Sezatoarea canadiana (70)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Ira

Try, cred ca nimeni nu detine adevarul absolut, eu personal vorbesc inca franceza la nivel mediocru (nu fac greseli, dar nu am coerenta si vocabularul lor) si sunt profa, predau quebecoisilor (copii, adulti, si 50% din cursuri is asistate de parinti) si nu m-a discriminat nimeni pana acum.

Cred ca conteaza f mult atitudinea, nici sa fii arogant, nici sa periezi, sa fii om la locul tau si sa-ti faci treaba la job, in rest eu n-am remarcat sa ma vaneze cineva la greseli de gramatica.

Daca nici englezii nu se mananca de cur, apai scuzatz expresia, ca sotul meu lucra cu anglofoni si ma opresc aici sa comentez.

Quebecoisii sunt vazuti cu coada mai pe sus in Ontario pt. ca probabil exista alte motive, stiu sa-si ceara drepturile sociale, sa lupte cu guvernul federal, sa-si protejeze rezidentii, no offence, try.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Ira, tu esti o simpatica in general, dar de data asta chiar m-ai facut sa rid; cum isi protejeaza astia rezidentii, cu declaratiile lui Pauline Marois in legatura cu imigrantii^ si cu cetatenia quebecoasa, cu acomodarea rezonabila si cu nu-stiu-ce sa mai inventeze sa-i f*ta la cap, scuzati expresia, de au ajuns si quebecosii de bun-simt s-o injure^.
( sa stii ca e un paradox: eu am mai multi prieteni intre quebsi decit barbatu-meu si totusi eu la job am avut mereu de suferit mai mult din cauza lor; binenteles ca si pozitia in firma isi spune cuvintul si cum a mea a fost mereu mai low-level ca a lui... nu spun ca sunt asa toti, dar am dat peste niste cloace nationaliste sindicalizate aici in Laval de mi s-a urit de lume si-mi vine sa-l iau la suturi pe barbatu-meu ca s-a intors din Calgary;
el in schimb se simte bine aici, si uite asa dezbatem in casa:))
singura perioada fericita la job, cind am fost tratata omeneste a fost intre anglofoni; beleaua este insa ca eu nu stau destul de bine cu engleza sa ajung la un job 100% anglofon ca m"a mincat k...sa fac scoala in franceza aici si acum trag consecintele; dar o s-o remediez eu cumva...)
http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Lorelaim, sanatate micutei tale , si enjoy Europe la maxim pana una alta

Selena, nici Yasmine nu a purtat vreodata pijamale in cei 3 ani cand a mers la gradinita, pt. ca asta e procedura in tot Ontario, o sa vezi ca nu e big deal si o sa te obisnuiesti cu gandul in timp. Sanatate maxima

Ira, pai ma tenta gandul si mai intai as fi vrut sa-i cumpar pian (de care si de unde???) si apoi sa-i caut o profa priceputa in zona.

Angela, tu cum mai esti? James a fost la trick or treat? Ce costum a purtat? Mai da si tu un semn cand ai un moment

Eu sint fericita ca luni avem PD day (un fel de cerc din RO), si uite asa iau si eu o pauza de predare. Un vichend placut si relaxant sa aveti

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Pai nu stiu, Ana, sincer, fiecare cum ii e norocu', io n-am avut parte de quebecoisi tampiti, ca doar ma stiti ca io nu ma jenez cnd am ceva de spus. Daca o sa-ti spun ce fac astia ai mei pt. mine nici n-o sa ma credeti, ca nici mie nu-mi vine sa credm uneori mi se pare ca traiesc un vis. Frumos, btw.

Stiu ca sunt si idioti, aia cu acomodarea rezonabila a lu' peste, cred ca d-aia ii si arata la TV, sa se mire lumea da' ei. Da sa-ti spun io cred zic ai mei prieteni de souche de cetatenia quebecoisa ? Nu vrei sa stii. Io stau aici in cea mai quebecoisa zona din lume posibila, singurii emigranti suntem noi si cu berzele care s-au carat deja in Cuba....si totusi ma simt ca pestele in apa printre ei.

Cristinelu', daca ai bani cumpara-i un Yamaha. Daca nu vrei sa investesti mult incearca un Costco ceva, au acolo piane rezonabile ca pret. Vezi sa fie dinamico-sensibil (adica cand apesi pe clapa forte sa fie forte, iar cand apesi incet sa fie piano, ca o sa aiba copilu' nevoie sa faca nuante.

Aolio, noi iar am dormit de-am rupt, m-am imbratisat cu Sofelu meu si sforaim de freo 3 ore, ma doare capul de atata somn si ea inca nu s-a trezit. Astazi am jucat badminton in curte, a fost superb, ca nu a mers la gradi. Fug repede sa ma imbrac ca am show in seara asta.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Fetele din Montreal, weekendul asta este Festivalul Filmului Romanesc la Cinema du Parc.
www.cinemaduparc.com

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineatza
...de la Polul Nord :-(... afara ninge (anul trecut prima zapada a fost in 1 nov... anul acesta a intarziat putzin...)... cand se va lumina o sa fac niste poze...
...deja e din ce in ce mai intuneric - la ora 3pm deja soarele s-a dus la culcare :-( (la noi s-a schimbat si ora de sapt trecuta) si boboaca, acum ca-i marisoara si obs si intreaba tot, se tot minuneaza ca daca vine seara de ce nu vine si tati acasa?
...ehhh - luna noiembrie e cea mai grea, dupa aceea va fii un pic mai bine, ca-l asteptam pe Mos Craciun, apoi Anul Nou, apoi se lungeste ziua... si cum sperantza nu moare niciodata - iaca vedem prin aprilie, cum apar timide primele semne de primavara... (mda - nici nu a inceput iarna si deja visez la primavara)
Selena - nu prea imi dau eu seama cat e de cald la gradi - ca eu stau f putzin (las boaboaca si o tulesc)... da' pot sa spun ca temp la noi in casa e de aprox 21-22 grade Celsius... Noua ne-a fost extrem de greu sa ne adaptam de la 24-25 cat aveam in Mtl iarna... stateam doar in tricouri subtziri de vara si aeriseam intr-o veselie - chiar la -15/-20 afara noi puteam sa deschidem geamurile sa luam o gura de aer proaspat...
Ei aici tre sa ne imbracam un pic mai bine si daca mi se pune pata ca-mi tre' mult aer curat (de obicei imi place sa tzin geamurile la ambele bai larg deschise cam toata ziua) atunci tre' sa dau drumul la o sursa de caldura ca altfel avem doar 18-19 grade in casa.
La gradi dorm intr-o camarutza separata, pe jos pe saltelutze, despuiatzi (doar in chilotzei/pampers). Si eu m-am minunat... da' ce sa zic... Eu pe Gabisor nu o infofolesc - un tricou de bumbac cu manecutza lunga, colantzi, sosete cu tapla "nealunecoasa", rochitza subtzire de bumbac (ii plac rochitzele de vara si am lasat-o sa si le poarte si iarna ca pana la vara cred ca iese din ele). Da' nici cu spatele gol nu-s de-acord ca o lasa tantile educatoare >:-( cum am mai spus - de fiecare data cand am gasit-o fara rochitza care-i acopera cat de cat spatele - in seara resp a debutat raceala... Norocul nostru ca am avut doar raceli minore... sa ne ajute bunul Dumnezeu sa nu se transforme in ceva mai grav... "Calitul" fara judecata a copiilor nu mi se pare cea mai buna metoda de intarire a organismului... De aceea sunt prezentzi la gradi doar 4-5 copii din 12 (in grupa lui Gabisor)... Eu, chiar si cand e racita, o scot afara la plimbare (ieri de ex, erau aprox 4-5 grade, un soare "cu coltzi" superb) si ne-am plimbat (pe la balta, pe langa padurice, prin parculetze) aprox vreo 2h. Avea Gaby niste obraji rosi-rosi :-) La gradi ii scoate sa se joace la nisip/noroi chiar si cand ploua :-( Mie asta nu mi se pare cel mai bun lucru. Intzeleg ca tre' sa iesi afara chiar si cand ploua da' nu sa stai cu fundu in nisip ud si rece (chiar daca au pantaloni de cauciuc de-asupra). Ar putea sa-i plimbe vreo 15-30 min - cat sa-i aeriseasca da' nu sa-i lase sa se tavaleasca ca pe purcei in mocirla :-( In fine - ce sa mai zic - bucuriile gradinitzei! si sloganurile aferente: "un copil murdar e un copil... fericit"... "un copil cand se imbolnaveste... se obisuieste organismul cu virusii"...
Va tzuck si va doresc multa-multa sanatate si un weekend fain!

Lorelai
Albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Lorelaim, deja ninge la voi? Va doresc sa vina tati repede si iarna sa fie cat mai scurta. Lasa ca vine vara si va intoarceti la Montreal. Nici mie nu-mi place cand iarna este f frig, nu stiu daca acolo iarna este atat de frig ca aici, vorbesc de -20..-30 sau mai mult, da' o biruim noi si p'asta

Selena, si fetita mea doarme la gradi cu hainele cu care ajunge acolo. Eu prefer sa gandesc asa- pe jos este rece deci mai bine cu hainele mai groase decat cu pijamale mai subtiri

Duminica plcuta si insorita tuturor

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selena2002 spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri fetelor, banuiam eu ca asa este cam peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Salutare sezatoare

Scuze de lipsa, a fost motivata. Am avut botezul printesei sambata trecuta si am avut cam multe de pregatit, ne-am dat peste cap cu programul de dormit (adica Alex, tati si Aylin, ca eu eram de mult...). Inainte de asta am avut cateva zile mai nasoale, am facut o criza mai puternica de gastrita si m-a cam obosit, pentru ca, culmea, mai mult noaptea ma apucau durerile alea mai nasoale. Nici cand am nascut parca nu m-a durut asa de tare (va dati seama ce nasteri usoare am avut )

Vreau sa ii raspund Mihaelei, putin cam tarziu din pacate, in legatura cu demenajarea si acomodarea copilului. Noi ne-am mutat acum o luna iar Alex nu a avut nici o problema, in afara de ziua efectiva cu mutatul, cand a fost foarte obosit si marait, ca am terminat de carat totul pe 11 noaptea . Pentru ca noul apartament este mai mare, ii place la nebunie sa faca ture, sa fuga dintr-o camera in alta, acum are dormitorul lui, cu toate ca tot cu tati doarme (nu stiu care dintre ei nu se poate desparti de celalalt ), are coltul lui cu jucarii si un living mare in care sa le insire. Deci nici o problema, daca conditiile sunt superioare fata de vechia locuinta.
Si Alex tot in hainutele cu care il duc la gradinita doarme la pranz. Are un rand de schimburi in caz de accidente.

Vroiam sa intreb si eu daca este cineva care a facut sarbatorile la Ste. Agathe sau prin zona intr-un chalet inchiriat. Cum a fost chalet-ul, avea tot ce ii trebuie in bucatarie, era cat de cat curat?
Ca zona stiu la ce sa ma astept, sotul abia asteapta sa faca cateva ture cu snowboardul pe Mt. Tremblant, dar cum plec cu copii as vrea sa stiu daca sa ma risc sau nu.

Merg sa mai citesc din urma, am scapat ce ati povestit in perioada Haloween-ului.

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Monicutza, sa-ti traisca printesa si sa-i fie de bun augur botezul . Despre Rev nu stiu ce sa-ti spun, dar parerea mea e ca ar fi tare frumos la chalet, mai ales daca sunteti in gasca .

lORELAim, poti tine zapada iarna asta in Suedia, da ? Ca io cand ma gandesc ce naveta am de facut, ma apuca jalea...asa ca maine ma trezesc la 6, sa fac cu sotul drumul pana la fabrica, de incercare, sa vad cum conduc noaptea ...si mai iau si vanul, ca el asa ma-ndeamna, ca e mare si are stabilitate, dar eu ma simt de parca as conduce un TIR .

Selena, si fetita mea dormea la gradi imbracata, mi se pare tare neigienic si scuza cu incediul palida de tot .Eu cred ca au adoptat regula asta ca sa-nu-si bata capul cu schimbatul copiilor in pijamale ;de parca daca e incediu ce conteaza daca sunt in pijamale sau haine de strada, doar oricum ii evacueaza de acolo rapid, nu ? Ea dormea pe niste targi de lemn, pliante, cand imi aminteam de patutul de gradi din Ro , vechi de 35 de ani ( ea a fost la aceeasi gradi la care am fost eu in copilarie ) mi se parea de basm pe langa cele de aici . Dar sa-i culce in pampers sau doar chilotel mi se pare atentat la sanatatea copiilor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Mihaela, legat de schimbat casa cu copii mici, noi avem experienta de asta vara cand am venit cu ei din Romania.
Noi la schimbarea casei, am schimbat si regulile: copiii dorm fiecare in camera lui singur(in Ro, eu dormeam cu Ancuta), mami sta in fata in masina etc.
La un moment dat, Anca plangea in spate si am vrut sa stau in spate cu ei, si ea singura m-a trimis in fata.
In rest, nu vor fi probleme, noi, astia mari ne adaptam mai greu decat ei.

Monica, chatelet la St-Adele suna tare bine. Petrecere frumoasa.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput