Trombofilia- o problema ignorata de multe mamici

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zanazorilor spune:

Dragelor,
ce analize vi s-au recomandat sa faceti pentru depistarea trombofiliei?

Multumesc pentru raspunsurile voastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Nu prea inteleg intrebarea dar ma voi stradui sa-ti raspund.
Pentru depistarea trombofiliei (care se prezinta sub mai multe forme) trebuie sa faci analize ale sangelui la o clinica hematologica (la fundeni sau coltea). Pe trimitere, dr. va scrie trombofilie pur si simplu pentru a verifica daca exista acest sindrom (ca nu prea ii pot spune boala) si tipul acesteia sau cum se manifesta (eu, de ex. am avut deficit de proteina S care se prezinta ca o hipercoagulabilitate a sangelui). Se verifica proteina S, proteina C reactiva, lupusul anticoagulant, anticardiolpin si nu-mi mai aduc aminte ce. Poate mai completeaza vreo fata.
Deci analizele recomandate sunt analize hematologice.
Sper ca te-am lamurit cat de cat. Adica sper sa fi inteles eu corect intrebarea si asta sa fi dorit tu sa afli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanazorilor spune:

Salut, multumesc pentru raspuns.Cam asta vroiam sa aflu, numele analizelor hematologice pe care trebuie sa le indici atunci cand se recolteaza sangele.
Astept si alte sugestii.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali79 spune:

Salutare,

Sunt o graviduta de 34 de saptamani din Galati in tratament cu Clexane de 0.4 pentru deficienta de proteina S, cu sarcina sub observatie la Fundeni, la D-na Dr. Uscatescu.
O sa nasc in Galati , iar acum cateva zile ginecologul meu m-a facut sa inteleg ca nu pot miza pe prezenta lui in cazul in care nasc natural, daca ma apuca durerile noaptea de exmplu sau in week-end pt. ca pleaca mereu din localitate. Dar de recomandat,imi recomanda sa nasc natural cu cine o fi de garda la spital…asta dupa ce mi-a tinut sub observatie toata sarcina.
Tin foarte mult sa nasc in conditii de siguranta, deoarece inainte am pierdut 4 sarcini ce s-au oprit in evolutie pan ape la 2-3-4 luni, nestiind ca, pe sarcina, sufar de trombofilie, in rest toate celelalte analize si teste uzuale iesind ff bune. Asa ca va inchipuiti ca nu vreau sa risc nimic…
La vizita din septembrie i-am cerut parerea D-nei Dr. Uscatescu despre cum ar trebui sa nasc, si aceasta mi-a spus ca parerea ei este sa merg pe calea naturala. D-na Dr. Uscatescu este o femeie extraordinara, imi raspunde la toate intrebarile de fiecare data, dar cu toate acestea nu pot sa spun ca am incredere in medicii de aici din Galati ca stiu sa gestioneze o sarcina cu trombofilie…
Si atunci pentru toate motivele mai sus enumerate, nu vreau sa risc nimic pentru copilul meu si am luat decizia ca vreau sa nasc prin cezariana.
Insa ce conditii trebuie intrunite pentru cezariana? Cu cat timp inainte trebuie oprita injectia ?
La cat timp trebuie reluata? Ce alte lucruri trebuie sa mai stiu?
Anticipat, va multumesc pentru raspunsuri…si pentru rabdare….

Nu timpul ti se potriveste tie, ci tu potriveste-te timpului. (armean)

Mergi la inceput

Si eu ti-as recomanda sa nasti normal dar fiecare cu alegerea lui. Daca optezi pentru cezariana, trebuie sa opresti clexane-ul inainte cu aprox. o saptamana inainte de nastere. Iar recomandabil este ca anestezia sa fie totala si nu rahi. La rahi riscul este de formare de trombi (parca asa se numesc, in fine de cheguri de sange) pe coloana si creste riscul de anevrism, atac cerebral, infarct chiar. Taietura la persoanele cu deficit de proteina S care opteaza pentru cezariana se recomanda sa nu fie orizontala ci verticala intrucat pe orizontala se sectioneaza muschiul nu stiu cum astfel ca sangerarea este mai abundenta. Or, nu este tocmai indicat avand in vedere problema de coagulare.
Toate astea le stiu de la dr. care mi-a urmarit mie sarcina si de la dr. Uscatescu. Eu optasem pentru nastere naturala dar copilul s-a intors tarziu si mi-era teama ca voi fi nevoita sa fac cezariana.
Eu tot deficit de proteina S am avut si tot clexane 0,4 am facut.
Daca te hotarasti si optezi pentru nastere naturala, nu ai voie sa faci epidurata pentru acelasi motiv pentru care nu se recomanda rahianestezia.
Sanatate multa!

Edit: Daca sanatatea copilui tau este cea care te indeamna sa nasti prin cezariana, atunci trebuie sa stii ca pentru copil este mai bine ca tu sa nasti natural. Daca iti este frica doar, atunci trebuie sa tii cont de cele scrise mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

Eu stiu ca la nasterea prin cezariana clexanul se opreste cu aprox 12 ore inainte de operatie
Si se poate opta si pt anestezie epidurala
O prietena a nascut acum 3 sapt la Municipal cu prof Horhoianu prin cezariana pe orizontala cu anestezie epidurala
Tot clexane 0.4 a facut si ea toata sarcina

O vesnica aspiranta

Mergi la inceput

Nu este vorba ca nu se poate. Ci doar ca este un risc crescut. Din deficit de proteina S nu se moare dar riscul de a dezvolta anumite complicatii este mai mare decat la o persoana fara probleme.
Clexanul nu se administreaza doar pentru deficit de proteina S. Poate prietena ta a nu a facut clexane pentru deficit de proteina S. Sau poate a fost norocoasa. Oricum, am inteles ca dr. Horhoianu este bun. Eu am nascut cu Badiu tot la Municipal si am scris ce mi-a indicat el mie in sarcina. Poate n-o fi asa. Nu am de unde sa stiu. Dar am inteles ca si el este un doctor bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali79 spune:

Va multumesc tare mult pentru raspunsuri. Inseamna ca de aceea D-na Dr. Uscatescu mi-a recomandat nasterea naturala… Ok,atunci ce ar trebui sa stiu despre nasterea naturala in legatura cu aceste injectii Clexane sau alte aspecte? Si nu, mirela d., nu pot sa spun ca imi este frica, ci doar ca vreau sa fiu pregatita cu regulile de baza fie pentru nastere naturala, fie pentru cezariana. Pentru ca se pare ca sunt prima pacienta cu trombofilie (depistata…) a ginecologului meu din Galati. Ma intereseaza amanunte pentru ca, asa cum am mai spus, e foarte posibil sa nasc cu cine oi nimeri de garda la acel moment la spital… Trebuie sa ajung la Dr. Uscatescu la Fundeni marti dimineata (7oct). Ce ar trebui sa o intreb, pentru ca presupun ca este ultima vizita cel putin pana cand nasc? Cafera, tu ce parere ai, fiind deja mamica a doua printese?

Nu timpul ti se potriveste tie, ci tu potriveste-te timpului. (armean)

Mergi la inceput

Vali, eu zic sa o intrebi cand sa intrerupi clexanul. Intr-adevar, la nastere prin cezariana, aceasta fiind progrmamata, il poti opri foarte aproape de nastere dar la o nastere naturala cand totul depinde de bebe, acesta trebuie intrerupt mai din timp.
In al doilea rand, eu zic sa o intrebi de posibilitatea de a naste cu cezariana (poate nu se va putea natural) si ce tip de anestezie iti recomanda.
Dupa care, in cazul in care doresti ca pe viitor sa te protejezi cu anticonceptionale, sa-ti spuna daca poti sa iei sa nu. Eu nu am avut voie o perioada buna de timp sa iau. Scrie si pe ele, ca nu sunt recomandate in tulburarile de coagulare. Daca deficitul de proteina S s-a manifestat doar pe parcursul sarcinii (cum a fost la mine) vei putea lua desi dr. Uscatescu are o rezerva in ceea ce le priveste.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

vali,eu am 2 copii sanatosi si la ambele sarcini am facut clexane.la prima sarcina de la 11 saptamani,la a doua de la 7 saptamani.
ambii copii i am nascut prin cezariana,cu incizie orizontala si cu anestezie generala.prima cezariana am facut o la recomandarea medicului,care si daduse doctoratul pe probleme de coagulare in sarcina si care mi a spus ca din cauza clexanului,sangele e f diluat si daca as naste normal,fortarile din tp travalului pot provoca plesnirea unui vas de sange.cred ca asta era explicatia...,sper sa fi tinut bine minte.
oricum,nu as fi putut naste normal,primul copil avand 4650kg.la prima operatie am pierdut f mult sange,asta pt ca luasem si aspenter concomitent cu clexane si l am intrerupt doar cu 2 zile inainte.

la a doua sarcina am nascut la 8 luni,din cauza ca am avut placenta praevia si am sangerat de la 4 luni tot timpul.m am refacut mai rpd ca la prima operatie,dar din cauza unei injectii facute la terapie intensiva am facut necroza,si am 2 gauri in sold ca n filmele de groaza,dar asta e alta poveste.a, oprit clexane cu 2 zile inainte.mai sunt multe de spus,daca vrei sa mai afli ceva,intreaba ma.si inca ceva,mai bine ai naste la bucuresti.

Mergi la inceput