Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

acsintetina,Denizelu e si ea adepta a "sola Scriptura", ca si tine - doar ca tu esti cu sola Scriptura baptista, si ea cu sola Scriptura adventista

p.s. bine ai venit pe forum, te-am recunoscut din prima, esti S.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Valeu, mi-ai luat o piatra de pe inima! Juram ca e 'un tatic' .
In tot cazu', is ca fratii :-))) Ca sa vezi de unde rasare ecumenismu' .

P.S. Am crezut ca am tot raspuns la intrebarile astea, Irina!...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

Scrie undeva in Biblie ca Isus a fost batut cand era mic? Eu am citit si imi amintesc doar ca parintii L-au certat cand a plecat de acasa si L-au gasit in Templu. Atat. Nu scrie de corectii fizice. Daca El nu a primit pedepse, cine esti tu s-o faci altfel, devreme ce reprezinta idealul tau?

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Dupa cate stii, Biblia nu ne reda multe despre copilaria Domnului Iisus. Faptul ca stia bine Scriptura, este o dovada ca parintii Lui s-au ocupat de El, pe langa faptul ca El era Dumnezeu si fara pacat!
Deci, nu merita corectii sau pedepse.
Si totusi oamenii L-au pedepsit, a platit ceea ce trebuia noi sa platim, pentru pacatele noastre a platit cu insasi viata Lui!
"Cearta" Domnului Iisus nu-si avea locul deoarece Domnul era in Casa Tatalui Sau.
Daca L-ar fi certat pe merit, atunci ar fi pacatuit si nu ar mai fi fost fara pacat! Domnul trebuia s afie acolo, El asculta de Tatal.

Nu are rost sa comparam pe Copilul Isus cu copii nostrii! Domnul Iisus a fost perfect, fara pacat.
El poate fi un model pentru parinti si copii deopotriva!

Mergi la inceput

quote:
Nu are rost sa comparam pe Copilul Isus cu copii nostrii! Domnul Iisus a fost perfect, fara pacat.
El poate fi un model pentru parinti si copii deopotriva!

Coreeeect!!!!
Si cine e imperfect si cu pacate, bataie nene!!! bataie pana ii intra mintile in cap .
A, aham! uitasem! Cu dragoste sa fie bataia!

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel
acsintetina,Denizelu e si ea adepta a "sola Scriptura", ca si tine - doar ca tu esti cu sola Scriptura baptista, si ea cu sola Scriptura adventista

Nu este Scriptura denominationala, ci doar Sfanta Scriptura!
Ti-am spus ca sunt crestin, atat ajunge!
De fapt nu conteaza ce crestin esti, toti crestinii cred Scriptura si toti cred conform Sfintei Scripturi in educatia si disciplinarea copilului!
Un mar neingrijit da mere padurete pana la urma!
Oricum va doresc tuturor un Happy Thanksgiving!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

"intr-un context in care dragostea si atentia reprezinta suportul pozitiv care vor face din bataie ceva uman si incarcat de dragoste si, intr-adevar, crestin."Mie tare mi-a placut pasajul asta, emana atata dragoste....
Si chiar m-ai facut curioasa, esti ortodoxa? Despre ce biserica vorbesti, de care apartii?

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Pai vezi, noi nu stim ce e aia dragoste fata de copil, ca nu aplicam nuiaua si nu vedem bataia ca pe ceva uman, pozitiv si incarcat de dragoste.

Criss si Alex

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by acsintetina
Un mar neingrijit da mere padurete pana la urma!

Corect!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel
Coreeeect!!!!
Si cine e imperfect si cu pacate, bataie nene!!! bataie pana ii intra mintile in cap .
A, aham! uitasem! Cu dragoste sa fie bataia!

Cred ca ai putea sa explici versetele date de Scriptura si poate intelegem altceva!
Un copil mic nu se bate, nici nu se abuzeaza, ci se disciplineaza!
Disciplinarea copilului include: dragoste, educatie, corectie!
Nu ti-ai luat niciodata copilul de ureche? Daca l-ai luat inseamna ca nu l-ai iubit? Sau poate cine-si mai urecheaza copilul este un criminal si-un ucigas! Ca asa doresti tu!
Ok, ma retrag, va spun inca odata, Happy Thanksgiving !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
P.S. Am crezut ca am tot raspuns la intrebarile astea, Irina!...

ei, ma amuzam si eu, ca te-a luat acsintetina drept o crestina care nu merge la Biserica si nu stie de Scriptura ,si te-a luat la intrebari cat pe ce sa te evanghelizeze Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:

Avem un exemplu care ne ajuta sa intelegem ce inseamna disciplinarea din partea unui reprezentant al Bisericii ortodoxe:

A crede ca un copil poate deveni un adult util societatii si adaptabil numai daca i se permite orice capriciu si i se indeplineste orice dorinta, inseamna o incalcare atat a preceptelor crestine, cat si a celor stiintifice. Din punct de vedere freudian, un astfel de proces creeaza sociopati egocentrici si monstruosi. Din perspectiva behaviorista, comportamentele care nu sunt modelate si care nu sunt indreptate spre un scop pot deveni ineficiente si chiar autodistructive. Numai la limita excentrica a psihologiei - de unde provine mare parte din psihologia populara care atrage mirenii si educatorii - se poate crede ca disciplina poate fi orice altceva, dar nu un element absolut necesar in cresterea copiilor.

Inca din primii ani de viata, copiii trebuie sa invete sa isi controleze anumite comportamente si, printr-un proces dificil de invatare, sa deprinda altele noi. In primele faze, invatarea presupune atat aspecte pozitive, cat si aspecte negative, ceea ce, in termeni mai vagi, inseamna rasplata si pedeapsa. Comportamentele inacceptabile si distructive sunt controlate prin asocierea lor cu ceva neplacut, incluzand una-doua palme sau forta fizica controlata. Odata facuta aceasta asociere, aplicarea unei palme nu mai este necesara. Dar fara ea, asocierea initiala nu mai poate fi facuta.

Vorbim despre aplicarea unei palme la fund sau peste obraji.
Putini sunt crestinii care nu cunosc renumitul proverb: "Bataia este rupta din rai", care isi are originea in Vechiul Testament: "Cine cruta nuiaua isi uraste copilul, dar cine-1 iubeste il cearta la vreme" (Pilde 13, 24). Textul in limba greaca al acestui pasaj biblic din Septuaginta (text utilizat in Biserica Ortodoxa) ne ofera o imagine mai clara a aplicarii acestui sfat. In primul rand, in ceea ce priveste "nuiaua" cu care un copil este "pedepsit", cuvantul grec nu se refera numai la o nuia sau la vergea, ci si la un simplu bat ("betisor"). in al doilea rand, cuvantul folosit pentru pedeapsa, care are si un inteles peiorativ in limba greaca moderna (a disciplina sau a imblanzi), mai inseamna si "a instrui", "a educa" . In sfarsit, cuvantul "la vreme" din editia King James, daca in greaca moderna se poate traduce prin "cu staruinta" sau "cu atentie", se poate traduce si mai bine prin "cu prudenta", fiind un derivat al radacinii grecesti pentru "grija".

Suportul biblic al palmuirii, asa cum textul grecesc al pasajului in discutie o demonstreaza clar, trateaza problema pedepsei fizice in contextul invatarii si, asa cum se arata foarte clar in a doua propozitie a proverbului ("dar cine-l iubeste"), al afectiunii. Avem aici, ca sa folosim un limbaj modern, indemnul adresat parintilor de a folosi ajutorul negativ - constrangerea fizica - in scopul modelarii comportamentului cu dragoste si atentie. Nu este vorba despre "pedeapsa" sau despre batai abuzive, ci de un simplu suport fizic negativ, adica un bat sau un betisor.
Orice psiholog bine instruit, cu o pregatire solida in teoria invatarii, va intelege imediat intelepciunea unui astfel de sfat si eficacitatea acestuia. in plus, el va mai intelege ca un astfel de suport negativ trebuie sa implice doar formele blande ale fortei fizice (durerea puternica, de fapt, impiedica invatarea) si ca, odata ce un tipar comportamental a fost modificat prin aceasta metoda, o astfel de forta nu mai este necesara. in esenta, atunci cand este corect aplicata, povata din Vechiul Testament referitoare la bataie nu este abuziva, ea nereprezentand altceva decat o afirmatie despre formarea unui comportament corespunzator la copii, inca de la o varsta frageda, prin forme de invatare recunoscute - suportul negativ - intr-un context in care dragostea si atentia reprezinta suportul pozitiv care vor face din bataie ceva uman si incarcat de dragoste si, intr-adevar, crestin.
Arhiepiscopul Hrisostom de Etna
http://www.crestinortodox.ro/Diverse/Copilul_educatie_si_pedeapsa_corporala-53-18857.html

Acsintetina,

Hai sa apelam putin la logica (permisa omului, nu?)

Cind crezi ca ar trebui sa intervina pedeapsa cu betisorul? Dupa ce copilul a gresit?
Pai, inainte de betisor nu ar trebui sa intervina mai degraba un alt fel de educatie spre disciplinare?
Eu, parintele am dezlegare de la Dumnezeu (sau chiar indemn dupa cum prezinti lucrurile) sa folosesc betisorul, admitind astfel ca am esuat in alte tipuri de educatie?

Eu nu vad decit ca e vina mea (nu sint un bun parinte) daca primul si ultimul sau singurul argument, instrument de corectare a greselilor unui copil este si ramine betisorul.

Nu pot crede ca ceea ce citesc ca scrii in legatura cu asta ti-e atit de limpede si firesc. Ca accepti senin sa vezi lacrimile propriului copil pe aceeasi obrajori peste care i-ai aplicat pedeapsa palmutelor.

Si o scrii de parca Dumnezeu ti-a pus un betisor in mina pe care inca il folosesti cu bucurie, incintare (scuze dar impresia asta mi-ai lasat-o) ca pe inca o porunca sfinta care te face sa te simti (si) mai crestin.

Ti-e atit de simplu sa gasesti explicatii gestului, in schimb ti-e foarte greu sa intelegi ca betisorul produce suferinta unui suflet fraged, oricum ai lua-o.

Sint zeci de metode prin care poti disciplina un copil si-i poti infrina capriciile si mofturile, chiar nu vad cum un betisor ar rezolva asta cind toate celelalte au dat gres sau si mai rau, cind n-ai incercat niciuna. Eu in ambele cazuri vad interventia betisorului ca fiind fara rost.

Betisorul nu-i arata copilului DE CE a gresit si CUM sa nu mai greseasca ci ca ar trebui sa-i fie teama sa nu mai incaseze inca unul ...ghici de cine? De la cel ce ar trebui sa-i serveasca model de viata curata, de calitate, plina de iubire...
In continuare cred, ca betisorul (fie el minuit si cu cumpatare) impedica un copil sa-si gaseasca singur calea, chiar cu ajutorul greselilor si-l constringe sa o accepte pe cea a parintuilor sai, de teama unei pedepse. Si nu gasesc nimic pozitiv sau inaltator in asta.

De asemenea as vrea sa te mai intreb ceva, de folos mi-ar fi sa fii sincer cind raspunzi:
Daca un copil poate fi corectat cu betisorul, crezi ca un adult ar putea sa incaseze aceeasi corectie atunci cind greseste? Si cam cine crezi ca ar trebui sa i-l aplice?
Cine joaca in acest caz rolul de "profesor de disciplina" cu betisorul in mina?
Ai fi gata sa primesti un betisor de la acesta? Sau niste palmute pe obraji?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

quote:
Nu ti-ai luat niciodata copilul de ureche?!

Poftiiiim??? Desigur ca nu!!!
( In toata viata lui, mi-am iesit din fire si i-am dau doua palmite (una la fundulet, una peste manuta) si am sa regret pana oi muri ca am facut asa ceva copilului meu).
De ureche te-as lua pe tine, fiindca vad ce poti sa debitezi!

iar daca tu, un barbat, un tatic, ti-ai luat fetitele de ureche...ce pot sa spun?? Sotia ta ce spune? Io una te-as fi ushuit cu matura .

Mergi la inceput