Sezatoarea canadiana (70)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ica - zapada s-a cam topit si acum e fleasca... zapada "statornica" ar cam trebui sa vina prin decembrie... temp normale iarna sunt cuprinse ziua intre -5/-10 grade Celsius - deci e ok (avand in vedere ca in Mtl erau -15/-20!); in fiec iarna, am reusit, aproape zilnic, sa stau cu boboaca afara la zapada aprox 45min-1h si a fost super!
Chestia cu dormitul pe jos (la gradi) mi se pare asa o tziganeala... e si praf e si rece (la 21 de grade daca stau pe parchet la noi in apt mie imi este frig si la spate si la picioare... deci imi imaginez cum e sa dormi... pe jos, pe linoleum... chiar pe o saltelutza... mai ales despuiat!) - da' nu pot eu sa fac regulile, nu? bine ca pe moment nu tre' sa o las acolo sa faca nani...
Monica - sa-tzi traiasca mica crestina! Dumnezeu sa-i dea sanatate si noroc!
Laura - nu am nimic imptriva sa tzin zapada aici - sa nu va dau voua nimic acolo :-) nu de alta da' eu si asa calatoresc extrem de rar si atunci ma deplasez cu metroul :-) asa ca, chiar daca am imbatrinit, si nu-mi mai place iarna cum imi plcea odata :-) e mai bine cand avem zapada multa si proaspata pt ca totul e ALB si LUMINOS. Adevarul e ca zapada da un aer de sarbatoare, da o luminozitate exceptzionala intr-un peisaj mohorat cu copaci negrii si iarba galbuie si jilava, pamant negru noroios... de o mie de ori e mai de dorit zapada si fulgii moi si pufosi care se lipesc sagalnici de buze si de nas - decat noroiul si ploaia marunta si rece care te patrunde pana la oase... Esti sigura ca Ioana va fii de-cord sa nu vada zapada anul acesta?
Laura - MULTA BAFTA LA SOFAT! Sa te pazeasca si sa te ocroteasca Dumnezeu in fiecare clipa! Succes la noul job si mult curaj! Oana tzi-a dat un raspuns f bun la celalat subiect al tau. Urmeaza-i sfaturile (Oana e un OM de o calitate EXCEPTZIONALA) si o sa ai numai succese ca si supervisor!
Va tzuck si o duminica faina va doersc!

Lorelai
Albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

We need to take care of those hurt by vaccines
ANDRE PICARD

From Thursday's Globe and Mail

November 1, 2007 at 11:00 AM EDT

The benefits of vaccines, particularly childhood vaccines, are undeniable, even in a wealthy country such as Canada.

The virtual elimination of once-common conditions such as measles, mumps and diphtheria through routine childhood immunization programs has prevented thousands of deaths and untold suffering.

Immunization against hepatitis B has spared many health-care workers, firefighters and police officers from the ravages of liver disease. Newer vaccines can prevent chicken pox, meningitis, shingles and even infection with HPV, the virus that can cause cervical cancer.

And vaccination remains our best weapon against the threat of pandemic influenza, not to mention an effective protection against run-of-the-mill flu that, in a "normal" year, sickens one-fifth of the population and kills about 5,000 people.

Like all drugs, however, vaccines have side effects. Thankfully, most reactions are minor - some pain at the site of injection or a little fever. The allegations that vaccines cause autism and a variety of other conditions have little or no scientific basis.

But a tiny number of those who are inoculated suffer serious side effects such as paralysis, brain damage and even death.

From a societal perspective, effective prevention of devastating disease is desirable. That is why public-health officials aggressively promote vaccination. (Canada has long resisted mandatory vaccination, though those who refuse to be vaccinated can face severe restrictions, such as being barred from school or denied the ability to work in some health-care settings.)

But public-health officials cannot and should not limit themselves to being vaccine cheerleaders.

A credible vaccination program must also make every effort to minimize the possibility of adverse reactions and ensure that, when people are inadvertently harmed, they are cared for and compensated.

The provinces and territories - with the notable exception of Quebec - have failed miserably in this regard. Currently, people harmed by vaccination have no effective recourse.

Sure, they can sue. But as Mr. Justice Horace Krever, author of the landmark report on the tainted-blood tragedy, said, the adversarial litigation process simply does not work for patients who suffer harm from medical procedures such as vaccination.

The reality is that risks are small, but they are not zero. We must incorporate that reality into public policy.

Currently, those who are harmed by vaccines are treated as collateral damage in the war against vaccine-preventable illness.

Madam Justice Mary Anne Sanderson of the Ontario Superior Court made that point eloquently in a judgment late last year: "The road to protecting public health should not be paved with individual victims. Fair, meaningful, no-fault compensation should be made available to individuals suffering from serious adverse events from vaccines."

Judge Sanderson ruled on a lawsuit by Lucia Morgan, a social worker who developed chronic fatigue syndrome after being inoculated against hepatitis B, and who sued the City of Toronto (a city health nurse had administered the vaccine).

That it took 12 years between Ms. Morgan falling ill and a judgment being rendered speaks volumes about the inappropriateness of the courts for such matters. That Ms. Morgan lost just added insult to injury.

A measure of justice can

still emerge if lawmakers

heed the advice of Judge Sanderson, who called for a no-fault program, saying it is a necessity "for the sake of the health of citizens and fairness to individuals."

A number of jurisdictions have no-fault insurance for the vaccine-damaged - Japan, New Zealand, South Korea, Denmark, France, Germany, Switzerland and the United States, to name a few.

The legislators worry that an insurance program would be costly and unwieldy. The fear is unfounded.

Quebec has had a no-fault program since the mid-eighties. During the two decades of operation, there have been only about 100 claims, and a couple of dozen awards. (The Canadian Paediatric Society estimates that, among the approximately 400,000 children born each year in Canada, about five will potentially suffer a serious adverse event from vaccination.)

It is noteworthy that Quebec acted after a Supreme Court of Canada ruling on the tragic case of Nathalie Lapierre, a girl who suffered severe brain damage after a measles vaccination. The country's top court, in throwing out the case, said the state had no legal obligation to compensate the girl but, in an unusual move, said it would be an "excellent thing" to do so.

What the court said, in essence, is that people exposed to a potential harm while undergoing an intervention that is in the greater public good, particularly at the urging of the state, should be compensated by the state.

It's hard to argue with that logic.

It's unconscionable that governments, apart from Quebec, have not acted on this issue. It is a just, ethical and sensible thing to do.

Until we have a no-fault plan in place, we cannot say that our vaccination programs are complete; nor can we say we are truly prepared for a pandemic.

apicard@globeandmail.com

Lorelai
Albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Lorelaim,

Multumesc pentru compliment, m-ai facut sa rosesc . Abia astept sa va intoarceti la Montreal ...Un adevarat prieten este o comoara fara pret si toti stim ce greu este sa-ti faci prieteni, mai ales cind esti emigrant.

Cristina (cge)

Ma bucur ca toata familia s-a simtit bine. In legatura cu produsele culinare, nu am nici un merit, asa ne rasfata soacra de cind ne-am casatorit...

Antonia mea, desi a stat mai mult in casa in saptamina de vacanta, de joi a inceput sa tuseasaca ca un magar...Incept distractiile...Cred ca zi nu mergem la inot.

Despre locuri de facut aniversari: am fost saptamina trecuta la o popicarie, undeva in est, pe Jean Talon. Spre surprinderea mea, copiii s-au distrat f.bine. Au avut o camera separata unde au mincat chiar in fata celor 2 piste de popice. Totul a durat cam 3.5 ore si au fost cam 10 copii. Mi s-a parut o idee f.buna. Ma voi interesa si cit costa si va spun.

O saptamina buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna, ne-am intors si noi ieri.
Dana, resortul e foarte frumos si foarte bine intretinut, mult mai mare decat imi iamaginam, mancare buna, personal super amabil.
Cu toate astea, una peste alta, a fost cea mai groaznica vacanta de care imi amintesc. Primele 2 zile a plouat continuu, dar continuu ziceai ca vine sfarsitul lumii... batea un vant de se indoiau palmierii.. la TV aratau cum mureau oamenii inecati in Santo Domingo, iar tour operators ne asigurau ca daca ploua e bine ca-i doar 'tropical storm' si nu-i pericol de uragan... sa vezi spaima cand s-a oprit ploaia si batea un vant de se zguduia usa de la intrare.
In fine, cand a venit vremea frumoasa s-a imbolnavit fi-miu... 40 de grade.. 3 zile rand, mers la doctor, antibiotice, antitermice (noroc ca am mers cu mai multi prieteni ca am terminat rezervele tuturor de antitermice). Inca e bolnav, tuseste cumplit, febra nu scade
... mergem la doctor.
Oana, mi-am luat alti slapi, si astia mi-au facut basici... am dus lipsa slapilor tai .

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Salutare tuturor pe fuga, ar putea sa-mi spuna cineva impresii de la Centre de la Nature Laval si cat costa de persoana ? Noi plecam cam intr-o ora, e 11h43 dupa ora veche, si as fi vrut sa stiu daca merita sa mergem.

Merci.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Irina,

daca ai card de laval(de biblioteca) nu costa parcarea nimic, daca nu ai costa 5$; intrarea e gratuita.
costa trenuletul 3$ si poneii 2$ din cite imi amintesc; la ferma e gratuit, de caiac habar n-am;

duminica placuta

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ana, merci, ne-am intors, a fost super, nu m-a costat nimic, decat poneiul, 3$. Noroc ca a fost soare. Sofia a ramas socata cel mai mult de porc, era o namila de vreo 350kg.

Doamne, ce urat e ca se intuneca atat de repede incepand de azi, noi si in casa asta imensa simtim ca innebunim. Mi-am cumparat greutati ca sa fac exercitii si cred ca o sa iau si un TV nou ca sa-l mut pe cel vechi la subsol, ca altfel o sa capiez toata iarna.

Am cautat baterie de laptop la futureshop, aici in complexul de langa noi, dar nu aveau. Cred ca trebuie sa fac comanda pe net, gasesc eu de undeva din USA, poate ca fac vreo branza, mai ales cu dolarul asta canadian incredibil de umflat in ultimul timp.

Corina, Oana, cge, bravo de distractii si la mai mare. O sa pun si eu poze cu Sofelul deghizata - daca apuc. Bisous.

Edit : Pun pozicile pe care-am apucat sa le fac de Halloween, nu-s multe, dar am uitat aparatul di nu am facut decat 3 sau 4, seara. mQQm, rochita de la tine a fost un mare succes. Multumim inca o data, sper sa-ti placa cum i-a stat cu ea.

http://s17.photobucket.com/albums/b96/scufitarosie/Toamna%202007/

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Salutare,

Monicutz
noi am inchiriat o vila in st Agathe, acum vreo 5 ani si a fost superb. Ai absolut de toate in chalet. Noi am fost 5 familii , am adus mincare, sarmale etc, am facut bbq, am aprins artificii la 12 noaptea pe lacul inghetat din spatele chaletului. A fost cel mai super revelion de cind am venit in canada. Peste zi ne-am dus cu copiii chiar in St Agathe la tuburi, imi scapa numele, si ne-am dat le vale pin am inghetat la popou.

Corina
, imi pare asa de rau de vacanta ta, in fiecare zi cind citeam in ziar de uraganul Noel ma gindeam numai la voi si speram sa va fi ocolit. Am avut si eu aceeasi frica in singura noapte in care a plouat cind am fost noi. In viata mea nu am auzit tunete ca atunci,aveam senzatia ca nu mai scapam, si bineinteles ploaia aia cu galeata.
Dar cu baiatul tau ai fost la doctor acolo? Ai iesit din resort? Sper ca e mai bine acum. Oricum multa sanatate si un pupic dulce din partea mea.

Am facut si noi poze de halloween,daca am timp in seara asta le pun pe site si va dau de veste.

Lorelaim imi pare asa rau ca nu mai vii. Dar multa sanatate fetitzei. Si eu am fost socata aici cind am aflat ca ii culca pe jos la gradinita , cu hainele de acasa si ii invelesc cu ceva subtire. Dar am aflat ca e peste tot asa si slava Domnului ca nu mi-au racit.

Simonna simbata am fost la Structube si am vazut niste perne absolut superbe, parca mai ceva ca la Pier 1, erau si in reducere doar 19 $ bucata.

Saptamina trecuta ne-a venit si noua dormitorul si salteaua. Nu-mi vine sa ma mai dau jos dimineata din pat de bine ce ma simt. Am cumparat din aia cu mousse memoire si o recomand la toata lumea.

Va las acum ca fug la boate a lunch si baile de seara.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

http://community.webshots.com/user/canadezii

am pus poze de halloween, daca doriti sa ne vedeti

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Dana,

bine ca ai amintit de boîte à lunch, eu sunt in pana totala de idei....

ce mai puneti fetelor la scoala, ca a'meu vine cu eternul sandwich pe jumatate nemincat si rupt de foame, si sta acolo aproape zece ore pe zi....am mai pus crenvusti taiati; am cumparat un termos de la walmart si i-a curs supa in rucsac (ca m-am zgircit sa iau unul mai scump de la canadian-tire )....mai pun brinza, citeodata o maninca, citeodata nu......si collation (banana+iaurt+biscuiti-sandwich sarati...)

voi ce puneti scolarilorla pachet, haideti sa mai schimbam ceva idei. thks

Ana

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput