educarea copiilor

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by cipicah

atunci cand i-ai categorisit "PLAGA A SOCIETATII" I-AI ALINTAT??? (i-ai jignit profund si gratuit ,te asigur)si adica cum copii pot avea pareri proprii "NUMAI IN ANUMITE SITUATII SI ANUMITE SUBIECTE???" deci tu parinte ii impui ce pareri sa aiba si cu privire la ce, ii ingradesti libertatea de a gandi si gandesti tu pentru el??!nu crezi ca sunt capabili sa -si faca propriile pareri,poate o sa ai surpriza placuta sa gandeasca cum gandesti tu si...o sa fi multumit.mai ales daca le impui sa creada ceea ce crezi tu ani intregi ,nu or sa mai fie capabili sa fie oameni cu pareri proprii si nu prea este normal.

dana
[/quote]
"Profund si gratuit"? Homosexualii sunt o plaga a societatii,asa cum a spus Axintetina - repetand,de fapt,parerea sfintilor parinti,de 2000 de ani pana azi. Daca tot ai ales sa postezi in acest mic spatiu al credintei,poate ar fi bine sa-ti intrebi si constiinta in ce masura parerile tale au in comun cu credinta crestin ortodoxa ceva mai mult de tarabele de la intrarea intr-o manastire.
Parintii crestini isi educa pruncii folosindu-se de invataturile sfinte. "Parerile proprii"-cum spui tu,fara "suflarea Sfantului Duh" este desertaciune.
Apropo de nuia....copii se cresc cu multa iubire,cu extrem de multa rugaciune si smerenie,dar si cu o bucatica de nuielusa:o spune parintele Arsenie Boca, parintele Ilarion Argatu, Sfantul Paisie de la Muntele Athos. Sa nu-i cauti nici in "Capital" si nici in revista "Metropolitan". Daca ajungi la parintele Iustin Parvu de la Sf. Man. "Petru Voda",cu multa blandete iti va spune si el la fel.

[/quote]

Tare sunt curioasa cum se alatura cuvintele: smerenie, blandete, iubire si rugaciune cu nuielusa asta ce va e atat de draga, tie si lui Acsintetina. Eu nu vad nimic bland in a bate un copil cu nuiaua. Si poate sa vina tot soborul manastiresc sa-mi spuna ca e necesar sa-mi bat copilul, ca o sa ma iau dupa Biblie si o sa spun: Necuratul se arata in multe feluri....

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipicah spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

quote:

"Profund si gratuit"? Homosexualii sunt o plaga a societatii,asa cum a spus Axintetina - repetand,de fapt,parerea sfintilor parinti,de 2000 de ani pana azi.

Cipicaoh, mai ceteste, sfintii parinti nu au avut pareri chiar de acum doo mii de ani fix, ci de mai incoace ...

Daca tot ai ales sa postezi in acest mic spatiu al credintei,poate ar fi bine sa-ti intrebi si constiinta in ce masura parerile tale au in comun cu credinta crestin ortodoxa ceva mai mult de tarabele de la intrarea intr-o manastire.

Ietiti bre..avem un om cu atitudine...: "mic spatiu al credintei", "ceva mai mult decit tarabele la intrarea intr-o manastire", vaz ca cam umbli cu subtilitati...

Parintii crestini isi educa pruncii folosindu-se de invataturile sfinte. "Parerile proprii"-cum spui tu,fara "suflarea Sfantului Duh" este desertaciune.

Mdeh, pentru parte a populatiei acestei planete...o fi s-asa! Pentru altii, e altfel.
Flash news: multi copii nesuflati de Sfintul Duh inca o duc bine mersi si am auzit ca chiar si-n desertul Gobi, au muci la nas e drept dar nu se uita la televizor, se pune?

Apropo de nuia....copii se cresc cu multa iubire,cu extrem de multa rugaciune si smerenie,dar si cu o bucatica de nuielusa:o spune parintele Arsenie Boca, parintele Ilarion Argatu, Sfantul Paisie de la Muntele Athos. Sa nu-i cauti nici in "Capital" si nici in revista "Metropolitan". Daca ajungi la parintele Iustin Parvu de la Sf. Man. "Petru Voda",cu multa blandete iti va spune si el la fel.

Ei asta-i...Cipicaoh, ai ceva cu aia de citesc "Capital sau "Cosmopolitan"? Sesizez cumva o ironie, un dispret? Ash, ce mai intrebari pun si eu.
Pun pareu ca nici cu aia de se uita de national geographic nu esti prea prieten. Sau cu aia de la "monkey world". In fine.
Sincer, accept sa ma arda iadul daca mi-e sufletul negru cind ma rog: " sa-ti dea Cineva, poate chiar Dumnezeu... o bucatica de nuielusa si tie peste unde vrei tu, sau nu...mai bine peste unde te doare mai rau (ca sa nu avem surprize)de cite ori te vei mai gindi ca bucatica de nuielusa peste oricare dintre copiii din lumea intreaga are legatura cu smerenia si rugaciunea catre oricine, fie el si Dumnezeu".

Absolut penibil! In acest discurs ...al acestor noi membri, de la nuia s-a ajuns la nuielusa, de la nuielusa la o bucatica de nuielusa doar doar 'om accepta-o!

Nu chipicaoh
Nu 'om accepta-o
Sa lovesti un copil (da' sigur, stim, ca adica cu multa blindete zice pina si Iustin Pirvu...) este
Masura micimii tale de om
Incapabil sa gasesti
Esentialul.

Ditto.

www.helpsonia.com

Iarta-ma,dar speram sa vad mai mult decat o doza considerabila de ironie si o palida analiza semantica a textului meu.
Bucatica de nuielusa pe care am amintit-o a fost ridicata de tine si de alti fini forumisti la rangul de ciomageala crunta,ce se poate vedea cu ostentatie pe multe canale TV. E o mare eroare! Nici eu, nici Axintetina (chiar daca nu e crestin ortodox,dupa cum insinueaza cu candoare un scump forumist!)si nici alti parinti ce traiesc in duhul crestin ortodox (nu doar cu numele!)nu suntem fiare insetate de sange,asteptand greseala copilului si framantand toporul in podul palmei! Voi asa ne vedeti si asa ne prezentati!
Eu sustin ca sunt momente cand in educatia unui copil este necesar sa fii si mai aspru,pentru a corecta si sa folosesti,daca este necesar,nuielusa.Extremele sunt extrem de daunatoare. Nu sustin aici folosirea nuielusei oricand si oricum, in orice situatie. Sunt multi copii care nici nu au nevoie de acest argument extrem.Insa a-i permite unui copil sa faca ce are chef,fara nici un fel de ingradiri,sa rada zeflemitor de ceea ce a mai ramas din autoritatea parintilor,consider ca este o imensa greseala care a dus acum la o generatie adolescentina pentru care desfraul si avortul la 15 ani este o normalitate (suntem pe primul loc in Europa la avorturi-peste UN MILION!!!!!!-BRAVO MAMICILOR CE ATI CRESCUT PRUNCI FARA DUMNEZEU;I-ATI FACUT UCIGASI!!!!),pentru care petrecerile,drogurile si alcoolul fac parte din cotidian. Adolescentii nostri invata acum sa scoata icoanele din scoli si sa consume droguri. Ca exemplu,generatiile crescute in perioada interbelica (una din cele mai infloritoare din istoria tarii),au crescut -in buna parte-in duh de credinta si aspra educatie. Multi dintre ei au ales sa-si pastreze demnitatea si credinta ortodoxa in temnitele comuniste,umpland azi gropile comune unde odihnesc ca sfinte moaste. Cei care s-au jertfit atunci (mari intelectuali,preoti,muncitori,tarani) erau,majoritatea,veniti de la tara,unde au invatat credinta ordodoxa si au fost educati SI CU NUIELUSA!Copii nostri de azi au ca punct de reper manelistii,oamenii de afaceri indoielnici,interesul spre studiu se apropie de zero,bisericile si manastirile sunt puncte de reper langa discotecile unde pot sa se distreze.
Scumpe mamici iritate de acel capatel de nuielusa si de invataturile sfintilor parinti crestini ortodocsi,daca asta e nota in care vreti sa va cresteti copiii,lasandu-i sa creada ca desfraul,homosexualiatea,avorturile si drogurile sunt o normalitate,va rog mult sa spuneti asta si duhovnicilor la care veti ajunge vreodata sa va spovediti. Daca lacrimilor pentru pacate si pocaintei mele,pacatosului,li se vor adauga si altele,se va milostivi Dumnezeu si asupra noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

In primul rand, homosexualii nu sunt o plaga a societatii! Asta e foarte urat spus! Nici eu nu sunt de acord cu homosexualitatea, o consider o boala, dar sunt oameni si am intalnit printre ei, adevarate persoane foarte cumsecade, ceea ce nu pot spune despre multi dintre noi.
Cat despre evolutionism, eu am sa-mi educa copilul in spiritul lui, dar si sa creada in Dumnezeu. Chiar crezi ca nu se impaca cele doua? Stiinta e una si religia e alta, mai stiu pe cineva ars pe rug ca sustinea ca pamantul se invarteste in jurul soarelui...

Ingrid S si Diana

Cine a spus ca homosexualii siunt o plaga a societatii?
Uite vorbele mele: "Un alt exemplu ar fi homosexualitatea. Copii sunt indoctrinati inca din ciclul primar ca aceasta "plaga" a societatii nu este o greseala, este un lucru normal."

Homosexualitatea este o plaga a societatii! Homosexualitatea este un pacat, este o boala a umanitatii, este venita direct de la diavolul. Asa gandim noi crestinii!
Un homosexual este un om pentru care a murit Domnul Iisus. Acesti oameni au nevoie de salvare, de dragostea crestineasca, au nevoie sa fie scosi din intunericul unde zac!
Evolutionismul si crestinismul nu se impaca, deoarece evolutionismul este o conceptie (o ipoteza) care neaga pe Dumnezeu, neaga pe Creatorul nostru, din punct de vedere crestin este o minciuna. S-a demonstrat clar ca in lantul evolutionist s-a folosit minciuna, falsuri. Daca o ipoteza de genul acesta trebuie demonstrata cu falsuri, atunci trebuie ca cineva doreste cu tot dinadinsul sa nege existenta lui Dumnezeu, pentru a sprijini o ipoteza. Nu cred ca copilul meu nu trebuie sa stie adevarul in cazul acesta. Si nu numai copilul meu ca si crestin, ci orice copil de pe acest pamant! Chiar si copilul ateului ar trebui sa stie varianta creationista ca sa poata alege care varianta s-o creada. De ce nu se preda creationismul in scoli, v-ati pus intrebarea?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by acsintetina

Cred ca este o mare diferenta intre om si animal!
Rusinea este sa credem ca am aparut la intamplare si am evoluat din maimuta, cand ne-a creat un Dumnezeu atat de minunat!
Cresterea copiilor nostri in invatatura crestina le da valoarea de copii ai lui Dumnezeu, cresterea lor in invatatura evolutionista le spune ca sunt animale evoluate.

Cu declaratia asta ai frant niste inimi pe care tocmai le zdrobisei. Asteapta'te la o incalzire a relatiilor!

Declaratia asta se afla in manualele copiilor nostrii. Ei trebuie sa stie ca noi nu suntem animale evoluate, ci suntem creati de Dumnezeu. Daca sunt inimi frante deoarece evolutionismul le considera animale evoluate, ii invit pe acesti oameni sa creada ca Dumnezeu ia creat si ei sunt de valoare in ochii lui Dumnezeu!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elyda
atunci cand i-ai categorisit "PLAGA A SOCIETATII" I-AI ALINTAT??? (i-ai jignit profund si gratuit ,te asigur)si adica cum copii pot avea pareri proprii "NUMAI IN ANUMITE SITUATII SI ANUMITE SUBIECTE???" deci tu parinte ii impui ce pareri sa aiba si cu privire la ce, ii ingradesti libertatea de a gandi si gandesti tu pentru el??!nu crezi ca sunt capabili sa -si faca propriile pareri,poate o sa ai surpriza placuta sa gandeasca cum gandesti tu si...o sa fi multumit.mai ales daca le impui sa creada ceea ce crezi tu ani intregi ,nu or sa mai fie capabili sa fie oameni cu pareri proprii si nu prea este normal.
dana

Nu am afirmat niciodata ca homosexualii sunt o plaga a societatii! Am spus:
"Un alt exemplu ar fi homosexualitatea. Copii sunt indoctrinati inca din ciclul primar ca aceasta "plaga" a societatii nu este o greseala, este un lucru normal."
Homosexualitatea este o plaga a societatii! Homosexualitatea este un pacat, este o boala a umanitatii, este venita direct de la diavolul. Asa gandim noi crestinii!
Un homosexual este un om pentru care a murit Domnul Iisus. Acesti oameni au nevoie de salvare, de dragostea crestineasca, au nevoie sa fie scosi din intunericul unde zac!

Eu nu-i impun anumite subiecte, varsta le impune anumite subiecte!
Eu ca parinte sunt dator, insa, ca in functie de varsta copilului sa-l educ si am libertatea sa-i dau si o educatie crestina, ca mai tarziu sa aibe ce alege.
Problema este cu acei oameni care doresc doar o educatie atee, sau noncrestina pentru copiii lor. Cred ca aici este cu adevarat o ingradire a libertatii copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by acsintetina
Evolutionismul si crestinismul nu se impaca, deoarece evolutionismul este o conceptie (o ipoteza) care neaga pe Dumnezeu, neaga pe Creatorul nostru, din punct de vedere crestin este o minciuna.

In plus evolutionismul este o imposibilitate! Diferentele dintre oameni si maimute sint enorme astfel incat orice posibilitate de inrudire este exclusa. In nici unul din studiile efectuate in captivitate sau in libertate nu a fost gasita nici macar o _singura_ maimuta care sa isi bata copiii!!!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ladyJ
Si,legat de homosexuali,te rog,nu ma face sa rad!!!
Ai auzit de cazurile de homosexualism de pe la manastiri?Manastiri ortodoxe?

Si cam ce ar trebui sa facem noi cu homosexualii? sa-i ucidem cu pietre?Sa-i ardem pe rug?

Si o ultima nelamurire...e voie sa jignim si sa cautam paiul din ochiul altora?

sa dea primul cu piatra cel care este fara de pacat
Iti suna cunoscut?A spus-o tot un om pe care nu-l gasesti in revista Capital si nici macar la Athos nu-l gasesti.....

ladyJ

Nu! Homosexualii nu trebuie ucisi cu pietre, ei trebuie evanghelizati si trebuie sa stie ca Iisus a murit si pentru pacatul lor, pentru salvarea lor.
Homosexualitatea este o plaga a societatii si binecuvantarea lui Dumnezeu nu poate sta peste o societate care imbratiseaza si adopta o asemenea plaga.
Pe de alta parte nu are dreptul nimeni pe acest pamant sa-mi bage pe "gatul" copiilor mei homosexualitatea ca un lucru normal. Noi crestinii suntem datori sa-i invatam ca acest comportament este o deviatie, un pacat, o plaga, o uraciune care ii duce pe oameni in iad si aceasta plaga vine direct de la diavolul!
Pe deasupra, mai zicea cineva pe aici ca copiii nostri nu au dreptul sa fie educati in spirit crestin, probabil ca spunea asta, ca sa-i invete ei cum doresc ei, ca atunci cand vor fi adulti sa nu creada ca Dumnezeu exista, ca El ar fi creat omul si ca homosexualitatea este un lucru normal. In contextul evolutionist, cred ca este normala homosexualitatea, doar nu suntem decat niste animale evoluate!
Vedeti ce nedrepti sunt oamenii? Oare de ce eu ca si crestin nu am dreptul meu de a crede ca nu sunt doar un animal evoluat si ca anumite concepte si valori sunt gresite si neadevarate, in acelasi timp sa le spun si copiilor mei aceste lucruri?
Cred ca cineva are intentia sa-mi piarda copiii, crestinii stiu cine, asa-i?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elyda
SI BUCATICA DE NUIELUSA BANUIESC CA O FOLOSESTI DIN PREA MULTA IUBIRE??PAI SI SOTII CARE ISI BAT SOTIILE SPUN APOI CA LE BAT TOT DIN IUBIRE CA DOAR NE-A INVATAT ACSINTETINA CA SOTUL ESTE MAAARE BOSS PESTE FEMEIA LUI ,ABSOLUT INCAPABILA SA FACA SINGURA CEVA BINE.MI-E RUSINE DE PARINTII CARE-SI BAT COPII DIN CAUZA MARILOR PROBLEME PE CARE LE AU EI SI APOI SPUN CA DUMNEZEU SAU PREOTII LE-AU SPUS CA ASA TREBUIE.DACA TOT ITI PLACE SA-I CHINUI MACAR AI PUTINA DECENTA SA-TI RECUNOSTI PROBLEMELE!NU AI SA MA CONVINGI NICIODATA CA CEI CARE ISI BAT COPII CA SA-I EDUCE AU VREO LEGATURA CU CREDINTA...POATE CU ALTE ...CREDINTE.
CAT PRIVESTE FAPTUL CA JIGNESTI O CATEGORIE DE OAMENI DESPRE CARE NU STI NIMIC DECAT CA AI CITIT NISTE REGULI DE ACUM ENSPE MII DE ANI...MAI DOCUMENTEAZA-TE,MAI CITESTE SI ALTE CARTI APARUTE MAI APROAPE DE ...CIVILIZATIE CA DOAR VOI TRAITI ACUM SI MAI ALES VEZI CE DREPTURI AVETI VOI DE LA DUMNEZEU SAU TOTI SFINTII DE CARE TOT POMENITI CA SA SPUI CINE E BUN SI CINE NU ESTE.SAU DACA TOT VA PLACE CUM SE PROCEDA ACUM MII DE ANI RETRAGETI-VA INTR-O PESTERA ASA CUM TRAIAU OAMENII CANDVA SI POATE O SA VA VINA IN SUFLET "IUBIREA FATA DE SEMENI "PE CARE O TOT ARUNCATI IN FATA MEREU DAR SUNTETI PRIMII LA JIGNIRI SI ARUNCARI CU PIETRE.SUSTINETIUN TIP DE COMPORTAMENT DAR VA COMPORTATI EXACT PE DOS SI APOI VA INTREBATI DE CE SUNTETI "LUATI IN BALON" PE FORUM.DESPRE FATARNICIE ATI CITIT IN VREO CARTE?

dana

Cred ca nuiaua este un subiect discutat si rediscutat pe un alt topic!
Crestinii folosesc nuiaua, in cazuri extreme, dupa ce au epuizat orice alta metoda de disciplinare si cine doreste sa n-o foloseasca este liber sa faca cum doreste!
Noi crestinii ne iubim copiii si avem libertatea sa le dam educatia stabilita de Dumnezeu pentru copiii nostri, asa cum alti oameni au libertatea sa-si educe copii cum vor ei!

Sotul nu este BOSS peste sotia lui! Nu am afirmat niciodata asa ceva! Este o inventie si te rog sa demonstrezi ca am spus asa ceva!
Am afirmat ca sotul este capul sotiei si sotia este datoare sa fie supusa sotului ei. Aici nu este vorba de sefie, ci de responsabilitati. Sunt sigur ca daca mergi la locul unde am discutat acest subiect, sigur vei intelege mai bine responsabilitatile si obligatiile sotului, sotiei sau copiilor.

Iubirea fata de semenii nostrii, ca si crestini, ne-o aratam prin ajutorul dat lor (fizic, material, spiritual), prin condamnarea pacatului in care ei zac (in cazul de fata homosexualitatea), prin predicare Evangheliei lui Iisus Hristos catre aceste persoane, prin ajutorarea celor care se leapada de pacatele lor sa se integreze in Biserica si sa traiasca o viata de sfintenie.
Ii voi spune unui betiv ca Iisus il iubeste, ca a murit pentru ca el sa fie dezrobit de patima lui(betie), il voi ajuta cu paine, haine, un job,un program de dezalcoolizare, insa nu il voi tine trantor acasa si-i voi da bani sa bea, spunandu-i ca-i bine asa cum este!
Daca doreste ajutorul lui Dumnezeu si doreste dezrobirea de pacat, voi fi langa el si-l voi ajuta sa se integreze intr-o Biserica si sa creasca spiritual, sa fie capabil sa stea pe picioarele lui, ma voi ruga cu el, vom studia Scriptura impreuna, il voi ajuta sa-L cunoasca si sa-L urmeze pe Hristos Domnul.
Daca insa refuza si continua sa traiasca asa cum el doreste, ii voi respecta alegerea lui si probabil va sfarsi intr-o zi in pacatul de care este robit si va merge la cel caruia ia slujit o viata!
A iubi un om, nu inseamna sa ii spui ca merge pe drumul bun, cand el alearga spre o prapastie. Si totusi, curios, mai sunt oameni care alearga spre prapastie si cand ii atentionezi te batjocoresc, te ridiculizeaza, si-si continua drumul linistiti. Cand se vor trezi ca le-ai vrut binele, sigur ca va fi prea tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Eu sustin ca sunt momente cand in educatia unui copil este necesar sa fii si mai aspru,pentru a corecta si sa folosesti,daca este necesar,nuielusa.Extremele sunt extrem de daunatoare. Nu sustin aici folosirea nuielusei oricand si oricum, in orice situatie. Sunt multi copii care nici nu au nevoie de acest argument extrem.Insa a-i permite unui copil sa faca ce are chef,fara nici un fel de ingradiri,sa rada zeflemitor de ceea ce a mai ramas din autoritatea parintilor,consider ca este o imensa greseala

Pai cipicah, m-am uitat in profilul tau si ai am vazut ca esti necasatorit!
ok, probabil ca te-ai casatorit intre timp, ai si copil dar, dupa data la care te-ai inscris (necasatorit) si pana acum, au trecut doar vreo 4 anisori.
Asadar, copilul tau, daca ai unul, are numai vreo 3 anisori!
Asadar, de unde stii tu asa bine ce-i cu ascultarea, sfidarea autoritatii parintesti , pedeapsa aspra (chiar si cu nuielusa) etc?
Sa nu-mi spui ca un copil de 3 ani merita nuieluse, fiindca va sfideaza, ca mor aicea .

Deci, as vrea si eu sa stiu: aplici copilului tau de aprox. 3 ani aceste corectii?
Daca nu, lucrezi cu copiii altora si aplici aceste metode?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:

quote:
Originally posted by daniela_b

quote:

"Profund si gratuit"? Homosexualii sunt o plaga a societatii,asa cum a spus Axintetina - repetand,de fapt,parerea sfintilor parinti,de 2000 de ani pana azi.

Cipicaoh, mai ceteste, sfintii parinti nu au avut pareri chiar de acum doo mii de ani fix, ci de mai incoace ...

Daca tot ai ales sa postezi in acest mic spatiu al credintei,poate ar fi bine sa-ti intrebi si constiinta in ce masura parerile tale au in comun cu credinta crestin ortodoxa ceva mai mult de tarabele de la intrarea intr-o manastire.

Ietiti bre..avem un om cu atitudine...: "mic spatiu al credintei", "ceva mai mult decit tarabele la intrarea intr-o manastire", vaz ca cam umbli cu subtilitati...

Mdeh, pentru parte a populatiei acestei planete...o fi s-asa! Pentru altii, e altfel.
Flash news: multi copii nesuflati de Sfintul Duh inca o duc bine mersi si am auzit ca chiar si-n desertul Gobi, au muci la nas e drept dar nu se uita la televizor, se pune?

Ei asta-i...Cipicaoh, ai ceva cu aia de citesc "Capital sau "Cosmopolitan"? Sesizez cumva o ironie, un dispret? Ash, ce mai intrebari pun si eu.
Pun pareu ca nici cu aia de se uita de national geographic nu esti prea prieten. Sau cu aia de la "monkey world". In fine.
Sincer, accept sa ma arda iadul daca mi-e sufletul negru cind ma rog: " sa-ti dea Cineva, poate chiar Dumnezeu... o bucatica de nuielusa si tie peste unde vrei tu, sau nu...mai bine peste unde te doare mai rau (ca sa nu avem surprize)de cite ori te vei mai gindi ca bucatica de nuielusa peste oricare dintre copiii din lumea intreaga are legatura cu smerenia si rugaciunea catre oricine, fie el si Dumnezeu".

Absolut penibil! In acest discurs ...al acestor noi membri, de la nuia s-a ajuns la nuielusa, de la nuielusa la o bucatica de nuielusa doar doar 'om accepta-o!

Nu chipicaoh
Nu 'om accepta-o
Sa lovesti un copil (da' sigur, stim, ca adica cu multa blindete zice pina si Iustin Pirvu...) este
Masura micimii tale de om
Incapabil sa gasesti
Esentialul.

Ditto.

www.helpsonia.com

Iarta-ma,dar speram sa vad mai mult decat o doza considerabila de ironie si o palida analiza semantica a textului meu.
Bucatica de nuielusa pe care am amintit-o a fost ridicata de tine si de alti fini forumisti la rangul de ciomageala crunta,ce se poate vedea cu ostentatie pe multe canale TV. E o mare eroare! Nici eu, nici Axintetina (chiar daca nu e crestin ortodox,dupa cum insinueaza cu candoare un scump forumist!)si nici alti parinti ce traiesc in duhul crestin ortodox (nu doar cu numele!)nu suntem fiare insetate de sange,asteptand greseala copilului si framantand toporul in podul palmei! Voi asa ne vedeti si asa ne prezentati!
Eu sustin ca sunt momente cand in educatia unui copil este necesar sa fii si mai aspru,pentru a corecta si sa folosesti,daca este necesar,nuielusa.Extremele sunt extrem de daunatoare. Nu sustin aici folosirea nuielusei oricand si oricum, in orice situatie. Sunt multi copii care nici nu au nevoie de acest argument extrem.Insa a-i permite unui copil sa faca ce are chef,fara nici un fel de ingradiri,sa rada zeflemitor de ceea ce a mai ramas din autoritatea parintilor,consider ca este o imensa greseala care a dus acum la o generatie adolescentina pentru care desfraul si avortul la 15 ani este o normalitate (suntem pe primul loc in Europa la avorturi-peste UN MILION!!!!!!-BRAVO MAMICILOR CE ATI CRESCUT PRUNCI FARA DUMNEZEU;I-ATI FACUT UCIGASI!!!!),pentru care petrecerile,drogurile si alcoolul fac parte din cotidian. Adolescentii nostri invata acum sa scoata icoanele din scoli si sa consume droguri. Ca exemplu,generatiile crescute in perioada interbelica (una din cele mai infloritoare din istoria tarii),au crescut -in buna parte-in duh de credinta si aspra educatie. Multi dintre ei au ales sa-si pastreze demnitatea si credinta ortodoxa in temnitele comuniste,umpland azi gropile comune unde odihnesc ca sfinte moaste. Cei care s-au jertfit atunci (mari intelectuali,preoti,muncitori,tarani) erau,majoritatea,veniti de la tara,unde au invatat credinta ordodoxa si au fost educati SI CU NUIELUSA!Copii nostri de azi au ca punct de reper manelistii,oamenii de afaceri indoielnici,interesul spre studiu se apropie de zero,bisericile si manastirile sunt puncte de reper langa discotecile unde pot sa se distreze.
Scumpe mamici iritate de acel capatel de nuielusa si de invataturile sfintilor parinti crestini ortodocsi,daca asta e nota in care vreti sa va cresteti copiii,lasandu-i sa creada ca desfraul,homosexualiatea,avorturile si drogurile sunt o normalitate,va rog mult sa spuneti asta si duhovnicilor la care veti ajunge vreodata sa va spovediti. Daca lacrimilor pentru pacate si pocaintei mele,pacatosului,li se vor adauga si altele,se va milostivi Dumnezeu si asupra noastra.

Imi vine sa urlu cand te vad ce poti sa debitezi....mai ales cand sub masca credintei esti in stare sa-ti altoiesti copiii. Mai bine ai plange inainte de a-i face ceva rau unui copilas nevinovat, nu sa te pocaiesti dupa....pacatosule!

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput