Trombofilia- o problema ignorata de multe mamici

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:
citat din mesajul lui marianebuna

Si eu sunt suspectata de trombofilie, printre altele, pentru ca am avut 2 pierderi de sarcina... Si am ajuns la Coltea, de fapt acesta e motivul pentru care vreau sa va scriu... nu am inca rezultatul analizelor, va veni saptamana viitoare, dar dna dr. Avram e intr-adevar o persoana deosebita. Eu nu o cunosc pe dr. Uscatescu, nu am ajuns la dansa, dar Simona Avram mi-a fost recomandata cu caldura de prieteni medici, inclusiv de o prietena care a avut aceeasi problema si a obtinut cu greu o sarcina, si e medic la Municipal. Si, intr-adevar, am fost impresionata de dna Avram, mie mi s-a parut, din pacate, o raritate printre medicii din ziua de azi, un om care isi face meseria din pasiune, care nu accepta plicuri sau cadouri, si mai e si foarte meticuloasa, constiincioasa, organizata si de cuvant.
O sa va tin la curent cu "continuarea", dupa ce merg luni la ea, dar mie mi-a inspirat foarte mare incredere.

Saptamana viitoare voi ajunge si eu la ea. Te-au costat analizele? Sau au fost gratuite? Am inteles ca numai cu trimitere vizata de dr. de familie sunt gratuite. Vreau sa stiu daca trebuie sa ajung si la dr. de familie pentru ca trimiterea o am de la dr. ginecolog.
Mersi

P.S. Eu vreau sa merg si la Fundeni si la Coltea. Va voi tine la curent (daca ma mobilizez pana la urma) si va voi spune daca exista diferente de rezultat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanapetrina spune:

merci Mirela ptr raspuns. si eu am comandat tot timpul dar acum nu mai aduc nici pe comanda. eu am luat doar cu bani clexane. la inceput m-am dus cu reteta pe la farmacii dar nu au vrut sa-mi dea decat cu bani.asa ca platesc fiecare cutie. problema este ca astia nu mai aduc deloc clexane. nici nu stiu pe unde sa mai intreb. oare poate fi inlocuit cu alta injectie? trebuie sa vrb cu dr Uscatescu.in Italia de exemplu nu se mai gaseste deloc. mama imi cumpara de acolo dar acum ei au inlocuit clexanul cu faxiparina.cica e o problema cu producatorul . dar nu stiu daca e buna si in sarcina.ramane sa vad poate mai gasesc totusi o seara buna
p.s. -oare ce face Vali? sper sa ne dea vre-o veste curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Oana eu am comandat clexane la farmacie. Le-am spus de cate am nevoie, mi-au cautat si mi-au adus cate au facut rost. Pe reteta eu nu le-am luat gratuite ca cica gratuit se dau doar la gravidele / lauzele care nu muncesc, ci compensat 50% ptr ca sunt salariata. Oricum, daca te putem ajuta mai mult sa ne spui.

Vali ce e cu tine?

Mamica fericita de Sorina Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anailil spune:

Buna seara,

Dupa cum am promis, revin cu amanunte. Sunt insarcinata in 27 saptamani si acum 2 luni mi-am descoperit aceasta problema.
Anul trecut am pierdut o sarcina oprita din evultie la 6 luni si jumatate fara nici o explicatie....trec peste impactul pe care l-a avut aceasta nenorocire asupra noastra. Inainte de a ramane din nou insarcinata mi-am facut toate analizele recomandate...toate bune astfel incat am purces la treaba. Dupa ce am ramas din nou insarcinata, va puteti imagina cu cata atentie si grija am urmarit aceasta sarcina...aproape paranoia. Gratie acestui "exces de grija si informare" si unei conjuncturi care s-a dovedit a-mi fi providentiala, am ajuns pe mana unui medic de la Bucuresti de la Filantropia. Dupa un scurt "interogatoriu" si o trecere in revista a dosarului cu analize m-a trimis la spitalul Coltea, la Hematologie pentru analize de trombofilie. Asa am ajuns sa o cunosc pe doctorita Avram - un om de un inalt profesionalism si o tinuta morala de exceptie- si sa descopar ca am asa-numita "anomalie a factorului V Leiden" , Dupa ce diagnosticul mi-a fost confirmat si la laboratoarele Synevo am inceput tratamentul cu Clexane, tratament pe care il fac si in prezent ...rugandu-ma din suflet sa fie cu succes si in februarie sa-mi tin minunea nascuta sanatoasa si la termen in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anailil spune:

Si acum sa dau cateva raspunsuri:
Pentru Mirela
La Coltea nu este nevoie de trimitere de la medicul de familie pentru ca oricum aceste analize se platesc...pe mine m-au costat 165 lei. In schimb este nevoie de programare.. La Fundeni, din cate am inteles (eu nu a fost acolo) sunt gratuite cu trimtere de la medicul de familie si adeverinta de salariat.

Pentru Oana:
Eu Clexane-ul il iau gratuit - din iulie sau august e gratuit pentru gravide - si am reusit sa fac rost de el , cu mult chin si peripetii , chiar si in timpul grevei distribuitorilor de medicamente.
Daca nu ai reusit sa-l gasesti ...astept mesajul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Cand am fost eu insarcinate clexane-ul nu era gratuit dar acum m-am interesat la diverse farmacii (am prietene farmaciste) si am inteles ca este compensat 100% pentru gravide. Sa nu fie asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanapetrina spune:

multumesc ptr raspuns fetelor. am reusit sa fac rost de o cutie cu greu de la farmacia unui spital (contra cost).eu nu reusesc sa-l iau nici pe bani dar sa-mi dea si gratuit sau compensat.am vrb sa-mi mai aduca chiar daca le platesc. in ritmul asta in curand o sa platim si o taxa ca facem copii.asta e. ne dorim asa mult acest copil ca facem orice.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vulturas spune:

buna ziua,

am si eu o problema si sper sa ma ajutati cu cateva informatii, sfaturi, pareri...
sunt operata pe cord deschis de aproape 2 ani, inlocuindu-se valva mitrala cu proteza mecanica si in urma acestei operatii trebuie sa iau sintrom toata viata...dar vreau sa fac si eu un copil si sintromul este interzis in sarcina doarece fatal sufera malformatii si din cate am inteles trebuie sa trec pe clexane dinainte sa raman insarcinata...insa...cardiologii mi-au spus ca sunt sanse mari sa mor in timpul sarcinii...vreau sa stiu si eu daca exista cineva cu aceeasi problema care a reusit sa duca sarcina la termen si daca au fost complicatii la copil!!!

Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Vulturas,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali79 spune:

Salutareeeeee!
Pe 5 noiembrie am nascut o fetita superba de 3.800- INGRID MARIA prin cezariana cu rahianestezie (de comun acord cu Dr. Uscatescu am intrerupt Clexane-le cu 5 zile inainte).
De-abia acum, intr-un tarziu, am reusit si eu sa deschid comp. putin...!
Oricum o sa revin cu amanunte dupa ce o sa fiu putin mai lucida si coerenta(sunt foaarte obosita...).
Tuturor succes va doresc si multumesc nespus pt. grija!!!

Nu timpul ti se potriveste tie, ci tu potriveste-te timpului. (armean)

Mergi la inceput