educarea copiilor
Raspunsuri - Pagina 9
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by Ingrid S
Cat despre evolutionism, eu am sa-mi educa copilul in spiritul lui, dar si sa creada in Dumnezeu. Chiar crezi ca nu se impaca cele doua?
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
pai nu prea se impaca.Ori crezi ca la inceput a fost o maimuta care treptat s-a transformat in om, ori crezi ca Dumnezeu a creat si pe om, si pe maimuta inca de la inceputul lumii,fiecare cu un scop.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Irina, stai linistita, am sa fac eu in asa fel incat sa se impace cele 2 teorii. Am sa-i explic despre Big-Bang, despre supa primordiala, despre evolutie pana la om. Si am sa-i spun ca Dumnezeu ne "guverneaza"...e ok asa?
Am spus demult ca nu cred tot ce scrie in Biblie...ratiunea mi-a fost data sa ma folosesc de ea.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
elyda spune:
quote:atunci cand i-ai categorisit "PLAGA A SOCIETATII" I-AI ALINTAT??? (i-ai jignit profund si gratuit ,te asigur)si adica cum copii pot avea pareri proprii "NUMAI IN ANUMITE SITUATII SI ANUMITE SUBIECTE???" deci tu parinte ii impui ce pareri sa aiba si cu privire la ce, ii ingradesti libertatea de a gandi si gandesti tu pentru el??!nu crezi ca sunt capabili sa -si faca propriile pareri,poate o sa ai surpriza placuta sa gandeasca cum gandesti tu si...o sa fi multumit.mai ales daca le impui sa creada ceea ce crezi tu ani intregi ,nu or sa mai fie capabili sa fie oameni cu pareri proprii si nu prea este normal.
Originally posted by acsintetinaquote:
Originally posted by elyda
size=2]cine iti da tie dreptul sa-i judeci???parca spuneai ca numai dumnezeu judeca,acum iti arogi si meritele lui?daca fac un pacat lasa-l pe dumnezeu sa-i pedepseasca!si cine iti permite tie sa spui ca "homosexualii sunt o plaga a societatii"??????ce te intereseaza pe tine om credincios ce sustii ca esti ce face omul in dormitorul lui?asta nu e treaba nimanui,te rog sa-ti dai cu parerea despre lucruri pe care cunosti si sa nu jignesti fara motiv oameni despre care nu stii nimic.si ca sa inchei ,indoctrinare este ceea incerci sa faci aici pe forum si cu copii pe care ii ai acasa ,fara sa le dai dreptul de a avea propria parere![/size=2]
dana
M-ai vazut judecand vreun homosexual? Dumnezeu ii va judeca!
Problema mea este sa-i iubesc pe acesti oameni, insa sa nu iubesc faptele lor! Totodata faptele acestea trebuie condamnate si numite pacat, deoarece si Dumnezeu le condamna si le numeste pacat!
Obligatia mea este sa-mi invat copiii sa stea departe de acest pacat si ca acest lucru nu este normal asa cum unii vor sa-i indoctrineze pe copii mei!
Copiii pot sa aibe propria parere, insa la o anumita varsta si in anumite situatii sau subiecte, noi ii educam si ii invatam, deoarece nu au de unde sa stie aceste lucruri. In cazul evolutionismului sau homosexualitatii, copiii nu pot avea propria parere deoarece nu au de unde s-o aibe, asa ca noi ii invatam (cum zic unii, indoctrinam) ca noi am fost creati de Dumnezeu! Daca nu i-am invata asta, ii invata (indoctrineaza) altii ca ei provin din maimuta (evolutionismul). Si atunci nu mai au ce alege, ci cred ce le spun altii! Si noi crestinii credem ca aceasta este o minciuna (evolutionismul) si atunci trebuie sa-i invatam (indoctrinam) cu ceea ce credem ca este Adevarul lui Dumnezeu!
dana
denizel spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by acsintetina
Cred ca este o mare diferenta intre om si animal!
Rusinea este sa credem ca am aparut la intamplare si am evoluat din maimuta, cand ne-a creat un Dumnezeu atat de minunat!
Cresterea copiilor nostri in invatatura crestina le da valoarea de copii ai lui Dumnezeu, cresterea lor in invatatura evolutionista le spune ca sunt animale evoluate.
Cu declaratia asta ai frant niste inimi pe care tocmai le zdrobisei. Asteapta'te la o incalzire a relatiilor!Come to The Dark Side ... we have cookies!
Deloc n-am inteles aicea, Xeno! :D
Ai vrut sa spui ca prin exprimarea acestui punct de vedere ("evolutionismul e o prostie") acsinte mai repara, in ochii credinciosilor de pe forum, cateva dintre oalele pe care le-a spart propovaduind nuiaua?
Cel putin asta reiese din "asteapta-te la ..."
Insa, daca asta a fost intentia mesajului, tot am nelamuriri in legatura cu formularea. Nu era mai potrivit 'induiosat inimi' in loc de 'frant inimi'?
A, sau 'frant inimi' e in loc de ? Daca da, m-am suparat pe tine!
Ei, in tot cazu', s-o creaza iel! :-))
cipicah spune:
[/quote]atunci cand i-ai categorisit "PLAGA A SOCIETATII" I-AI ALINTAT??? (i-ai jignit profund si gratuit ,te asigur)si adica cum copii pot avea pareri proprii "NUMAI IN ANUMITE SITUATII SI ANUMITE SUBIECTE???" deci tu parinte ii impui ce pareri sa aiba si cu privire la ce, ii ingradesti libertatea de a gandi si gandesti tu pentru el??!nu crezi ca sunt capabili sa -si faca propriile pareri,poate o sa ai surpriza placuta sa gandeasca cum gandesti tu si...o sa fi multumit.mai ales daca le impui sa creada ceea ce crezi tu ani intregi ,nu or sa mai fie capabili sa fie oameni cu pareri proprii si nu prea este normal.
dana
[/quote]
"Profund si gratuit"? Homosexualii sunt o plaga a societatii,asa cum a spus Axintetina - repetand,de fapt,parerea sfintilor parinti,de 2000 de ani pana azi. Daca tot ai ales sa postezi in acest mic spatiu al credintei,poate ar fi bine sa-ti intrebi si constiinta in ce masura parerile tale au in comun cu credinta crestin ortodoxa ceva mai mult de tarabele de la intrarea intr-o manastire.
Parintii crestini isi educa pruncii folosindu-se de invataturile sfinte. "Parerile proprii"-cum spui tu,fara "suflarea Sfantului Duh" este desertaciune.
Apropo de nuia....copii se cresc cu multa iubire,cu extrem de multa rugaciune si smerenie,dar si cu o bucatica de nuielusa:o spune parintele Arsenie Boca, parintele Ilarion Argatu, Sfantul Paisie de la Muntele Athos. Sa nu-i cauti nici in "Capital" si nici in revista "Metropolitan". Daca ajungi la parintele Iustin Parvu de la Sf. Man. "Petru Voda",cu multa blandete iti va spune si el la fel.
denizel spune:
quote:
Originally posted by cipicah
Apropo de nuia....copii se cresc cu multa iubire,cu extrem de multa rugaciune si smerenie,dar si cu o bucatica de nuielusa:o spune parintele Arsenie Boca, parintele Ilarion Argatu, Sfantul Paisie de la Muntele Athos. Sa nu-i cauti nici in "Capital" si nici in revista "Metropolitan". Daca ajungi la parintele Iustin Parvu de la Sf. Man. "Petru Voda",cu multa blandete iti va spune si el la fel.
A tunaaat si i-a adunaaaaat!!!!
Auzi cipi? hai sa-ti zic un secret, ca sa-ti mai scada oleaca consensu': acsinte nu-i ortodox! Taa-naaa!
hai, zi repede! Ce zic sfintii parinti de astia, neortodocsii?
irina.c. spune:
quote:ok,in ceea ce priveste teoria evolutiei sunt ignoranta; da-mi explicatiile necesare atunci http://www.latrobe.edu.au/podiatry/evolution.html Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by xenocid
Irina, fara suparare da' afirmatia "Omul se trage din maimuta" e marca absoluta a ignorantei. Nici la ~ 1850 nu se sustinea o asemenea aberatie. Doar biserica trateaza tema ca de la caricatura la caricatura.Come to The Dark Side ... we have cookies!
am blog
ladyJ spune:
quote:atunci cand i-ai categorisit "PLAGA A SOCIETATII" I-AI ALINTAT??? (i-ai jignit profund si gratuit ,te asigur)si adica cum copii pot avea pareri proprii "NUMAI IN ANUMITE SITUATII SI ANUMITE SUBIECTE???" deci tu parinte ii impui ce pareri sa aiba si cu privire la ce, ii ingradesti libertatea de a gandi si gandesti tu pentru el??!nu crezi ca sunt capabili sa -si faca propriile pareri,poate o sa ai surpriza placuta sa gandeasca cum gandesti tu si...o sa fi multumit.mai ales daca le impui sa creada ceea ce crezi tu ani intregi ,nu or sa mai fie capabili sa fie oameni cu pareri proprii si nu prea este normal.
dana
[/quote]
"Profund si gratuit"? Homosexualii sunt o plaga a societatii,asa cum a spus Axintetina - repetand,de fapt,parerea sfintilor parinti,de 2000 de ani pana azi. Daca tot ai ales sa postezi in acest mic spatiu al credintei,poate ar fi bine sa-ti intrebi si constiinta in ce masura parerile tale au in comun cu credinta crestin ortodoxa ceva mai mult de tarabele de la intrarea intr-o manastire.
Parintii crestini isi educa pruncii folosindu-se de invataturile sfinte. "Parerile proprii"-cum spui tu,fara "suflarea Sfantului Duh" este desertaciune.
[/quote]
Pai...daca au zis sfintii parinti cum ii numesti dumneata,atunci e litera de lege dumnezeiasca?
Si,legat de homosexuali,te rog,nu ma face sa rad!!!
Ai auzit de cazurile de homosexualism de pe la manastiri?Manastiri ortodoxe?
Si cam ce ar trebui sa facem noi cu homosexualii? sa-i ucidem cu pietre?Sa-i ardem pe rug?
Si o ultima nelamurire...e voie sa jignim si sa cautam paiul din ochiul altora?
sa dea primul cu piatra cel care este fara de pacat
Iti suna cunoscut?A spus-o tot un om pe care nu-l gasesti in revista Capital si nici macar la Athos nu-l gasesti.....
ladyJ
daniela_b spune:
quote:
"Profund si gratuit"? Homosexualii sunt o plaga a societatii,asa cum a spus Axintetina - repetand,de fapt,parerea sfintilor parinti,de 2000 de ani pana azi.
Cipicaoh, mai ceteste, sfintii parinti nu au avut pareri chiar de acum doo mii de ani fix, ci de mai incoace ...
Daca tot ai ales sa postezi in acest mic spatiu al credintei,poate ar fi bine sa-ti intrebi si constiinta in ce masura parerile tale au in comun cu credinta crestin ortodoxa ceva mai mult de tarabele de la intrarea intr-o manastire.
Ietiti bre..avem un om cu atitudine...: "mic spatiu al credintei", "ceva mai mult decit tarabele la intrarea intr-o manastire", vaz ca cam umbli cu subtilitati...
Mdeh, pentru parte a populatiei acestei planete...o fi s-asa! Pentru altii, e altfel.
Flash news: multi copii nesuflati de Sfintul Duh inca o duc bine mersi si am auzit ca chiar si-n desertul Gobi, au muci la nas e drept dar nu se uita la televizor, se pune?
Ei asta-i...Cipicaoh, ai ceva cu aia de citesc "Capital sau "Cosmopolitan"? Sesizez cumva o ironie, un dispret? Ash, ce mai intrebari pun si eu.
Pun pareu ca nici cu aia de se uita de national geographic nu esti prea prieten. Sau cu aia de la "monkey world". In fine.
Sincer, accept sa ma arda iadul daca mi-e sufletul negru cind ma rog: " sa-ti dea Cineva, poate chiar Dumnezeu... o bucatica de nuielusa si tie peste unde vrei tu, sau nu...mai bine peste unde te doare mai rau (ca sa nu avem surprize)de cite ori te vei mai gindi ca bucatica de nuielusa peste oricare dintre copiii din lumea intreaga are legatura cu smerenia si rugaciunea catre oricine, fie el si Dumnezeu".
Absolut penibil! In acest discurs ...al acestor noi membri, de la nuia s-a ajuns la nuielusa, de la nuielusa la o bucatica de nuielusa doar doar 'om accepta-o!
Nu chipicaoh
Nu 'om accepta-o
Sa lovesti un copil (da' sigur, stim, ca adica cu multa blindete zice pina si Iustin Pirvu...) este
Masura micimii tale de om
Incapabil sa gasesti
Esentialul.
Ditto.
www.helpsonia.com
xenocid spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
http://www.latrobe.edu.au/podiatry/evolution.html
Mai degraba www.churchofreality.org/kansas-evolution.jpg" target="_blank">asta!
Irina, omul nu se trage din maimute pentru ca A. Afarensis, A. Africanus, Homo Habilis, Homo Erectus nu pot fi numite maimute asa cum un ou nu este cozonac doar pentru ca mai devreme sau mai tarziu va sfarsi intr'unul. Sa'i spui lui www.postimees.ee/220705/gfx/1760642df16c4a6c34.jpg" target="_blank">Lucy maimuta e ca si cum te'ai adresa unei doamne cu fä. Este adevarat in schimb ca omul si maimutele actuale au un stramos comun. Lucrul acesta ne face veri dar in nici un caz descendentii lor directi. Statistica ne spune Irina ca astazi esti matusa a cel putin unei perechi de maimute africane la fel cum si tu ai o matusa in aceeasi jungla.
Data viitoare cand te vei simti ofensata ca 'ne tragem din maimuta' gandeste'te ca adevarul e de fapt mult mai crunt: nu sintem nimic altceva decat pesti modificati sa respire in afara apei!
elyda spune:
dana
[/quote]
[/quote]
SI BUCATICA DE NUIELUSA BANUIESC CA O FOLOSESTI DIN PREA MULTA IUBIRE??PAI SI SOTII CARE ISI BAT SOTIILE SPUN APOI CA LE BAT TOT DIN IUBIRE CA DOAR NE-A INVATAT ACSINTETINA CA SOTUL ESTE MAAARE BOSS PESTE FEMEIA LUI ,ABSOLUT INCAPABILA SA FACA SINGURA CEVA BINE.MI-E RUSINE DE PARINTII CARE-SI BAT COPII DIN CAUZA MARILOR PROBLEME PE CARE LE AU EI SI APOI SPUN CA DUMNEZEU SAU PREOTII LE-AU SPUS CA ASA TREBUIE.DACA TOT ITI PLACE SA-I CHINUI MACAR AI PUTINA DECENTA SA-TI RECUNOSTI PROBLEMELE!NU AI SA MA CONVINGI NICIODATA CA CEI CARE ISI BAT COPII CA SA-I EDUCE AU VREO LEGATURA CU CREDINTA...POATE CU ALTE ...CREDINTE.
CAT PRIVESTE FAPTUL CA JIGNESTI O CATEGORIE DE OAMENI DESPRE CARE NU STI NIMIC DECAT CA AI CITIT NISTE REGULI DE ACUM ENSPE MII DE ANI...MAI DOCUMENTEAZA-TE,MAI CITESTE SI ALTE CARTI APARUTE MAI APROAPE DE ...CIVILIZATIE CA DOAR VOI TRAITI ACUM SI MAI ALES VEZI CE DREPTURI AVETI VOI DE LA DUMNEZEU SAU TOTI SFINTII DE CARE TOT POMENITI CA SA SPUI CINE E BUN SI CINE NU ESTE.SAU DACA TOT VA PLACE CUM SE PROCEDA ACUM MII DE ANI RETRAGETI-VA INTR-O PESTERA ASA CUM TRAIAU OAMENII CANDVA SI POATE O SA VA VINA IN SUFLET "IUBIREA FATA DE SEMENI "PE CARE O TOT ARUNCATI IN FATA MEREU DAR SUNTETI PRIMII LA JIGNIRI SI ARUNCARI CU PIETRE.SUSTINETIUN TIP DE COMPORTAMENT DAR VA COMPORTATI EXACT PE DOS SI APOI VA INTREBATI DE CE SUNTETI "LUATI IN BALON" PE FORUM.DESPRE FATARNICIE ATI CITIT IN VREO CARTE?
dana