FIV 144

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Kitta, io tot nu am inteles, cine ti-a facut ecografia? Getix sau Codreanu? Si de cand asistenta isi da cu parerea in tratamente? Adica rolul ei nu e sa faca programari si sa scrie retete? S-a intors lumea cu susul in jos, dom'ne!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Boo

Fetelor, am nevoie de un pic de ajutor de la voi va rog mult.
Eu fac primul FIV la MNL si sunt azi in ziua 5 de Diphereline. Sunt in ziua 17 a ciclului, dar am luat Microgynon de doua luni si l-am intrerupt acum doua zile si se pare ca ar trebui sa-mi vina iar CM-ul zilele astea.
Azi am fost la ei pentru analize (mi-au recoltat pentru estrogen si progesteron) si mi-au facut si o ecografie. Mi-au spus ca in functie de rezultatul de la analize vom sti cat Menogon o sa fac.
Nelamurirea mea este asa : voi cate ecografii ati facut in timpul tratamentului ? Monitorizari adica .. Pe mine m-au mai chemat la niste analize in ziua 4 de Menogon si la ecografie de abia in ziua 8 de Menogon. Nu e cam putin ?? Nu ar trebui mai des ?
Mi-e cam frica pentru ca eu am chisturi de endometrioza si nu stiu cum reactioneaza sub stimulare. Ei au zis ca nu se intampla nimic, dar totusi ..
Am vazut ca tot vorbiti de progesteron si utrogestan .. Mie nu mi-au zis nimic de astea deocamdata. E normal ? Se dau in functie de analize ?
Sunt cam speriata ca nu stiu daca e ok cum se intampla lucrurile aici sau nu. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Si la mine s-au suprapus cateva zile de anticonceptionale cu diphereline, nu te speria ca este ok, anticonceptionalele au rolul de a controla data la care vine ciclul, la mine a venit dupa 3 zile fix de la intreruperea lor.
Despre monitorizare, e suficienta asa, in ziua 4 de menogon se fac analizele pentru a vedea daca e nevoie sa ajusteze menogonul sau nu in functie de ele, iar la eco nu prea are ce sa se vada inainte de ziua 8 de stimulare. Eu si la primul fiv am mers pe varianta 'prescurtata' impusa de lipsa de timp:
-pe baza dozarilor hormonale din ziua 2-3 mi s-a dat tratamentul,
-prima eco am facut-o inainte de a incepe diphereline in ziua 21 cand ovarele aratau ok fara chisturi, a venit ciclul dupa 3 zile de la intreruperea ACO,
- dupa 2 saptamani de diphereline a 2-a eco, s-au constatat ovarele ok si endometrul minim, start menogon
- dupa 10 zile de menogon e 3-a eco si s-a stabilit ziua punctiei, ura si la gara.
Acum voi face in plus o dozare de estradiol in ziua 10 de stimulare pentru curiozitatea mea si o dozare de progesteron in ziua 7 dupa punctie in scopul precis de a afla daca e nevoie sa mai fac progesteron oil sau nu. NU am timp sa fac ecografii zilnice si analize peste analize care sa-mi arate ce? Oricum tratamentul demarat gresit va conduce la rezultate slabe. Raman la parerea ca tratamentul se da in functie de analizele facute pe ciclul natural in ziua 2-3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Avalon
Te deranjez si eu cu o intrebare:
In caz de ET cu decongelati cand e bine de facut analiza progesteronului??In ziua 4 sau 7 de la ET???
Eu stiu sigur ca voi avea nevoie...caci Cm -ul a venit la 8 zile de la ET... in conditiile in care am luat doar 6 utrogestane pe zi!Multumesc de raspuns!

Mergi la inceput

Draga mea Dany, nu ma deranjezi si chiar imi face placere sa te ajut. tu faci ET cu embrioni congelati, deci fara stimulare, pe ciclu natural si respecti ritmul natural al corpului tau, adica: are loc ovulatia naturala si dupa ovulatie iti vor face ET-ul, deci tu numeri 7 zile dupa ovulatie ca sa faci analiza progesteronului. Sau daca nu stii cand e ovulatia, poti calcula altfel: faci analiza in ziua a 4-a dupa ET (ET=ziua 0). Te pup si-ti doresc multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Multuuumesc f.f.mult!
Da...sunt curioasa ce si cum...caci eu natural nu prea ovulez...oare daca nu va creste nici un outz pe acolo nu-mi vor face ET???

Mergi la inceput

Uite ca pe partea de ET cu embrioni congelati nu prea sunt documentata... dar daca as face totusi ET cu congelati si nu as avea ovulatie naturala, ei bine eu cred ca as face o stimulare usoara (cu clomifen, eventual) monitorizare, un pregnyl la momentul cand foliculul/foliculii ajung la 18 mm si dupa 3-4 zile ET-ul. Si daca as avea progesteronul mic as incepe cu preg.injectabil dupa pregnyl a 3-a zi. Dar tu vezi ce-ti sugereaza doctorii in cazul tau, e posibil oare sa-ti faca ET pe ciclu anovulator? Desi putin probabil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DORIS_71 spune:

va citesc din umbra, incerc sa-mi revin si sa merg inainte dar deocamdata ma lasa rece orice as face. Sunt alaturi de voi, noutati nu am, trebuie sa ma prezint la clinica pe 20 decembrie si apoi vom vedea.

toate FIV-oasele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

si acuma eu tot citind...si tot n-am inteles..cind se face analiza progesteronului,daca se incepe tratamentul in z21...protocol lung?...se face la 4 zile dupa ET sau mai devreme??

"A-I multumi lui Dumnezeu cānd vāntul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit;
a-I multumi īnsa cānd este furtuna, atunci se arata adevarata recunostinta."

"Fii totdeauna cu Dumnezeu, daca vrei ca Dumnezeu sa fie totdeauna cu tine."
*Sfantul Ioan Gura de Aur*

www.tickercentral.com/view/8d3t/6.png" target="_blank">in asteptarea minunii

www.slide.com/r/IKu2kAsImz-u2VovpRqcSJA0BEUza-Al?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rubia spune:

mihaele poti sa ma intrebi ce vrei si in masura in care stiu sa-ti raspund o voi face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kineta spune:

AVALON,da-mi voie sa-mi spun si eu opinia in legatura cu "rolul asistentei medicale ,este sa faca retete si programari",nu vreau sa te superi pe mine,este pur si simplu opinia mea:rolul asistentei medicale nu este sa faca programari si retete,ea face lucrurile astea doar ca sa ajute medicul,rolul ei este sa ajute bolnavul_pacientul,cu tratamente(injectii,recoltari,punctii venoase,ajutor psihologic etc),printre altele mai face si retete si programari,pt ca un medic nu face fata singur fara o asistenta ,pe cand o asistenta sa stii ca se poate descurca si daca medicul lipseste.EA "asistenta"are foarte multe cunostiinte de medicina,pt ca asta a facut in cei trei ani de studii,materiile unei asistente sunt:medicina interna,chirurgie,pediatrie,farmacologie,biochimie,psihologie,si nursing=tehnici de ingrijire a bolnavului.ASISTENTA medicala nici nu are voie dpdv legal sa scrie o reteta,pt ca acolo se afla un tratament si parafa medicului,dar pt ca un medic nu poate face fata cu un anumit nr de pacienti,atunci colaboreaza foarte frumos cu asistenta si aceasta poate face retete oricand.SI ultimul lucru,ea isi poate da cu parerea referitor la tratamentele pacientilor ,pt vede sute de cazuri intr-o luna ,si cunoaste f bine ce merge si ce nu merge,dar doar medicul hotareste adevaratul tratament,si atunci totul este ok pt binele pacientului.ACESTA ESTE SCOPUL FINAL,O BUNA COLABORARE :MEDIC-ASISTENT-PACIENT,PT BINELE PACIENTULUI.SPER ca nu te-a deranjat ceea ce am scris,pur si simplu am vrut sa lamuresc chestia cu asistenta medicala,este doar o parere personala ,si atata tot. NUMAI BINE,SI BAFTA IN CONTINUARE!!

Mergi la inceput