Ce sa fac?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by ocebine
In opinia mea, toti copiii se nasc atei...noi, parintii le insuflam (si modelam) dupa valorile noastre.
Am rezervari cu privire la afirmatia ca toti primim sanse egale de a-l descoperi pe Dumnezeu. Il descoperim (sau indepartam) in masura (si modalitatea) in care sintem expusi. Un soi de pojar celest Daca sint vaccinata, am putine sanse sa il contractez...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Da, Anamaria, inteleg ce spui!
Si da, sunt de acord cu tine ca, noi parintii, insuflam anumite valori copiilor nostri. Da, dar numai valori le insuflam.
Nu putem sa le insuflam credinta. Le putem oferi exemplul nostru in trairea credintei (atat cat poate fi etalata aceasta traire), dar cam atat, zic eu.
Copilul va alege la un moment dat un drum si, neaparat!, va trebui sa o ia de la zero cu experimentarea credintei.

Desigur ca, copiii unor parinti credinciosi, au sansa de a descoperi mai devreme cate ceva, dar asta nu inseamna ca, alegerea lor va fi Dumnezeu.
Copiii ateilor vor descoperi mai tarziu(poate) ceea ce ceilalti stiau deja, dar sunt convinsa de faptul ca vor descoperi! Nu vor ramane in necunostinta de cauza :-).

quote:
Daca sint vaccinata, am putine sanse sa il contractez...

Mi-a placut foarte mult ce ai spus!
Exact! Daca ne bombardam prea mult copiii cu vaccinul asta, avem toate sansele sa ii imunizam.
Parca tot mai bine e de atei, nu? :-). Pentru ca, in momentul in care descopera si accepta, inteleg altfel si mai in profunzime decat credinciosii de-o viata si cred ca devin cei mai fericiti oameni din lume :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cum credeti ca veti avea un copil echilibrat cand voi alternati in incertitudini si la intrebarile pe care orice copil destept le pune voi va veti eschiva in raspunsuri seci si insuficiente.
Nu inseamna ca trebuie sa-l puneti sa citeasca Biblia sau Coranul sau...si sa-i spuneti inchizitorial ca acolo se afla toate raspunsurile.
Trebuie sa va clarificati voi intrebarile si dupa aceea sa le oferiti varianta voastra dar numai daca veti crede in ea cu tot sufletul.
Cat este copil este rau sa creada in Ileana Cosanziana si Fat-Frumos?
Pai daca nu este rau cum ii explicati mai tarziu ca au fost povesti?
Si totusi, cum ar fi fost copilaria voastra fara printi si printese?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by b.nica

Cum credeti ca veti avea un copil echilibrat cand voi alternati in incertitudini si la intrebarile pe care orice copil destept le pune voi va veti eschiva in raspunsuri seci si insuficiente.
Nu inseamna ca trebuie sa-l puneti sa citeasca Biblia sau Coranul sau...si sa-i spuneti inchizitorial ca acolo se afla toate raspunsurile.
Trebuie sa va clarificati voi intrebarile si dupa aceea sa le oferiti varianta voastra dar numai daca veti crede in ea cu tot sufletul.

bnica, care "voi"? Care "credeti"? Care "va veti eschiva"?, Care "trebuie sa va clarificati voi intrebarile" si care "raspunsuri seci si insuficiente"?
Cu cine anume vorbeai?

Ca sa nu mai spun ca, echilibrul unui copil, nu depinde in nici un caz de raspunsurile docte pe care le primeste la intrebari savante.
Echilibrul unui copil depinde de cat de mult ii arati ca il iubesti, de reactiile pe care le ai in anumite situatii si de cat de multa incredere in el ii insufli.
Dar...daca echilibrati sunt doar adultii care au beneficiat in copilarie de raspunsuri destepte, ne-seci si suficiente (in sensul de cuprinzatoare :-)), parca am inceput sa inteleg mai bine lumea :-))))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Cu Ocebine m-am mai intalnit pe forum cat sa-i retin nickname-ul si sa-i apreciez eruditia,cu denizel nu stiu daca m-am intalnit.
Nu inteleg de ce atata furie ...proletara.
Eu fac apel la sufletul unor persoane tinere care mie mi se par,asa cum poate am fost si eu candva, ca vor raspunsuri.
Nu stiu de ce se aprind spiritele atunci cand pun niste intrebari NUMAI DIN DORINTA DE A MA LAMURI CE VOR acei membri care posteaza pe DC?
Denizel ca sa ma convingi de buna ta credinta, te rog sa-mi arati din postarile mele unde am incercat sa fac prozelitism in credinta(?)mea.
Am impresia ca nici nu stii carei credinte ii apartin; si nici nu conteaza!
Conteaza sa ai un sprijin spiritual care sa reprezinte convingerile tale si ale stramosilor tai.
Cu cat baza aceasta este mai solida cu atat te vei simti mai in siguranta.
Eu doresc, dupa multe incercari ale vietii pe care nici nu vi le puteti inchipui,sa ajut acele persoane care pot fi secerate de loviturile soartei daca nu au o baza, un refugiu.
Criza constiintei poate produce f. mult rau.
Lipsa unui stalp de sprijin te doboara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:

Nu are legatura botezul cu Ileana Cosinzeana...dramatizam inutil.

Nu avem dovezi asupra cum isi creste Vivela copilul. Ea si-a impartasit viziunea ei asupra religiei organizate. Nu cred ca are importanta daca e ortodoxie, musulmanism sau protestantism.
Ideea era ca din expunerea ei permeau oarece ezitari. Decizia apartine in totalitate parintilor si nu exista o alegere gresita. Intrebarea este insa: Daca esti hotarit si convins in adincul sufletului, de ce dai 2 bani pe gura lumii? Si de ce nu tii capul sus?
Din punctul meu de vedere pur personal, nu vad rostul "dusului cu zaharelul" al prietenilor...daca sint prieteni si familie, cu atit mai mult pot fii onesta si deschisa cu privire la decizia facuta. Sa crezi in ceva dar sa spui altceva pe mine ma riciie pe suflet...si mai mult atunci cind impunem adevarul personal asupra altora.

Anamaria

Mergi la inceput

Ocebine de cand te tii dupa Xeno te-ai molipsit.
Te rog numai pt. mine,incearca sa expui mai clar ceeace vrei sa comunici.
Este important ca sa fi mai concisa!
Daca nu ai inteles de ce am pomenit de Ileana Cosanzeana si de Fat-Frumos iti reamintesc ca sunt personaje mirifice pline de virtuti, fictive, din povestile romanesti;si iti mai amintesc ca Vivela nu mi-a raspuns nici acum daca ii va face brad de Craciun fiului ei.

Mergi la inceput

quote:

Ocebine de cand te tii dupa Xeno te-ai molipsit.
Te rog numai pt. mine,incearca sa expui mai clar ceeace vrei sa comunici.
Este important ca sa fi mai concisa!

Important este ca fiecare sa faca cum ii dicteaza sufletul si creierul dar sa aiba integritatea necesara sa isi sustina parerile.
Este loc sub soare pentru toti.

Anamaria

Mergi la inceput

Dixit:Anamaria nu m-ai deceptionat.
Multumesc Anamaria, inseamna ca macar cineva a inteles ce am vrut sa spun.

Mergi la inceput

quote:

Daca nu ai inteles de ce am pomenit de Ileana Cosanzeana si de Fat-Frumos iti reamintesc ca sunt personaje mirifice pline de virtuti, fictive, din povestile romanesti

Sincera sa fiu nu pricep ce ar opri-o pe Vivela sa depene povesti cu Ileana Cosinzeana sau niscai fabule de Esop...poate sint mai tare de cap azi.

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu tot n-am inteles ce are D-zeu cu Mos Craciun si Pastele cu Iepurasul.

Iar faptul ca se intalneste cu familia de anumite sarbatori poate sa nu aiba nici-o semnificatie religioasa, ci pur si simplu e o ocazie de a fi impreuna, de a face daruri..

De Mos si Iepuras va afla pe la 7-8 ani ca nu exista, dar de D-zeu ce i se va spune...ca a fost tot o pacaleala frumoasa?

Mergi la inceput