Suflet pierdut...prin asternut...
Este inca tanara, proaspat divortata si cu un copil.
Pana aici nimic iesit din comun.
Si totusi, nu-i asa.
Nici macar, eu ca frate nu pot s-o inteleg, s-o ajut, s-o sprijin.
N-a avut noroc de o casnicie prea fericita.
Fiecare cu ale lui, el cam violent, ea prea ocupata.
N-a mers. Ea castiga mai mult decat el, el nu accepta asta.
Mi-a spus ca nu mai suporta si am sprijinit-o in despartire.
Dar, dupa mine, acum situatia e si mai grea.
Pt ca s-a incurcat cu cineva cu 24 de ani mai in varsta decat ea.
Putea sa-i fie tata. Si nici nu poti sa spui ca e unul din mondeni. M-as fi impacat cu ideea daca ar fi fost vorba numai de bani, da’ nici nu pot sa zic ca el are bani garla. Are ceva, da’ nu ca sa ia ochii.
N-o inteleg: ea are propria casa (4 camere), propria masina, garaj, isi poate castiga singura banutii (nu multi, da ‘ nici putini), parintii o ajuta cu copilul, isi permite fara ajutorul nimanui un concediu afara.
Si copilul sufera (nu spune, da il vad). Si parintii sufera (nu pot accepta relatia asta).
Si eu sufar, ca o vad tot nefericita.
Stie ca parintii nostrii nu accepta situatia (tensionata, de altfel).
Nu-i reproseaza foarte insistent, dar cateodata se mai cearta, destul de nasol.
Cu mine nu vrea sa vorbeasca pe sleau. Evita subiectele importante (hai, pa n-am timp acum).
Dar tot nu e fericita nici cu omul asta. O vad, o simt.
Cum poti sa dai cu piciorul la tot ce ai ?
Uneori nu vine seara acasa.
Fetita (are aproape 7 ani), o asteapta trist (ii e teama ca-si va pierde si mama asa cum si-a pierdut tatal).
Parintii nostrii ii spun ca fata a asteptat-o pana tarziu, ea nu-i crede.
Are impresia ca ei vor doar s-o faca sa renunte la ce face.
Cand sta cu copilul, ii face prea mult pe plac (probabil se simte cumva vinovata, uneori).
Mai grav, dupa mine, e ca a luat-o si pe fetita cu ea la tipul ala.
Fetita, cred ca e debusolata acum.
Cred ca e prea mult pt ea ce s-a intamplat intr-un an de zile.
Sunt trist caci vad cum cineva drag e nefericit si nu-si gaseste drumul in viata.
Ce-i de facut ?
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Raspunsuri
ioanaradu spune:
esti sigur ca e nefericita?
mie mi se pare normal ca si fetita sa-l cunoasca pe "prietenul" mamei.
a ... si e majora ... mama, nu fetita. deci poate decide singura pt ea si copilul ei.
pana la urma fiecare isi alege drumul dorit in viata.
mami de Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
rilbuc1 spune:
Io nu inteleg ce te roade pe tine. E viata ei. Nu-ti zice pe shleau pt ca simte ca te bagi aiurea in viata ei.
Malinka spune:
mie mi se pare normal ca el, ca frate, ar vrea sa o ajute...
dar depinde ce inseamna ajutorul lui...
deci...daca ei ii e bine cu cel cu care e, n-are nimeni dreptul sa intervina...si chiar de nu i-ar fi bine...e alegerea ei, e adult si hotaraste singura...cu siguranta ceva o atrage la persoana respectiva, poate se simte in siguranta cu el, poate gaseste la el consolarea de care are nevoie...ea stie...
cat despre fetita, cred ca ea are mai multa nevoie de ajutor...pentru ea e mai nasol...e super aiurea sa cresti fara tata si are nevoie de multa dragoste ca sa poata trece mai usor peste...oricum, nimic nu suplineste prezenta tatalui dar puteti sa o iubiti, tu, fratele mamei, bunicii si sa-i aratati asta...si ea, mama, trebuie sa fie aproape de fetita...implicand-o in viata ei...
deci...cred ca nu poti face decat sa o lasi sa isi traiasca viata si sa fi alaturi de ea, la bine si la greu...fara critici sau reprosuri, doar cu afectiune...
Viitoare
"Cerul instelat deasupra mea si legea morala in mine" (Kant)
Brigit spune:
Dex, tu incerci sa gasesti o explicatie rationala pentru ceva IRATIONAL cum e iubirea.
Tu dai o interpretare nefericirii si suferitei surorii tale in faptul ca " nu si-a gasit drumul in viata"
Daca ea considera ca si l-a gasit ?
Daca nefericirea ei se datoreaza tocmai faptului ca atat tu , cat si parintii vostri nu sunt de acord cu relatia ei?
Probabil ca nu discuta situatia cu voi pentru ca prin dezaprobarea voastra o faceti sa se simta ca o adolescenta : faptul ca e monitorizata cand lipseste noaptea, cu parintii se cearta pe tema asta... E ca si cum voi inca o mai vedeti ca pe o fetita, incapabila sa isi ia propriile decizii in viata si tineti cu tot dinadinsul sa ii dovediti ca ceea ce simte /face nu e corect.
Cu cat va veti stradui mai mult sa o convingeti ca nu trebuie sa simta/faca asa, cu atat o veti indeparta mai mult.
Exista o singura modalitate sa ii castigati increderea: sa aveti incredere in ea. Chiar daca greseste acum , lasati-o sa greseasca, oamenii mai si gresesc... Si fara sa ii ziceti apoi: te-am avertizat eu...
APRIL
www.youtube.com/watch?v=l9KHHkEluv4" target="_blank">WALKING ON SUNSHINE
Elise spune:
dupa ce criterii ii judeci tu alegerea ei, de fapt?
Esti sigur ca vreti acelasi lucru de la viata?
Adica un partener tinar.
Daca nu tinar, macar monden
Daca nici tinar, nici monden, macar purcoi de bani.
Si daca nu-i nimic din toate astea, inseamna ca ti-ai ratacit drumul prin viata... Pardon, prin asternut.
Cum e posibil sa fii intr-o situatie asa nefericita? Hmmmm... Mai ales cind ai apartament, casa, mashina si iti permiti concedii in straintate....
Si eu as fi suparata rau sa am asemenea frati, cu asemenea mentalitate. Da' rau....
Elise & BBLisa
Clover spune:
Dupa ce ca si asa trec putini barbati pe aici, cand apar si sariti pe ei sa-i desfiintati.
Mie mi se pare normal sa iti pese de sora ta, asta cu las-o draga e de filme. Cred ca sora ta are probleme in a balansa viata ei de femeie cu viata de mama. Ce ar putea sa faca ar fi sa spuna exact copilului la ce ora vine ca sa nu stea sa o astepte nedefinit. Dar asta ii pot sugera parintii tai, ca daca nu vrea sa vorbeasca cu tine nu prea ai cum sa te bagi in sufletul ei. Iar daca e sa nu mearga cu tataie relatia stai linistit ca o sa se termine.
Tu ai copii? Puteti lua copilul din cand in cand la voi sa se joace cu verisorii?
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
Elise spune:
evident ca daka's barbati au tot dreptul sa aleaga ei partenerul surorilor, sa fie unul dupa toate regulile artei...
Sau eventual sa nu mai fie nici unul daca ai copil, ca te asteapta copilul trist acasa si tie iti arde de prostii.
Nt, nt... cum poti sa "dai cu piciorul la tot ce ai".
Si doar iti spune si mamitza ca ala nu e bun. Trebe altu'.
Elise & BBLisa