Sezatoarea canadiana (70)
Raspunsuri - Pagina 15
simi spune:
Da, Nelia, virsta minima pentru a avea permis de conducere este 16 ani!
Uite aici:
http://www.saaq.qc.ca/permis/classes/classe_5.html
try spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
Ira,
Laura, din experienta mea cu quebsii (chiar daca anglofonii sunt putini diferiti cred ca se aplica), supervizorul tre"periat cu frumosul mereu, nu ai dreptul la opinie personala si mare atentie ce vorbesti cu colegii, astia sunt atit de birfitori cum eu nu mi-am imaginat vreodata! tot ce ai de intrebat tre"intrebat supervizorul si mai putin colega/colegul. nu exista (eu cel putin n-am gasit inca, dar mai sper:)) solidaritatea aia umana dintre colegi ca echipa ce-o aveam eu in Romania...acum eu am si ghinionul de a fi mereu intre femei, multe la nivel de secondaire, deci s-ar putea (sper) ca cu barbati sau la alte nivele sa fie altfel....
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Eu n-am avut experiente de-astea pe aici prin To (e adevarat ca nici n-am lucrat decat la o singura firma, dar prietenii nu mi s-au vaitat de astfel de probleme). Posibil sa fie mai caracteristic in QC treaba asta. Am o matusa care s-a mutat cu serviciul din Montreal in Toronto (fiica ei e aici si de voie, de nevoie s-a mutat mai aproape de ea, desi ea iubeste Montrealul si uraste To ca oras. Si-mi spunea ca e mare diferenta ca atmosfera de lucru intre Mo si To. Ca acolo e barfa in floare si ca trebuie mereu sa te feresti de ce-ti iese pe gura, ca in To oamenii sunt mai relaxati si mai prietenosi in relatiile de serviciu, nu e atata muscatura pe la spate. Ea are vreo 12 ani de Montreal si tzaspe mii de servicii la activ, lucreaza ca programator si un timp a lucrat pe contract, deci a intrat in multe firme ca sa zic asa.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
try spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroequote:
Originally posted by laurajr
Va pun si voua intrebarea pe care am pus-o la topicul de Cariere :
Imi puteti da sfaturi, avertismente , paztanii de la slujbele de supervisori ?
Laura,
acum am citit dincolo si vad ca anterior am perceput aiurea, (deh, citit in diagonala in pauza) slujba ta va fi de supervizor...( si noi circoteam pe aici si pe acolo despre supervizori:)),
eu experienta n-am aici in Canada (pot sa-ti povestesc de Romania da"nu-i interesant)in schimb mi-am chestionat husbantu in seara asta si el spune ca le taie macaroana (scuzati) cind o iau pe aratura cu discutii ce nu tin de job efectiv; ex: a avut o stagiara habarnista toamna asta si in timp ce el se chinuia s-o invete ce are de facut, ea ii corecta pronuntia franceza, pina s-a suparat si a cerut sa i-o ia de pe proiect; sau azi avea tot pe cineva nou(habarnist) care a inceput povesti despre acomodarile rezonabile ale imigrantilor, si l-a trimis la treaba; deci el are probleme de genul asta, incearca sa-l ignore/ironizeze/minimizeze pe motiv de imigrant uneori....dar ramine intotdeauna focusat pe job si tachuri, niciodata nu discuta altceva cu nimeni din echipa; el spune ca atit timp cit lucrarile sunt ok (mai ales cele cu clienti sensibili: Min Transp Qc sau Hydroqc), totul e ok; asta este 100% preocuparea la job, clientul sa aiba lucrarea in parametrii si timpul stabilit in contracte, restul...;
a, si spune ca esential este senzatia ca esti stapin pe situatie (sau macar sa pari) in fata celorlalti, si rezolvi orice conflict/disputa, fara agitatie si mai ales discret, sa nu-l pui pe respectivul in situatii jenante.
bafta,
Ana
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
mey, treaba cu pronuntia si corecturile cre' ca e boala la qc-osi. Am si eu un coleg in Montreal (agent e vz.) cu care vorbim des si eu sunt singura di nfirma care marticulez ceva franceza si mereu are pretentia sa vorbesc cu el franceza, desi mi-e tare greu. Si are mania sa ne corecteze mereu spellingul si e atent mereu la greseli de forma, e tipicar de felul lui. Nu stiu daca o face din rautate, nu pare, dar cand vine vorba de greseli in engleza nu-l mai articuleaza nimeni. Astia pe-aici sunt mai soft in privinta greselilor gramaticale sau de pronuntie/spelling. Eu nici dupa 6 ani tot nu vorbesc engleza ca lumea, am greseli mereu, dar nu se supara nimeni la serviciu pe treaba asta. Ma corecteaza cand e vorba de u namterial ce urmeaza sa iasa din firma si am de mutle ori greseli, dar n us-a suparat si nu mi-a dat nimeni ultimatum-uri pe treaba asta si lcurez de 6 ani cu ei. Stiu doar ca trebuie sa-mi verifice materialele inainte de a iesi din firma si-atat tot. Sunt foarte intelegatori. eu personal n-am avut niciodata senzatia ca cineva ma trateaza ca pe o emigranta aici. Si nu m-a facut nimeni sa ma simt prost pt lipsa de exactitate in engleza, nici la servici, nici pe strada, nici la telefon. Pe-aici qcosii sunt vazuti mai cu coada pe sus... no offence montrealezelor.
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
Ira spune:
Try, cred ca nimeni nu detine adevarul absolut, eu personal vorbesc inca franceza la nivel mediocru (nu fac greseli, dar nu am coerenta si vocabularul lor) si sunt profa, predau quebecoisilor (copii, adulti, si 50% din cursuri is asistate de parinti) si nu m-a discriminat nimeni pana acum.
Cred ca conteaza f mult atitudinea, nici sa fii arogant, nici sa periezi, sa fii om la locul tau si sa-ti faci treaba la job, in rest eu n-am remarcat sa ma vaneze cineva la greseli de gramatica.
Daca nici englezii nu se mananca de cur, apai scuzatz expresia, ca sotul meu lucra cu anglofoni si ma opresc aici sa comentez.
Quebecoisii sunt vazuti cu coada mai pe sus in Ontario pt. ca probabil exista alte motive, stiu sa-si ceara drepturile sociale, sa lupte cu guvernul federal, sa-si protejeze rezidentii, no offence, try
.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
Selena2002 spune:
Lorelaim nu imi vine sa cred ce spui cu dormitul, este chiar asa de cald la gradi de ii culca numai in pampersi sau chilotei, banuiesc ca au si un tricou ceva pe ei. La Bela la gradi initial am crezut ca ii culca in pijamalute si eram tare bucuroasa de asta, chiar cumparasem ceva mai multe ca sa aive copilul de schimb, dar apoi mi s-a spus ca "regulamentul nu le permite ca daca este un incendiu nu pot sa-i scoata pe copii in pijamale afara", mai ales iarna, asa ca dorm imbracati. Chiar, fetele care mai aveti copiii la gradi, pe la ei cum se doarme?
Multa sanatate lui Gabisor, voi va luptati cu mucisorii noi ne luptam cu o tuse care cand apare, cand dispare...
Khristine, nu am mai ajuns din motiv de timp si distanta, desi mi-ar fi placut mai ales pentru Isabela, ca am vazut ca a venit tare incantata de la gradinita. Isabela a fost spiridus si i-au placut tare mult aripioarele, desi era cam suparata ca nu putea sa zboare.
Va pup si un week-end placut va urez.
Selena
cge spune:
Si Ancuta noastra doarme la pranz tot in hainele cu care este de dimineata. Nu o schimba nimeni.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
Si Tudora doarme la prinz imbracata cu hainele cu care este, nu o schimba nimeni. Are hainute de schimb, dar o schimba doar daca e uda sau prea murdara. Anul trecut au dormit in patuturi, ca era la grupa de pina in doi ani, totin hainutele cu care era, dar macar era sus. Acum doarme pe jos, pe o salteluta, i-am dat eu o plapumioara de acasa, dar cum o stiu eu, sigur nu sta invelita. Cit despre statul pe jos, au niste covorase, dar nu pot sa spun nimic, ca ale mele si acasa stau numai pe jos, ar si dormi acolo daca le-as lasa, am parchet, dar nu am covoare, deci nu e chiar foarte cald tot timpul. Le mai pun eu, cum am vazut ca au si la gradinita, niste covorase dintr-un fel de cauciuc sau nu stiu din ce sint prin locurile pe unde se joaca, au si niste perne de la canapea, dar tot pe jos e mai bine. Si nu stau incaltate neam, cu nimic, numai desculte umbla, macar la gradinita stau cu papuci in picioare... sper!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
35+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
try spune:
quote:
Originally posted by Ira
Try, cred ca nimeni nu detine adevarul absolut, eu personal vorbesc inca franceza la nivel mediocru (nu fac greseli, dar nu am coerenta si vocabularul lor) si sunt profa, predau quebecoisilor (copii, adulti, si 50% din cursuri is asistate de parinti) si nu m-a discriminat nimeni pana acum.
Cred ca conteaza f mult atitudinea, nici sa fii arogant, nici sa periezi, sa fii om la locul tau si sa-ti faci treaba la job, in rest eu n-am remarcat sa ma vaneze cineva la greseli de gramatica.
Daca nici englezii nu se mananca de cur, apai scuzatz expresia, ca sotul meu lucra cu anglofoni si ma opresc aici sa comentez.
Quebecoisii sunt vazuti cu coada mai pe sus in Ontario pt. ca probabil exista alte motive, stiu sa-si ceara drepturile sociale, sa lupte cu guvernul federal, sa-si protejeze rezidentii, no offence, try.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
Ei, nu vrusai (vorba lui Amza) sa creez polemici, doar am comentat si eu in treacat la ce spuneau fetele mai sus legat de quebecosi ca-s barfitori. Nu caut sa fac dreptate nici unei tabere, fie ei cum vor acolo la ei acasa, ca-s quebecosi sau ontarieni.
Iar de discriminari asta ziceam si eu, ca nu m-am simtit discriminata, fetele dadura niste exemple neagative de genul asta...
Hai ca mai am un pic si ma car acasa la mogaldetzele mele.
mikiion spune:
Si eu am fost impresionata de drama din Ile Perrot. Abia acuma am realizat ca nu era acasa ci la un fel de gradinita.......Oribil sa ti se intample asa ceva.......Il lasi acolo si te trezesti cu el mort.
Iar de condusul babelor si adolescentilor.....Ira sunt de acord. Oricum din ce am citit el avea inca permis probatoriu si a incalcat legislatia ca nu era cu un adult in masina.Si o sa plateasca pt. asta.....
Despre gradi: in cele 3 in care am fost depinde de varsta
. Adica pana la 18 luni regulam zice ca trebuie sa doarma in patut de bebe. Numai ca al meu nu vrea sa stea in asa ceva nici 3 secunde....
Apoi dorm pe niste saltelute. Imbracati cu hainele normale.
Oricum depinde cum e invatat copilul. Al meu sta numai pe jos acasa,pe niste saltele de mouse, in casa las mai racoare ca altfel transpira... Si vad ca nu sunt inca probleme, sa raceasca.....
Mama insa turbeaza cand il vede pe jos si cu geamul deschis..... Trebuie mereu sa duc munca de lamurire sa nu-l mai infofoleasca excesiv.
Anunt si eu oficial ca nu mai alaptez, noroc de mama ca doarme ea cu el si asa l-am intarcat. Oricum eram doar pe post de suzeta. Ca lapte prea mult nu mai aveam.Si culmea acum doarme dus, aproape toata noaptea......Asta da noutate pt. mine, el care se trezea inainte din 3 in 3 ore.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
Ira spune:
Salutare, Cristina, ti-am ramas datoare cu un raspuns
, da' fug paginile astea ca naiba si uitasem,
eu am invatat-o pe fi-mea dupa Bastien, e o metoda de pian franceza, dar cred ca acolo s-ar putea sa fie altele in voga. Mai fac cu adultii dupa Aaron, iar cea mai buna metoda dupa mine e Alfred, insa copiii nu prea si-o cumpara ca e cea mai scumpa din toate.
Vrei s-o dai la pian pe Yasmine ?