Inseminare (18)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

mdaaa..ciudat andriushca.. poate ai mai scris , insa nu am retinut .. spermograma sotului cum e ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

fetelor, voi va tot chinuiti cu intrebari de genul de ce nu se intampla daca totul este in regula, si eu m-am tot chinuit cu astfel de intrebari si deja nici nu mai suport sa le aud, mai ales din partea rudelor care se tot mira, doua fiv-uri nereusite, care e cauza?
Dupa cum stiti sansele la inseminari sunt din pacate f. mici 8-10% si asta cu toate conditiile indeplinite. Si nu va mai faceti griji ca poate nu v-au facut destule echo, ca n-ati ovulat cand trebuie, tocmai de-asta se da pregnyl sau ovitrelle, sa controleze ovulatia, in jur de 36 ore de la ora injectiei. Si cu durata de viata a spermatoz, nu va agitati, ca toti dr. ii pun la inseminare exact in momentul presupus al ovulatiei. Cred ca e o mare loterie..din pacate..
Vad ca pana si fiv-ul este o loterie, cu ceva mai multe sanse, ca ai embrionii gata formati. Si aici sansele ar fi cam 30-35%, deci cu fecundarea realizata deja, embrionii au cateva zile, 2-3 si tratament care sa scada anticorpii, progesteron, tot absolut ca sa sustina prinderea sarcinii si totusi sunt putine sanse. Ca o comparatie cam nestiintifica, ar fi ca si cum plantezi o floare intr-un ghiveci si apoi o muti in alt ghiveci, desi conditiile mai bune poate, ea poate supravietui si dezvolta sau nu.
Si sansele pentru un cuplu absolut sanatos sa conceapa natural intr-o luna sunt de doar 25% (va spun ca am citit fel si fel de statistici si pe net si pe forum, chiar si o carte despre fiv scrisa de dr. Protopopescu) Chiar si in contractul de fiv scrie aceste procente, inclusiv pe cel natural.
Deci nu va mai ganditi ca aveti si alte probleme in plus (daca v-ati cautat, ati facut toate analizele si controale etc si stiti ca nu-s) pur si simplu cred ca trebuie sa avem mai mult noroc. Sa stiti ca nu vreau sa va descurajez, dimpotriva, ci sa nu va mai stresati gandindu-va care sunt cauzele.
Cate nereusite au fost acum la fiv, nu stiu daca cititi, dar au fost numai pe forum luna asta 6 fete care nu au reusit si doar o reusita, si va dati seama ca pt fiecare caz in parte s-a facut tot ce s-a putut: analize, tratament, astea sunt din pacate sansele.
Dar voi fiecare trebuie sa credeti in sansa voastra si sa nu disperati, doar asa veti reusi.
Mi-am permis sa va dau aceste sfaturi fiind, din pacate, o "veterana" in materie de tratamente, am 5 IA si 2 FIv..si tot voi mai incerca (cauza oligospermie)
Insa intre timp am reusit sa ma mai detasez, sa-mi mai vad si eu de viata mea, ca pana acum am trait numai dintr-o inseminare la alta si dintr-un fiv la altul si nu e bine..
Va pup pe toate si imi doresc din tot sufletul sa reusiti cat mai repede sa deveniti gravidute, sa spargeti toate statisticile.

Ioana
poze cu animalutele mele poze noi animalutze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

georgia, da, am mai scris mai demult, dar eu am renuntat la inseminari si nu prea am mai scris despre mine, raspundeam mai mult la postarile fetelor, participam mai mult la probleme lor.
diagnosticul ultimei spermogramei a sotului, facuta in aprilie 2007 este :astenoteratospermie
valori pe scurt:
- concentratie 140 milioane/ml (valori normale minim 20mil/ml)
- mobilitate: A 7% (valori normale : A+B min. 50%)
B 21:
C 14%
D 58%
- 25% forme tipice (valori normale minim 30%)

ioana, esti o scumpa, stiu ca ne inurajezi si ca vrei sa suferim mai putin!

ZOZOLINA

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Ioana eu ti-am urmarit povestea la "Infertlitatea - de ce nu ne intelege nimeni?" si apoi FIV in speranta ca voi vedea o veste buna de la tine. Am vazut cate nereusite au fost si mi-a parut foarte rau pentru toate fetele.
Eu sper din tot sufletul sa reusesti cat mai repede.

vrem si noi un - din august 2005
vio

Mergi la inceput

wow ... andriushcasiioana_p76.... inseamna ca sunt tare , sau mai bine , cred ca sunt un pic dusa cu capul ..
am 33 ani , sclerodermie (din aceasta cauza mi s-a dat interdictie la bb aproae 3 ani .. mie imi place sa zic 2 ) , o boala grea , pe care am reusit sa o tin cu fff mare succes sub control , gusa polinodulara , uter retrovers , suspecta endometrioza , iar sotul oligoastenoteratozoospermie moderata .... si credeti-ma ca sper ..sper ca voi reusi sa raman totusi insarcinata .. sunt la inceput de drum , nu am rabdare , si nici timp , insa ma gandesc ca exact asa cum ai explicat tu ioana cu floarea , exact asa e si cu oamenii .. toate vin randuite de Sus in jos ...daca DD da, si noi facem totul sa iasa , o sa iasa ..daca nu ..un cuvant greu de spus ..dar nu ramane ...

am sa te rog sa-mi spui ioana , cum se numeste cartea despre fiv , si daca ti s-a parut interesanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurel_cris spune:

ANDRIUSHCA la HSG nu se vad sinechiile,eu am facut cu 2 luni inainte si era ok iar la histeroscopie mi-a fost descoperita.La mine dr a zis ca ar fi fost urmarea de la sarcina oprita in evoutie obtinuta in Londra prin IA.Si eu sunt o tipa fara probleme,problema fiind sotul,eu am oo poveste mai intortocheta.Am mai fost casatorita,aceea relatie nu a mers dar am ramas gravida atunci asa de repede uf...dar eu nu am vrut sa am copilul.Am zis ca nu vad viitorul meu cu acel barbat si un copil are nevoie de mama si tata.Dupa aceea mi-am luat imprumutul am gasit un barbat minunat dar cu probleme si au inceput bataliile.............viata nu.
IOANA mea draga am vazut si eu ca si pana FIV-ul a devenit o loterie,sunt asa multe cupluri cu probleme..........Totusi am observat ca unele fete care faceau IA,la FIV nu au avut foliculii cu ovocite si asta poate sa fie un raspuns pt o nereusita la inseminare.
Sunt atat de multe cauze...............iar noi ne framantam si ne intrebam unde gresim.Este greu ma uit la mine am reusit dar dupa aceea a inceput sa fie si mai greu.Eu dupa ce am reusit m-am bucurat cateva zile dupa care am tinut-o cu scurgerii vaginale maronii on and off vreo 3 saptamnii.Eram disperata mai ales ca asa incepuse si sarcina care se oprise in evolutie,am stat numai la pat si aveam inima cat un purice.Cand ma duceam la echo imi tremurau genuchii de frica,parca nu ma simteam in stare sa ma urc pe acea masa.Cand zicea dr ii bate inima imi venea sa plang...........La 12 saptamnii imi zice colul nu sa inchis,am zis ca pic jos,griji si iar griji.Fa cerclaj la 13 saptamnii si ceva,dupa care aveam colul 2,4 si la 19 saptamanii contractii dureroase cu col 1,7.Asta a fost picatura care a umplut paharul credeam ca cedez nervos zau,mai ales cand dr a zis la dumnevoastra doamna totul e noroc acum.La echo ma stapaneam sa nu plang fetita mea se misca intr-o veselie si eu ma gandeam daca o pierd inebunesc.Sincer si acum am lacrimi in ochii si ma rog sa ajungem cu bine macar la 28 de saptamnii si suntem salvate.Deci si dupa ce reeusesti la FIV pt unele persoane continua greul.Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti,fiecare suntem diferite,trebuie sa reusim si noi sa ne realizam visul.Ma uit aici in Londra femei care fumeaza,se drogheaza,bea si fac mai frate copii ca iepuroaicele si noi.............cu ce chin.
Trebuie sa speram ca pentru unele dintre noi visul de adeveni mamica se realizeaza mai greu,important este sa nu renunti....
Scuzati-ma ca m-am intins cam mult..............m-am apucat sa scriu si nu m-am mai putut opri.
21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

multumim pt detalii, aurel cris, stai linistita ca nu te-ai intins, e bien sa mai auzim si alte povesti "intortochiate" dar cu final fericit, poate vom avea si noi putin noroc pana la urma!
sa dea Domnul sa fie bine pana la capat si sa ai o nastere usoara si la termen! te pupam

ZOZOLINA

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

mai fetelor ... cat de grava e oligospermia , ca citesc si ma cam sperii .. io tot ce am mai citit pana acum, la oligo dadea sanse de imbunatatire , si ca atare de crestere a sanselor ... asa e ?...ca vad ca sunt fete a caror soti au asa ceva si ..pauza sarcina si cu IA sau chiar cu FIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inna30 spune:

montytaiana...PM se activeaza asa: te duci sus in "contul meu"...apoi mesaje private...apoi acolo vei gasi mai multe variante..te duci in options in dreapta sus...si intri acolo si bifezi activarea PM-ului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns montytaiana spune:

va pupic

Mergi la inceput