Trombofilia- o problema ignorata de multe mamici
Raspunsuri - Pagina 19
vali79 spune:
Inca o data, va multumesc tare mult pentru raspunsuri!mirela.d, da , deficitul de proteina S il am strict pe sarcina.
Se pare ca am multe intrebari de pus D-nei Dr. Uscatescu... Sper sa aiba timp fizic sa-mi raspunda, pentru ca de obicei e super ocupata. Oricum, probabil o sa-si mentina parerea sa merg pe nastere naturala, insa inteleg ca e mai greu de prevazut in aceasta situatie momentul intreruperii Clexan-ului...
Iar in legatura cu nasterea la Bucuresti imi este destul de dificil, deoarece nu am avut un dr. ginecolog acolo care sa ma monitorizeze pe sarcina.
Nu timpul ti se potriveste tie, ci tu potriveste-te timpului. (armean)
anisiap spune:
buna eu am nascut natural si am facut clexane 3 luni zilnik inainte de nastere am nascut incredibil de usor fara epidurala care era contraindicata medicul anestezist m a sfatuit sa opresc administrarea cu 24 de h inainte de nastere pt epidurala cum nu aveam sa stiu data exacta normal ca am nascut cand a vrut bb si mi am facut injectia de seara nu am avut nici o problema legata de nastere doar acu ce ma lupt cu I.N.R.UL am sangerat cat se poate de normal
http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132
mirela.d spune:
Parerea mea este ca fiecare tip de trombofilie comporta o abordare speciala. De exemplu, citisem aici pe forum ca se poate lua aspenter si in sarcina drept pentru care mi-am intrebat doctorul daca la urmatoarea sarcina ar fi posibil sa iau aspenter in loc de clexane. Dansul mi-a zis ca se ia aspenter dar nu pentru trombofilia care se manifesta prin deficitul de proteina S. Asa ca cel mai bine discuti toate aspectele cu dr. Uscatescu. Ar fi fost bine sa discuti toate aspecte acestea si cu un doctor cu experienta in sarcina cu trombofilie.
Stii ce poti face? Sa faci o programare la un doctor in Bucuresti la care sa pui toate intrebarile care te framanta. Eu ti-l recomand cu incredere pe dr. Badiu pe care il gasesti la CMU (Centrul Medical Unirea). Si astfel, ai si parerea unui ginecolog cu experienta. Pentru ca este cam greu sa nasti in Bucuresti avand in vedere ca nu ti-a urmarit sarcina un doctor de aici.
Pe de alta parte, poti intreba doctorul la care vei merge la consultatie in Bucuresti in cazul in care optezi pentru aceasta varianta, daca poti naste cu el (bineinteles la spitalul la care este). Trebuie insa sa tii cont ca daca vei alege sa nasti natural pana la urma, nu vei stii cand se declanseaza travaliul si daca vei avea timp sa vii in Bucuresti. Destul de complicat.
cafera spune:
Vali, abia acum am vazut postarile tale. Imi pare tare rau ca doctorul tau nu poate sa fie OM si sa realizeze in ce situatie esti. Aproape nu vreau sa aud de oameni de genul asta. Eu am impresia ca fuge de responsabilitate. Eu zic sa discuti la modul cel mai serios cu el, sa discuti si cu medicul de familie si sa gasesti o modalitate prin care sa se faca cunoscuta situatia ta in spital. Poate ar fi bine sa te internezi cu cateva zile inainte de a naste si atunci sa se stabileasca modalitatea: natural sau cezariana. Nu te speria de clexane. Eu am intrat in travaliu la orele 20, iar cleane am facut la 14. La ora unu eram in cezariana orizontala cu rahieanestezie. Injectiile le-am reluat dimineata la ora 8 si am facut tot clexane de 0,4 la 12 ore o saptamana, apoi la 24 ore timp de 4 luni.
Nu intra in panica, dar lamureste-ti problema. Cere ajutot medicului de familie, sa faca un demers catre spital si sa faca cunoscuta sectiei de ginecologie starea ta medicala. Eu asa as face.
Te pup!
vali79 spune:
Iti multumesc pentru raspuns, Cafera!
Inteleg ca ai putut sa nasti prin cezariana fara probleme...Nu stiu ce sa fac deocamdata,trec prin stari contradictorii: cand vreau sa nasc natural, cand vreau prin cezariana ca se presupune ca e un fenomen cat de cat controlat... La eco de saptamana trecuta la 34 desaptamani, bebelina mea avea deja 2.5 Kg . Ma gandesc ca o sa fie destul de marisoara,asa ca ma intreb daca nu merge nasterea, stiu eu, chiar provocata aproape de termen. Nu stiu ce sa mai zic...O sa vad ce spune D-na Dr. Uscatescu maine dimineata, deoarece la noapte plec catre Bucuresti. Cred ca cel mai indicat ar fi sa stiu eu regulile de baza despre nastere, ca pe baza doctorilor de aici...
Nu timpul ti se potriveste tie, ci tu potriveste-te timpului. (armean)
deeamiss spune:
buna mamici!mi-am refacut ieri analiza la sange si mi-a iesit negativa!iau aspenter de la 8 sapt acum am 13 sapt si 4 zile si voi lua in continuare!dr a zis sa mai merg la control dupa eco de 20 sapt!intr-un cuvant totul este bine,sarcina decurge normal
deeamiss spune:
vad ca nasterea naturala si nasterea prin cezariana se bate cap in cap!ieri in timp ce asteptam sa imi citeasca rez la analize.cineva a intreb pe dr uscatescu cum o sfatuieste pe o prietena de a ei sa nasca,ca trb sa nasca si avand probleme cu coagularea nu stie cum,ca dca naste natural sa nu apara vreo hemoragie din senin!dr a rsp scurt si simplu:cezariana asa scuteste fatul de suferinta fetala!mai ales ca statisticile sunt ingrijoratoare din 5 nasteri naturale 3 sf tragic,moartea fatului!ce am auzit ieri efectiv m-a ingrozit!