Ce sa fac?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Eu n-am sa fac afirmatii malitioase, dar trebuie sa recunosc ca opinia potrivit careia "il las sa-si aleaga singur credinta" e absurda. Cati fac aceasta alegere singuri? Tot vor fi influentati de cineva la un moment dat (daca se va intampla asta). Cati vor stii, ajunsi la maturitate sau adolescenta, sa faca acest pas de capul lor, fara nici o informatie in prealabil? Sau cati vor studia principalele religii ale lumii sa poata alege in cunostinta de cauza? De fapt, parintii atei care isi cresc copii in acelasi principiu, realizeaza ca sunt putine sanse ca odata mari, baiatul sau fata sa creada in Dumnezeu...asa ca asta cu "il las pe el" este o mica ipocrizie.
Dar, fiecare are dreptul sa faca ce doreste cu copilul lui.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

Eu n-am sa fac afirmatii malitioase, dar trebuie sa recunosc ca opinia potrivit careia "il las sa-si aleaga singur credinta" e absurda. Cati fac aceasta alegere singuri? Tot vor fi influentati de cineva la un moment dat (daca se va intampla asta). Cati vor stii, ajunsi la maturitate sau adolescenta, sa faca acest pas de capul lor, fara nici o informatie in prealabil? Sau cati vor studia principalele religii ale lumii sa poata alege in cunostinta de cauza? De fapt, parintii atei care isi cresc copii in acelasi principiu, realizeaza ca sunt putine sanse ca odata mari, baiatul sau fata sa creada in Dumnezeu...asa ca asta cu "il las pe el" este o mica ipocrizie.
Dar, fiecare are dreptul sa faca ce doreste cu copilul lui.

Ingrid S si Diana

Ingrid, un parinte nu da dovada nici de absurditate, nici de ipocrizie, atunci cand e de parere ca al sau copil, ajuns la o anumita varsta, poate lua o decizie.
Cred ca acel parinte, pur si simplu isi respecta copilul.
Mai degraba este absurd, zic eu, sa crezi ca un om nu e capabil sa ia o decizie sau ca unica decizie corecta e aceea care a fost luata tinandu-se cont numai de principiile aduse la cunostinta de parinti sau de cei care au aceleasi principii cu ale parintilor.

Ce inseamna a lua o decizie? A asculta sau a citi mai multe opinii si a decide care e cea corecta.
Desigur ca un om/mai multi oameni sau o carte/carti vor fi 'raspunzatori' in legatura cu decizia pe care o va lua cineva la un moment dat.
Cum altfel ai putea lua o decizie, daca nu este un om sau ceva scris de un om sau un complex de imprejurari create de oameni, care sa reprezinte acele mai multe optiuni?
Din cate zici tu, s-ar parea ca decizia ar trebui sa fie luata de copilul tau, doar ascultand ceea ce ii prezinti tu, adica un singur punct de vedere (sau ma rog, aspecte pozitive ale unui singur punct de vedere si aspectele negative ale celorlalte puncte de vedere :-)).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Ba eu cred ca tocmai alegerea unei credinte pentru copilul nostru e o ipocrizie. De fapt nici macar nu alegem o religie in momentul botezului, ci savarsim un ritual. Nimeni nu-ti garanteaza (si la ce bun, de fapt?) ca acel copil va pastra religia si la maturitate.

Cati vor stii, ajunsi la maturitate sau adolescenta, sa faca acest pas de capul lor, fara nici o informatie in prealabil? Sau cati vor studia principalele religii ale lumii sa poata alege in cunostinta de cauza?

Nu pot sa ma gandesc ca copilul meu va fi atat de lenes in gandire (ca sa nu zic altfel) incat sa nu poata face singur lucruri de capul lui. E oricum, preferabil sa studieze singur si sa aleaga, decat sa-i impun eu sa creada ceva.

Gabi, fericita de David scump
Asa crestem noi

Mergi la inceput

Ba, permite-mi sa te contrazic, Vivela, copilul tau va avea cu ce sa-si bata capul la maturitate, ca sa se mai preocupe si de religie. Iar ca sa stea singur sa aleaga...parca il vad citind despre fiecare religie in parte, asa studios...tu crezi ce spui?
Mi se pare mai fair-play sa spui ca nu vrei sa creasca in nicio credinta si atat! Dar la chestia cu impusul religiei de mic, a sintetizat foarte bine o alta forumista, ii impui sa mearga la scoala, la gradinita, pai poate el vrea sa fie tractorist si vrea doar 4 clase, il lasi? A, aici e vorba de societate, dar nu tot societatea e majoritar crestina sau mai precis spus, apartinatoare a unei religii?
Pana la urma, trebuie sa faci cum iti dicteaza judecata. Pentru ca nu stiu ce relatie ai tu cu Dumnezeu, n-am reusit deloc sa descopar cum vezi tu legatura cu EL. Pt mine, a crede in Dumnezeu e inseparabil de botez.
Daca il vrei ateu, atunci creste-l exact asa.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Am uitat ceva: daca el va invata de la tatal lui ca nu exista Dumnezeu, de unde interes pentru religie? Iar daca il cresti ateu, nu faci deja o alegere in numele lui? Sau alegerea se refera doar cand e vorba de religie, nu si pentru contrariul?

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu i-am explicat ca unii oameni cred in Doamne-doamne altii nu si chiar si cei care cred, au diverse moduri de a o face; ca sunt mai multe feluri de biserici si de ritualuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Anamaria uite:

Din populatia US:
75% crestini
10% atei

In inchisorile federale:
75% crestini
0.2% atei

Daca as generaliza as spune ca ateii sint cu muuult mai inteligenti si reusesc sa eludeze bratul lung al legii. Dar explicatia e mult mai simpla :)

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Iar concluzii trase din aer...(din orice statistica poti scoate ceea ce iti doresti)...explicatia e simpla: Detinutii "il gasesc pe Dumnezeu" in puscarie...

Cineva (om de stiinta, nu de religie) a zis: "In every true searcher of Nature there is a kind of religious reverence, for he finds it impossible to imagine that he is the first to have thought out the exceedingly delicate threads that connect his perceptions".

Acum depinde ce intelege fiecare prin religie.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Se apropie Craciunul,urmand judecata ta inseamna ca nu-i vei face fiului tau primul bradut si nu v-a primi cadouri pt. ca,nu-i asa....tu si sotul tau nu credeti ca exista Mos Craciun!

Daca esti consecventa cu parerile tale,inseamna ca vei sterge tot ce poate insemna sufletul unei familii,al unui popor,traditiile, si asta pt.ca nu sezizezi ca in traditii cum sunt: taina casatoriei,taina botezului,sarbatorile care insufletesc anumite perioade din an sunt momente care ne infrumuseteaza si ne imbogatesc spiritual viata.

In ceeace priveste botezul, de tine depinde sa fie un chef "cu strigarea darului" sau, pur si simplu, sa fie pretextul de a-ti strange in jurul familiei prietenii cei mai buni si impreuna sa sarbatoriti miracolul din viata voastra care se cheama David.Ce este rau sa-i dedicati o sarbatorire de bun venit ca a unui printisor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

Ba, permite-mi sa te contrazic, Vivela, copilul tau va avea cu ce sa-si bata capul la maturitate, ca sa se mai preocupe si de religie. Iar ca sa stea singur sa aleaga...parca il vad citind despre fiecare religie in parte, asa studios...tu crezi ce spui?
!

Adica sa-i rezolv eu problema asta de acum, sa scape de o grija mai tarziu, nu?
Sa-ti zic o chestie, parintii mei, desi m-au botezat, mi-au zis ca ei nu cred ca exista Dumnezeu (si eu nu stiu ca ei sa se fi dus vrodata la biserica, decat poate cu ocazia vreunei inmormantari sau nunti). Oare s-or fi gandit ca gata, m-au scapat de-o grija mai tarziu?? Ei bine, nu, eu mi-am batut capul, studioasa sau ba, cu problema asta, pentru ca asta sunt eu, nu accept lucrurile daca nu le filtrez prin sufletul si mintea mea.
Si nu am niciun motiv sa cred ca fiul meu nu va fi suficient de "studios" incat sa se preocupe si de aspectul asta.

quote:

Mi se pare mai fair-play sa spui ca nu vrei sa creasca in nicio credinta si atat!

no comment

quote:
Dar la chestia cu impusul religiei de mic, a sintetizat foarte bine o alta forumista, ii impui sa mearga la scoala, la gradinita, pai poate el vrea sa fie tractorist si vrea doar 4 clase, il lasi? A, aici e vorba de societate, dar nu tot societatea e majoritar crestina sau mai precis spus, apartinatoare a unei religii?

Comparati lucruri incomparabile, dupa parerea mea. Iar faptul ca te declari de o anumita religie nu te face apartinator al acelei religii.

quote:
Pana la urma, trebuie sa faci cum iti dicteaza judecata. Pentru ca nu stiu ce relatie ai tu cu Dumnezeu, n-am reusit deloc sa descopar cum vezi tu legatura cu EL. Pt mine, a crede in Dumnezeu e inseparabil de botez.
Daca il vrei ateu, atunci creste-l exact asa
.

Parca toleranta era una din calitatile unui bun crestin!
Sau si aici ma insel??

Gabi, fericita de David scump
Asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Vivela, pina la urma nu ai spus exact ce vrei.

Sotul tau este ateu. Tu crezi in ceva dar nu neaparat in religie organizata. Sint niste alegeri perfect valabile si nu vad unde sint obstacolele. Fiecare este liber sa creada exact ceea ce isi doreste sufletul si creierul.

In opinia mea, alegerea ta este deja facuta...de ce aceste "jene"?

Afirmatia ca isi va alege singur religia este cam nefondata...copilul va creste dupa modelul vostru. Sansele ca el sa descopere religia mai tirziu sint extrem de mici. Si aici iar nu vad o problema. Voi il cresteti dupa dorintele voastre. Nu-i treaba nimanui...ce zici tu aici sint un soi de scuze care nu sint datorate nimanui.

PS...iar chestia cu toleranta si crestinii e jenanta zau asa...iese mereu din palarie la fiecare parere opusa...de parca toleranta asta este un soi de "uite asa vreau eu iar tu sa stai la colt ca esti crestin si tre sa taci din gura"...subtire si copilaresc.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput