Durerea unei pierderi de sarcina ( 42)
Raspunsuri - Pagina 17
carminabulina spune:
Miha multumesc frumos si astept PM de la tine.
Musettepink intr-adevar am scris in acelasi timp dar nu mi-ai raspuns la intrebare
, deci: ce mai faci?
almiona, multumesc frumos pentru gandurile frumoase. Nu conteaza ca esti noua sau veche aici, cred ca durerea este durere pentru fiecare. Eu anul asta am pierdut 2 sarcini una mica, alta mai mare si acum astept niste rezultate dar se pare ca primul rezultat nu-mi aduce nimic bun. Si nu ma deranjeaza sa astept, dar am senzatia ca daca va fi totusi cazul sa o fac, ma indepartez foarte mult de visul meu. Este o senzatie acuta si nu am ce-i face.
Am momente cand ma trezesc noaptea si simt un gol atat de dureros in stomac...tot imi zic ca o sa-mi treaca si probabil ca asa va fi, deja nu mai plang din orice dar am o tristete care ma copleseste si ma chinui sa nu deranjez pe nimeni in jurul meu cu starea mea. Realizez ca e greu de inteles pentru ce din afara problemei.
danangie spune:
TEO multumesc....si eu sper sa fie bine......tin pumnii pentru eco. Ai sa vezi ca totul va fi bine. Deci deja il simti.Ce frumos! Si emotionant. Poate si-a schimbat locul cumva de nu-l mai simti asa bine. Nu te ingrijora!Aaa La multi ani!!
OANA
si pentru tine! De asemenea sa ai o saptamana frumoasa!
MUSETTEPINK apai eu nu am consultat nici un medic. Ma gandeam sa dau o mana de ajuotr organismului meu....ca daca e sa am progesteronul asta mic....in veci nu se prinde o sarcina......rau eu zic ca nu face. Uite si lui MICHELLE i s-a dat progesteron.....sper ca nugresesc. Important e ca acest progesteron sa fie luat dupa ovulatie. Ca daca nu......inhiba ovulatia progesteronul mare. Vroiam sa te intreb: dar daca menstruatia vine mai devreme de cele 28 de zile cat am pus eu la ticker....ce fac? Imi fac alt ticker?
CONSI nici eu nu stiu ce sa mai zic......oricum progesteronul ar ajuta sa creasca progesteronul....si cum al meu e mic.....off...nu stiu.. Eu in testele de ovulatia nu ma prea incred. Cea mai sfanta e monitorizarea ecografica. Dar cum ar trebui sa scoti sacul de bani.....
ALINA "La multi ani" pentru cei 2 ani si multi inainte!! Distractie placuta!
MONYSORESCU da, poate totusi nu mai vin uratii!! Tin pumnii si eu!
NINIA 
KITZY 
INGERAS pai eu zic ca daca astepti 2 CM e ok. Mai ales ca tu nu ai facut chiuretaj, deci uterul nu a fost traumatizat. Numai bine!
LAU
. LA laboratorul unde am facut eu....valorile in faza luteala a progesteronului erau intre: 3,34 si 25,56.
ALINUSHCA mie trebuie sa imi vina menstruatie in 3 zile. Sper sa imi vina in 3 zile si nu mai devreme. Nu sunt insarcinata. In ziua a 21-a am avut progesteronul 14. Limita fiind 25. Deci ca pentru ziua a 21-a e prea mic......daca ar fi fost sa fie sarcina era mult mai mare.....asta e.
LIANA ce mai faci? Ce frumos ai scris Marinei! Foarte la inima. Cum merg examenele? Stiam parca , ca mai ai 2 , nu? Durerile de dinti?
BABY tin puminii pentru examen!
IRENE multumesc de raspuns.....vad eu ce fac......
ALMIONA sa de Domnul sa te bucure cu un test pozitiv! 
MIHA sper sa fie bine totusi progesteronul de ziua a 14-a. Da, si eu stiam ca nu face rau sa iei progesteron inainte de gravidantza, doar ii da o mana de ajutor.
MICHELLE dar de ce esti asa suparata? Stii si eu am avut o perioada cand am lipsit de pe forum....perioada cand deschisese FLAVIA capitolul din nou. Atunci nimeni nu intreba de mine. Dar nu m-am suparat. Ca mi-am zis.....fetele au alte ganduri, au alte feeling-uri......Stii faptul ca ai pomenit de analize ma simt chemata in cauza. Imi pare rau daca te-a deranjat, imi pare rau totusi sa vad ca esti inversunata pentru ca fetele nu intreaba de tine, si ca aici nu se vorbeste de durere. Eu zic....ca uneori avem chiar nevoie de pauza...altfel eu sincer nu as mai intra aici. Ca si asa am sufletul indurerat....daca nu gasesc un licar de speranta de care sa ma agat.................cum ar fi fetele de aici.........nici ca as mai intra. Dar oare nu vrei sa intelegi ca nu toti reactioneaza la durere cum reactionezi tu? Daca ne-am abatut putin de la subiect e ca sincer ne face bine. Ne face bine sa ne incurajam, sa ne sfatuim......Eu nu cred ca fetele care au pierdut o sarcina nu mai intra aici pentru ca vad ca noi vorbim de analize sau de copii, cum era cazul FLAVIEI cand se simtise prost ca nu mai stiu care fata scrisese aici ca nu mai suporta sa se vorbeasca de copii, gravide, etc. Am ramas chiar perplexa sa citesc dojenirea din mesajul tau ca nu te salutam. Uneori ....sau mi se pare ca o data ti-am trimis o
sau un
in semn, ca ma gandesc la tine. Ca am intrebat de progesteron e ca ma chinuie faptul ca am carenta de progesteron si deci nema bb. Ai zis ca vroiai sa faci o pauza. Paote fetele respecta linistea ta. Dar tu ...stai sa urmaresti daca cineva te saluta sau nu? De ce te supara asa tare sa vezi ca alte fete reusesc sa nu vorbeasca numai de sarcina pierduta? De ce nu te bucuri de linistea sufleteasca a fetelor? Pai pe tine ce te linisteste? Suferinta? Sau linistea sufleteasca?
Cum am mai zis si lui ALE atunci cand fusese neintelegerea aia: nu pot intra aici sa vorbesc numai ca ma dau cu capul de pereti ca numai sunt gravida, ca ma cert cu sotul in fiecare zi, ca nu ma mai inteleg cu nimeni la munca, ca nu o mai sufar ep cumnata mea. Nu pot. Altfel numai intru.
Cu aceasta ocazie profit sa ma scuz daca am fost off-topic.
Dana
mult asteptat
blueeyes2003 spune:
Buna fetelor,
Teo2rina 

La Multi Ani fericiti,sa fii sanatoasa si sa te bucuri de copilasul pe care il astepti.Numai bine iti doresc!
Irda
ce vad?!?Te-ai reapucat de proiectul bebe?
Sa te ajute DD sa ramai cat mai repede si sa fie totul bine de data asta.Eu am facut analizele pt depistarea sindromului antifosfolipidic si au iesit toate bine.Si la mine a fost placenta defectuoasa si bebe nu a mai fost alimentat,asta la prima sarcina.
Mai bine mergi si fa analizele si asa te vei lamuri cum stau lucrurile.
Carmina
vezi ce spune medicul de scurgerile alea pentru ca nu cred ac ar mai fi trebuit sa fie pana acum!Posibil sa fie de la tamponul ala!![]()
Relatiile sexuale le-am reluat dupa 1 luna,nu ma simteam pregatita,cred ca depinde de tine,cand te simti pregatita.
Mie mi-a zis ca dupa chiuretaj sa astept 2 CM,maxim 3!
Flavia
imi inchipui cat iti este de greu sa faci fata problemelor pe care le aveti dar eu stiu ca tu esti puternica si vei reusi!Cu siguranta exista o solutie,hai nu mai fi trista pentru ca le transmiti starea asta si baieteilor tai si ei chiar nu inteleg ce se intampla.
Capul sus,esti puternica si vei trece peste greutati.
Asa este viata,cu urcusuri si coborasuri,dar trecem peste tot!
Michelle
nu mai fi trista,incearca sa gandesti pozitiv,in ce zi esti?Ai uitat ca am promis ca ajungem impreuna la odisee?Hai,ca in curand vine ziua ta si trebuie sa fii bucuroasa ca esti sanatoasa,ca ai un sot care te iubeste mult si ai sa vezi ca impreuna veti reusi sa faceti un copilas deosebit caruia sa-i oferiti toata dragostea voastra!
Roxana
La Multi Ani sotului tau!Sa va iubiti mult!
Bafat la examenul auto!
Almiona
imi pare rau ca ai trecut prin attaea incercari...sa dea DD sa fii gravidutza cat mai curand si sa fie totul bine!
Alina1980
felicitari pentru aniversare!
Multa fericire si cat mai curand un bebe!O seara minunata sa aveti!
Fetelor,imi pare rau dar nu mai pot sa scriu,trebuie sa am grija de sotul meu pentru ca astazi am fost sa se opereze la degete si acum este in convalescenta!
Lau-Meli,Andreea,Laura,Cristina,Idaira,Irene,Musettepink,Liana,
Danangie,
Alinushca,Miha,Ninia,Consi,Cristina26,Jojo,Oanava
pe toate!
Noapte buna va doresc!
Mirela
Michelle81 spune:
[blue] Danangie-nu e frumos deloc ceea ce ai scris.in primul rand vreau sa iti spun ca am ramas socata citind randurile tale...cum poti spune ca stau si urmaresc care fata ma saluta si care nu?Inainte sa ma retrag am spus ca va voi mai citi dar nu voi mai scrie o perioada,deci citind,logic ca vad care fata scrie,ce si cui scrie nu???cum poti spune ca nu ma bucura linistea sufleteasca a fetelor??tocmai mie care am plans pt suferinta fiecareia?Dupa cum a mai spus cineva nu trebuie pus suflet pe un forum unde e doar o lume virtuala si abia acum vad ca avea dreptate!Te-ai folosit de durerea mea(mai ales acum cand sunt terminata) sa ma ataci,nu stiu cum ai putut face asta!m-ai facut sa ma simt ca si cum eu eram cea care strica admosfera pe aici ca plangeam mereu si scriam ceea ce simt,scriam despre durerea mea!Luna asta e cea mai grea pentru mine si asteptam putina sustinere putina intelegere dar se pare ca asa ceva nu pot sa am de aici(nici nu ai idee ce inseamna pt mine luna asta)...fiecare interpreteaza cum vrea si ce vrea si cum scrie omul sincer ceva cum e atacat!Nu am putere sa ma mai consum si pt asa ceva de aceea ma voi retrage inainte sa imi consum si ultimele puteri..si pt ce?Mai bine ma retrag si gata!nu am spus in nici un caz sa se vorbeasca NUMAI DESPRE DURERE AICI dar mi se pare exagerat ca un capitol intreg ,pagini intregi numai despre analize sa se vorbeasca...cum pot sa mai scrie fetele care sufera aici cand vad ca nu se regaesc in nici o dicutie?Dar nu ma mai consum,fiecare face ce vrea!numai bine!
/blue]
Ninia81 spune:
Michelle,
, cand ai scris ca simti nevoia sa te retragi putin, pe mine sincer m-a intristat mesajul tau, si am si scris asta. Nu are rost sa incercam sa judecam pe nimeni. Toate care am intrat aici, am intrat cu speranta de a ne alina suferinta, nu de a o adanci...Eu sincer, aici mi-am gasit echilibrul interior si aici, cu voi, am reusit sa sper ca intr-o zi voi fi din nou gravida. Cu voi, suferinta a devenit mai suportabila. Uneori ne face bine sa uitam putin de ce suntem aici...si sa vorbim despre altceva. Nu trebuie sa deranjeze acest lucru. Inainte de a fi persoane care au suferit o pierdere, suntem femei...avem si alte lucruri de acre trebuie sa ne bucuram...
Mesajul tau...m-a facut sa imi amintesc de prima zi in care am intrat aici, pe forum. Am postat un subiect-Sarcina oprita din evolutie, si deja din prima zi, am simtit caldura voastra...
In fine, nu vreau sa ma lungesc, cert este ca nimeni nu vrea sa fie trist, nimeni nu te-a uitat, doar ca asa cum a spus si Dana, ti-am respectat momentul tau de regasire. Stiu ca uneori e mai bine sa vorbesti cu linistea decat cu un OM, de aceea am astepat sa revii, si sa ne vrei din nou alaturi de tine, sa vrei sa ne spui bucuria, durerea ta...orice vrei tu.
Hai sa incercam sa trecem peste micile nemultumiri si sa ramanem in continuare unite...
O seara frumoasa tuturor!
Ninia
http://tt.lilypie.com/TRdsp3.png
danangie spune:
Eram foarte sigura MICHELLE ca ai sa interpretezi astfel mesajul meu. De atacat nu atac si nici nu am de gand sa atac. Imi pare sincer rau ca nu vrei sa intelegi ca suferinta vine dar mai si trece. Daca eu am simtit, si nu numai eu .....am simtit sa scriu despre analize, este treaba mea. Asa am simtit eu in acel moment. Faptul ca luna aceasta e cea mai grea pentru tine, imi pare enorm de rau , dar asta nu inseamna ca eu trebuie sa nu mai scriu despre ceea ce simt. Nu inseamna ca daca eu vreau sa aflu o parere despre o analiza , nu o pot afla pentru ca aceasta luna este grea pentru tine. Stiu ce inseamna sa pierzi o sarcina.Stiu ca la tine a fost mult mai grav ca deja aveai burta, dar te asigur ca nu conteaza cat de mare era sarcina. Asa cum tu ai fost socata de mesajul meu, la fel am ramas si eu socata de ceea ce ai scris tu. Niciodata nu te-am tras de maneca pentru ceea ce scriai tu, dar nici tu nu ma trage de maneca pentru ceea ce scriu eu. Am scris pagini intregi despre analize.....si spune-mi MICHELLE ce ar fi trebuit sa scriu? Sau ce am fi putut sa scriem? Durerea se stie: exista. Nu va trece. Stiu ca mereu ai incurajat fetele care erau jos de moral......dar atunci de ce te deranjeaza cand aceleasi fete reusesc sa scrie si despre altceva in afara de durere?
Nici nu mai stiu ce sa scriu.....esti suparata si te descarci pe mine fara nici un motiv.
Dana
mult asteptat
musettepink spune:
Danangie nici eu nu mai stiu ce sa zic cu progesteronul asta....teoretic asa este,daca nu avem nu se fixeaza sarcina dar nici un dr nu mi-a zis sa-l iau asa preventiv.Daca nu stiu exact ziua ovulatiei ce facem,il luam asa dupa ureche,cred ca nici asa nue bine.Eu am zis c astept sa raman si imediat ce aflu ma apuc si iau,imi e cam teama sa iau asa inainte.In legatura cu tickerul eu cred ca se poate modifica.O sa ma uit si am sa-ti spun.
Miha cand ai aflat ca esti gravi nu ai luat utrogestan ?......si eu sunt mai mult decat sigura ca din cauza acestui progesteron am pierduta sarcina dar ma enerveaza la culme ca nici un dr nu e in stare sa ne lamureasac daca in cazul nostru cu insuficienta e nevoie sa luam inainte de a ramane sau dupa....am citit ca tu ai luat si inainte si nu ai avut nici o problema,vreo dereglare ceva?
Carmina ti-am raspuns dar nu-i nimic mai zic o data.Eu simt cum incet incet imi revin atat psihic cat si fizic judecand dupa cm.In rest incerc sa nu ma gandesc la chestii nasolae gen daca nu mai raman,daca si iar daca.....prestez si ma rog sa se intample minunea.Tu cum mai esti cu scurgerea aceea?Poate ar fii bine sa te vada un dr desi parca nu mai am incredere in ei deloc.
Michelle eu personal cand ai spus ca te retragi de pe forum pt o perioada am retinut ca nici nu ne mai citesti,de asta nici nu ti-am adresat nimic tocmai pt a nu te simti obligata sa ne raspunzi.Imi pare rau ca tu ai interpretat acest lucru altfel....
In legatura cu faptul ca s-a vorbit despre analize mie nu mi se pare nimic deplasat,toate de aici am pierdut sarcini si ne dorim sa aflam cauzele si poate sa le tratam...faptul ca ne impartasim analizele facute,sfaturile pe care fiecare le-a primit de la medicul ei nu mi se pare ca ne indepartam de la subiect.Toate intram aici ca se ne mai alinam durerea si sa reusim sa trecem peste acest nefericit eveniment din viata noastra dar asta nu inseamna ca trebuie sa vorbim numai despre pierderea sarcinii.Sper ca nu te-ai suparat pt ceea ce am scris.
http://tt.lilypie.com/ZZ8sp3.png
danangie spune:
Plang neincetat ca o vaca ce sunt. Si nici nu ar trebui! MUSETTEPINK cred ca totusi asa am sa fac si eu....am sa astept sa raman...sau am sa ma duc sa aflu totusi o parere de la un doctor. Iti multumesc de raspuns.
Va rog totusi sa nu imi mai raspundeti la aceasta problema a mea. Uite ce a iesit. Va multumesc oricum.
Dana
mult asteptat
carminabulina spune:
Musette
ma bucur enorm ca ai aceasta atitudine si sincer te invidiez...in sensul bun al cuvantului
. Ei dupa ce mi-ai spus ca mi-ai raspuns am cautat raspunsul si tot nu l-am gasit
.
Michelle
stiu ca acum urmeaza sau a inceput deja o perioada grea pentru tine, plina de amintiri dureroase, dar cu toate acestea subscriu la ceea ce a scris Musette si Dana. Consider ca toate discutiile de aici isi au locul, felicitarile de zilele de nastere, de luarea unui examen, de ce mai fac copii unor fete si mai ales ce analize s-au mai facut si ce rezultate au iesit o mica bucurie din ziua respectiva sau o mica suparare. Chiar si faptul ca esti furioasa mi se pare firesc si omenesc si daca vrei sa te certi hai sa ne certam poate iti mai trece un pic din suparare
.
Dana
eu si daca as vrea sa-ti raspun nu stiu cum. De-abia am aflat si eu ca exista aceasta problema cu progesteronul. BTW, cum plange o vaca
?
blueeyes2003 spune:
Michelle
stiu ca esti foarte suparata si indurerata pentru ca luna asta este una foarte grea pentru tine.Mi se rupe sufletul sa vad cum te chinui si as vrea sa facem ceva pentru tine,dar stii ca numai singura vei putea trece peste acesta zi,numai singura iti vei putea infrunta durerea care te colpeseste,toate stim ca este o durere fara margini care nu se poate descrie in cuvinte.Stii ca suntem alaturi de tine si nu te vom lasa sa cazi!
Capul sus!
As mai adaga,fara sa supar pe nimeni,departe de mine acest gand,ca exista o deosebire intre o pierdere de sarcina in luna mica si o pierdere in luna mare,cand crezi ca peste putin timp iti vei tine copilul in brate si atunci se intampla nenorocirea...e cumplit...eu stiu asta,ca si alte fete de aici,de altfel,pentru ca am pierdut o sarcina in luna mare si una doar la 6s!Iti zdruncina tot sufletul!
Te gandesti ca nimic rau nu se mai poate intampla,mergi deja sa cumperi lucrusoare,radiezi de fericire ca in scurt timp iti vezi copilasul si,dintr-o data...totul se naruie!
Bineinteles ca durerea exista in ambele cazuri insa este de alta intensitate!
Nu doresc nimaui sa cunoasca acesta durere care iti lasa urme adanci in suflet.
Unele persoane trec mai usor peste aceste pierderi,in schimb altele au nevoie de mai bine de 1 an,din pacate!
Cred ca ne vom reveni cu adevarat numai atunci cand vom fi din nou insarcinate si atunci cand vom reusi sa ne tinem copii in brate!Sa ne ajute Dumnezeu sa se intample cat mai curand acest lucru!
Numai bine va doresc!
Mirela