ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-20
Raspunsuri - Pagina 10
Alexa Ioana spune:
lili, tare rau imi pare de ce s'a intamplat... sunt si eu alaturi de tine...
unducthable, eu am stiut ca a revenit boala in momentul in care am inceput din nou sa am dureri si senzatia de balonare... iar cand am mers la echo mi s'a confirmat: cele doua chisturi de 7 cm pe care le am deja de peste un an si ceva...
si din cate stiu eu, daca boala este in stadiu avansat, cam greu se poate scapa de ea...
vorbeam zilele trecute cu o fosta colega de facultate, care acum isi face doctoratul la o clinica din state, cu specializarea endometrioza si cancer ovarian. mi'a zis ca neaparat sa incerc sa imi fac niste teste genetice, si anume interleukina 17 (IL17), care creste in endometrioza (atat gena cat si proteina determinata de aceasta), dar este scazuta in cazul cancerului ovarian, cat si markerul CA125 pentru cancer ovarian... se pare ca exista o conexiune stransa intre aceste afectiuni...
incerc sa ma interesez daca si unde se pot face asemenea analize in romania...
of doamne... si pe mine ma cam paste depresia... sunt satula pana peste cap de mers la medici, sunt satula de durere... si mi'e introzitor de frica de laparo...
si m'am saturat de vesti proaste...
hai ca nu vreau sa va mai bag si pe voi in butoi...
va pup !!!!!!!
Pijamalutze pentru copilasi!
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...
Hera25 spune:
Lili cat de rau imi pare, nespus de rau nu am cuvinte...Nu inteleg de ce se intampla toate chestiile astea, nu inteleg.
Incerc sa ma pastrez optimista, dar aceasta veste m-a daramat complet.
Sper sa-mi revin.
Imi pare nespus de rau...Offff, Doamne...
Lucia iti urez multa bafta la laparo. Si ai sa vezi ca va fi cu succes....Si as vrea sa fii optimista, caci pesimismul noua nu ne face bine.
La fel si tie iti urez Diana si la toate fetele, fiti optimiste, vom reusi noi intr-un fel sau altul.
Chiar Ysa tu nu ne mai dai nici un semn? Sau ai simtit nevoia sa te retragi o perioada?
Cat despre mine ce sa va zic sunt Z38 dupa ultima injectie si astept cu drag sa ma reglez total si sa vad ce se va intampla si incotro o voi lua.
Desi eu am mari sperante si mare incredere ca voi reusi.
Poate credeti ca la mine injectiile au culminat cu nebunia, dar asta simt. Pur si simplu nu am cazut nici o clipa in butoiul cu melancolie, si nici pesimista rau asa nu am fost.
Am luat totul ca atare, ca si cum asta e destinul meu si pe care trebuie sa-l urmez. Dar probabil ca numai credinta in Dumnezeu m-au ajutat sa fiu asa si mi-au dat multa rabdare, chiar f multa. Caci de fel sunt o fire f nerabdatoare.
Asa ca fetelor chiar dc va e greu, fiti optimiste si totul va fi bine.
Va pup pe toate.
lucialu spune:
Panseluta
si eu am mai intrebat de tine.
Si mai sunt donsoare care servesc raaaar sau deloc.
Amu ni sper sa fiu bine.Am reusit sa ma programez
.
Da Diana este simplu pentru cine are simptome(mare avantaj
)facem chisturi,se deregleaza CM,apar dureri.Cam asa.Mie mi s-a si confirmat in vara ca s-a intors.Dar medicul de aici e in varsta si fara chef,oricum era convins ca nu are sens sa fac nimic.Dar m-a consultat pe jos,cu "lingurile"
alea si palpare-mde se lasa cu chiu chiu
.Si a zis ca am pe partea stanga.Are dreptate,dar eu zic ca e mai larg raspandita dupa chisturi si dureri.Ma doare si pe mijloc,deci cred ca uterul sau vezica sau amandoua au ceva leziuni iar.Si mai banuiesc eu niste locuri.Sper sa radieze durerea si sa nu fie si acolo ca am pus-o
Te doare si la urinat si la parturi
.Sunt n simptome,pe care le poti detecta si singura.Te doare in timpul CS sau dupa.Te doare la ovulatie.Boala asta se termina atunci cand vom fi babe,altfel se amelioreaza sau din contra.Chiar daca nu se mai manifesta la un moment dat ea continua sa existe pana la menopauza.De-asta cred ca medicina alternativa are mai multe rezultate bune decat cealalta.Doctorii nu prea pot face multe,decat sa arda ce-i de ars,sa curete pe acolo ce si cat se poate si cam atat.Atat timp cat nu se cunosc cauzele...![]()
Hera
ai dreptate,dar vezi si tu.
Alexa Ioana
ne-ai dat o informatie buna.Legat de CA125 noi am mai vorbit.Eu l-am facut la inceputul anului si imi iesise ok.Problema este cand il faci sa nu ai chisturi,sa nu fi la CM,sa nu ai polipi endometriali si alte chestii,ca poate sa iasa valoarea mare din cauzele enumerate mai sus.Gasesti pe net despre CA 125.Eu zic ca nu-i relevant decat pentru fetele care nu fac chisturi,care au endometrioza asimptomatica si nici polipi,etc etc.Eu incepusem sa ma dereglez semnificativ la CM cand l-am facut si a iesit bun.Incerc sa vad de limfocite si de neutrofile ce treaba au,daca au.Si va recomand cu caldura sa intrati la PCOS.Fetele de acolo sunt doxa de cunostiinte si sunt unele chestii pe care le avem in comun:anovulatie,dieta glicemica scazuta,chisturile,insuficienta luteala.Si naturistele ce le iau ele sunt bune si la noi.
Apropo Panseluta:am vazut ca esti din DE.Poti te rog sa te interesezi de tratamentele homeopate de la bionorica?Stiu ca agnus cactus spre exemplu este bun si pentru noi,dar daca ai putea sa afli mai multe despre produsele lor si endometrioza ar fi minunat.Sunt homeopate de pe scoala germana si sunt foarte buni.
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...
unducthable spune:
dar daca nu am avut chisturi, nu m-a durut si nu ma doare , si sa zicem ca nu ma va doare nici in cintinuare , va fii la fel ca pana acuma, eu de unde sa stiu ????
ca si in timpul ecografiilor intravaginale, nimeni nu a vazut nimic
si referitor si la tine Lucia , nu poti sa o vindeci , dar daca tinem o dieta eu zic ca putem sa o controlam , asa zic eu
diana
alexia28 spune:
Liliana
n-am cuvinte, nu-mi vine sa cred , nu e corect
www.flickr.com/photos/10210052@N04/1447172350/" target="_blank">Alexia si minunea mea
lucialu spune:
Diana prima dereglare de CM semnificativa mi-a aparut in postul Craciunului.O tinusem ca la carte dieta ca era si pentru post.Luna decembrei si aproape toata luna ianuarie nu mi-a mai venit CM.Deci a nu se uita suplimentele.Si E bine sa facem dieta gen PCOS.Adica mancat putin si des.
Stiu ca depinde de dr depistarea.Acum vezi ca fiecare corp e altfel.Pe mine asta ma termina mai rau.Unele de exemplu nu ramanem gravi altele raman si pierd.Primele 3 luni sunt decisive.Mai exista si riscul SEU-lui.Deloc neglijabil.Eu zic ca tu esti intr-un stadiu mic,de vreme ce nu ai simptome si ai mers pe fir pentru obtinere de sarcina.Multe fete ca tine descopera intamplator,adiacent endometrioza.Eu zic ca tu ai sanse mari sa ramai gravi dupa injectii.Boala in stadii mari e greu de tinut sub control.Urmam toate niste linii generale,scheme comune,dar in fapt depinde de la persoana la alta.Unele s-au impacat cu ACO de exemplu.Eu si altele nu.Si da repet de cate ori pot:este important sa ne fortam sa ne postram echilibrul psihic,sa fim optimiste.Lilisor spunea bine:este o boala parsiva.Lucreaza mult la psihic
Pe mine m-ar incalzi de exemplu sa fim si noi existente in schema cercetatorilor,in schema statului ca platitioare de impozite.Nu suntem ajutate cu nimic.Iar cu cate un medic bun pe infertilitate nu se face primavara.Ca lucreaza saracu la nivel micro si cat il tin puterile.Cate femei n-or fi in aceeasi oala cu noi si nici macar de forumul asta n-au habar?
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...
Alexa Ioana spune:
lucia, stii ce'i interesant ??? eu de cand ma stiu am avut ciclul regulat, fix la 28 de zile, si ovulatia in ziua 14 (si pe ciclu normal, si pe ciclu stimulat)... deci si perioada luteala corespunzatoare... de'asta doctorul meu m'a denumit "pacienta atipica"... si de'asta a zic clar ca el nu mai stie ce sa'mi faca...
si de'asta am si renuntat eu la ideea de a ramana vreodata gravida... vreau doar sa scap de dureri, vreau doar sa'mi pot trai viata, si sa'mi pot creste copilul...
Alexa Ioana spune:
si inca ceva... apropos de ce zici tu, ca nu suntem bagate in seama, ca boala nu e recunoscuta. triptorelinul si goserelinul sunt pe listele de compensate (pe C2 parca) dar doar pt oncologice... am vorbit cu multe farmacista, si nu exista nici o posibilitate pentru o bolnava cu endometrioza. nu mi se pare normal !
oare n'ar merge o mobilizare, o petitie, ceva, ca sa fie recunoscuta si nenorocita asta de boala ? lumea nu stie nici macar ca exista...
bine zici, ca or mai fi o gramada de femei care traiesc cu endometrioza si habar nu au... nici eu nu as fi aflat daca nu faceam laparo acu 2 ani...
aerlilian spune:
Ma tot gandesc la Liliana si nici nu-mi pot imagina cata durere e in sufletul ei.Parca a simtit de la inceput ca ceva nu e in regula.Se tot lamenta,era tematoare,nu se putea bucura...Si din pacate s-a intamplat ce era mai rau...
Diana,ce faci?Nu e cazuil sa pici in depresie...te rog!N-am hotarat ca luptam si mergem inainte?In caz ca ai de furca cu depresia,te sun imediat!!!Si te mustruluiesc!!!
unducthable spune:
si la mine la fel
chiar in august eram in concediu, am fost fericita
am numarat 28 de zile, am zis maine e ziua , speram sa nu vina CM , si a venit , noroc ca m-am uitat ca nici nu stiam ... de cateva ori in viata m-a si durut , dar de cele mai multe ori nu , si faceam si sport in timpul asta ...
ovulatia la fel
inainte de laparoscopie pe care vroiam sa o fac pentru ca eram sigura ca trompele poate sunt infundate, Luni era operatia , a venit CM Vineri , fara sa stiu , nu am simtit nimic, am vazut ca pateaza si asta a fost , pana Luni , la operatie eram aoproape trecuta cu CM ...
pun o intrebare dar sa nu ma bateti ? poti sa ai cancer la ovare chiar daca nu ai chisturi ?