Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by denizel
Poftiiiim??? Desigur ca nu!!!
( In toata viata lui, mi-am iesit din fire si i-am dau doua palmite (una la fundulet, una peste manuta) si am sa regret pana oi muri ca am facut asa ceva copilului meu).
De ureche te-as lua pe tine, fiindca vad ce poti sa debitezi!

iar daca tu, un barbat, un tatic, ti-ai luat fetitele de ureche...ce pot sa spun?? Sotia ta ce spune? Io una te-as fi ushuit cu matura .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Ha,ha, ha....Ala cu ciocanul chiar ca e dura! Asta da abuz!
Eu ma refeream la nuia ca la ultima statie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by acsintetina

quote:

quote:
Originally posted by acsintetina
Nu ti-ai luat niciodata copilul de ureche?!

Poftiiiim??? Desigur ca nu!!!
( In toata viata lui, mi-am iesit din fire si i-am dau doua palmite (una la fundulet, una peste manuta) si am sa regret pana oi muri ca am facut asa ceva copilului meu).
De ureche te-as lua pe tine, fiindca vad ce poti sa debitezi!

iar daca tu, un barbat, un tatic, ti-ai luat fetitele de ureche...ce pot sa spun?? Sotia ta ce spune? Io una te-as fi ushuit cu matura .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Ha,ha, ha....Ala cu ciocanul chiar ca e dura! Asta da abuz!

Ai dreptate! Pt. cei care bat cu metoda si sange rece, 'ghidandu-se', chipurile, dupa Biblie, mai bun ar fi asta: !!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniela_b
Sint zeci de metode prin care poti disciplina un copil si-i poti infrina capriciile si mofturile, chiar nu vad cum un betisor ar rezolva asta cind toate celelalte au dat gres sau si mai rau, cind n-ai incercat niciuna. Eu in ambele cazuri vad interventia betisorului ca fiind fara rost.

Exact asa gandeam si eu! Cand ai epuizat orice metoda, ultima statie: betisorul!
quote:

Betisorul nu-i arata copilului DE CE a gresit si CUM sa nu mai greseasca ci ca ar trebui sa-i fie teama sa nu mai incaseze inca unul ...ghici de cine? De la cel ce ar trebui sa-i serveasca model de viata curata, de calitate, plina de iubire...
In continuare cred, ca betisorul (fie el minuit si cu cumpatare) impedica un copil sa-si gaseasca singur calea, chiar cu ajutorul greselilor si-l constringe sa o accepte pe cea a parintuilor sai, de teama unei pedepse. Si nu gasesc nimic pozitiv sau inaltator in asta.

Nimeni nu poate sa-si gaseasca singur calea. De aceea este parintele acolo, sa-i arate calea, sa-l educe pe copil. Batul constrange ca copilul sa accepte ce nu doreste sa accepte cu vorba buna. Daca ai epuizat totul sa-l faci sa-si schimbe comportamentul, l-ai facut sa inteleaga binele, ai incercat o alta pedeapsa, poti sa-i faci promisiunea ca ultima statie este betisorul, daca nu se comformeaza, in ultima instanta apelezi la el.
quote:

De asemenea as vrea sa te mai intreb ceva, de folos mi-ar fi sa fii sincer cind raspunzi:
Daca un copil poate fi corectat cu betisorul, crezi ca un adult ar putea sa incaseze aceeasi corectie atunci cind greseste? Si cam cine crezi ca ar trebui sa i-l aplice?
Cine joaca in acest caz rolul de "profesor de disciplina" cu betisorul in mina?
Ai fi gata sa primesti un betisor de la acesta? Sau niste palmute pe obraji?

www.helpsonia.com

Fetitele mele la 9 respectiv 10 ani nu mai sunt de betisor. Un om matur nici atata!
Cred ca Tatal meu din Ceruri are dreptul la corectie. O accept cu placere fiindca stiu ca este spre binele meu! Stiu ca doare, insa de multe ori si pentru mine asta reprezinta: "ultimna statie"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Daniela B, scuza-ma ca te corectez, dar nu vorbim de "betisor" si de "palmutze", ci de nuia si palme...Acsintetina ne spune de betisor, asa ca o metafora (chit ca nu pricepe ce e aia), dar el si-a altoit fetele cu nuiaua, si mama ce educate si istete sunt acum...pai cred ca de frica bataii (mai ales de mutra "blanda" a unui parinte ce ma bate) as deveni Marie Curie...ba chiar as depasi-o in rezultate.
Cat despre suferinta unui copil manat de la spate cu nuiaua de un parinte obsedat...vai de el!

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

I-auzi bre, Tatal din ceruri ii da corectii...nu cumva te autoflagelezi? Ca altfel nu vad cum te corecteaza el..te-am mai intrebat asta odata, dar nu vrei sa-mi raspunzi.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

quote:
Ai dreptate! Pt. cei care bat cu metoda si sange rece, 'ghidandu-se', chipurile, dupa Biblie, mai bun ar fi asta: !!!

Nimeni care se ghideaza dupa Biblie nu "bate cu sange rece" (metoda nu stiou ce reprezinta pentru tine, daca-i ciocanul din imaginea data de tine sigur nu!).
Cine se ghideaza dupa Biblie iubeste, educa si disciplineaza! Cine disciplineaza cu sange rece sau cu ciocanul (poate metoda denizel), sigur merita sa stea dupa gratii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

Daniela B, scuza-ma ca te corectez, dar nu vorbim de "betisor" si de "palmutze", ci de nuia si palme...Acsintetina ne spune de betisor, asa ca o metafora (chit ca nu pricepe ce e aia), dar el si-a altoit fetele cu nuiaua, si mama ce educate si istete sunt acum...pai cred ca de frica bataii (mai ales de mutra "blanda" a unui parinte ce ma bate) as deveni Marie Curie...ba chiar as depasi-o in rezultate.
Cat despre suferinta unui copil manat de la spate cu nuiaua de un parinte obsedat...vai de el!

Ingrid S si Diana

Am folosit betisor (si am preluat termenul din ce a scris acsintetina) tocmai ca sa nu mi se serveasca apoi aia cu " eu n-am spus bat, am spus betisor..."

Acsintetina, multumesc pentru raspuns chiar daca nu am desprins din el ceea ce mie mi se parea esential : motivul pentru care betisorul este recomandat spre disciplinarea copiilor mici, fragezi, vulnerabili si indiscutabil mult mai putin pacatosi dar nu poate fi aplicat si adultilor, mult mai supusi pacatului.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Fetitele mele la 9 respectiv 10 ani nu mai sunt de betisor. Un om matur nici atata!

A marturisiiit!!! A marturisiiit!!! :-))
Sa-ti fie rusine, omule!! Ti-ai batut fetitele si, nu oricand!
Ai facut-o cand ele erau mici, mai mici de 9 ani!!!
Pentru ca nu ati fost capabili sa le convingeti altfel, le-ati batut!
Sa-ti fie rusine!!

quote:
Cred ca Tatal meu din Ceruri are dreptul la corectie. O accept cu placere fiindca stiu ca este spre binele meu! Stiu ca doare, insa de multe ori si pentru mine asta reprezinta: "ultimna statie"!

Vezi tu, acisintetina?
Ai vrut sa vii si pe forumul DC.
Te-ai gandit cum sa-ti faci debutul. Si,....ai ales!
Ai ales sa-ti faci lucrarea, vorbind oamenilor despre un Dumnezeu bun, dar pedepsitor si despre placerea pe care o gasesti/si ar trebui sa o gasim in aceste pedepse...
Foarte, foarte trist!!
Asta ti s-a parut tie esential pt. a te face ascultat!
Nici macar nu vorbesti despre o fatza a lui Dumnezeu, dar insisti totusi sa convingi ca asta e Dumnezeu.

Sincer, cred ca ai pronuntate tendinte sado-maso. Pentru ca nu te poti elibera de ele intr-un mod cat de cat accesibil (e pacat, si iei na-na de la Dumnezeu), iti versi refularile in felul acesta: pedepeseste-ma, Doamne, ca is rau si merit! Le pedepesesc/le bat pe fetitele mele, pt. ca asa m-a invatat Dumnezeu :-((((((((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Sfantul Vladimir, mitropilitul Kievului, are o carte foarte buna "Despre educatie".Despre pedeapsa corporala el spune urmatoarele:
- ca este pomenita in Sf. Scriptura( cum a aratat si acsintetina)
- dar ca e un mijloc care"trebuie intrebuintat cat mai rar si numai pentru greselile cele mai serioase si insemnate ale copilului si asta cand toate celelalte mijloace s-au dovedit neroditoare"
la intrebarea cand trebuie folosita pedeapsa corporala? raspunsul se da in Pilde 22:15, si Sfantul explica asa:"o astfel de pedeapsa merita doar copilul care, ingaduindu-si sa minta, nu vrea sa-si recunoasca greseala si o tagaduieste cu indaratnicie, care nici dupa mustrari aspre nu se lasa de purtarea sa cea rea, inseland, furand, neascultand de parintii sai si spunandu-le cuvinte urate sau ridicand mana asupra lor,razvratindu-se cu obraznicie impotriva hotararilor si pedepselor date de ei, batand din picioare, respingand cu suparare lucrurile cu care este imbiat, purtandu-se crud cu copiii mai slabi si cu animalele, etc.. Numai si numai in astfel de situatii trebuie admisa pedeapsa corporala.Altfel, ea nu este un mijloc de dorit si trebuie evitata.Oricum, cugetati adanc la greseala pe care vreti s-o pedepsiti si intorceti-o pe toate fetele, fiindca pedeapsa corporala este o metoda extrema, ultima la care trebuie sa se recurga, si este chiar primejdioasa; pe langa asta sunt destule alte pedepse mai blande si nu mai putin eficace. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ingrid S

Ingrid S si Diana

Explicatia cu betisorul era folosita de Arhiepiscopul Hrisostom de Etna! Nu era folosita ca metafora, asa cum dealtfel nici Biblia nu o foloseste ca metafora, in cazurile redate de mine, ci este exact mot a mot, cum scrie in versetele respective!
Cred ca esti cam impertinenta in explicatia care o dai vizavi de fetele mele, cat si vizavi de conostintele gramaticale.(daca vrei sa faci misto de cineva, te indemn sa faci de sotul tau) Uite ce spuneam eu acolo, cu totul diferit de ce insinuezi tu:

"Am doua fetite model (9 si 10 ani) atat la scoala cat si in societate si biserica. Nivelul lor la invatatura este cu doi ani mai mare decat clasa lor, comportamentul lor este laudat de cei care le cunosc, Biserica le apreciaza ectc.
Binenteles ca nu nuiaua a dus la rezultatul acesta minunat, dar pot sa spun ca si nuiaua a contribuit, cand ma refer la nuiaua ma refer la parte din disciplina.
De fapt pasii expusi aici mi-au fost model in viata si am incercat sa impletesc educatia, viata spirituala, joaca, recreatia, disciplina, in asa fel incat sa scot din ele modele de urmat in societate."

Mergi la inceput