Ce sa fac?
Raspunsuri - Pagina 5
ellej spune:
quote:
(si nici nu sunt de acord cu alcoolul pe care bebe ar fi trebuit sa-l bea in timpul botezului)
E vorba de un simbol; iar o lingurita de vin nu face rau nimanui.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
alessia105 spune:
draga mea ...dupa mine dilema ta e simpla .... fa ce iti spune inima ptr ca ptr ca pe D-zeu nu il gasesti numai la biserica sau te gandesti la el numai cand iti vb tata popa ...dupa mine ..D-zeu e in suflet ..este pretuitindeni unde privesti ..este mereu cu tine si cu familia ta ... nu conteaza daca te rogi la el in moschee ..in biserica catolica sau ortodoxa ...in parc ..pe malul marii ...cand iti saruti copilul ...daca cand ai iesit de acolo ai uitat toate invataturile lui ( vezi numai faimoasele "batalii" ptr anumite lucruri sfinte )
Eu iti spun un lucru ...la mine e invers ..nu eu am ales sa nu imi fie botezat copilul ...CI PREOTUL A REFUZAT ...da da ai citit bine ..preotul din Olanda mi-a refuzat botezul copilului pe motiv ca nu am avut bunul simt sa ma "inscriu " la biserica romana din Olanda .Povestea o gasesti aicihttp://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=57396&whichpage=6 ( ca ma enervaza la culme sa imi aduc aminte ..iar pe pagina urmatoare gasesti si alte marturii ale tainei bisericii cand faci parte din diaspora) ... Asta e credinta??? A platii ptr niste taine sau a ti se refuza aceste taine din orice motiv are legatura cu D-zeu??? NUUUUUUUU ...D-zeu e in suflet ..in actiuniile tale ..in gandurile tale ...iar lumea e sloboda sa vb ce o vrea ...oricum orice ai face nu astupi gura lumii ..mereu se va gasi cineva sa zica ceva ...numai familia ta este importanta ..restul ..... zica ce or vrea .....parerea mea ...hac
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
Natasa spune:
Daca nu crezi in miracolul botezului, mai bine nu-l boteza, n-are sens. Sa faci un botez ca sa aduni bani si sa dantuiesti putin, asta mi se pare blasfemie. Credinta nu e obligatorie, iar ritualurile care tin de ea, nici atit! Asa ca raspunsul il aveti in familie, nu aveti de ce sa botezati copilul daca voi nu vedeti un gest cu semnificatii in momentul asta. Cit despre gura lumii, ea zice, ea aude, ce va pasa atit? Nici noi n-am taiat motul copilului (pentru ca e o traditie laica fara nici un alt sens decit amuzamentul rudelor)si uite ca am supravietuit parerilor celor din jur:)
Patou, ca esti atee, ca nu-ti botezi copilul, asta inteleg si iti respect optiunea, dar nu-mi spune ca un copil nu trebuie botezat pentru ca i se umezesc un pic buzele cu un strop de vin pentru ca asta chiar n-are sens. Nici un preot sanatos la cap nu-i da copilului sa bea vin! I se pune un strop de buze si s-a impartasit copilul!
b.nica spune:
Ce trist trebuie sa fie pt.cineva care crede ca totul se rezuma la o trecere fizica mai mult sau mai putin interesanta prin viata!
Ce trist este ca nu poate sa spere la o alta sansa!
Ce trist este sa-ti masori timpul numai intre nastere si moarte!
Si cel mai trist este sa-ti cresti copiii gandind tot asa!
xenocid spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Ce trist trebuie sa fie pt.cineva care crede ca totul se rezuma la o trecere fizica mai mult sau mai putin interesanta prin viata!
B.Nica ai uitat sa scrii si ultima lamentatie
Si cel mai trist este sa-ti cresti copiii gandind!
ocebine spune:
quote:
Originally posted by xenocid
[quote]
Si cel mai trist este sa-ti cresti copiii gandind!Come to The Dark Side ... we have cookies!
Nu toti ateii sint si isteti, la fel cum nici toti credinciosii nu sint genii...o extrapolare eronata.
Poti avea credinta si educatie in acelasi timp...nu se exclud una pe cealalta.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
xenocid spune:
Anamaria uite:
Din populatia US:
75% crestini
10% atei
In inchisorile federale:
75% crestini
0.2% atei
Daca as generaliza as spune ca ateii sint cu muuult mai inteligenti si reusesc sa eludeze bratul lung al legii. Dar explicatia e mult mai simpla :)
Marilena12 spune:
Un sfat marunt: boteaza-ti copilul din aceeasi ratiune, aceea de a-l lasa sa decida singur!
Botezul nu-l obliga la nimic in plus, insa a decide tu sa nu-l botezi iti poate aduce cel putin reprosuri sau dezamagire candva. In plus, cata vreme nu stii daca ceva din Taina Botezului este real si sacru, cata vreme spui ca ai credinta in Dumnezeu (asa cum il cunosti tu), nu ai voie sa nu iei in calcul posibilitatea ca Dumnezeu sa fie prezent in chip tainic la Botez ca sa primeasca un nou fiu spre ocrotire si dragoste...
Gandeste-te ca indiferent de faptul ca tu si sotul credeti altfel sau deloc, poate va veni o vreme cand vei descoperi cumva (tot din marea iubire a lui Dumnezeu) ca El nu a creat biserica degeaba, si ca toate astea au un sens clar, un folos fara de care poate- si asta o spun numai pt tine- noi oamenii nu am avea vreo sansa la viata vesnica.
In situatia in care se va intampla sa ajungi sa-L cunosti pe Dumnezeu intr-un fel care sa-ti schimbe putin conceptiile despre botez, ce ai alege pentru pruncul tau? Sa-L cunoasca si el pe Dumnezeu sau sa-I ramana strain? Tu poate crezi acum intr-un fel, insa cand este vorba despre copil orice parinte vrea sa ii ofere tot ce ii poate folosi copilului, nu lui ca parinte!
Peste ani si ani s-ar putea sa regreti, mai ales daca se va intampla sa-ti descopere Dumnezeu mai multe. Hristos S-a botezat, semn ca botezul crestin este foarte bun, iar ca si copil Lui i s-au facut toate cele randuite de religia iudaica, toate isi au rostul lor, nu trebuie privat copilul de o taina care nu ii poate face vreun rau.
Nu vei trai in minciuna, cum spune Laina, pt ca tu nu faci botezul copilului pt tine ci doar pt el, si daca cumva iei in calcul ca a-l boteza inseamna a-l darui lui Dumnezeu ca sa-l ocroteasca, cred ca nu iti displace, daca tu ai o relatie personala cu Dumnezeu. Biserica este de la El, sfintele taine la fel, nu te uita la unele modele gresite pe care le-ai vazut in biserica! Acolo putere mare are credinta omului simplu care se roaga, fapte rele in fond...facem toti. Si...inca ceva: peste tot se incalzeste apa din cate stiu eu, oricum, poti cere asta in mod expres.
Asta a fost sfatul meu...
www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari
b.nica spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by b.nica
B.Nica ai uitat sa scrii si ultima lamentatie
Si cel mai trist este sa-ti cresti copiii gandind!
Nu credeam ca v-a completa tocmai Xeno postarea mea si la Sufletul credintei!
Bineinteles ca a vrut sa spuna ca este trist sa NU-ti cresti copiii gandind.
Vivela spune:
Va multumesc tuturor ca mi-ati raspuns, si celor care ma indemnati, din convingere proprie, sa-mi botez copilul, si celor care sunt atei si imi spun sa n-o fac. Respect optiunea tuturor, chiar daca uneori mi s-au parut unele afirmatii usor malitioase.
Gura lumii nu ma intereseaza atat de tare (asa cum au inteles unii) incat sa iau o decizie de genul acesta. Asa cum la casatoria mea am fost eu, sotul si 2 martori (pt ca asa imi impunea legea), si am trecut peste gura lumii, asa pot si acum. (inca mai sunt persoane care cred ca am facut nunta si nu i-am chemat). Lumea a inghitit cu greu ca am procedat asa, desi eu cred ca e o chestiune de respect.
Nu cred ca cei care "au primit binecuvantarea" in fata preotului in momentul cununiei sunt mai aproape de Dumnezeu si nu cred ca lor le merge mai bine sau mai rau din cauza asta. Binecuvantarea de la Dumnezeu nu o ceri asa cum ceri o paine la magazin si nu cred ca un preot poate sa faca asa ceva daca tu in sufletul tau nu ai nicio credinta (simpla afirmatie "cred in Dumnezeu" ramane o simpla afirmatie).
Si ar trebui sa recunoastem, marea majoritate a celor care se declara credinciosi, a celor care trec prin botez si cununie religioasa, nu au nicio treaba nici cu Dumnezeu, nici cu biserica. Am intrebat si eu pe cei care se cununau religios de ce o fac si mi-au raspuns "ca asa se face" (in biserica, de fapt stau si se gandesc la petrecerea de dupa slujba).
Si atunci, cu ce sunt ei mai buni? Nu e asta o dovada de fatarnicie? Primesc ei oare, in acel moment, vreo binecuvantare?
Iar David nu va creste nici intr-o fervoare religioasa, nici in ateism, ci va fi incurajat sa-si gaseasca propria cale, potrivita sufletului sau. Nici ai mei nu m-au influentat cu nimic si singura am inceput sa-mi pun intrebari (poate ca daca ei ar fi incercat sa ma influenteze, as fi acceptat ca "asa trebuie" as fi incetat sa caut singura raspunsurile). Nu-mi voi incuraja copilul sa mearga la biserica daca nu se duce cu sufletul deschis, doar pentru ca "asa se face".
"Sufletul tau sa fie totdeauna la fel cu gandul, gandul cu vorba si vorba cu fapta caci numai astfel vei obtine un echilibru statornic intre lumea ta si lumea din afara" (Rebreanu)
Gabi, fericita de David scump
Asa crestem noi