Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 12
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Sfantul Vladimir, mitropilitul Kievului, are o carte foarte buna "Despre educatie".Despre pedeapsa corporala el spune urmatoarele:
- ca este pomenita in Sf. Scriptura( cum a aratat si acsintetina)
- dar ca e un mijloc care"trebuie intrebuintat cat mai rar si numai pentru greselile cele mai serioase si insemnate ale copilului si asta cand toate celelalte mijloace s-au dovedit neroditoare"
la intrebarea cand trebuie folosita pedeapsa corporala? raspunsul se da in Pilde 22:15, si Sfantul explica asa:
"o astfel de pedeapsa merita doar copilul care, ingaduindu-si sa minta, nu vrea sa-si recunoasca greseala si o tagaduieste cu indaratnicie, care nici dupa mustrari aspre nu se lasa de purtarea sa cea rea, inseland, furand, neascultand de parintii sai si spunandu-le cuvinte urate sau ridicand mana asupra lor,razvratindu-se cu obraznicie impotriva hotararilor si pedepselor date de ei, batand din picioare, respingand cu suparare lucrurile cu care este imbiat, purtandu-se crud cu copiii mai slabi si cu animalele, etc.. Numai si numai in astfel de situatii trebuie admisa pedeapsa corporala.Altfel, ea nu este un mijloc de dorit si trebuie evitata.Oricum, cugetati adanc la greseala pe care vreti s-o pedepsiti si intorceti-o pe toate fetele, fiindca pedeapsa corporala este o metoda extrema, ultima la care trebuie sa se recurga, si este chiar primejdioasa; pe langa asta sunt destule alte pedepse mai blande si nu mai putin eficace.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Asta explicam si eu, insa multi nici nu vor sa auda de asa ceva!
De fapt fiecare este liber sa faca cum doreste. Sigur ca un necrestin nu da doi bani pe Scriptura si pe explicatiile oricarui om crestin!
xenocid spune:
Bat, Betisor, Nuia, Nuielusa astea sint metode grosolane aplicate de brute.
Incercati ceva mai finut - Aschiute - bagate sub unghii fac minuni.
Come to The Dark Side ... we have cookies!
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by acsintetinaquote:
Sfantul Vladimir, mitropilitul Kievului, are o carte foarte buna "Despre educatie".Despre pedeapsa corporala el spune urmatoarele:
- dar ca e un mijloc care"trebuie intrebuintat cat mai rar si numai pentru greselile cele mai serioase si insemnate ale copilului si asta cand toate celelalte mijloace s-au dovedit neroditoare"
la intrebarea cand trebuie folosita pedeapsa corporala? raspunsul se da in Pilde 22:15, si Sfantul explica asa:
"o astfel de pedeapsa merita doar copilul care, ingaduindu-si sa minta, nu vrea sa-si recunoasca greseala si o tagaduieste cu indaratnicie, care nici dupa mustrari aspre nu se lasa de purtarea sa cea rea, inseland, furand, neascultand de parintii sai si spunandu-le cuvinte urate sau ridicand mana asupra lor,razvratindu-se cu obraznicie impotriva hotararilor si pedepselor date de ei, batand din picioare, respingand cu suparare lucrurile cu care este imbiat, purtandu-se crud cu copiii mai slabi si cu animalele, etc.. Numai si numai in astfel de situatii trebuie admisa pedeapsa corporala.Altfel, ea nu este un mijloc de dorit si trebuie evitata.Oricum, cugetati adanc la greseala pe care vreti s-o pedepsiti si intorceti-o pe toate fetele, fiindca pedeapsa corporala este o metoda extrema, ultima la care trebuie sa se recurga, si este chiar primejdioasa; pe langa asta sunt destule alte pedepse mai blande si nu mai putin eficace.
am blog
Asta explicam si eu, insa multi nici nu vor sa auda de asa ceva!
De fapt fiecare este liber sa faca cum doreste. Sigur ca un necrestin nu da doi bani pe Scriptura si pe explicatiile oricarui om crestin!
Deci tu esti singura/singurul crestin adevarat, iar noi toti niste pacatosi...
Preferatunci sa fiu o "necrestina" care isi creste copilul, cu dragoste, fara nuia, decat o crestina infocata care foloseste nuiaua sa-si terorizeze copilul, ca apoi sa spun ca "am un copil model".
Copilul nu trebuie sa fie ca un sfant, ca doar de aia e copil, sa mai faca si nazbatii, si eu vreau ca el sa ma iubeasca si sa ma respecte, nu sa-i fie teama de mine. Daca un copil se teme de parinti, tinde sa se indeparteze, sa nu mai aiba incredere in parinti, pentru ca va stii ca la orice greseala, apare "nuiaua", sa-l mangaie cu drag.
Criss si Alex
Cristina_C spune:
acsintetina, sa-ti traiasca cele doua fete!
Dar cred ca ele ar fi ajuns asa cum sunt - copii model- si fara contributia vreunei nuiele. Spun asta pentru ca am intalnit copii cu rezultate exemplare si cu un comportament demn de lauda care nu au fost "disciplinati" fizic de parinti. Poate o sa te surprinda, dar si ei au ajuns exact in acelasi loc fara sa fi facut cunostinta cu batul, nici macar ca "ultima statie". Si copiii astia nu sunt fictivi, chiar exista.
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by Criss75
Preferatunci sa fiu o "necrestina" care isi creste copilul, cu dragoste, fara nuia, decat o crestina infocata care foloseste nuiaua sa-si terorizeze copilul, ca apoi sa spun ca "am un copil model".
Copilul nu trebuie sa fie ca un sfant, ca doar de aia e copil, sa mai faca si nazbatii, si eu vreau ca el sa ma iubeasca si sa ma respecte, nu sa-i fie teama de mine. Daca un copil se teme de parinti, tinde sa se indeparteze, sa nu mai aiba incredere in parinti, pentru ca va stii ca la orice greseala, apare "nuiaua", sa-l mangaie cu drag.
Criss si Alex
Exagerezi! Nimeni nu a spus sa-ti terorizezi sau abuzezi copilul pe aici!
Ar fi bine sa trecem la celelalte puncte expuse la inceput! Cred ca subiectul disciplinarea copilului este epuizat!(Personal nu mai am comentarii la acest punct) Ramane:
1. Invata-l pe copil Calea
Proverbe 22:6 Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea. -
Trebuie sa-i invatam pe copii nostrii ca singura Cale ca sa fie fericiti si sa fie ai lui Dumnezeu este Iisus Cristos, Fiul lui Dumnezeu.
Ioan 14:6 Iisus i-a zis: "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.
Adevarurile lui Dumnezeu se gasesc in Sfanta Scriptura. Pentru a creste in copiii nostri oameni sanatosi si ascultatori de Dumnezeu, trebuie sa-i invatam de mici sa citeasca Biblia sau povestiri Biblice. Asa vor invata sa distinga binele de rau si adevarul de minciuna, de asemenea vor putea vedea ce este pacat si ce este bine, vor invata ca minciuna, hotia, idolatria, cearta, mania, ectc. sunt pacate si aduc doar rau, lor si oamenilor de langa ei.
2. Mustra-l pe copilul tau
Proverbe 3:12 Caci Domnul mustra pe cine iubeste, ca un parinte pe copilul pe care-l iubeste!
Sigur ca aceasta mustrare se face cu duhul blandetii si cu dragoste. Astfel vom putea cladi in copiii nostri un caracter sanatos!
3. Faptele bune
Proverbe 20:11 Copilul lasa sa se vada inca din faptele lui daca purtarea lui va fi curata si fara prihana. -
Urmareste ca faptele bune sa-ti caracterizeze copilul, sadeste in el ganduri bune iar acestea vor rodi intr-o zi fapte bune.Inrijeste-te de igiena copilului, de educatia lui, citeste-i carti pentru copii, joaca-te cu el de mic, fa-l prieten si corecteaza-i atitudinea cu dragoste, asta va scoate din el un caracter plin de fapte bune.
5. Invata-l pe copil sa fie aproape de Iisus, sa aibe o relatie cu El
Matei 19:14 Si Iisus le-a zis: "Lasati copilasii sa vina la Mine, si nu-i opriti, caci Imparatia cerurilor este a celor ca ei."
Invata-l pe copilul tau sa vina la Iisus cu problemele lui, sa se roage Lui si sa citeasca din Scripturi prin care Domnul ii vorbeste copilului. Legatura stransa dintre copil si Iisus ii va da copilului siguranta in viata si fundament atunci cand va trece prin problemele vietii.
6.Invata-l pe copil sa fie ascultator de parinti
Proverbe 1:8 Asculta, fiule, invatatura tatalui tau, si nu lepada indrumarile mamei tale!
Castiga-i increderea copilului si arata-i ca ii vrei binele, fati-l prieten si explica-i ca intotdeauna ascultarea de parinti il va ajuta in viata. Fa-l sa inteleaga ca experienta vietii tale este un ajutor sa nu treaca prin probleme si necazuri si sa nu repete greselile care le-ati facut dumneavoatra in viata.
Proverbe 1:8 Asculta, fiule, invatatura tatalui tau, si nu lepada indrumarile mamei tale!
Sigur ca la toate aceste indemnuri puteti adauga si Dumneavoastra mult mai multe studiind Scriptura, Cuvantul lui Dumnezeu, invatatura Creatorului nostru. Pe langa toate acestea, ceea ce ii invatam pe copii nostrii trebuie sa traim in viata noastra, altfel nu vom arata decat ca niste ipocriti care pretind ceva copiilor, insa ei nu fac. O atitudine de felul acesta va crea doar repulsie in copii nostrii si se vor razvrati intr-o zi impotriva noastra si impotriva lui Dumnezeu!
Dumnezeu sa binecuvinteze toti parintii de pe acest site si copii lor!
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
acsintetina, sa-ti traiasca cele doua fete!
Dar cred ca ele ar fi ajuns asa cum sunt - copii model- si fara contributia vreunei nuiele. Spun asta pentru ca am intalnit copii cu rezultate exemplare si cu un comportament demn de lauda care nu au fost "disciplinati" fizic de parinti. Poate o sa te surprinda, dar si ei au ajuns exact in acelasi loc fara sa fi facut cunostinta cu batul, nici macar ca "ultima statie". Si copiii astia nu sunt fictivi, chiar exista.
Slava Domnului! Bravo lor, ma bucur ca sunt rezultate bune si fara "ultima statie"!
Daca acesti copii sunt si credinciosi lui Dumnezeu este exceptional!
Felicitari pentru asa parinti si asa copii!
irina.c. spune:
quote:Criss, sa nu exageram, ma indoiesc ca acsintetina isi terorizeaza copiii, ba chiar cred ca este un tata bun, care cauta sa-si educe fetitele cu multa dragoste si le doreste doar binele.Fiecare parinte are cerintele proprii de la copil, si propriul stil educativ. Unii sunt mai severi, altii sunt mai ingaduitori cu copiii.Ideala e calea de mijloc, cred eu.Tu consideri ca trebuie sa fii intr-un fel cu copilul tau si esti multumita de rezultat- foarte bine, continua tot asa. Acsintetina considera ca trebuie sa-si educe in alt fel copiii- si e la randul sau foarte multumit. Bravo lui. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by Criss75quote:
Originally posted by acsintetinaquote:Asta explicam si eu, insa multi nici nu vor sa auda de asa ceva!
la intrebarea cand trebuie folosita pedeapsa corporala? raspunsul se da in Pilde 22:15, si Sfantul explica asa:"o astfel de pedeapsa merita doar copilul care, ingaduindu-si sa minta, nu vrea sa-si recunoasca greseala si o tagaduieste cu indaratnicie, care nici dupa mustrari aspre nu se lasa de purtarea sa cea rea, inseland, furand, neascultand de parintii sai si spunandu-le cuvinte urate sau ridicand mana asupra lor,razvratindu-se cu obraznicie impotriva hotararilor si pedepselor date de ei, batand din picioare, respingand cu suparare lucrurile cu care este imbiat, purtandu-se crud cu copiii mai slabi si cu animalele, etc.. Numai si numai in astfel de situatii trebuie admisa pedeapsa corporala.Altfel, ea nu este un mijloc de dorit si trebuie evitata.Oricum, cugetati adanc la greseala pe care vreti s-o pedepsiti si intorceti-o pe toate fetele, fiindca pedeapsa corporala este o metoda extrema, ultima la care trebuie sa se recurga, si este chiar primejdioasa; pe langa asta sunt destule alte pedepse mai blande si nu mai putin eficace. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Copilul nu trebuie sa fie ca un sfant, ca doar de aia e copil, sa mai faca si nazbatii, si eu vreau ca el sa ma iubeasca si sa ma respecte, nu sa-i fie teama de mine. Daca un copil se teme de parinti, tinde sa se indeparteze, sa nu mai aiba incredere in parinti, pentru ca va stii ca la orice greseala, apare "nuiaua", sa-l mangaie cu drag.Criss si Alex
am blog
irina.c. spune:
quote:ai constatat ca da rezultate la copiii tai si ne recomanzi si noua? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by xenocid
Incercati ceva mai finut - Aschiute - bagate sub unghii fac minuni.Come to The Dark Side ... we have cookies!
am blog
irina.c. spune:
quote:de acord. Este foarte greu sa inveti pe copil ceva ce tu nu traiesti si nu aplici. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by acsintetina Pe langa toate acestea, ceea ce ii invatam pe copii nostrii trebuie sa traim in viata noastra, altfel nu vom arata decat ca niste ipocriti care pretind ceva copiilor, insa ei nu fac. O atitudine de felul acesta va crea doar repulsie in copii nostrii si se vor razvrati intr-o zi impotriva noastra si impotriva lui Dumnezeu! Dumnezeu sa binecuvinteze toti parintii de pe acest site si copii lor!
am blog
xenocid spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by xenocid
Incercati ceva mai finut - Aschiute - bagate sub unghii fac minuni.Come to The Dark Side ... we have cookies!
ai constatat ca da rezultate la copiii tai si ne recomanzi si noua?
am blog
Ntzu, mi'a povestit un tamplar.
Unu' din biblie, nu'l stii tu
Come to The Dark Side ... we have cookies!