educarea copiilor

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by irina.c.
http://www.latrobe.edu.au/podiatry/evolution.html

Mai degraba www.churchofreality.org/kansas-evolution.jpg" target="_blank">asta!Irina, omul nu se trage din maimute pentru ca A. Afarensis, A. Africanus, Homo Habilis, Homo Erectus nu pot fi numite maimute asa cum un ou nu este cozonac doar pentru ca mai devreme sau mai tarziu va sfarsi intr'unul. Sa'i spui lui www.postimees.ee/220705/gfx/1760642df16c4a6c34.jpg" target="_blank">Lucy maimuta e ca si cum te'ai adresa unei doamne cu fä. Este adevarat in schimb ca omul si maimutele actuale au un stramos comun. Lucrul acesta ne face veri dar in nici un caz descendentii lor directi. Statistica ne spune Irina ca astazi esti matusa a cel putin unei perechi de maimute africane la fel cum si tu ai o matusa in aceeasi jungla. Data viitoare cand te vei simti ofensata ca 'ne tragem din maimuta' gandeste'te ca adevarul e de fapt mult mai crunt: nu sintem nimic altceva decat pesti modificati sa respire in afara apei!
Come to The Dark Side ... we have cookies!

:))recunosc ca nu m-a interesat subiectul(creationism vs. evolutionism), in acasta problema pentru mine a fost suficient cuvantul Sfintei Scripturi.Dar o sa-l trec pe lista de studiu. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

quote:
Originally posted by cipicah

quote:
Originally posted by daniela_b

quote:
Originally posted by cipicah

"Profund si gratuit"? Homosexualii sunt o plaga a societatii,asa cum a spus Axintetina - repetand,de fapt,parerea sfintilor parinti,de 2000 de ani pana azi.

Daca tot ai ales sa postezi in acest mic spatiu al credintei,poate ar fi bine sa-ti intrebi si constiinta in ce masura parerile tale au in comun cu credinta crestin ortodoxa ceva mai mult de tarabele de la intrarea intr-o manastire.

Parintii crestini isi educa pruncii folosindu-se de invataturile sfinte. "Parerile proprii"-cum spui tu,fara "suflarea Sfantului Duh" este desertaciune.

Apropo de nuia....copii se cresc cu multa iubire,cu extrem de multa rugaciune si smerenie,dar si cu o bucatica de nuielusa:o spune parintele Arsenie Boca, parintele Ilarion Argatu, Sfantul Paisie de la Muntele Athos. Sa nu-i cauti nici in "Capital" si nici in revista "Metropolitan". Daca ajungi la parintele Iustin Parvu de la Sf. Man. "Petru Voda",cu multa blandete iti va spune si el la fel.

, fie el si Dumnezeu".

Absolut penibil! In acest discurs ...al acestor noi membri, de la nuia s-a ajuns la nuielusa, de la nuielusa la o bucatica de nuielusa doar doar 'om accepta-o!

Ditto.[/blue]

www.helpsonia.com

Iarta-ma,dar speram sa vad mai mult decat o doza considerabila de ironie si o palida analiza semantica a textului meu.
Bucatica de nuielusa pe care am amintit-o a fost ridicata de tine si de alti fini forumisti la rangul de ciomageala crunta,ce se poate vedea cu ostentatie pe multe canale TV. E o mare eroare! Nici eu, nici Axintetina (chiar daca nu e crestin ortodox,dupa cum insinueaza cu candoare un scump forumist!)si nici alti parinti ce traiesc in duhul crestin ortodox (nu doar cu numele!)nu suntem fiare insetate de sange,asteptand greseala copilului si framantand toporul in podul palmei! Voi asa ne vedeti si asa ne prezentati!
Eu sustin ca sunt momente cand in educatia unui copil este necesar sa fii si mai aspru,pentru a corecta si sa folosesti,daca este necesar,nuielusa.Extremele sunt extrem de daunatoare. Nu sustin aici folosirea nuielusei oricand si oricum, in orice situatie. Sunt multi copii care nici nu au nevoie de acest argument extrem.Insa a-i permite unui copil sa faca ce are chef,fara nici un fel de ingradiri,sa rada zeflemitor de ceea ce a mai ramas din autoritatea parintilor,consider ca este o imensa greseala care a dus acum la o generatie adolescentina pentru care desfraul si avortul la 15 ani este o normalitate (suntem pe primul loc in Europa la avorturi-peste UN MILION!!!!!!-BRAVO MAMICILOR CE ATI CRESCUT PRUNCI FARA DUMNEZEU;I-ATI FACUT UCIGASI!!!!),pentru care petrecerile,drogurile si alcoolul fac parte din cotidian. Adolescentii nostri invata acum sa scoata icoanele din scoli si sa consume droguri. Ca exemplu,generatiile crescute in perioada interbelica (una din cele mai infloritoare din istoria tarii),au crescut -in buna parte-in duh de credinta si aspra educatie. Multi dintre ei au ales sa-si pastreze demnitatea si credinta ortodoxa in temnitele comuniste,umpland azi gropile comune unde odihnesc ca sfinte moaste. Cei care s-au jertfit atunci (mari intelectuali,preoti,muncitori,tarani) erau,majoritatea,veniti de la tara,unde au invatat credinta ordodoxa si au fost educati SI CU NUIELUSA!Copii nostri de azi au ca punct de reper manelistii,oamenii de afaceri indoielnici,interesul spre studiu se apropie de zero,bisericile si manastirile sunt puncte de reper langa discotecile unde pot sa se distreze.
Scumpe mamici iritate de acel capatel de nuielusa si de invataturile sfintilor parinti crestini ortodocsi,daca asta e nota in care vreti sa va cresteti copiii,lasandu-i sa creada ca desfraul,homosexualiatea,avorturile si drogurile sunt o normalitate,va rog mult sa spuneti asta si duhovnicilor la care veti ajunge vreodata sa va spovediti. Daca lacrimilor pentru pacate si pocaintei mele,pacatosului,li se vor adauga si altele,se va milostivi Dumnezeu si asupra noastra.

NU TI SE PARE CA ITI BAGI NASUL TAU DE "CRESTIN" IN TREBURI CARE NU TE PRIVESC??!! ASTA ESTE CEA MAI URATA JIGNIRE PE CARE AM AUZIT-O SPUSA DE UN OM CARE SE DA CRESTIN!RUSINE ,TE FOLOSESTI DE LUCRURI MURDARE SA LOVESTI ATUNCI CAND NU AI ARGUMENTE!!!URASTI FEMEILE IN GENERAL SAU AI CEVA NUMAI CU CELE CARE AU CEVA DE SPUS SI NU-TI CONVINE??AI COPII,FAMILIE ,DAR MAI ALES AI SOTIE??DACA SI IN DISCUTIILE CU EA FOLOSESTI ASEMENEA MARSAVII...NU ESTI TU PERSOANA CARE SA DISCUTE DESPRE EDUCATIE SI CREDINTA .CEEA CE SUSTII SI CEEA CE FACI SUNT FAPTE TOTAL DIFERITE.MAMA,MEA SI EU TE ASIGUR CA SUNTEM JIGNITE DE CEEA CE AI POSTAT AICI SI TE ASIGUR CA MAI SUNT SI ALTE FEMEI CARE SIMT LA FEL .POATE SE FACE UN PUSTIU DE BINE SI OR SA TINA CONT DE CEEA CE AI SCRIS SI VEI RAMANE UN OM RAU CARE VORBESTE SINGUR!PROBABIL CA SI PE TINE TE-A INSARCINAT DUMNEZEU SA STAI LA ...SPATELE FEMEILOR SA LE NUMERI AVORTURILE CA SA POTI DORMI NOAPTEA LINISTIT CA TU STII!LA CE-TI FOLOSESTE?ACUM TE SIMTI MAI BUN? POSTEAZA AICI PERSOANE CARE AU RECUNOSCUT CA SUNT ATEE,DAR AU DAT DOVADA DE BUN SIMT SI BUNATATE ,IN TIMP CE TU CARE TE DAI MAAARE CREDINCIOS BAI DOVADA DE RAUTATE SI PROASTA CRESTERE!SI MAI SPUI CA ESTI CREDINCIOS...LASA-TE DE BANCURI PROASTE!

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

:))

recunosc ca nu m-a interesat subiectul(creationism vs. evolutionism), in acasta problema pentru mine a fost suficient cuvantul Sfintei Scripturi.Dar o sa-l trec pe lista de studiu.

Pai 'Sfanta Scriptura' nu lasa loc de interpretäri:

Ecc 3:

19. Caci soarta omului si soarta dobitocului este aceeasi: precum moare unul, moare si celalalt si toti au un singur duh de viata, iar omul nu are nimic mai mult decat dobitocul. Si totul este desertaciune!
20. Amandoi merg in acelasi loc: amandoi au iesit din pulbere si amandoi in pulbere se intorc.
21. Cine stie daca duhul omului se urca in sus si duhul dobitocului se coboara in jos catre pamant?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

Pai 'Sfanta Scriptura' nu lasa loc de interpretäri:

Ecc 3:

19. Caci soarta omului si soarta dobitocului este aceeasi: precum moare unul, moare si celalalt si toti au un singur duh de viata, iar omul nu are nimic mai mult decat dobitocul. Si totul este desertaciune!
20. Amandoi merg in acelasi loc: amandoi au iesit din pulbere si amandoi in pulbere se intorc.
21. Cine stie daca duhul omului se urca in sus si duhul dobitocului se coboara in jos catre pamant?

E atata poezie, atata profunzime si atata frumusete in citatul asta incat, chiar nu pot sa nu ma intreb: daca nici macar tu nu poti trece de motamo, ce mai caut io pe-aicea?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

quote:
Originally posted by irina.c.:))recunosc ca nu m-a interesat subiectul(creationism vs. evolutionism), in acasta problema pentru mine a fost suficient cuvantul Sfintei Scripturi.Dar o sa-l trec pe lista de studiu.

Pai 'Sfanta Scriptura' nu lasa loc de interpretäri:Ecc 3:

stiu Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by elyda
NU TI SE PARE CA ITI BAGI NASUL TAU DE "CRESTIN" IN TREBURI CARE NU TE PRIVESC??!! ASTA ESTE CEA MAI URATA JIGNIRE PE CARE AM AUZIT-O SPUSA DE UN OM CARE SE DA CRESTIN!RUSINE ,TE FOLOSESTI DE LUCRURI MURDARE SA LOVESTI ATUNCI CAND NU AI ARGUMENTE!!!URASTI FEMEILE IN GENERAL SAU AI CEVA NUMAI CU CELE CARE AU CEVA DE SPUS SI NU-TI CONVINE??AI COPII,FAMILIE ,DAR MAI ALES AI SOTIE??DACA SI IN DISCUTIILE CU EA FOLOSESTI ASEMENEA MARSAVII...NU ESTI TU PERSOANA CARE SA DISCUTE DESPRE EDUCATIE SI CREDINTA .CEEA CE SUSTII SI CEEA CE FACI SUNT FAPTE TOTAL DIFERITE.MAMA,MEA SI EU TE ASIGUR CA SUNTEM JIGNITE DE CEEA CE AI POSTAT AICI SI TE ASIGUR CA MAI SUNT SI ALTE FEMEI CARE SIMT LA FEL .POATE SE FACE UN PUSTIU DE BINE SI OR SA TINA CONT DE CEEA CE AI SCRIS SI VEI RAMANE UN OM RAU CARE VORBESTE SINGUR!PROBABIL CA SI PE TINE TE-A INSARCINAT DUMNEZEU SA STAI LA ...SPATELE FEMEILOR SA LE NUMERI AVORTURILE CA SA POTI DORMI NOAPTEA LINISTIT CA TU STII!LA CE-TI FOLOSESTE?ACUM TE SIMTI MAI BUN? POSTEAZA AICI PERSOANE CARE AU RECUNOSCUT CA SUNT ATEE,DAR AU DAT DOVADA DE BUN SIMT SI BUNATATE ,IN TIMP CE TU CARE TE DAI MAAARE CREDINCIOS BAI DOVADA DE RAUTATE SI PROASTA CRESTERE!SI MAI SPUI CA ESTI CREDINCIOS...LASA-TE DE BANCURI PROASTE!

dana

Nu cred ca trebuie sa fiti suparata ca se condamna avortul. Avortul este o crima si ca si crestini trebuie sa-l condamnam. Imi pare rau sa spun, insa Romania ocupa un loc fruntas la avorturi, asta denota ca multi oameni au nevoie de Dumnezeu, de principiile crestine aplicate la viata lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

quote:
Originally posted by acsintetina

quote:

dana

Nu cred ca trebuie sa fiti suparata ca se condamna avortul. Avortul este o crima si ca si crestini trebuie sa-l condamnam. Imi pare rau sa spun, insa Romania ocupa un loc fruntas la avorturi, asta denota ca multi oameni au nevoie de Dumnezeu, de principiile crestine aplicate la viata lor.

nu numai de dumnezeu au nevoie femeile despre care vorbeste atat de urat domnul de mai sus, ci de metode contraceptive si de informatii pentru a nu se ajunge la asta.nici ele nu cred ca sunt fericite ca fac avorturi dar au luat aceasta hotarare din diferite motive care le privesc direct si personal pe ele ,iar daca sunt consecinte le vor suporta tot ele.nu cred ca are vreuna nevoie de parerea unor neaveniti care sa le jigneasca din spatele bibliei sau al unei credinte despre care nu stie nimic ,judecand dupa comportamentul sau.ceea ce a facut mie personal mi se pare o grosolanie si vad ca a si fost taxat pentru asta.este prea putin dar atat se poate aici si ma indoiesc de faptul ca a inteles ce a facut,asta pentru modul cum isi priveste semenii ...se considera mai presus de altii de isi permite sa se bage in vietile lor si sa le judece fapte si hotarari atat de personale.

dana

Mergi la inceput

quote:
nu numai de dumnezeu au nevoie femeile despre care vorbeste atat de urat domnul de mai sus, ci de metode contraceptive si de informatii pentru a nu se ajunge la asta.nici ele nu cred ca sunt fericite ca fac avorturi dar au luat aceasta hotarare din diferite motive care le privesc direct si personal pe ele ,iar daca sunt consecinte le vor suporta tot ele.nu cred ca are vreuna nevoie de parerea unor neaveniti care sa le jigneasca din spatele bibliei sau al unei credinte despre care nu stie nimic ,judecand dupa comportamentul sau.ceea ce a facut mie personal mi se pare o grosolanie si vad ca a si fost taxat pentru asta.este prea putin dar atat se poate aici si ma indoiesc de faptul ca a inteles ce a facut,asta pentru modul cum isi priveste semenii ...se considera mai presus de altii de isi permite sa se bage in vietile lor si sa le judece fapte si hotarari atat de personale.

dana

Femeile respective, au nevoie in primul rand de Dumnezeu! O femeie care ajunge la avort, nu L-a cunoscut pe Dumnezeu si merge sa savarseasca o crima, cu convingerea ca face un lucru bun. Pe urma vin problemele de ordin psihic si spiritual. O femeie care a recurs la avort va avea probleme de anxietate, depresie, tentative de suicid, stari de vinovatie ectc. Aceasta denota ca pacatul are repercusiuni majore in viata noastra.
Da! Femeile au nevoie de educatie crestina, pentru as da seama ca sexul si copiii sunt un dar de la Dumnezeu. In acelasi timp, ele trebuie sa fie constiente ca aceste daruri au fost date ca sa le folosesti sau sa le intrebuintezi, asa cum ar fi dorit Creatorul tau si nu sa le calci in picioare!
Intr-o societate bolnava de pacat, bolnava spiritual, abstinenta este privita ca o "plaga" si avortul (crima) ca si un lucru normal. De ce? Fiindca oamenii nu cunosc voia lui Dumnezeu si nu cunosc principiile lui Dumnezeu de viata. De aceea au parte de repercusiunile avortului, de divorturi, de copii lasati pe drumuri, de suicid ectc.
Atentionarea trairii oamenilor in pacat, nu este o "jignire in spatele Bibliei", ci este o datorie crestina. Noi dorim ca oamenii sa iese din starea de pacat, robi ai pacatului si traiasca o viata noua de sfintenie, pentru Imparatia lui Dumnezeu.
Multe femei dupa ce fac avorturi au un suflet ranit, un psihic ranit si nu stiu ce se intampla cu ele. Aceste femei au dreptul sa stie ca au savarsit un pacat si ca au posibilitatea sa fie dezlegate de acest pacat si sa traiasca o viata pentru Dumnezeu, sa fie fericite.
Tot la fel, preventiv, in scolile din Romania (si nu numai) s-ar putea prezenta fetelor faptul ca abstinenta este o virtute ceruta si apreciata de Dumnezeu si sexul este un dar facut de Dumnezeu pentru sot si sotie, strict in cadrul familiei! Numai asa poate binecuvanta Dumnezeu familia si numai in aceasta situatie vei fi departe de repercusiunile pacatului. Acesta este Adevarul descoperit de Creatorul nostru, pe care copiii nostri ar avea dreptul sa-L cunoasca.
Acum, daca vei privi in societatea noastra, fetele care cred in abstineta sunt privite ca si inapoiate, demodate, cei care condamna avortul ca o crima sunt priviti ca oameni rai, intoleranti ectc.
Observati cum lumea aceasta vede raul bine si binele rau ?

Educatia sexuala este foarte buna. Atunci insa, cand aceasta educatie nu spune ca a face sex inainte de casatorie sau in afara casatoriei, este pacat (este curvie sau preacurvie in Scriptura) si ca Dumnezeu condamna aceste pacate, ai prezentat oamenilor doar o jumatate de adevar. Oare de ce? Fiindca anumiti oameni cred ca suntem doar niste maimute evoluate (animale evoluate) si vor sa excluda pe Dumnezeu (Creatorul) din ecuatia vietii lor.
Crestinii au obligatia si dreptul sa-si educe copiii in spirit crestin si in acelasi timp sa strige tare in aceasta societate ca Dumnezeu exista si va rasplati fiecaruia dupa faptele lui, crestinul are obligatia sa spuna oamenilor ce-i pacat si ce-i sfintenie, ce-i bine si ce-i rau. De ce? Fiindca noi iubim oamenii si nu am dori ca ei sa ajunga in iad si nici sa guste iadul de aici de pe pamant!
EZE 3: 18 Cind voi zice celui rau: ,Vei muri negresit!`, daca nu -l vei instiinta, si nu -i vei spune, ca sa -l intorci dela calea lui cea rea si sa -i scapi viata, acel om rau va muri prin nelegiuirea lui, dar ii voi cere singele din mina ta!
EZE 3: 19 Dar daca vei instiinta pe cel rau, si el tot nu se va intoarce dela rautatea lui si dela calea cea rea, va muri prin nelegiuirea lui, dat tu iti vei mintui sufletul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by acsintetina
Femeile respective, au nevoie in primul rand de Dumnezeu! O femeie care ajunge la avort, nu L-a cunoscut pe Dumnezeu si merge sa savarseasca o crima, cu convingerea ca face un lucru bun. Pe urma vin problemele de ordin psihic si spiritual. O femeie care a recurs la avort va avea probleme de anxietate, depresie, tentative de suicid, stari de vinovatie ectc. Aceasta denota ca pacatul are repercusiuni majore in viata noastra.
Da! Femeile au nevoie de educatie crestina, pentru as da seama ca sexul si copiii sunt un dar de la Dumnezeu. In acelasi timp, ele trebuie sa fie constiente ca aceste daruri au fost date ca sa le folosesti sau sa le intrebuintezi, asa cum ar fi dorit Creatorul tau si nu sa le calci in picioare!
Intr-o societate bolnava de pacat, bolnava spiritual, abstinenta este privita ca o "plaga" si avortul (crima) ca si un lucru normal. De ce? Fiindca oamenii nu cunosc voia lui Dumnezeu si nu cunosc principiile lui Dumnezeu de viata. De aceea au parte de repercusiunile avortului, de divorturi, de copii lasati pe drumuri, de suicid ectc.
Atentionarea trairii oamenilor in pacat, nu este o "jignire in spatele Bibliei", ci este o datorie crestina. Noi dorim ca oamenii sa iese din starea de pacat, robi ai pacatului si traiasca o viata noua de sfintenie, pentru Imparatia lui Dumnezeu.
Multe femei dupa ce fac avorturi au un suflet ranit, un psihic ranit si nu stiu ce se intampla cu ele. Aceste femei au dreptul sa stie ca au savarsit un pacat si ca au posibilitatea sa fie dezlegate de acest pacat si sa traiasca o viata pentru Dumnezeu, sa fie fericite.
Tot la fel, preventiv, in scolile din Romania (si nu numai) s-ar putea prezenta fetelor faptul ca abstinenta este o virtute ceruta si apreciata de Dumnezeu si sexul este un dar facut de Dumnezeu pentru sot si sotie, strict in cadrul familiei! Numai asa poate binecuvanta Dumnezeu familia si numai in aceasta situatie vei fi departe de repercusiunile pacatului. Acesta este Adevarul descoperit de Creatorul nostru, pe care copiii nostri ar avea dreptul sa-L cunoasca.
Acum, daca vei privi in societatea noastra, fetele care cred in abstineta sunt privite ca si inapoiate, demodate, cei care condamna avortul ca o crima sunt priviti ca oameni rai, intoleranti ectc.
Observati cum lumea aceasta vede raul bine si binele rau ?

Educatia sexuala este foarte buna. Atunci insa, cand aceasta educatie nu spune ca a face sex inainte de casatorie sau in afara casatoriei, este pacat (este curvie sau preacurvie in Scriptura) si ca Dumnezeu condamna aceste pacate, ai prezentat oamenilor doar o jumatate de adevar. Oare de ce? Fiindca anumiti oameni cred ca suntem doar niste maimute evoluate (animale evoluate) si vor sa excluda pe Dumnezeu (Creatorul) din ecuatia vietii lor.
Crestinii au obligatia si dreptul sa-si educe copiii in spirit crestin si in acelasi timp sa strige tare in aceasta societate ca Dumnezeu exista si va rasplati fiecaruia dupa faptele lui, crestinul are obligatia sa spuna oamenilor ce-i pacat si ce-i sfintenie, ce-i bine si ce-i rau. De ce? Fiindca noi iubim oamenii si nu am dori ca ei sa ajunga in iad si nici sa guste iadul de aici de pe pamant!
EZE 3: 18 Cind voi zice celui rau: ,Vei muri negresit!`, daca nu -l vei instiinta, si nu -i vei spune, ca sa -l intorci dela calea lui cea rea si sa -i scapi viata, acel om rau va muri prin nelegiuirea lui, dar ii voi cere singele din mina ta!
EZE 3: 19 Dar daca vei instiinta pe cel rau, si el tot nu se va intoarce dela rautatea lui si dela calea cea rea, va muri prin nelegiuirea lui, dat tu iti vei mintui sufletul!

Femeile astea fac copiii singure? Se duc de nebune pe strazi si pac sint gravide? Doar fetelor sa li se faca educatia abstinetei? Doar femeile invinovatite?

Hai sa fim seriosi...in 99,99% din cazuri grija bisericii cu privire la avort se opreste fix pina se naste copilul.

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ocebine

Femeile astea fac copiii singure? Se duc de nebune pe strazi si pac sint gravide? Doar fetelor sa li se faca educatia abstinetei? Doar femeile invinovatite?

Hai sa fim seriosi...in 99,99% din cazuri grija bisericii cu privire la avort se opreste fix pina se naste copilul.

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Anamaria, daca am omis unele aspecte, te rog sa ma ierti. Ai dreptate, barbatii sau baietii au nevoie de asemenea de educatie crestina in sensul acesta.
Pe de alta parte Biserica are datoria sa se ocupe de fiecare suflet in parte, fara discriminare! Un om cazut in pacat, trebuie ridicat si ajutat sa mearga pe Calea credintei, pe Calea sfinteniei. Hristos Iisus poate ridica si datoria Bisericii este sa-L duca pe acel om la Sursa si sa se ingrijeasca de nevoile acelui om, pana el este capabil sa "umble pe picioarele lui".
Cat despre Biserica,in cazul nasterii unui copil, fi sigura ca acea mama este ajutata. Centrele de consiliere crestina lucreaza la ajutorarea femeilor care au hotarat sa-si pastreze sarcina, prin ajutor financiar, material si spiritual. In acelasi timp crestinii au centre specializate in probleme de sarcina, orice femeie care apeleaza la aceste centre este ajutata. Ajutorul consta in bani, hainute si cele necesare pentru noul nascut, sprijin psihic si spiritual dupa nastere, in acelas timp sprijin in educatia copilului.
Deasemenea, un crestin este dator ca atunci cand aude ca cineva intentioneaza sa faca avort, sa-i spuna ca Dumnezeu doreste viata si nu moartea copilului si sa-i ofere sprijin!

Mergi la inceput