ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-20

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Akexa Ioana nici nu ai idee cat de inteleg.Si eu m-am saturat.Mai ales ca dupa ce incerc sa raman gravi nu mai am voie sa iau calmantele obisnuite(decat no-spa).Si stau asa cu dureri pana la CM urmator cand vad ca n-am ramas.
Trebuie sa fim tari.N-avem ce face.Si da este frustrant si pentru doctori probabil.Pentru aia constiinciosi.Ca intr-adevar au putine mijloace sa aplice pe noi.

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

quote:
Originally posted by unducthable
pun o intrebare dar sa nu ma bateti ? poti sa ai cancer la ovare chiar daca nu ai chisturi ?

nu stiu... dar azi o sa o mai bazai pe colega aia a mea si o sa o rog sa'mi faca o "compilatie" de informatii si sa'mi trimita... si o sa incerc sa fac o sinteza...
zilele trecute cand am vorbit cu ea si i'am spus ca urmeaza a doua laparoscopie, a mers sa vorbeasca despre cazul meu cu indrumatoarea ei de doctorat, si mi'a zis ca d'na dr respectiva a spus ca in state nu se prea practica chistectomie in cazul endometriozei, ci ovarectomie + histerectomie totala... tocmai pentru ca se tot reface... i'am spus ca in nici un caz nu vreau menopauza la 31 de ani, si ca incerc sa o mai intind cat pot... mi'a zis sa o tin la curent si sa'i trimit toate informatiile dupa laparo... si neaparat sa aflu rezultatele la anatomopatologic !!!!!

(si eu care ziceam ca nu vreau sa monopolizez discutia... )

Pijamalutze pentru copilasi!

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput

Diana cand imi scapa mintea din haturi incerc sa o dreg repede pe drumul bun...Nu stiu.Nu vreau sa ma gandesc acolo.
Alexa Ioana intreaba,dar sa nu scoti nimic!Never!Cat putem tinem tot la loc!Nu se rezolva nimic cu scosul.Citeste aici:http://www.endo-resolved.com/hysterectomy.html si aici http://www.endo-resolved.com/stories.html mergi pe endo stories 2, 3 si it vei face o idee Si afli si de dieta.Dar eu zic ca e bine sa combinam cu schema de la PCOS.Am vazut un documentar tv despre o tipa care avea si una si alta.Mersese la o clinica de detoxifiere,cu psihologi,cu tot felul de terapeuti.Este foarte importanta detoxifierea,scoaterea proteinelor animale,dar si dieta glicemica.Ei faceau si detoxifiere prin clisme cu tot felul de plante, nu doar alimentara.
Eu am facut biopsie dar n-am primit rezultatul,plecand din Bucuresti.Ele vin dupa 3 saptamani sau mai mult.Tre sa intreb care-i treaba,daca nu tin aproape acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Alexa, multumesc din suflet pentru raspuns.

Totusi , ma gandesc si eu , ca daca nu am chist de nici un fel pe ovare si nici nu ma doare ..., atunci sa nu pun problema de cancer de ovare, vorbesc in general.

cunosc fete cu ovare polichistice care nici macar nu au facut investigatia aceasta numita laparoscopie, de unde stiu ele ca nu au si endometrioza ???? au efectiv ovarele imbracate in chisturi si li s-a spus polichistice , corect, darc fara o laparoscopie , de unde sa stie clar si sigur ce au ele acolo jos ???

mai cunosc o colega de servici cu 40 si ceva de ani care a avut endo de tanara , a facut copil, are si acuma endo , mai are un pic si trece in menopauza , o si doare , dar nu a fost la doctor, adica multe femei nici nu se duc la doctor ; eu zic ca noi am facut ceva , daca totusi tinem o dieta , ne-am curatat , ne luptam cu boala , nu o lasam asa

in spital , in camera doar eu aveam endometrioza gasita , in rest erau 4 femei de la 30 de ani pana la 60 de ani , cu cancer acolo jos , scos tot, fara sa aiba inainte endometrioza , ceea ce ma face sa cred ca incurcate sunt caile Domnnului si nu trebuie sa ne gandim prea departe daca nu avem un motiv serios , ci sa prevenim, ceea ce noi asta facem si eu zic ca e bine , foarte bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

anca, o sa fiu intotdeauna alaturi de voi, dar o sa scriu numai atunci cand voi fi in toane bune pentru ca nu vreau sa va molipsesc cu "starile" mele, si multumesc de pm, abia acum am apucat sa-l citesc, sper sa fie asa cum zici tu cu durerile, pentru ca am momente cand efectiv imi vine sa-mi iau campii din cauza lor. tin pumnii ca foliculasul asta sa fie cel norocos
lucia, asteptam vesti in legatura cu programarea ta, sper sa ma urmezi, da' numai la vestile bune
aleax_ioana, nu are de ce sa-fie frica de laparo, crede-ma ca vei avea sewnzatia ca nu sti cand a inceput si s-a terminta, daca mai afli cate ceva de analizele acelea gemetice, tine-ne si pe noi la curent
diana, tie ce ti-a zis Tutu refetiror la stadiul endometriozei?

mi-a mei venit o idee si as vrea sa ma consull si cu voi:
as putea oare sa incerc natural vreo doua luni si daca nu iese nimic sa fac tratamentul, oare exista pericolul ca in astea doua luni sa se refaca endo, sau pot amana linistita tratamentul, voi de ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

buna fetele,
In urma ecografiei transvaginala mi s-a depistat un polip endometrial, mi s-a recomandat sa fac histeroscopia. Nu stiu din ce cauza s-a format acest polip, acest poate duce si la infertilitate,eu ma cam chinui de vreo 3 ani sa raman insarcinata dar nimic pana acum, poate ma ajutati si pe mine cu cateva informatii pt. polip endometrial. Unde pot face histeroscopia?
Va citesc zilnic dar nu prea am timp sa scriu, sunteti niste dulci.
Sanatate maxima.

http://tt.lilypie.com/6vJ4p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

bai, nu stiu ce sa zic... teoretic, endometrul avandu'si originea in uter, in momentul in care nu mai exista uterul, nu mai are cine sa genereze tesutul... deci cel putin teoretic ar trebui sa nu mai fie probleme... de'asta se zice ca boala dispare la menopauza...

Pijamalutze pentru copilasi!

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput

Diana noi vorbim,dar construnctiv.Ca altfel ne punem poalele in cap.Ti-ai tras singura concluziile.Alea bune.
Eu ma retrag ca am scris mult.Mi-a parut bine ca am vorbit.
Lilisorul meu fata.Cand vei fi pregatita vom vorbi.Ma rog lui Dumnezeu sa fii bine,sa treaca timpul asta cat mai repede. Si sa nu uiti ca tie nu ai nimic si de ce sa-ti imputi ceva.Ne gandim la tine,la voi...
O zi buna tuturor!
Cristy faci cum crezi.Eu urasc diphe dar cred ca il voi face totusi.Exista niste explicatii pertinente.Dar asta numai tu poti sa decizi.Tu stii ce e mai bine pentru tine.Tu comanzi,tu executi.
Gabriela cu polipul nu are sens sa-ti fie frica.Histeroscopie au facut mai multe fete.Eu inca nu.Sper sa fac 2 in 1 cand fac laparo.La Bucuresti stiu ca dr Ion Ionut i-a facut Ioanei si poate sa-ti scrie ea ce si cum si dr Tutunaru face sigur,ca acuma are si histeroscop.In principiu dupa scoatere trebuie sa reusesti sa ramai gravi,el actionand ca un sterilet.Deci daca alte impedimente nu ai mergi cu curaj inainte ca sa rezolvi problema.Sanatate si tie si bine ai venit!
KISSES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Diana,ce-i cu gandurile astea negre?Ce proceseaza creierasul tau astazi?De ce iti amintesti de lucruri triste astazi?Stiu ca necazul Lilianei ne afecteaza pe toate,dar daca suntem atat de negative,chiar nu o ajutam cu nimic si nu ne facem bine nici noua...Te rog Diana,mai bine mai bate-te cu iaurt cu Lucia,fa ceva amuzant si constructiv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Lilisor, cred ca nu iti mai trebuie nimic:(
imi pare nespus de rau sa aud asa ceva si pt orice ai nevoie si putem sa te sprijinim, bazeaza-te macar si numai pe o vorba buna.
Putere!

Mergi la inceput