Suflet pierdut...prin asternut...
Raspunsuri - Pagina 7
Elise spune:
Mie articolul respectiv mi se pare coerct. Corect si atit.
Nu bun.
Pentru ca sint sigura ca "populatia masculina" majoritara stie foarte bine teoria nevoilor feminine, cu practica sta mai prost.
Nici unul, daca il intrebi, nu a facut nici o greseala: toti sint foarte virili, au "sacrificat" o gramada de bani, si au fost foarte atenti la nevoile EI, bineinteles ca ei stiu exact ce isi doreste o femeie.
Nici unul nu e mai putin expert.
Doamne fereste.
Asa ca articolul putea fi scris de orice Ghitza de pe strada, de pe pozitia atoatecunoscatorului.
Elise & BBLisa
Bedrosmart spune:
Draga Dex, atunci cand am citit primul tau mesaj, m-au izbit, pur si simplu, cuvintele astea (scuze ca citez din memorie): "uneori chiar lipseste noaptea de acasa". Si m-am simtit pentru o clipa ca la douazeci de ani, pe vremea sinistra cand mai locuiam cu ai mei si veneam acasa cu groaza ca va urma un nou scandal.
Asa ca, pana la urma, mi-am luat inima in dinti si iti scriu si eu asa:
Poftim? Tu vorbesti serios? Parintii tai vorbesc serios? Adica ea, la 34 de ani, cu apartament, servici, masina, deci total independenta, pe picioarele ei, femeie in toata firea, trebuie sa va dea voua socoteala cu cine si unde isi petrece noptile sau (ca asta e de fapt substratul) cu cine se culca?
Adica daca a divortat (deci nu mai e maritata, nu mai are un statut social onorabil) s-a intors brusc in ochii vostri la stadiul de adolescenta care trebuie sa dea socoteala acasa despre iubiti si anturaje, ca sa n-o vorbeasca lumea (parca ziceai ceva de niste prietene care o barfesc).
Eu nu zic ca nu esti bine intentionat, sunt convinsa ca esti ingrijorat pentru ea, dar fa nitelus efortul (stiu ca e greu) sa te pui in locul ei. Inteleg ca esti casatorit, nu? Ia sa vedem: daca sora si parintii tai ti-ar spune DE FIECARE DATA CAND TE INTALNESTI CU EI ca femeia de langa tine are tot felul de defecte, ca ei nu sunt de acord cu relatia voastra, ca nu te merita, ca faci o greseala, ca ar fi mai bine sa-ti gasesti pe alta, mai tanara, mai frumoasa mai desteapta etc., TU CUM TE-AI SIMTI? Crezi ca ti-ar face placere sa te vezi cu ei, indiferent cat de mult ii iubesti?
Poate ca ai dreptate, poate ca dl. cu pricina nu e cea mai buna alegere, poate ca nu e de viitor, poate ca se vor desparti, poate ca sora ta va suferi... Indiferent cum stau lucrurile, adu-ti aminte ca stai de vorba cu un adult, independent din toate punctele de vedere, egalul tau (chiar daca e sora ta si chiar daca e femeie), care, pe deasupra, a mai fost si cumplit ranita de un divort recent.
Daca in locul ei ar fi cel mai bun prieten al tau, indragostit lulea de o femeie care tie sa nu-ti placa, ai indrazni sa-i spui in fata tot ce-i spui surorii tale despre prietenul ei?
Nu o mai tratati ca pe o adolescenta (ca nu e), ganditi-va mai bine ca e un om care incearca sa-si lipeasca viata la loc si deocamdata asta e cea mai buna metoda pe care a gasit-o. Aprobati-o (chiar daca in sinea voastra ganditi altfel) si poate n-o sa mai fie asa de trista si intoarsa pe dos mereu.
Vrei s-o ajuti: invit-o sa va petreceti timpul impreuna, in familie, cu sotia si copiii tai (daca ai), asa cum banuiesc ca faceati cand mai era inca casatorita. Nu o mai izolati pe motiv ca nu va place noul ei partener. Nu va mai purtati cu ea de parca de cand a divortat nu mai e normala, nu mai are o familie.
Sper ca nu te-am suparat scriindu-ti asa, dar eu asa m-as simti daca as fi in locul ei. Si in clipe grele ai nevoie de prieteni care sa-ti fie alaturi, nu care sa-ti spuna adevarul in fata (chiar daca e adevarat, ca sa zic asa).
Bedrosmart
alessia105 spune:
Bedrosmart corect ..as mai adauga ca daca mama..fetita … parintii sunt nefericiti nu sunt din cauza domnului “inculpat” ..mama e nefericita pentru ca nu I se accepta de catre cei mai dragi oameni ei relatia actuala (si bag mana in foc ca aveti toti “grija “ sa ii spuneti asta de fiecare data cand o intalniti) ..fetita e neferictia ca ii vede pe toti in capul mamei , iar daca mama e nefericita in mod sigur si copilul va fi nefericit … … iar parintii sunt nefericiti ptr ca nu vor sa accepte si este vina lor directa si personala … in general pe la noi pe la romani parintii iti spun ceea ce sa faci si la 40 de ani iar daca indraznesti sa nu ti cont de sfatul si parerea lor claaaaar nu ii iubesti si nu ii respecti … oricat de “cutra batrana “ar fi "inculpatul" ..are dreptate …cand spune “Vor doar sa-ti comande viata” … pentru ca cu tot respectful asta incercati sa faceti/…. O iubiti cu adevarat asa cum spuneti …lasa-ti-o sa isi faca propriile greseli … E VIATA EI ..nu a ta ca frate ..nu a parintilor . …iubiti-o si chiar daca nu ii acceptati deciziile …
Poate chiar ai dreptate in privinta lui …dar lasa-o pe ea sa isi de-a seama singura … poate are cearcanele din cauza lui ….. poate poate … dar ea si numai ea trebuie sa isi de-a seama ce vrea ..daca e ptr ea … sau nu …
Nu vb din carti ci din propire experienta ..si eu la 25-28 de ani , cu copil , cu job ..inca ii ceream voie lui mama sa plec cu copilu la mare, si eu ascundeam anumite lucruri si numai eu stiu ce inventam ca sa pot petrece cu omul iubit care era si tatal copilului meu si pe care mama nu l-a acceptat niciodata cateva minute … si toate asta ca sa nu o ranesc pe mama , sa nu o supar , sa o respect ……plangeam seara de seara ca nu puteam sa ma impart ..as fi dat orice sa ma pot impartii …. o IDIOATA,O marioneta , o proasta fara pereche …asta eram … mi-am lasat iubitul …chiar daca ma iubea ffffffffff mult si pe mine si pe copil si si-ar fi dat si viata ptr noi …ca sa fac pe plac mamei care ma toca marunt ptr ca nu il placea ….4 ani am fost singura …apoi l-am intalnit pe EL....un el de aceeasi varsta cu tatal meu si mai mare ca mama … cu 21 de ani mai mare ca mine …nu ii arata ( chiar aseara cineva I-a zis ca nu are mai mult de 40) … este omul care imi da ceea ce am nevoie ..un om care m-a ajutat sa progresez ca om ..un om care mi-a vindecat sufletul ..un om care m-a invatat ca sunt femeie si ca nu tre sa ii dau raportu lui mama( sau altcuiva) unde plec , de ce plec ,cat plec ….sunt adult si tre sa ma comport ca atare …si sa imi asum reponsabilitatea ptr actiunile mele ..asa cum or fi ele bune sau rele …in fond si la urma urmei ..eu is aia care respund ptr ele …care sufera ptr ele … un om care m-a maturizat si care m*a invatat ca oricat ne-am respecta fratii si parintii , trebuie sa ne traim si viata ..asa cum consideram ..asa cum ne place ..un om care m-a invatat ca materialul il facem noi ..si nu ne face el pe noi … si ca inainte de toate esti OM cu bune si cu rele si cine te iubeste cu adevarat te accepta asa cum esti ..cine nu ..asta e … A iubi un om mai in varsta catine nu insemana il iubesti numai ptr bani ...cine gandeste asa habar nu are ce e iubirea adevarata. ..anyway
Bineinteles ca again mama nu si-a dat aprobarea…am spus ca plec la munca in strainatate ca sa pot sa imi urmez inima ...dar daca spuneam adevarul nu ma mai lasau sa plec ...acum sunt la 2500 de km de mama si de cca 1 an nu mai vb cu mine ..pentru ca nu vreau sa fac ceea ce vrea ea …pentru ca am refuzat sa imi parasesc domnul actual cand ne-a fost ffffffffffff rau( dupa ea o casnicie e numai la bine , la rau e de preferat fuga sau ..altu) …si multeeeeeee altele …dar la ea daca nu fac cum vrea ea claar nu o iubesc ..nu o respect …si nu am invatat nimic de la ea … ba o mai da si pe partea sentimenata “ ca nu a fost o mama buna ca a vrut binele copiilor” ca “asta imi e recunostinta fata de ea ca ne-a crescut singura “( alta faza aiurea ptr ca tata din cauza ei a plecat cand aveam vreo 15 ani) …e o mama excelenta ..ii voi fi recunoscatoare toata viata ….dar nu asa …sincer si eu am ajuns sa fug de mama …nu ptr ca nu o iubesc sau o respect ..ci ptr ca m-am saturat sa ma faca in fel si chip doar ptr ca nu vreau sa fac ca ea ….de asta fuge si ea ..de gura lor ..iar tu daca continui sa o toci marunt fi sigur ca va veni momentul cand se va departa si de tine
Ai pus draga dex la un moment dat niste intrebari” Care-i tata?asta sau ala? da' bunicu? da' asta cine-i? “
E de datoria adultilor din preajma copilului sa isi spuna rolul lor in viata si in educarea copilui … Tata e tata …X este cineva care te iubeste si pe tine si pe mama ta … bunicul e bunicul si a fi bunic nu are de a face cu varsta ( daca te stradui poti fi bunic si la 35 de ani ) Nu o fortati sa il placa sau sa nu il placa … mai ales nu incepeti in fatza copilului cu chestii de genul “o sa ajungi ca maica-ta sa umblii cu mosi “ … sau “ daca nu esti cuminte o sa ajungi sa stai cu maica-ta si cu cutra aia batrana” …lasati-o pe ea ( pe fetita ) sa isi defineasca sentimentele ..stati cu ea de vb mai ales ca e maricica si explicatii ca oamenii mari au nevoie de prieteni ...companioni etc asa cum si ea are nevoie de prieteni de joaca .Iar asta e valabil chiar daca partenerul are 25-35-75-100 de ani … copilul trebuie sa stie clar ce insemana ca mama sa aiba un iubit ( repet nu conteaza varsta ) … ca daca mama are pe altcineva decat pe tata asta nu inseamna ca nu o iubeste ….
Baiatul meu cel mare are 10 ani acum … stie ca tata e tata …si cand a simtit I-a spus domului meu papa ..niciodata nu I-am spus ..spune-I ca il iubesti ..sau el e tatal tau … nuu …el singurel a ales ce sa spuna sau ce sa simta ( suntem impreuna decand avea 5,5ani ) …stie ca noi adultii chiar daca ne certam si ne suparam unii pe altii asta nu insemana ca nu il iubim si ca nu ne pasa de el .Chiar acum in vacanta venise la noi ( el face scoala in Romania ) si se plangea de sotia tatului lui ..i-am spus clar ..”nu este treaba ta …chiar daca tatal tau este cu ea asta nu insemana ca el nu te iubeste ..sau ca ea nu tine la tine ..treaba ta este sa fi copil …sa te bucuri de copilarie , de scoala , de prieteni …si nu sa te bagi in treburile adultilor… ei fac ce vor cum vor ..dar un lucru e sigur te iubesc si iti vor binele “…si asta in ciuda faptului ca desi am o relatie fff buna de prietenie cu al meu ex …cu a lui sotie is la cutite … pentru ca desi I-am oferit prietenia mea sincera si dezinteresata ..si-a batut joc de ea si de mine intr-un moment ff delicat ..cand eram insarcinata.
Incearca sa vezi lucrurile si de pe baricada ei … pune-te un pic in “papucii” ei … ce ai face daca doamna ta ar fi mai in varsta ca tine ??? Ce ai face daca ai o varsta si inca te temi sa lipsesti noaptea de acasa??? Ce ai simtii cand toata lumea ar fi impotriva cele pe care o iubesti si cu care macar ptr un timp vrei sa iti petreci viata ??? Raspunde sincer …fara “ io nu ma intalnesc cu babatai …. fara “eu is barbat si la mine se pune problema altfel” ……. Astea is doar scuze …never said never …si in fata iubirii toti suntem egali …
Edit: imi cer scuze ca am inversat litere si e pliin textul de greseli ..o sa il editez mai tarziu daca oi avea ceva timp ...
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
paula2003 spune:
Poate are nevoie sa fie iubita, sa stie ca cineva o adora, alinta........... Nu poti sa o judeci. Poate la el a gasit ce nu a gasit la alt barbat. Este tanara si nu trebuie sa se cramponeze de un barbat doar pt. bani. Partea cu materialul este discutabila. Sentimentele nu ne dirijeaza dupa punga pe care o ai si marimea iei.
Este o situatie super grea. Nu pot sa-ti dau un sfat.
Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)
dex spune:
alessia105, merci pt ca mi-ai impartasit din viata, nu din carti.
Asa e, viata e total diferita de teorii.
Dar, una e sa-ti traiesti viata asa cum ti-ai facut-o (cu tot ce e bun, dar si cu rapunderile si obligatiile ce trebuia sa le constientizezi, ca doar esti matur, nu) si una e sa traiesti dupa cum iti place (lasa ca nu mi se intampla mie, lasa, ca nu va stii nimeni doar eu, ce.. altii nu fac asa? eu de ce sa nu fac asta, etc)
Un copil apare in viata cuiva, si acel cineva e dator sa-l ingrijeasca, altfel...(implicatiile sunt pre complexe).
Eu nu judec pe nimeni, dar copilul intreaba in fiecare seara in care maica-sa lipseste: unde e? din cauza mea a plecat, da' eu am vrut sa fiu cuminte?
Parintii "surogat", oricat de bine intentionati ar fi nu vor reusi niciodata sa-i inlocuiasca pe parinti.
Copilul se uita in jur si judeca nu numai dupa ce-i spui tu.
Crezi ca trebuie sa-i spuna X "eu sunt X" si cu asta basta?
Copilul se uita la ceilalti luati de parinti de la scoala, se uita la cei care au parintii seara, ca la culcare sa le spuna o poveste (cator copii nu le e teama de intuneric, etc).
Minti o data, de doua ori, apoi copilul tot asteptand incepe sa-si formeze propria parere (combinata evident si cu influientele noastre).
Sigur ca da, Bedrosmart, sa umble pe unde vrea, da-l incolo de copil, ca putem face cand vrem altii...
Te-ai gandit ca un copil inseamna sa fi parinte, nu altceva?
Multe persoane isi cauta tot felul de justificari (nu le mai pun aici) pentru faptul ca au facut ceva, au realizat consecintele, dar nu vor sa si le asume.
Roata se intoarce, oricum.
Si sa stii ca daca tii cu adevarat la cineva, trebuie sa-l ajuti.
Nu vreau sa ma gandesc ca daca o s-o iau razna, nu va fi nimeni langa mine sa-mi spuna. Poate eu fiind subiectiv, sau ma rog orb la niste chestii, si nu vad, darr asta nu inseamna ca trebuie sa fiu lasat asa.
Sau altfel ajungem la "ce stie tot satu', nu stie barbatu'".
Nu fiti copii, asumati-va raspunderea, chiar si cand va jucati la ruleta vietii.
Exemplu: Ai fost la o gramada de medici. Ai o problema complicata, vitala chiar (problema e ca toti sunt indiferenti la consecintele operatiei). In sfarsit, te hotarasti la unul. Te-ai internat sa te opereze. vine ora, doctoru' n-apare (a fost la o "septica" cu o blonda si n-a avut chef de munca). Te amana , apoi te opereaza altu. Ti-ai lasat viata pe mainile altuia? ce vina aveai tu? A iesit bine sau nu, tu esti doar cobaiul celui care nu si-a asumat raspunderea.
Multi privesc ca la spectacol, problemele altora.
espiritu spune:
situatia copilului sorei lui dex o cunosc foarte bine de la fetita mea.pe vremea cand maica-sa haladuia prin UK copilul intreba mereu "unde e mami?".raspunsul invariabil "la servici!".dar fetita vedea ca matusa vine seara de la servici,mamaia vine seara de la servici,tati vine de la servici numai mami nu si nu.pt ea era o mare dilema de ce toata lumea vine de la servici si mami nu.
dex,daca tu consideri ca faci un lucru bun atunci continua.poate mai tarziu iti va multumi.
btw,uneori lucrurile se vad mai bine din afara.
Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!
dex spune:
espiritu, din pacate eu deocamdata nu fac decat s-o sustin la greu.
Ma tot intreb daca nu ar trebui sa intervin si sa-i arat si alte lucruri pe care nu le vede sau nu vrea sa le vada.
Cam asta e raspunsul care-l primeste fetita: mami e "la servici!". dar ...mare dilema de ce toata lumea vine de la servici si mami nu.
Ai pus punctul pe i. Asa e. Ai trecut prin asta si stii ce inseamna.
Multumesc pt sugestii.
Asa e, din afara se vede mai bine.
Totusi, cand esti prea "afara", nu te implici.
Bedrosmart spune:
Imi pare sincer rau, Dex, ca nu am fost inteleasa si imi pare rau daca te-a suparat mesajul meu.
Dupa cum poate ai observat, in mesajul meu anterior nu am vorbit absolut deloc despre situatia nepoticii tale. Consider ca asta este o problema complet diferita, mult mai importanta decat viata amoroasa a surorii tale si care merita o discutie total separata. Si, mai ales, este un subiect delicat (ma refer la situatia psihologica a copiilor dupa divortul parintilor) despre care nu am suficiente cunostinte sau experienta ca sa-mi dau cu parerea.
Eu m-am referit numai la relatia dintre sora ta si voi, familia ei, si la atitudinea voastra fata de ea, asa cum o vad eu, intr-adevar din afara.
Dar departe de mine gandul sa privesc ca la spectacol si sa ma apuc sa comentez ca sa ma aflu in treaba. Eu ti-am spus doar cum m-as simti eu in locul ei daca cineva mi-ar face mereu morala, exact in momentul in care incerc cu greu sa uit de o mare suferinta.
In definitiv, asta ai vrut si tu, nu? Le-ai spus o poveste unor oameni necunoscuti si i-ai intrebat ce parere au, DIN AFARA, si cum ar proceda ei intr-o situatie similara (dar pe care nu o traiesc, ci o vad DIN AFARA).
Corect?
Bedrosmart
dex spune:
Bedrosmart, imi pare rau poate n-am citit atent.
Viata ei amoroasa trebuie sa si-o rezolve ea.
In viata ne luptam mai mult cu noi insine decat cu altii.
Eu asta incep sa vad.
Daca nu azi e tipu' asta, maine va fi altu' la polul opus poate.
Problema e evident fetita, care trece printr-o perioada f grea: (efectul unui divort, nu vine tata s-o vada, cand vine ii vorbeste urat de mama ei, apoi dispare mama (cand vine, plange, e suparata), apoi inceperea scolii (cls 1, chiar trebuie sa merg in fiecare zi?), a fost bolnavioara, etc.
Nu stiu daca'i face cineva morala. Daca-i zice ca a intrebat fata de ea, ca a adormit tarziu asteptand-o e morala?
Restu' asa'i poate degenera in cearta. Depinde ce se spune.
Da,asa e. As fi vrut sa ma ajutati sa vad si "din afara".
Ca sa nu fac vreo tampenie.
Multumesc tuturor care au scris. M-au ajutat sa-mi completez puzzle-ul.
alessia105 spune:
Dex …pana la urma voi ce ii reprosati surorii tale ???Cum ati vrea sa fie ca sa va intre in "gratii" ?? Sa fie fica si sora perfecta???Oare nu ii puneti lui in spate lucrurile nespuse sau care va deranjeaza la Ea???
Facem analiza pe text :
.In ultimul post o acuzi ca si-a lasat copilul la “parinti surogat “ desi …tu spui in alt post …citez “problema recenta: abia a intrat de cateva zile copilul in cls 1 ca vrea sa-l mute la alta scoala. Ca sa-i fie mai usor. Dar nu are cu cine lasa copilul acolo. Dincoace sunt bunicii. E normal? Daca-si aranjaza intai viata ta si apoi implica copilul era ok” …..deci femeia v-a ascultat sfatul poate( incearca sa se aseze) si acu o acuzati ca si-a abandonat copilul ?!?! Pai nu voi va pusarati contra mutarii copilului mai aproape de mama ????macar pana cand stie ce vrea…. Si nu odata ai spus printre randuri ca cea mai buna solutie ptr fetita sunt bunicii… alt exemplu ( pe langa cel cu scoala) :” Daca e cu maica-sa, n-are cine sa se joace cu ea sa-i dea atentie.”
2.O acuzi ca din cauza lui e E mereu ocupata …. NU cred …chiar tu spui in primul post “Fiecare cu ale lui, el cam violent, ea prea ocupata.” Pai nu fu ocupata si pana acu ?? Aaaa acum e si mai ocupata pentru ca da importanta si vietii private …da, ai dreptate ..dar oare traim numai sa muncim ???Numai casa -servici ..servici -casa ..si un concediu …fie el si afara …asta nu e viata …am muncit si eu pe rupte …nu stiam decat casa –servici-copil ..copil-servici –casa …in ce ordine vrei ..cum vrei …. adormeam cu capul in farfurie ( fara misto ) seara … de copil claaar nu aveam timp decat pe fugaaa ..”hai uite coloreaza si tu asta cat bag eu rufe la spalat “…”hai repede imbraca-te ca tre sa fim acolo la ora x “ hai uita-te la denese pana faca eu mancare “ hai hai hai … numai zic ca pana sa citesc o poveste seara eram eu KO …
Vezi is doar 2 exemple de lucruri pe care voi I le reprosati ei ( inconstient poate) … dar de fapt nu I le reprosati ei …ci le puneti in spinarea lui a relatiei lui cu ea … si daca erau de aceeasi varsta pun pariu ca nu era bun?? Asa-I???
Am citit si rascitit posturile tale si nu cred ca problema e in relatia lui cu el …( hai sa zicem decat in mica parte …cea cu plansul …desi la ce femeie o descrii ca e nu cred ca s-ar complace intr-o situatie aiurea mai ales ca a trecut recent printr-un divort si mai ales ca dupa cate spui tu nu e la prima aventura dupa divort “Apoi, ca a cam schimbat in ultima vreme asternuturile”) …Problema cred ca e la ceea ce aveti voi sa ii reprosati ei ( excluzand fetita ) … citeste printe randuri …aproape toate posturile “urlaaaaaaaa” de lucruri care va deranjeaza …care poate nu au fost spuse si s-au strans ..si s-au strans …exemple …” S-a izolat de veri, rude, prieteni. Mai are 3-4 cunoscute de-ale ei care pe fatza o incurajeaza, da' au umplut targu de barfe (ia-uite ce face...bla, bla...), unele chestii au ajuns la mine intamplator dupa un ocol cam mare” ( nu va plac prietenii/prietenele ei ) sau “Taica'su nu se sinchiseste (la ales tot asa, la repezeala)” ( nu v-a placut nici primul sot si mai ales modul in care s-au casatorit ) ...” imi pare ca s-a "aruncat" prea repede”( cat trebuia sa astepte?? Luni , ani , zeci de ani ???mereu va fi prea devreme.... cat trebuia sa sufere dupa un om care tot din cele afirmate de tine nu o merita ?!?!) ” Ce va face mai tarziu?Treaba ei? Poate..”( cand mai tarziu ???am inteles ca are deja 34 sau 38 de ani …scuze dar nu e pustoica sau o femeie la 20 si de ani…. ) ” Daca-si aranjaza intai viata ...” ( viata dupa divort e dezordonata???numai in cadrul unei casatorii viata e asezata???) …"Copilul se uita la ceilalti luati de parinti de la scoala, se uita la cei care au parintii seara, ca la culcare sa le spuna o poveste “ ( nici divortul ei sau statul de femeie divortata nu e vazut bine …si au mai fost niste cazuri in care ai subliniat asta ) …… si exemplele ar continua muuult si bine…NU ti se par prea multe lucruri de reprosat??? Prea multe lucruri care desi ii apartin ei sunt puse prin anumite mijloace pe umerii lui???
Cred ca voi , familia trebuie sa intelegeti ca ea e o femeie care incearca din rasputeri sa se vindece …sa se puna pe “sine” cum se spune … incearca sa se redescopere ..sa se reinventeze …ii e greu … ar vrea muuult mai multe ..ar vrea sa va satisfaca la toti cerintele … de asta si si-a schimbat comportamentul ..de asta incepe ceva si numai termina ..ptr ca voi sunteti prea multi care vreti prea multe de la ea si ea nu stie unde sa se imparta … el o vrea …fata o vrea …parintii o vor …tu o vrei…job-ul o vrea …casa o vrea … si ea …ea e una singura …
Da, greseste cu copilul …dar greseste tocmai din cauza ca nu stie ..ca nimeni nu o indruma sau o indruma apoi ii reproseaza … repet faza cu scoala ..a vrut sa isi ia fata mai aproape ...ati sfatuit-o sa nu ..acum ca v-a ascultat nu e bine ca nu are fetita parinti … Cu fetitza sincer gresiti toti ...nu din rautate ,ci din prea multaaaa dragoste ...de ce trebuie mintita copila ca mama e la servici ? nu se mai pot spune si altele??? de ex ... e ora 20 si fata intreaba unde e mama ?... "stii draga mea ...mama a muncit azi ca tu sa ai pijamaua asta frumoasa ...iar a munci presupune efort ..nu a putut sa mai vina pana la noi asa ca a ramas acasa sa se odihneasca ...hai sa o sunam sa ii facem o surpiza" ..o sunati ..vb fetita cu ea ..si gata ...chiar daca e la nenea ..fetita nu are de unde sa stie ..si se va culca fericita si bucuroasa ca a vb cu mama ..care chiar daca nu a venit sa o vada ..o iubeste si i-a spus nopate buna .
Si alta chestie cu care eu nu sunt de accord in ruptul capului ...fetitza are NUMAI mama ??? Chiar asa dezinteresat cum e tatal trebuie sa faca parte din viata copilului ... macar odata pe luna sa o vada ...obligat fortat ..acum poate nu e important el in viata ei ..dar va veni o vreme cand va fi extremmmmmmm de important ..si asta o spun iar in cunostinta de cauza ptr ca de la o anumita varsta am crescut fara tata .. cum o fi ..bun rau ...nebun ..betiv ..e tatal ei ...si nimeni si nimic nu poate schimba asta .Vreti sa o protejati de rau ..e de inteles ..e de admirat si apalaudat ....dar oare cum va privii lumea cand va realiza ca lumea e altfel decat in sanul familiei ..cand rand pe rand membrii familiei ei vor pleca de langa ea catre alte orizonturi .
Cred ca voi , toti cei din jurul ei( a mamei ) sunteti cei debusolati pe conditia surorii tale ( poate ) sau poate de greselile ei si reactia voastra o debusoleaza si pe ea cel mai tare … nu stiu de ce dar in secunda asta mie mi se pare ca ea este oaia neagra din familia voastra …si e tratata ca atare sa revina pe drumul cel bun …dar oare care e acest drum cel bun ????ce ar trebui sa faca sa va satisfaca pe toti ? ( sa fie cu fetita asta clar ...dar cum ramane cu munca .?)
Imi pare rau daca sunt prea directa sau daca te deranjeaza acest lucru ..incerc doar sa te fac sa vezi lucrurile si atfel …si sa incerci sa cauti cause si rezolvari si in alte parti decat intr-o relatie mai mult sau mai putin reusita a surorii tale … cum ai spus si tu e usor sa fi spectator ….e usor sa vezi lucrurile din afara prin prisma ta de vedere … dar mai greu e sa intelegi ca orice problema ,lucru sau actiune care deranjeaza , etc ..are o cauza … iar rezolvarea nu tre sa dai vina pe alta problema ,ci sa cauti acea cauza …
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine