mamici fericite cu mai multi copilasi (4)
Raspunsuri - Pagina 13
marimar spune:
Miha,
Am trecut prin asa ceva si noi chiar am incercat metoda care aici se numeste " tough love" adica lasatul sa plinga dar in mod controlat. A noastra fetita s-a tinut insa foarte foarte tare si desi am incercat pe parcursul a saptamini de zile n-am reusit nimic 

Metoda e sa-l pui sa adoarma singur la el in patut si daca se trezeste sa nu mergi imedial la el, lasa-l citeva minute sa incerce sa se linisteasca singur si sa invete sa adoarma la loc. Daca incepe sa plinga tare tare intri usor la el dar nu aprinzi lumina si te asezi linga patut, il mingii si ii vorbest usor dar nu-l iei in brate. Dupa citeva minute iesi si il lasi singur. daca plinge iar il lasi cu 2-3 minute mai mult decit prima data si apoi intri din nou , il mingii..si tot asa, lungesti perioadele in care intri la el .
metoda se numeste "Ferber" si ideea e sa il pui treaz la somn ca sa invete sa adoarma singur si sa invete sa re-adoarma la loc daca se trezeste in toiul noptii.
http://www.babycenter.com/0_the-ferber-method-demystified_7755.bc
poti sa citezti si aici:
http://www.askbaby.com/baby-sleep-training.htm
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
katik spune:
miha, si eu am aplicat faza cu plinsul cam de pe la 5-6 luni.si a mers relativ usor. s-a obisnuit si se culca singur. se mai trezeste noaptea ca mai suge in rest de obicei e liniste, in afara situatiilor cind este racit si nu poate respira sau alte de genul asta.dar dupa aia se culca inapoi si doarme pina dimineata.
este f greu cu trezitul, mai ales ca se trezesc pe rind, cel putin la noi se mai trezeste si krisztina din cind in cind. azi noapte am dormit insa bine, cu totii, m-a trezit robi o singura data la 4.10 dar s-a culcat repede la 4.25 si a dormit pina pe la 8.30.
nu stiu ce solutie sa iti dau. nici cu krisztina n-am avut treaba, ea mi-a dormit in patut singura de cind am adus-o din maternitate si a dormit noaptea intreaga de la 4 luni.
hannen spune:
crism,sincer mi-ai inseninat ziua.Ce ris m-a bufnit cind te-am citit!
Azi m-am trezit la 7:00 si am luat-o in forta,mic dejun si pregateala de drum.Pe la 9:00 am plecat sa le duc la gradi pe cele mari iar pe pitica am dus-o la spital.I-am facut niste analize (la scaun) si care n-au iesit fff rau.(cica bantuie un rotavirus,ce-o fi ala,am ramas cu stirile in urma
) dar nu i-a iesit.Totusi mi-a interzis sa o duc la gradi asa ca m-am intors acasa si in fuga i-am luat niste schimburi si medicamentele si am dus-o la o prietena pt. ca am muncit.apoi m-am dus si-am luat-o ,am facut niste cumparaturi si le-am luat si pe cele mari.(cind am lasa-o avea febra 39.2)![]()
Am ajuns acasa pe la 17:00 cam vlaguita,prietena mea sta cam departe si-am avut de
,bine ca nu a fost prea aglomerat traficul!
Noroc mare cu sosu care s-a oferit sa "aiba grija" de cina.Asa ca il astept (cine stie cu ce
) intre timp iau o pauza pe DC.
Amira se vaita de burta
alealalte doua se miorlaie printre picioarele mele ,presimt ca nu fac multi pureci la pc.![]()
edit:am inceput sa scriu aiurea
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
katik spune:
offf hannen, multa sanatate! pe voi va tot ataca diversi virusi, una intruna! sper sa nu se imbolnaveasca si cele mari, daca zici ca au tentative de miorlait. la noi asta prevesteste ceva neplacut.mie tot nu mi-e in clar cum apuci tu sa le faci pe toate si inca fara sa te vaiti sau sa te plingi.bravo mami!
elyanne spune:
N-am vesti prea bune... Elena a facut varicela
... si sper sa ne oprim doar la ea... dar parca vad ca n-o sa fie asa... Nici eu n-am facut si nici al meu sot... 'om trai si 'om vedea...
Avea 2-3 bubite de dimineata si am crezut ca a ciuit-o ceva... avea pe fata si gat... si erau rosii si atat...
Iar cand s-a intors de la gradi... avea 30... cu lichid in capat...
Am fost la dr. si ne-a confirmat...
Si sper sa nu si le rupa... sa ramana cu semne... of... cum am reusit... Sper sa se faac bine intr-o sapt. sa putem merge si la serbare... cu toate ca nu stiu ce o sa mai stie daca nu repeta cu doamna si cantecelele...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
adita spune:
imi pare rau ca ati facut varicela. am trecut si noi prin asta. in niciun caz n-o sa puteti merge la serbare peste doar o saptamana. 5-7 zile tot apar bubite noi si e contagioasa pana fac crusta toate bubele, asa ca inarmati-va cu rabdare. sper sa nu faceti si voi, am inteles ca la adulti e greu de suportat
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

katik spune:
offf, imi pare rau ca a facut elena varicela! si eu sper sa se opreasca la ea dar din cite stiu este f contagioasa, asa ca va puteti astepta cu totii sa o faceti. ca sa nu se scarpine da-o cu mixtura mentolata, poate ajuta cit de cit.mai mult ca sigur ca n-o sa mergeti la serbare peste o saptamina![]()
multa sanatate, sa treceti cit mai repede si mai usor peste asta!
elyanne spune:
Dr. ne-a zis ca, probabil e o forma usoara, pt. ca i-au iesit f. putine bube pana acum... Si ca mai or sa iasa 2-3 zile... apoi intr-o sapt., maxim 10 zile trec de tot... Eu sper sa treaca intr-o sapt. ![]()
Daca nu trec, in nici un caz nu mergem la serbare... care oricum, este peste aproape 2 sapt.
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
mcrmiki spune:
Eliana imi pare tare rau ca Elena a facut varicela, din cate stiu eu aveti de stat vre-o doua saptamani in casa si cel mai nasol va fi probabil ca, dupa ce ii trece ei vor face ceilalti, cel putin asa au patit prietenele mele. Sper sa aveti noroc sa faca forma mai usoara si atunci poate scapati. Multa sanatate!
Kati si Marimar multumesc pentru sfaturi, dar cred ca as avea probleme mari daca as incerca sa-l pun in patut sa adoarma singur. El isi bea laptele la noi in pat, adoarme si de-abea apoi il mut la el si probabil cand se trezeste si vede ca nu mai este la noi incepe sa strige dupa mine, in prima faza, iar apoi plange. Nu stiu cum voi face, o sa incerc sa citesc ce mi-a trimis Marimar (cat inteleg, nu stapanesc f.f.bine engleza)dar sigur o sa prind ideile.
Hannen te compatimesc, bolile se tin lant de voi, dar mai putin si cresteti mai mari si o sa fie tot mai rare. Sanatate multa!
Va doresc un week-end cat mai placut!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)