Suflet pierdut...prin asternut...
Raspunsuri - Pagina 6
espiritu spune:
dex stiu ca esti ingrijorat.dar sa stii ca sunt persoane care pana nu se lovesc cu capul de pragul de sus nu accepta sfaturi,ajutor etc.sunt persoane care continua si dupa ce au ditai cucuiul.
o mai zic o data : daca ea nu are o minima dispozitie pt a comunica,poti sa fi tu insusi sf.petru ca tot degeaba.poti sa ai toata rabdarea din lume,toata bunavointa si sa nu faci nimic.daca ea nu vrea bineinteles.
nu totul tine de tine.
espiritu
A_Iulia spune:
Dex, o femeie ce are 34 ani, divortata, cu un copil, poate cauta la partenerul sau ce nu a gasit la fostul sot.
Diferenta de varsta nu este deloc relevanta.
Este relevant daca acest individ ii acopera ei nevoile ce nu si le-a acoperit in timpul casniciei.
Gandeste-te cum a fost exul ei, ce i-a lipsit surorii tale in timp ce a fost maritata. Ii lipsea exului maturitatea? Ii lipsea puterea de decizie? Spui ca sora ta castiga mai mult ca el, il privea cumva ca pe ceva ce trebuia protejat, nicidecum cineva care ar trebui s-o protejeze pe ea? este foate posibil ca acum ea sa-si acopere aceste nevoi.
Eu nu cred ca lucrurile sunt atat de simple cum credeti.
In mod cert exista cateva argumente pentru ca ea, o femeie divortata, la 34 de ani, cu un copil, sa accepte sa fie cu el, mai ales daca spui ca este destul de deschisa la minte si a mai avut relatii pana acum.
Ca ar fi posibil ca tot ce-i ofera acest Mr 60's sa gaseasca si la un Mr 35, sunt perfect de acord.
Insa pana nu-l va gasi pe acel Mr35 nu iti imagina ca de gura ta sau a parintilor va renunta la Mr 60's. Pentru ca pur si simplu nu functioneaza asa.
Adina + Olivia Q1.04
A_Iulia spune:
Ce ar trebui sa faci tu?
Sa fii cat mai deschis. Sa o asculti in primul rand. Sa-ti spui parerea, dar sa nu ti-o impui. Sa incerci s-o faci sa se deschida in fata ta. O va face doar daca va avea incredere in tine.
Si atunci vei putea afla tot ce e in mintea si sufletul ei.
Pentru ca acum sunt doar speculatii, este ceea ce-ti inchipui tu ca ar putea fi.
Cel putin asa a facut cu mine sora mea mai mare. Si da, si eu sunt o femeie de 34 ani, divortata, cu un copil. Cu casa, masina, concedii, bla bla. Si ma gandesc ca si sora mea a trecut poate prin cateva nelinisti prin care treci tu, insa a stiut sa afle totul de la mine, sa ma sustina si sa-mi arate acolo unde ea gandeste diferit. Desi e la mare distanta, stie tot si eu stiu ca oricand ma bazez pe ajutorul ei neconditionat.
Sunt convinsa ca poti si tu la fel. Trebuie doar sa incerci sa asculti varianta ei, atata tot.
Adina + Olivia Q1.04
daniela_b spune:
Dex, cu toate ca preocuparea ta pentru alegerea surorii tale este una bineintentionata, te rog sa iei in calcul si ca e foarte posibil sa nu fie binevenita.
Faptul ca sora ta isi gaseste motive pentru care sa nu ajunga la intilnirea cu tine, arata clar acest lucru.
Exista un proces (sa-i zicem natural) personal (specific fiecarei persoane in parte si care nu seamana de la individ la individ) de maturizare emotionala si, cine ar putea jura ca relatia cu barbatul acela in virsta (mult mai matur) nu face parte din acesta?
Ca tu ai alege un alt partener pentru sora ta... nu inseamna ca poti face alegerea in locul ei si eu cred sincer ca incercind sa o indepartezi de barbatul deocamdata ales, impedica procesul de care am spus, mai sus.
Din mesajul tau, primul lucru care mi-a atras atentia a fost acela ca te preocupa mult lipsa de implicare a surorii tale in petrecerea timpului cu copilul si, crede-ma ca si pe mine tot asta m-ar face sa intru ca o "furtuna" in viata celui de care-mi pasa dar nu stiu daca atitudinea asta rezolva ceva, cu adevarat.
Copilul e in mijlocul vostru (asa inteleg), voi incercati sa ii oferiti suport spre a o indeparta de barbatul acela, ea nu are nevoie de acest tip de suport asa ca va ocoleste, ocoleste discutiile cu voi si n-as fi surprinsa daca as afla ca de aceea isi ocoleste si copilul.
Sa ii arati unui om la care tii ca-l suporti neconditionat si ca-i accepti alegerile inseamna sa-i arati ca ai incredere in el, inseamna sa-i dai voie sa se maturizeze emotional, asa cum crede el ca se va maturiza, chiar si printr-o relatie nereusita pe moment.
Nu-ti sugerez sa devii indiferent ci sa o asculti si intelegi mai mult.
Sa o tolerezi mai mult. Sa-i devii ajutor "la greu".
Contrar a ceea ce ar crede unii, o preocupare excesiva pentru o persoana si sublinierea in mod repetat a greselilor si a raului din alegerea facuta, ii creaza acelei persoane un sentiment de abandon al celor dragi fata de aceasta, "la greu" si existenta unei acceptari conditionata doar de un eventual bine, confortabil doar pentru o parte, partea interesata.
Sora ta isi va recapata increderea in voi si interesul pentru copil atunci cind isi va regasi linistea.
Faceti de asa maniera incit s-o regaseasca (aici trebuie lucrat) fie si linga omul de saizecisiceva de ani.
Pentru ca, problema orientarii ei spre acel barbat este doar virful unui iceberg al suferintei interioare. Indepartind barbatul (cu forta, sa zicem) nu veti indeparta problema ci veti crea o alta.
Pe de alta parte, eu as face astfel: i-as accepta impreuna, ca si cuplu, in viata de familie largita.
I-as incuraja sa participe mai des la activitatile "zilei". Exista mai multe sanse ca sora ta sa-i descopere adevarata fata odata ce a fost indepartat pericolul ca ei sa trebuiasca sa devina o "coalitie" impotriva celor care nu-i accepta.
Nu uita, vremurile grele apropie oamenii, opozitia vostra ii alimenteaza lui ocazia sa va puna in lumina proasta in comparatie cu el care o intelege, o asculta, o iubeste...
E simplu de inteles ca se indreapta spre confortul psihic oferit de barbatul matur, la polul opus disconfortului creat de "dispretul" vostru fata de alegerea ei.
www.helpsonia.com
oocristina spune:
http://tudorchirila.blogspot.com/2007/08/femeile-au-nevoie-deatentie-continut.html
FEMEILE AU NEVOIE DE ATENTIE… de Tudor Chirila
Recomandare !
Continut explicit. Celor pudibonzi si pretiosi le recomand in lectura inlocuirea cuvantului "pula" cu cuvantul "floare". Sensul va ramane neschimbat.Va multumesc.Nu voi tolera comentarii cu acelasi continut. Decenta pls.
Femeile au nevoie de protectie, tandrete si pula. Barbatii stiu asta dar sunt convinsi ca pula le poate inlocui pe primele doua. Ei nu stiu ca pula este in multe cazuri primul lucru de care femeia s-ar dispensa in cautarea fericirii. Barbatii uita mereu de tandrete si protectie. Uita pentru ca sunt suficienti, invingatori, virili si lipsiti de nuante.Pana si orgasmul e lipsit de nuante la barbati.Nici macar nu il putem mima.Astfel ca prima intrebare care vine in mintea barbatului inselat este: O fi mai bun la pat ca mine? Apoi invariabil: Are pula mai mare? Nici prin cap nu-i trece barbatului suficient, invingator si viril ca adversarul care tocmai i-a luat urma prin asternuturile iubitei a avut mai mult timp, a pus intrebari nerostite demult, a mangaiat, a avut rabdare si a ascultat atent cu blandete in privire. Ce are cheliosul ala cu burta in plus fata de mine? Ala e barbat? Ce dracu are ala in plus? O pula mai mare? Nu, frate, are mai multi BANI ! vine invariabil etrenul raspuns. Asa e, de multe ori,zicem si noi. Dar nu despre acele femei si barbati vorbim noi. Nimanui nu-i trece prin cap ca barbatul cu chelie si burta intelege sa pretuiasca femeia de langa el cu disperarea celui care poate pierde ultimul tren. Trecut prin multe, cu cicatrice in suflet si dezvantajat fizic, trecut de prima tinerete el stie ca unica sansa este sa mangaie, sa asculte, sa inteleaga, sa fie atent sa deschida usa inainte ca ea sa sune. Si mangaie, asculta, intelege. Desavarseste un ritual al gesturilor care conteaza este mereu prezent gata oricand sa intinda un brat nu foarte puternic dar mereu oportun. Mai presus de orice nu cere nimic in schimb, cel putin nu in mod evident pentru ca, sa nu uitam, si el e barbat, vanator experimentat.Cu lacrimi in ochi varsate pe ascuns cand masina ruleaza monoton si ea priveste absent peisajul de pe scaunul din dreapta, femeia va decide sa renunte la pula care ii da fiori de multe ori pe saptamana - nu e de ajuns...El, tinar carierist si stresat, conduce si nu intelege ce dracu ar mai trebui sa faca pentru linistea cuplului.Ca doar depune toate eforturile.Trage masina pe dreapta si se usureaza in plin camp. Se urca inapoi fara sa-si aduca aminte ca ea l-a rugat sa-i aduca puloverul din portbagaj.Vor ajunge in curand la munte.Undeva la acelasi hotel se vor intalni cu un barbat jovial trecut de prima tinerete dar cu zambet irezistibil si povesti fantastice.Femeile au nevoie de protectie si tandrete.Femeile renunta cel mai usor la PULA .Barbatii renunta la tandrete si protectie.Acest razboi surd al neintelegerii va da nastere profitorilor .Cine sunt ei ? Pe termen scurt amantii. Pe termen lung cei intelepti si rabdatori.Pe drumul de intoarcere el este bucuros si usurat ca ea si-a revenit. E vorbareata si nu mai priveste absenta pe geam Si zambeste ca in prima zi. E prea neatent ca sa realizeze inceputul sfarsitului.Pe terasa hotelului barbatul jovial, trecut de prima tinerete savureaza un cognac...Pe buza paharului este zahar...
oocristina spune:
Scuze pentru link. Mi-a placut cum un barbat poate surprinde atit de bine nevoile unei femei.
MissParker spune:
Mda, nu e rau articolul, e foarte adevarat. Dar sotul meu avea 27 de ani cand ne-am cunoscut si cu toate astea a fost capabil sa ofere toate cele trei criterii ().
Deci un barbat nu trebuie sa albeasca pentru a putea oferi unei femei ceea ce-si doreste ea. Ar fi prea simplu.
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
espiritu spune:
quote:
Originally posted by oocristina
Scuze pentru link. Mi-a placut cum un barbat poate surprinde atit de bine nevoile unei femei.
scuze dar e subtire gandirea junelui chirila.cineva spunea bine "it takes two to tango".
Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!
monixy spune:
off topic : articolul "expertului" in nevoi feminine a fost discutat si interpretat in fel si chip la "zona zoster" , in topicul cu acelasi titlu .
on topic : motivele pt care cineva alege ceva , uneori ii sunt chiar lui insusi necunoscute , daramite noi ,care nici macar virtual nu cunoastem persoanele implicate ,ce putem sa stim?
ca prieten si ruda poti sa o ajuti in masura in care iti cere ajutorul , iar pt asta trebuie intaii sa aiba incredere in tine ca nu incerci sa-i impui pareri si comportamente.
timpul va limpezi situatia ( vorba aia "timpul e un bun vindecator , dar o proasta cosmeticiana " -uite asta motiv de compromisuri la unele femei).
sfaturi propriu-zise f. bune au dat fetele dinainte , nu-mi ramane decat sa zic sa fiti voi sanatosi si sa vedeti partea plina a paharului !