FIV 144
Raspunsuri - Pagina 17
manumanu spune:
La multi ani Mihaelelor si Gabrielelor!!! Si sotilor cu numele de Mihail si Gabriel!!! Si bebeilor!
Mihail si Gavriil sunt sfinti cu putere mare si prin rugaciunile pt. nastere de copii!
rubia spune:
mihaele eu tot la Medsna fac FIV 2 in lotul NOV-DEC
sper ca de data asta o sa fie bine,ca pana acum am avut ghinion.
pana atunci fac galerie pt cele in focuri

luci.eilm spune:
Albena, ma bucur pentru tine ca ti-a placut si te-ai hotarat (partea cea mai grea
).
Daria, iti recomand si tie, cum i-am recomandat si lui Albena. Citeste si pagina bebelusul tau . ro (fara spatii).
Suntem acolo 4 fete care fac FIV la Medlife. O sa vezi ca si noi avem aceasi dilema cu pretul.
Eu am, de la dr. Predoi si dr. Bolintineanu (scris de mana lor):
FIV simplu 3200 RON,
FIV+ ICSI 5760 RON,
pachet 3 eco monitorizare 340 RON.
O sa incerc (cand am timp
) sa ma duc pana acolo si sa mai intreb odata. ![]()
O seara frumoasa tuturor fetelor sufletiste.
Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!
www.flickr.com/photos/13222161@N07/" target="_blank">catelusi
mihaele spune:
Multumsc Rubia pentru galerie te superi daca te intreb despre fiv? ca eu sunt la primul si nu le stiu pe toate.Multumesc Dati ajute dumnezeu sa reusesti
kineta spune:
LA MULTI ANI tuturor care sarbatoresc onomastica,la cat mai multe burtici cu cat mai multe mamici.!!!!

. BUBUKA,KRYimi pare f rau ,dar mergem cu toate inainte,pana la urma cine stie,poate va fii bine,va pup si numai bine. KORA ,bafta in continuare ,asteptam bhg-ul.
KITTA spune:
Fetelornu scapati de uraturile mele de ziua SFINTELOR MIHAELE SI GABRIELE!
Povestea Getix II fu cam asa: pasesti increzatoare prin culoarele spitalui ignorand femeile gravide, cu convingerea ca desi nu ai o programare totusi vei izbandi in ceea ce ti-ai propus, doar de-aia te-ai sculat de dimineata in loc sa mai trandavesti in pat. Apoi, te asezi MUSAI pe scaunel in fata usii raiului (A nu se sta langa usa sau in calea trecatorilor in halate albe sau ce culori ori fi ele!) ca atunci s-ar putea sa te intorci acasa cu coada intre picioare. Deci, am ramas la statul pe scaun cumintica. Nu stai degeaba ci studiezi, fiecare din noi e putin psiholoaga (sau pisaloaga). Deci, in primele 10 dati cand Getix va scruta raza de 1 m x 2 m a campului vizual nu te va recunoaste chiar daca sa zicem prin absurd ai fost chiar cu o zi inainte la spital. Deci, dupa ce nu te-a vazut de 10 ori, se asteapta momentul prielnic abordarii, care depinde de f. multi factori independenti de persoana ta, ca de exemplu, cum spusei mai devreme: daca cineva nu sta la locul ei pana este strigata, daca atunci cand se deschide usa se da unei alte paciente - pisaloage - cu usa in cap din greseala, daca se intra in cabinet chiar si cu bataie la usa in timpul executarii operatiunilor pe care bine le stiti din interior, daca nu se asteapta chiar si randul pentru a putea indrazni sa se intrebe ceva pentru a afla vreo informatie ( de obicei trebuie asteptat pana se termina sirul de paciente, care nu se termina niciodata sau pe la ora 14 - credeti-ma eu a trebuit sa astept o data vreo ora pentru o programare- Andradapoate sa confirme ca din cauza programarii mele banale a intarziat la servici) asa si musai, adr in ultimul rand coafura sa fie impecabila, nu a dvs. v-ati prins. Deci, cand ati gasit acel moment prielnic, care s-ar putea sa dureze si ore, v-am spus, aveti 5 secunde la dispozitie sa spuneti doleanta asortata cu un mare zambet pe buze, dar vedeti sa nu cadeti in extrema zambetului tamp. Veti fi invitata pe toate tonurile posibile sa asteptati dupa cum va e norocul intre putin si mult. Deci, mie mi se ordona sa ma duc sa-mi isfac dosarul de dincolo chiar cu recomandarea de a nu sta la coada, la diverse, stiti voi, borcanele,etc. Deci in 2 min (cat a durat sa strabat holul tur - retur eram cu dosarul in brate. Nici nu avusei timp sa studiez ultimele adnotari, ca se deschise usa raiului si fui poftita inauntru. Incep plangerile ca CM nu apare, cum de ce cand etc. alte intrebari ajutatoare,apoi sar pe capra si dupa indelungi studieri (aici Getix era putin pe tusa) se facu ca endometru meu parca fusese paralizat tot la valoarea de 11 ca la ET, se cetira ovarele, unul normal celalalt se juca de-a v-ati ascunselea. Se mai citi ceva pe acolo si se prezise ca in cateva zile o sa vina, dar totusi sa fie ajutat cu niste Duphaston ca sa se elimine tot grosul. De aici, Getix prelua conducerea detasat, in sensul ca urma recomandarea de AC 2 luni cu binecunoscuta explicatie sa se relaxeze ovarele si ca oricum o sa dea vacanta la tot spitalul intre 21,12 si 07.01 (ce coincidenta, exact cand plecam si noi in concediu in Germanica!), fiindca tot nu se stie ce si cum o sa cada, sa dau telefoane, etc. pt. prima eco din anul 2008 si in ianuarie atacam direct. De histerografie scapai de data asta, dar dr. care ii tine locul lui Mr. Big (Codreanu)mi-a recomandat din nou analizele din Z2-3-4, ca cica nu aveam in 2007. Da' io facui unele inainte de FIV unde toate imi iesira bune mai putin un FSH de fo 31. Asa ca la sfatul lui Ramidecisei sa le ascund si nu le aratai dr. sa nu ii demoralizez. Si uite ca bine facui, ca totusi ceva-ceva tot reusii, adica dintr-una bucata ovocit sa ajung la bhcg - 14 fu ceva. Si Getix fy de parere ca a fost o micro-sarcina, dar nu poate sa isi explice inca ce nu i-a placut pe acolo. Dr. f. interesata a cetit dosarul meu din 1900 toamna si chiar s-a implicat, desi nu sunt pacienta dansei. Am o parere f. buna. Se pusera de acord ca trebuie sa ma faca cu BB sau cu alte cuvinte sa scape de mine de prin spital. La sfarsit, venira si "multumirile" de rigoare care fura primite cu un zambet larg intr-o atmosfera destinsa alta decat ai crede cand te afli de cealalta parte a usii. Ca doar de-aia ii spusei usa raiului. In final, se iese triumfatoare sub privirile invidioase ale fetelor care nu stiu ele cati ani de batatorit culoarele spitalului le asteapta pentru a putea fi la catarama cu personalul spitalicesc!
Si am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea mea! Asemenarea personajelor din poveste cu cele din realitate este o pura intamplare!
manumanu spune:
KITTA, esti o povestitoare innascuta!! Ai putea scrie o carte in colectia aia umoristica de la Humanitas!! ![]()
iubu77 spune:
Buna fetelor... acum abia v-am vazut aici.. cate informatii...tot ce ai nevoie gasesti aici.. Eu am o prietena care tot incearca pt un bebe..Cred ca pana la urma se va ajunge la FYV.. Ea o sa faca cu Silviu Predoi la Medlife.. A mai facut cumva cineva fyv cu el??
O sa ma apuc acum sa citesc tot ce ati scris pt a fi ff bine documentata..
Succes la burtici!!!
danyalo spune:

meyyy kytty-esti mortala!!!!
Ps. vreau si eu pe PM-eu numele inghetatei aleia...ca de cand zisesi de ea ...imi tot ploua prin gura...si nici macar nu sunt gravida sa am pofte...![]()
dany
Avalon spune:
quote:
Originally posted by KoraPop
Avalon eu cand mi-am facut progesteronul in zi 21 a avut valoarea 7,73 valori de referinta la mijlocul fazei lutheale;5,25-38,63( asta acu' mai multe luni de zile,ca in rest a trebuit sa iau AC),iar CM imi venea cam la 28 de zile ,dar mai erau luni,mai rar,cand venea la 29,30 sau chiar 32,asa ca eu cred ca stateam normal cu progesteronul si acum ca iau cate 250 mg/zi....si normal ca nu are cum veni cm,banuiesc.Cand am inceput acum protocolul in zi 2 de CM progesteronul a fost 0,2 ( dupa doua folii de AC).As vrea sa te intreb ceva despre care un s-a discutat pe aici.Ce stii despre endometru la ET?Cum trebuie sa fie acesta?Adica daca embrionii au fost pusi de exemplu in zi 21 de CM acesta ar fi putut fi deja pe cale sa se deterioreze,adica nu a fost prea tarziu fiind destul de aproape de zi 28?Eu as fi vrut chiar sa ii mai tin o zi,adica sa ii pun in zi 22 de cm cand ei ar fi avut 96 de ore,dar dr. mea nu a acceptat motivand ca ne indepartam prea mult cu fereastra de implantare,nu am prea inteles,dar ma tot gandesc ca o fi din cauza apropierii de ziua 28 si nu a vrut sa riste probabil.Tu ce stii legat de toate astea?Iti doresc muuulta bafta in continuare!!!
Kora
CARPE DIEM!
La fiv nu mai conteaza ziua 1. Sa-ti spun de ce clasica ziua 1 nu mai are relevanta: in protocolul lung care incepe inhibarea in ziua 21 ciclul vine in jur de ziua 28 si inhibarea se continua inca o saptamana, deci practic stimularea se incepe in ziua 7 de ciclu. In protocolul scurt se incepe cu stimularea din ziua 2 a cm. Deci? Nu asta e important, in ce zi a ciclului se face ET-ul, pentru ca acel ciclu care vine in timpul tratamentului nu mai conteaza, conteaza doar faza de stimulare care e cuprinsa intre 10 si 12 zile. nu mai numeri zilele din ziua 1 de cm ci din ziua 1 de stimulare, punctia se face la sfarsitul perioadei de stimulare cand foliculii sunt maturi. Endometrul cunoaste trei faze la fiv ca si in ciclul natural: faza proliferativa in perioada de stimulare (care corespunde fazei foliculare), trilaminar la punctie (care corespunde ovulatiei) si faza secretoare dupa ET (care corespunde fazei luteale). Normal ca endometrul e ideal sa aiba peste 10 mm la ET.
Concluzia: fereastra de implantare in ciclul natural este in ziua 7 dupa ovulatie (sau ziua 21 a cm daca ai ciclul regulat de 28 zile si ovulatia in ziua 14). La fiv se schimba: fereastra de implantare e ziua 4 dupa ET (considerand ziua ET-ului=ziua 0 si plecand de la ipoteza ca ET-ul se face la 72 ore= 3 zile dupa punctie). E simplu de tot calculul: nu mai numeri din ziua 1 a cm ci din ziua punctiei care este echivalenta a zilei ovulatiei.
Sper ca ai inteles rationamentul meu. Explicatia pe care ai primit-o nu mi se pare coerenta. Mai degraba cred ca multi nu se hazardeaza sa faca et-ul dupa mai mult de 3 zile pentru ca peste aceste 3 zile daca tin embrionii in laborator risca foarte mult sa-i piarda (ca sa nu mai spun ca dupa 3 zile mediul de cultura trebuie schimbat, pentru blastocisti e nevoie de medii de cultura speciale).