Inseminare (18)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Ginamaria parerea mea e ca ar trebui sa mai cumperi utogestan si sa iei pana la test, ca poate e o sarcina mica acolo si are nevoie de sustinere.
Eu la inseminari am luat duphaston pana la test, iar la fiv-uri utrogestan tot asa pana la test, ca daca era pozitiv cred ca imi dadea si in continuare.
Si sa stii ca majoritatea fetelor care fac fiv tot asa iau progesteron minim pana la test.
Nati probabil medicul tau, care ti-a zis sa intrerupi progesteronul, merge pe varianta cat mai natural, daca e sarcina sa o lase sa se dezvolte fara sustinere prea multa.

Ioana
poze cu animalutele mele poze noi animalutze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

buna fetele
imi vine pur si simplu sa urlu cand citesc ce scrieti; nu am nici un IA ,IAD , .. sau orice altceva la activ , insa io daca nu imi da analize , i le cer de la obraz ; cauze de infertilitate pot fi multiple , inclusiv probleme cu glanda tiroida ; eu am mai multe boale pe cap , sunt ffff "fericita" si nici la mine nu s-a uitat medicul pe analizele din trecut ; ma rog , eu ii acord circumstante atenuante , pentru simplul fapt ca sunt la inceput , ca am mers 1 singura data la dr .. dar oricum mie mi se pare ca anamneza pacientului e f importanta ; asa ca io m-am apucat sirguincios de citit si ma bate gandul sa-mi cumpar niste tratate medicale sa ma documnetez .. nu e o solutie , de fapt e una , dar nu cea mai fericita , insa trebuie sa stiu la ce sa ma astept ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

ioana, pupici multi!

fetele, ziceam ca nu mai intru si nu mai scriu, dar nu m-am putut abtine cand vad ca vorbiti de analize si va intrebati unde o fi greseala de nu reusesc inseminarile astea!

nu stiu unde e greseala, nu cred ca e chestie de analize:
eu am facut tot ce se putea in afara de laparo (cu care nu prea sunt de acord):
analizele uzuale de sange, analizele de tiroida, alea pt diferite infectii (toxoplasma, ureaplasma, chlamidia, rubeola, etc), dozarile hormonale, Papanicolau, secretie, HSG, ecografii peste ecografii, analize urinare, eco aparat urinar, eco tiroida, toate care se fac in mod normal inainte de FIV si altele in plus!
toate sunt bune! trompele sunt permeabile, cu progesteronul stau super bine, endometrul e baban la inseminare, cu prolactina nu am probleme, ovulatie am, atunci la mine de ce nu au reusit inseminarile?

macar voi cele care nu le-ati facut va agatati de speranta ca undeva acolo ar fi o problema si justificati asa nereusita inseminarilor. dar eu? eu pe ce sa mai dau vina?

ZOZOLINA

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Ginamaria si mie mi-a spus dr sa iau utrogestan pana fac testul si atunci hotaram daca il intrerup sau nu.
Mie dr a zis ca nici nu imi face IA fara HSG. Iar analizele le-am facut tot inainte de IA, in ideea ca daca e vreo problema sa o tratatam inainte. Analizele mele au iesit bine, doar estradiolul a iesit mai mic, sub limita inferioara. Tot inainte de IA mi-a cauterizat o rana pe col.
Eu sunt in z7 dupa inseminare.

vrem si noi un - din august 2005
vio

Mergi la inceput

Andriushca totusi ceva e in neregula, ceva ce tu nu ai descoperit inca. Eu as incerca si o laparoscopie, ca si aici se poate descoperi o cauza, cum ar fi nefunctionalitatea trompelor, o endometrioza, o sinechie uterina.
Stiu ca mai poate fi o problema cu glera cervicala. Sau pur si simplu stresul.
Tu hotarasti. Eu iti doresc multa sanatate si bineinteles sa ti se indeplineasca cea mai mare dorinta.

vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

andriushca, zic si eu, nu te baza pe ce zic eu.
Din cate am citit pe net, am inteles ca spermatozoizii prelucrati, spalati, nu traiesc in uter mai mult 6-12 ore, cu foarte mare greu 24.
Acum, daca se face inseminarea si abia peste 24-30-36 de ore se produce ovulatia,inseamna ca spermatozoizii sunt morti de mult, nu mai are cine sa mai fecundeze ovulul.
Ma gandesc ca o ecografie in ziua inseminarii iti poate spune daca s-a produs ovulatia sau nu,si poate o dubla inseminare are mai multe sanse.
Poate vorbesc prostii, sau aberez, dar si asta poate fi un motiv din cauza ratei mici de succes la inseminare.
Mie mi-a facut decat o singura ecografie in ziua 11, si a doua zi am facut inseminarea,fara sa-mi mai faca inca o ecografie sa vada s-a produs ovulatia sau nu, si nici in a 21 zi nu m-a chemat pt analiza progesteronului,sa vada am nevoie de sustinere sau nu.
Ai facut vreun test, analiza sa-ti spuna daca sunt probleme cu uterul, ma refer la polipi, sinechii, nu stiu.
va doresc realizarea visului pana la finalul anului.
Numai bine fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns montytaiana spune:

fetelor cum sa fac sa imi activez PM
desi nu stiu de ce nu il am activat din moment ce am primit de la unele dintre voi numeroase PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

iuca, nati, da, s-ar putea sa fie ceva nedescoperit inca, mie mi-e frica de laparo. am inteles ca poate sa strice mai mult, fiind o metoda invaziva. de asemenea, dupa laparo ai sanse doar cateva luni, 2-3 , pe urma pot aparea iar problemele.
eu nu cred ca am sinechii uetrine, polipi. (nu s-ar fi vazut si la HSG?) nu am simptome pt. asa ceva.
m-am gandit si la endometrioza, dar eu nu am dureri aproape niciodata, nici cand imi vine nici dupa, inclin sa cred ca nu am asa ceva. cantitatea de cm e normala timp de 3 zile (s-a micsorat, pe vremuir aveam mai multe zile).
eu am probleme cu ovarele polichistice dar si aici parerile dr. au fost impartite, unii ca ar fi foliculi restanti, altii ca ar fi chisturi, nu stiu ce sa zic. dar de ovulat ovulez si cu ele asa cum sunt.
eu am mai avut 2 sarcini in trecut, cu fostul. (la care am renuntat...)
inclin sa cred ca problema noastra majora e la sot.
nati, pupici pe burtica!

ZOZOLINA

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns montytaiana spune:

inca din prima zi cand am fost la spital Moisa s-a uitat crucis la mine si mi*a zis
vrei IA stii ce sanse sunt, ai citit despre asta, sub 3-5%
de nu faci FIV
atunci am crezut ca e o babacloanta rautacioasa
insa de atunci s-au intamplat multe, am descoperit acest forum, am aflat multe informatii
si la mine problema e la sot
de aceea nici nu folosim gigei lui - de fapt nici nu are
teoretic ar tr sa reusesc cu gigei din alta parte
adevarat ca nici analize nu mi-au facut
dar inclin sa cred ca e loterie curata
daca s-a spart foliculul in timp util si concomitent cu IA ai o sansa
daca nu
dar o sa incerc sa fac totul bine de acum incolo
raman la marinescu - dar o sa ma prezint la el cu analizele in dinti cand vor fi gata
am sa le fac unde pot numai sa le fac
of ce viata

Mergi la inceput

Montytaiana vezi ca in partea din stanga sus, chiar sub " despre copii", e un dreptunghi, sub foloseste punctele scrie despre mesaje private. Incearca asa.

vio

Mergi la inceput