mamici fericite cu mai multi copilasi (4)
Raspunsuri - Pagina 10
cornelia_laura spune:
Sabina, bine ai venit in club
!Sa-ti traiasca copilasii inclusiv cel mare.
Noi iar ne luptam cu tusea
, Edi mai putin dar Eric din greu. Iar eu ma pregatesc fizic si psihic pentru ziua de luni cand reicep serviciul
.
Va pupam
pe toti si va dorim un sfarsit de saptamana cat mai bun!!!
SARBATORI FERICITE !
Mephala - Gusta - Cornelia
addiana spune:
sabina bun venit!
noi azi am lenevit, ne-am trezit pe la 10...nu-mi venea sa cred cand m-am uita la ceas
n-am mai dormit asa de mult de nu stiu cand!
sfarsit de saptamana frumos!
sanatate bolnaviorilor!
diana, denisa (06.07.2003)
si raisa (05.03.2006) 
mariana_1976 spune:
Dragi mamici,
Nu am mai intrat demult pe DC, am avut o toamna foarte incarcata de evenimente diferite, dar sigur ca nu v-am uitat.
As dori sa va multumesc tuturor care mi-ati scris si mi-ati transmis condoleante pentru decesul tatalui meu.
Mama a stat 3 luni la noi si in aceasta toamna eu am inceput un curs intensiv de limba spaniola serile, de citeva ori pe saptamina.Teme pentru acasa au fost multe, asa ca la scoala bineinteles, dar am avut bafta cu un profesor foarte eficient si foarte bine pregatit.Noptile invatam dupa ce ii culcam pe cei mici.
Peste putine zile vom traversa mai multe fuse orare si vom fi in vacanta intr-o o zona mai calda cu toti copilasii.Asta este si cauza principala pentru care am tras "tare" cu spaniola.
Ne intoarcem de-abia in ianuarie, deci fetita cea mare va lipsi in total cam 2 sapt. jumate de la scoala.
Matei este in grupa pregatitoare, insa luna trecuta a inceput sa citesca singur-singurel si din proprie initiativa.Nu m-as fi asteptat la asa ceva, dar oricum el va implini 7 ani in primavara 2008, deci este oricum timpul potrivit.
Din cauza jocurilor pe calculator el a invatat in ultimul timp multe cuvinte si propozitii simple in engleza, dar cred ca este si "meritul" surioarei Monica care o studiaza la scoala si cind facem toti lectiile impreuna sigur ca el "prinde" mereu cite ceva.![]()
Markus de aproape 2 ani (face in februarie) este in continuare "pasionat" de electronice (asta e daca e casa plina de ele!
) si spune citeva cuvinte si romaneste.Acum are o mini motocicleta electrica, dar nu a facut mari ravagii prin casa cu ea ,nici macar la inceput.Ne-am luat un GPRS nou la masina si el imediat l-a pus in functiune, din intimplare, inaintea mea.
Stie sa puna caseta in video corect,inchide si sa deschide computerul si "ferestrele" de acolo.Exerseaza cu mouseul chiar desenatul, cu ajutorul celor mari, bineinteles...
Ieri cind sotul a pus lemne in chemineu si el a inceput sa aduca niste lemne de plastic (pe care le are de la camionul de jucarie) insistind sa le bage in foc!![]()
![]()
Peste mai putin de 2 luni Monica va fi o domnisoara de 10 ani-parca nu e adevarat cum a trecut timpul!Ea ma ajuta mereu cu placere la facut prajituri,ordine in casa si chiar se ocupa de cei mici si ar dori ca ei sa fie cit mai mult timp bebelusi...![]()
![]()
Adina imi pare atit de bine sa citesc ca bebe 3 va sosi in curind! Multe multe felicitari si sa ai o o sarcina asa cum ti-o doresti!

(hai ca sunt curioasa si eu daca se verifica teoria, mai ales ca noi am prestat cu ajutorul monitorului de ovulatie exact in ultima zi posibila.)
Somleac iti doresc multa sanatate si o sarcina fara griji! Uite, sa stii ca aici nu se face nici inainte si nici in timpul sarcinii titrarea de anticorpi pt. toxoplasmoza, dar am citit ca in tarile est si central europene aceasta infectie e din pacate mai frecventa decit aici in nord...
Adita iti multumesc mult de tot pentru mesaj! 
Fara el, va cautam eu mult si bine...
Bravo baietelului tau Stefan cae e deja plimbaret!Fetita mea cea mica e nascuta doar o luna mai tirziu decit el, dar nu doreste sa faca pasi singura deocamdata.In schimb,este mereu in pozitie bipeda si tocmai a descoperit ca se poate "merge" tirind un scaunel...Probabil va merge in curind fara sa ne dam seama.
Imi pare foarte rau despre decesul pe care l-ati avut in familia sotului.Condoleante!
Hanen ce mai faceti? Ati fost cumva la doctor? Sper sa fie okay si sa nu fie blnavioara.
Piatra lunii bine ai venit la noi si mult succes la "proiect"! Ar fi super sa aveti asa un cadou minunat acum in decembrie! Te asteptam sa ne mai povesteti un pic despre copilasii tai 
Katik fulguletul vostru este atit de scumpica! Cind va fi serbarea?
LauraXXX
hai vino si tu la noi sa ne spui despre copilasi cind ai timp.Cum se numesc?
Sabina bun venit impreuna cu toti cei trei "bebelusi".
Cine stie, poate citindu-ne pe noi, vei dori sa le "compui" inca un surior?![]()
Am o intrebare off topic: eu nu ma lamuresc CINE, CIND si DE CE in loc de DO-RE-MI-FA-SOL-LA-SI-DO a introdus C-D-E-F-G-A-H-C? ![]()
![]()
Elyanne aici nimeni nu se prea oboseste cu invatarea pe de rost a poeziilor la scoala/gradinita, doar cintecele ![]()
Eu totusi am dorit ca fetita mea sa stie cite ceva chiar si in limba romana, de obicei ii desenam ce se intimpla in poezie si asa invata si isi amintea mai usor![]()
Miralucker si noua ni s-a oferit antigripal gratuit dar nu am facut pentru ca si asa in ultimul timp Markus a avut "program" la vaccinari impotriva Hepatitei A si B, rujeola, rubeola, parotidita si ultimul difterie, perusis, tetanus.
I-as fi facut si acela impotriva febrei tifoide (din cauza vacantei) dar nu se face la copii sub 2 ani-
Sunt inca suparata ca nu am gasit pe nicaieri gamaglobulina pentru Magda, care nu poate face la virsta ei vaccinul imp. hepatitei A, dupa parerea suedezilor...![]()
Cornelia_laura tin pumnii sa vii si tu cu vesti bune de sarbatori! 
Cornelia tu parca erai cu statisticile despre sexul bbilor?
Uite ce statistici am gasit eu facut in USA pe un esantion de 6000 de familii pt. primii 4 copii:
Table 2 — Sex
Composition Patterns
(B = boy, G = girl)
Sex respondents
composition (N = 6,089)
pattern Frequency Proportion
B 930 .1527
G 951 .1562
BG 666 .1094
GB 666 .1094
BB 582 .0956
GG 530 .0870
BBB 186 .0305
GBG 182 .0299
BBG 177 .0291
BGG 173 .0284
GGG 159 .0261
GBB 151 .0248
BGB 148 .0243
GGB 125 .0205
BBBB 43 .0071
BBGG 37 .0061
BBBG 34 .0056
GBBB 32 .0053
BGBB 30 .0049
GGBB 29 .0048
GGGB 29 .0048
GBBG 29 .0048
GBGG 28 .0046
GGBG 28 .0046
BBGB 26 .0043
GGGG 26 .0043
BGGG 24 .0039
BGGB 23 .0038
GBGB 23 .0038
BGBG 22 .0036
Total 6,089 1.000
Babee deci bebe va fi surpriza!!!
Aici in Suedia doar putini stiu dinainte sexul copiilor, de ex, dintre prietenele mele, cele mai multe nici nu au dorit sa afle!
Ai fost la eco morfologica? Daca da, acolo ce au zis?
Vineri am fost la ecografie si astazi am 9 sapt + 1 zi.Data probabila a nasterii este 6 iulie insa tot ce doresc este sa ajung pina atunci fara probleme grave.O sa va mai tin la curent cum va fi si aceasta sarcin...
Gata va pup pe toate si daca nu mai apuc sa intru pina in ianuarie va doresc de pe acum sarbatori fericite, un Craciun asa cum il visati si un An Nou 2008 cu multe bucurii!
Mariana
9 fix
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
adita spune:
Felicitari Marimar! sarcina usoara si un bebe sanatos
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

marimar spune:
Sabina, bine ai venit la noi !
Mariana, bine ai revenit, ma intrebam ce faci, cum esti, ne era dor de tine !
Sintem deci colege de odisee, ??? Ce frumos !!! Spuneai tu ceva asta vara ca cine stie, poate vom fi colege si uite ca asa e....
Eu insa n-am planificat ce sa fie bebe, s-a intimplat pur si simplu , ironia sortii ![]()
a venit ca o surpriza asa ca nu pot sa spun ce o sa fie si nici nu vrem sa stim. Vrem sa pastram surpriza pina la capat !!
Sper sa mai intri pina plecati in vacanta, oricum va urez o minunata vacanta, sa va simtiti minunat si sa te intorci cu multe povesti !
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
miraklucker spune:
Mariana bine ai revenit. chiar ma gandeam la tine ce mai faci ca nu te-am mai citit de mult.
Oaauuu, felicitari!!!.......spunei tu ca nu te opresti la 4. toata stima pentru mamici ca tine, si mai ai timp si putere si sa inveti spaniola. Eu dupa ce ajung acasa de la servici, pana ii culc pe ai mei 3 teroristi, imi piere cheful de orice altceva.
Sabina bine ai venit printre noi.
Laura bine ai venit si tu!!.......spune-ne ceva de copilasii tai!
Kati ti-am vazut fulgusorul. Frumoasa rochita, dar si mai frumoasa fetita.
Hannen cum mai sunt fetitele??
Eliane bine ai revenit la noi. ti-am vazut ursuletii. doamne ce scumpi sunt. Si ce mari s-au facut.........au inceput sa misune prin casa,deja?? Elena se joaca cu ei? Tu cum te descurci cu toti 3?
Adina o sa poti rabda sa nu stii ce e bebele?? sotul meu nu a vrut sa stie la nici unul dar eu tot am intrebat. am prins momentul cand nu a venit cu mine!!
.........nu i-am spus nici pana in zi de azi ca am stiut cu toate ca banuieste el
............si eu cand am ramas insarcinata cu Selin cred ca am avut o ovulatie tarzie. La primul control aveam 7 saptamani de sarcina si 6 de la ultimul CM
.....asa ca........
Gata, v-am pupat 
, e tarziu maine o luam de la capat.
.....
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi
Sabina spune:
Mariana, bb 5? woow, felicitari!!
nu a inlocuit nimeni notele muzicale:)
in tarile anglosaxone e notatia alfabetica si in cele latine cealalta:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
crism spune:
Mariana, felicitari, ne ai intrecut pe toate... Bebe sanatos si sarcina usoara!!!
Noi avem molari peste molari....
si Zeke inca vrea sa suga... am crezut ca ne oprim la 18 luni, dar deh!!:)
Cristina, mamica lui Connor(7), Elena(4) si Zeke(18 luni)
katik spune:
mariana, bine ai revenit!!!! ma bucur ca auzim vesti despre tine, si inca ce vesti!!! felicitari pt bb5, sa ai sarcina usoara!!!!!!!
noi serbarea o avem peste exact o saptamina, in 10. a venit fii-mea acasa si a inceput sa turuie poezii si cintecele si colinzi. o intreb care este poezia ei, ca trebuia s-o repetam la care incepe sa insire poeziile colegilor
. noroc ca am primit o hirtiuta cu poezia, ca altfel nu stiu cum ghiceam![]()
sabina, bine ai venit la noi!!!! woww, ce bebe mari!!!!sa-ti traiasca, sa fie sanatosi!!!!
cit despre casa, si la mine se pravalesc toate, da' sanatosi sa fim, o sa crestem mari si atunci va fi mai ordine. cui nu-i place, sa nu se uite!![]()
![]()
(sau sa puna mina sa faca![]()
![]()
). incerc pe cit posibil, este cit de cit dar farmacia este departe.![]()
mira, sar'na de aprecieri!tu cum te mai simti, ti-a trecut raceala?
cornelia, bafta la lucru, dupa atita timp acasa cred ca iti este super greu! cu tusea, asta este, eu m-am resemnat, toata iarna o vom duce asa, cu tuse si muci, mai rau sa nu fie
. sanatate la puiutzi!
cami, si ce costum ii faci, sunt tare curioasa. cu fulgul sau piticii e mai usor, dar bradut...eu nu prea am imaginatie

sa aveti o zi buna, mamici si pitici!
sanatate multa la bolnaviori!
adita spune:
Mariana, felicitari, sarcina usoara
si noi ne pregatim de serbare, Antim o sa fie greieras, Elena se imbraca in costum popular, doar Nectarie n-o sa aibe un costum, doar pantalon negru, camasa alba si caciula de mos craciun
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)