FIV 144

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

quote:
Originally posted by Avalon

Uite ca pe partea de ET cu embrioni congelati nu prea sunt documentata... dar daca as face totusi ET cu congelati si nu as avea ovulatie naturala, ei bine eu cred ca as face o stimulare usoara (cu clomifen, eventual) monitorizare, un pregnyl la momentul cand foliculul/foliculii ajung la 18 mm si dupa 3-4 zile ET-ul. Si daca as avea progesteronul mic as incepe cu preg.injectabil dupa pregnyl a 3-a zi. Dar tu vezi ce-ti sugereaza doctorii in cazul tau, e posibil oare sa-ti faca ET pe ciclu anovulator? Desi putin probabil...

Avalon: te rog din suflet,lamureste-ma si pe mine:care-i legatura dintre ovulatie si ET cu embrioni congelati?De ce mai e necesar sa ovulezi atata timp cat tu ai deja embrionii?
Ma uitam acum,ca mi-am notat,mie mi-au facut ET-ul in z21...deci,cred ca mult dupa ovulatie,nu?Precizez ca si eu am facut ET cu embrioni congelati.

Flori

------------------------
Idealurile sunt ca stelele: s-ar putea sa nu le atingem,
dar ne pot calauzi in viata.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Buna dimineata

N-am mai scris de mult ( am avut ceva probleme cu netul si n-am avut starea necesara sa ma ocup de ele, mi-as fi facut prea multi nervi cu furnizorul de cablu) asa ca sa incerc sa updatez:

In 26 octombrie am facut al doilea echograf, aproape nimic schimbat fata de primul, endometrul era 10,6 si foliculii nu crescusera cine stie ce (3 erau mai mari, al patrulea avea 14 virgula ceva). Am fost programata pentru punctie in 28 octombrie si pentru ET pe 1 noiembrie.
La punctie mi-au fost extrasi 3 foliculi si toti 3 aveau ovocite. Din cauza spermogramei a fost necesar ICSI si cu o zi inaintea ET-ului, cind am sunat la dr. Cocei am aflat ca am obtinut "doar " 2 embrioni dar eu am fost foarte bucuroasa si cred ca din clipa aceea am devenit foarte relaxata, contrar starii mele de maxim stres din ultimul timp.
Cu toate astea, inaintea ET-ului, cind m-au chemat sa vad "puisorii", doamna dr. Cocei m-a anuntat zimbind ca si al treilea ovocit "ne-a facut o surpriza, in ultimul moment incapatinatul asta mic..." asa ca iata-ma gata sa primesc 3 "puisori", ce-i drept foarte mici: 2 de cite 4 celule si al treilea cu doar 2.

Fiindca inaintea mea fetele programate pentru ET vorbeau de 8 celule, 10 celule, m-am cam pus pe ginduri initial, imi venea sa spun ca poate mai trebuie sa asteptam sa se faca mai mari (nici nu stiu daca s-ar fi putut asta...)dar, dupa cum spuneam, avind o stare mentala buna, m-am hotarit sa las lucrurile asa cum sint si sa ma las in voia destinului.
M-am gindit ca Dumnezeu le aranjeaza cum stie El mai bine si ca de acum depinde doar de asta.

Asa ca, acum sint in ziua a 8-a de la ET, nu am niciun simptom (nici nu stiu daca ar trebui sa am), ma simt bine si fizic si psihic (indiferent de rezultat, simt o liniste interioara ca si cum am ajuns la capatul unui drum anevoios), urmez tratamentul cu medrol si utrogestan si incerc sa ma odihnesc cit pot de mult ( nu stau in pat prea mult dar nici nu fac cine stie ce).

Pentru testul de singe ar trebui sa merg in 15 noiembrie la Bucuresti dar tare nu m-as duce pina acolo (iar!) cu trenul fiindca ma tem sa nu dauneze. Pe de alta parte, nu stiu daca nu cumva ar trebui musai sa o fac, poate ca in functie de rezultat mi se va da o alta reteta de urmat. Aici sint cam in ceata, nedumerita...
Ce se intimpla din clipa in care ti se spune: testul e pozitiv?
Sau daca e negativ?

Cam asta-i...

Kora, iti doresc ce-mi doresc mie: test cu doua liniute ROSII!!!
La fel si celorlalte fete care sint in program, va tin pumnii sa reusiti!

Ma intristez atit de mult cind citesc ca exista si esecuri, e atit de nedrept! Dar, va rog, nu disperati! Exista un timp pentru toate, trebuie sa credem in sansa noastra!

Anca Wish! Iti tin pumnii sa ai rezultate foarte bune si sa reusesti, sampania aia NU trebuie sa ramina nedesfacuta!

KITTA, ai descris atit de bine situatiile cu care se confrunta aspirantele pe culoarele clinicii...si cred ca nu ar trebui lasat neexploatat talentul tau la scris, ai un umor teribil.

LilianaFi, acolo de unde ti-ai luat atita forta sa faci atitea pina acum, din sufletul tau, acolo inca se mai afla mult curaj! Sint sigura ca il vei folosi si iti vei gasi drumul in continuare!

Felcitari fetelor care au reusit, mamici de puisori! Drum bun in odiseea sarcinilor, sa va fie calatoria cit mai lina si sa fiti sanatoase!!! Va pup pe toate!

Si mai vreau sa le multumesc marrinei care m-a incurajat mult si dragei de cristal 1995 care a facut un gest exceptional si m-a programat pentru echograf, in zilele acelea eu am fost disperata si am vrut sa renunt fiindca NIMENI nu raspundea la telefon si va jur, as fi facut-o ( cu toata stimularea si restul), pur si simplu simteam ca explodez de nervi si revolta, daca nu as fi primit asa un ajutor nesperat!

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Buna dimineata!
ayda te asteptam cu testul pozitiv!!!
daniela b se pare ca asteptam impreuna,eu sunt azi in zi 9 dupa ET ( ET=ZI 0) si nici eu nu prea am simptome,desi daca simt ca un pic ma deranjeaza ceva pe la ovare-burtica sau simt o vaga durere de cap repede iau 1 nos-pa si ma fac de-a dreptul nesimtita Bafta multa!
Avalon multumesc pentru raspuns,endometrul in faza lutheala ( dupa punctie) cu cat se apropie de ziua CM-ului nu devine tot mai "altfel" adica nu exista posibilitatea sa nu mai fie bun pentru implantare?Tu zici ca nu ar fi o problema,nu?Dr. Matei putea sa tina embrionii pana la 96 de ore si chiar se dezvoltau frumos mai ales doi dintre ei asa ca nu cred ca asta sa fi fost motivul...adica frica sa nu ii piarda,in fine incerc sa nu ma mai gandesc la astea,dar as vrea totusi sa stiu cat mai multe pt cazul in care voi face al treilea FIV la anu'...Bafta in continuare,de data asta sunt sigura ca vei reusi!
KITTA tu ai avut bhcg=14 in ziua 14 dupa ET?Nu l-ai repetat dupa doua zile?Chiar ca ai fost la un pas....asta inseamna ca ai multe sanse data viitoare si poate mai mult progesteron te va ajuta,nu stiu,zic si eu...

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Daniela, ma bucur foarte mult ca ne-ai dat un semn. Poate ca linistea ta interioara anunta o mare reusita. Punctia ti-a facut-o M.? L-ai mai prins in tara?

Bafta multa si, dupa calculele mele, pe 14 ar trebui sa faci testul, nu?

Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

sunt aci si va tin pumnii la toateee..
Anca ai reusit sa faci injectoru?tu singura
daniela tin pumnii.sunt cu ochi pe tine
Kora te pup si pe tine's cu ochii
Avaloaneee strang cat pot de mult pumnii..
floriiiii te pup..imi dai mana?
va pup pe toateee

Putin cu putin se aduna marea...

Pana gasesti printzul, trebuie sa sarutzi toate broastele!!!

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Da, Liana, mi-am facut-o singura acum 10 minute. A fost ok.

Cand voi incepe stimularea, pot sa fac menogonul la 3 (de exemplu) si gonalul mai tarziu. Adica, are ceva daca nu le fac in acelasi timp?

Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

bravoo Ancuta..vezi ca nu a fost greu?si io tot singura le'am facut a 2 oara
si din experienta mea de "vechitura"pi la usilea atea io zic ca nu are nimik daca le faci asa..acum de tu stii mai bine ce si cum..io doar imi dadui cu parerea

Putin cu putin se aduna marea...

Pana gasesti printzul, trebuie sa sarutzi toate broastele!!!

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Avalon multumesc mult ! M-am mai linistit un pic de la explicatiile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Fetelor am facut o prostie...si stiu ca ma veti certa.Am facut un test de sarcina,care bineinteles ca a iesit negativ.Azi e zi 9 dupa ET ( zi 30 de CM).Testul se numeste "Help Confort" si se face dupa minim 24 de ore de la ziua cand trebuia sa vina CM,mai scrie pe el sensibilitate 20mUI/ml....Nu l-am facut nici cu prima urina de dimineata,ci cu atreia sa zicem pt ca scrie pe el ca se poate face in orice moment al zilei.Sa nu luati bata ca acu' faptul e consumat.Cred ca luni in zi 12 ma duc sa fac bhcg ca nu mai are rost sa astept.Am mai citit chiar pe site-ul lui dr. T ca atunci cand nu vine CM se da progesteron pentru declansarea lui,pai atunci cum e cu intarzierea CM-ului din cauza progesteronului injectabil sau a utrogestanului...?
P.S.Am vorbit cu dr. Matei si mi-a spus clar ca progesteronul injectabil nu intarzie venirea CM-ului,dimpotriva, acesta se da pt venirea lui,sau chiar in cazuri de amenoree.Am primit aprobarea sa fac testul luni,in zi 12 si bineinteles ca a spus ca azi in zi 9 am facut prea repede test de urina.

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Danyalo - In cazul meu si pentru ET cu embrioni congelati a fost nevoie de ovulatie. Dr a hotarat chiar amanarea cu o luna a ET-ul pentru ca un chist maricel impiedica ovarul sa-si faca treaba.
Kora - Nu ai mai avut rabdare! Nu uita insa ca testele asta mai dau si rezultate aiurea. Daca tot ai inceput mai incearca unul dar dupa ce trec 10 zile de la ET si sper din tot sufletul ca a doua liniuta sa-si faca aparitia
Daniela - Poate ne vedem de data asta la Giulesti. Si eu tot pe 15 ar trebui sa vin pentru marea testare. In caz de test pozitiv vei fi chemata sa-l repeti probabil martea urmatoare si probabil iti schimba ceva si in tratamentul de sustinere (poate ne ajuta fetele cu mai multe informatii). Daca nu ti se spune sec ca valoarea nu indica o sarcina si sa intrerupi tratamentul. Eu iti tin pumnii sa fie bine!

La mine e azi ziua a 7-a de la ET si nu mai simt nimic prin burtica. Ori s-a prins bine, bine ori a disparut total. Incerc sa stau linistita, sa nu mai imi fac griji si sper sa rezist sa nu fac teste de sarcina.
la toate fetele si multa bafta tuturor!

dariela

Mergi la inceput