tinctura de marar pentru endometru ,...dar din ce zi si pana cand ...nu influenteaza cu nimic restul de medicamente ?
va multumesc de ajutor anticipat.
RalMar spune:
aerlilian pofta de mancare e da la closti, utrogestanul vaginal nu prea are reactii adverse. Din pacate si eu am pus cateva kg, mai multe adica, de la 49 am ajuns la 54 si deja sunt la regim si la sport; dar in 2 saptamani sper sa rezolv problema. Chestia ar fi sa iasa macar bb daca tot ma fac cat o purcica!
ioanara23 spune:
toooooooocmai...daca ne facem cat niste purcele macar sa ne tina vreo 9 luni nu? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ioana
http://tt.lilypie.com/h5Rkp3.png
aerlilian spune:
La asta ma gandesc si eu,daca tot se pune,macar sa fie cu folos.Nu va spun ce tot incerc eu sa ma pacalesc...Mai ales seara...Rontai morcovi,mere,mai bag si salata verde...doar-doar se umfla stomacul si nu mai cere.Si de cate ori mi-e foame,beau apa...Poate reusesc sa inlatur senzatia de foame asa...
carmenliza spune:
saluti!
RalMar,cu doua luni inaite doctorul ginecolog mi-a dat sa fac tratament de stimulare a ovulatiei. Nu am ramas insarcinat si am revenit la consultatie.Mi-a cerut spermograma sotului, s-a uitat pe i-ea si mi-a spus ca, cu tratamentul pe care mi l-a dat ar fi trebuit sa fiu insarcinata. M-a urcat pe masa de consult si mi-a facut o prima instilatie, dupa care mi-a spus ca am tompele obstrictionate (cica si-a dat seama dupa cantitatea de lichid care a iesit inapoi, jumatate din cantitatea de lichid introdusa a intrat in trompe iar restul a iesit afara).M-a programat apoi la Iasi pentru o serie de 4 instilatii . Pot sa-ti spun ca au fost foarte dureroase.Luna asta am fost din nou la Iasi si mi-a dat tratamentul cu clostilbegyt si pregnyl 5000. In paralel iau si un tratament homeopat pentru tiroida si stimulare a ovulatiei, cel din urma l-a procurat de la o farmacie naturista din Bucuresti(numai acolo se gaseste).Medicul homeopat mi-a spus sa fac ambele tratamente,cel prescris de el si celalalt prescris de ginecolog. Sper ca va da rezultate.Oricum va multumesc pentru incurajari.
carmenliza spune:
Draga Elaa, iti sugerez sa mergi cat mai curand la un doctor endocrinolog ca sa-ti puna un diagnostic.Dupa ce stii diagnosticul, te sfatuiesc sa faci tratament homeopat deoarece eu sunt patita.Mi s-a pus diagnosticul de tiroidita autoimuna si mi-a prescris eutyrox. Numai ca doza prescrisa a fost prea mare si pe langa faptul ca am pus pe mine 20 Kg am facut si tiroidita toxica. Ai grija de tine si multa sanatate!
RalMar spune:
leonardo tinctura de marar poate face rau. Medicamentele de stimulare (closti, ova-mit) sunt antiestrogeni, iar mararul e estrogen. In timpul stimularii e posibil sa fie mai subtire endometrul dar nu este nici o problema deoarece dupa pregnyl se mai ingroasa. Si eu am incercat cu marar dar dr. a zis sa nu mai iau, ca nu are efecte (doar negative)
RalMar spune:
aerlilian, leonardo, trimiteti datele sa va trec pe prima pagina? (diagnostic, a cata stimulare este, cu ce?)
leonardo2007 spune:
ok.
hai ca va dau detaliile complete analize :
1. analize sot ok..spermograma (nr spermatozoizi 80 mil/ml, mobilitate 75% ...)
2. Mycoplasma, Ureeaplasma, Chlamydia : negative
3. Histerosalpingografie in August 2007 - trompe permeabile
4. Ziua 3 : FSH (4.94), LH (3.27), Estradiol (46), Prolactina (21.64)
5. Ziua 14 : FSH (4.29), LH (7.46), Estradiol (385.1), Progesteron (0.705), Prolactina (503.8)
6. Ziua 21 : Progesteron (21.95)
7. Luna asta am facut (prima oara stimulare) din ziua 6 pana in ziua 12 clostilbegyt (2 capsule pe zi). Am facut la ecografie in Z10 si Z 12 si au fost determinat foliculi in jur de 17-18mm si endometru in jur de 8.7 mm.
8. In ziua 14 am facut Pregnyl injectie
9. sex in Z13, 15, 16 - la indicatia doctorului 
10. Mi s-a spus ca am uter in pozitie intermediara, spre retroversie, normal de volum si consistenta.
11. mi-am facut teste de ovulatie ..am luat din farmacie un test sub forma de ruj...care iti analizeaza saliva si arata ca niste fulgi de zapada in perioada fertila ...si mi-a aratat in ziua 15 si Ziua 16.
12. mai iau utrogestan din ziua 15 .. pana la menstruatie ... sa soperam ca nu mai vine ...
13. am mai fost insarcinata acum 6 ani (cu prezervativ cu tot)..dar am facut avort la cerere ... si apoi am luat vreo 5-6 ani anticonceptionale ..cu pauza pe la 1-2 ani.
14. diagnostic medic : infertilitate secundara
RalMar spune:
leonardo oauuuuuuu! M-ai saturat de analize!![]()
carmenliza chiar daca totul e in regula, tot este posibil sa nu ramai insarcinata dupa prima luna de stimulare. De obicei, stimularile se fac in serii de 3 luni. Si pot sa-mi imaginez cat de dureroase pot fi instilatiile, dar pe aici, pe forum, am citit ca pot face mai mult rau decat bine. Si mie-mi recomandase dr. sa facem cateva instilatii, dar prefer sa fac HSG, daca nu chiar laparoscopie.