Ce se intampla... dupa moarte?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Grea dilema, denizel. Ca-n bancul asta:

- Ce alegi dintre rai si iad?
- Iadul, clar.
-
- Pai acolo-s majoritatea prietenilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Ma amuza cind citesc cit de categoric afirma unii ca "dupa moarte nu mai e nimic".Cum poti vorbi despre ceva despre care habar nu ai?
Se poate spune, de pilda:"...dupa moarte eu cred ca nu mai e nimic..." sau "eu cred ca dupa moarte este, etc...

Si mai ginditi-va ca omul s-a alienat foarte mult de Natura, de Dumnezeu, i s-a atrofiat al 6-lea simt, pe care animalele inca il au.Atunci, ce pretentie sa avem sa percepem si alta realitate decit cea palpabila, usor accesibla celor...5 simturi ramase?

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Si in spiritul celor spuse de Theiuta mai adaug ca seamana cu "reactia" strutului care isi baga capul in nisip. Daca el nu vede nimic, pentru el nici nu exista alta realitate chiar ca i se spune contrariul de catre cei care o vad.
Dar este mai simplu si mai comod sa nu schimbam nimic si sa stam cu capul in nisip.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Theiuta
Ma amuza cind citesc cit de categoric afirma unii ca "dupa moarte nu mai e nimic".Cum poti vorbi despre ceva despre care habar nu ai?
Se poate spune, de pilda:"...dupa moarte eu cred ca nu mai e nimic..." sau "eu cred ca dupa moarte este, etc...
Si mai ginditi-va ca omul s-a alienat foarte mult de Natura, de Dumnezeu, i s-a atrofiat al 6-lea simt, pe care animalele inca il au.Atunci, ce pretentie sa avem sa percepem si alta realitate decit cea palpabila, usor accesibla celor...5 simturi ramase?

Corect doar partial.
In primul rand pentru ca ai uitat la randu-ti sa inserezi amanuntul esential pentru o credinta:
Cred ca omul s-a alienat foarte mult de Natura, de Dumnezeu, cred ca i s-a atrofiat al 6-lea simt, pe care animalele, cred, inca il au, ce pretentie sa avem sa percepem si, cred, alta realitate decit cea palpabila, usor accesibila, cred, celor ... 5 simturi ramase?

In al doilea rand pentru ca exista cel mai de pret bun al omenirii, fara de care civilizatia nu ar exista, cunoasterea.
Altfel am spune doar cred ca maine soarele rasare la 7, cred ca urmatoarea eclipsa totala de soare va fi in 2236, cred ca Opportunity se afla acum in craterul Victoria de pe Marte, cred ca Pluto are o luna de aproape aceeasi dimensiune, Charon, cred ca atomul de hidrogen are doar un proton, cred ca .... Si am bate pasul pe loc.
[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dincolo de toate eu cred ca trebuie sa avem rabdare, in fapt cred ca suntem condamnati la rabdare.
Insa la prima intrebare eu as intreba la randu-mi

Iti este frica de moarte?

Cat despre raspunsurile ferme sau care se doresc a fi cuprinse de spectrul adevarului pur si a completitudinii eu am mai propus o povestioara asa ca un exercitiu personal in care le propuneam ideea de a exista intr-o lume pur bidimensionala adica sa fie ce vor ei un triunghi sau un patrat sau ce doresc care-si duc existenta intr-un plan si vine un morcov care se apropie de plan apoi il atinge il traverseaza si intrebarile erau:
1. Ce credeti ca va vedea fiecare dintre voi in legatura cu morcovul?
2. Dat fiind faptul ca tot ceea ce puteti percepe este doar ceva bidimensional inseamna ca acel morcov nu exista sau mai exact exista doar ca si forma (suprafata) bidimensionala? Acum gandind tridimensional probabil veti zambi pentru ca inevitabil voi intreba ce credeti ca nu mai exista a patra a cincea a n-a dimensiune? Pentru banalul motiv ca suntem construiti pt un spatiu (geometric discutand) tridimensional? Sau daca nu vedem inseamna ca nu exista? Sau daca nu avem experienta inseamna ca nu exista? Sau daca nu stim inseamna ca nu vom sti?
E o chestiune de maaaaare precautie pentru mine.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_b_23 spune:

Cred ca ai dreptate Smaranditza, ceea ce ne asteapta dupa moarte e dincolo de ceea ce ne putem imagina. Eu am pus aceasta intrebare ca sa vad mai mult ce spera omul sa gaseasca dupa moarte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by Theiuta

Corect doar partial.
In primul rand pentru ca ai uitat la randu-ti sa inserezi amanuntul esential pentru o credinta:
Cred ca omul s-a alienat foarte mult de Natura, de Dumnezeu, cred ca i s-a atrofiat al 6-lea simt, pe care animalele, cred, inca il au, ce pretentie sa avem sa percepem si, cred, alta realitate decit cea palpabila, usor accesibila, cred, celor ... 5 simturi ramase?

In al doilea rand pentru ca exista cel mai de pret bun al omenirii, fara de care civilizatia nu ar exista, cunoasterea.
Altfel am spune doar cred ca maine soarele rasare la 7, cred ca urmatoarea eclipsa totala de soare va fi in 2236, cred ca Opportunity se afla acum in craterul Victoria de pe Marte, cred ca Pluto are o luna de aproape aceeasi dimensiune, Charon, cred ca atomul de hidrogen are doar un proton, cred ca .... Si am bate pasul pe loc.

[/quote]

Sunt de acord cu cele exprimate de tine.
Cunosterea este sursa progresului si evolutiei civilizatiilor omenesti.Cunostem datorita celor 5 simturi.Ne-ar mai trebui al 6 -lea pentru ca aceasta cunostere sa fie si mai cuprinzatoare.Asta cred eu...

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Theiuta, iar eu cred ca ea, cunoasterea, este supusa fara indoiala greselii, nu? la un moment dat, s-ar putea sa fim nevoiti sa ne razgandim :-).
Iar noi, credinciosii, dam crezare lucrurilor pe care simturile trupesti, care mai slujesc si cugetului :D, le arata. Iar daca se intampla uneori sa fim inselati (sau se va intampla sa fim inselati), cel putin nu vom avea parte de 'soarta' celor care se incapataneaza* cumva sa dea de inteles ca simturile ne mint intotdeauna :-).

* aici nu am vrut sa fiu malitioasa, da' nu am gasit o formulare mai tandra pentru 'incapatanare'

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Va scriu si eu dintr-un parinte, Savatie Bastovoi,nu stiu daca ati auzit de el,dar este un prieten al tinerilor crestini:

"Ce este moartea? Moartea este ceea ce sta intre noi si Dumnezeu. Daca am intinde mana pana la Dumnezeu,locul,distanta care nu ne ajunge ptr a-l atinge este chiar moartea.Si aceasta moarte,daca am lua-o si am pune-o sub picioarele noastre am ajunge la Dumnezeu!"

" Dumnezeu se afla de partea cealalta a mortii. Cu cat mai grabnic vom muri cu atat mai grabnic Il vom vedea.Dumnezeu sa ne ajute sa murim cu bine!"

Simo,mamica lui David,21+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

<<" Dumnezeu se afla de partea cealalta a mortii. Cu cat mai grabnic vom muri cu atat mai grabnic Il vom vedea.Dumnezeu sa ne ajute sa murim cu bine!" >> ????

multumesc, dar nu ma grabesc, as mai sta nitel pe aici...sa-mi cresc macar copiii.

Mergi la inceput