educarea copiilor
Raspunsuri - Pagina 12
Ingrid S spune:
Pai sa presupunem, de dragul discutiei, ca o femeie nu face sex pana se marita, deoarece e crestina si doreste sa mearga cu sufletul curat la altar. Dar ce te faci cand isi da seama ca nu se potriveste la pat cu sotul...divortul nu e privit cu oki buni, nu? Si ce face, petrece o viata cu cineva pe care nu-l place, sperand ca efortul ii va fi rasplatit dupa ce moare?
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by Ingrid S
Pai sa presupunem, de dragul discutiei, ca o femeie nu face sex pana se marita, deoarece e crestina si doreste sa mearga cu sufletul curat la altar. Dar ce te faci cand isi da seama ca nu se potriveste la pat cu sotul...divortul nu e privit cu oki buni, nu? Si ce face, petrece o viata cu cineva pe care nu-l place, sperand ca efortul ii va fi rasplatit dupa ce moare?
Ingrid S si Diana
Casatoria inseamna mai mult decat sex. Daca o persoana se casatoreste doar pentru sex, mai repede sau mai tarziu va falimenta.
Intr-o familie (sot-sotie) trebuie sa fie o unire completa trup-suflet-duh. In duhurile noastre avem capacitatea sa ne relationam cu Dumnezeu, sa avem o relatie cu El. Atunci cand exista unitate in duhul, aceasta unitate se va rasfrange in relatia sot-sotie. Din punct de vedere sexual, exista o unitate in trup. In cazul in care exista nepotriviri, acestea se rezolva si sunt completate de unitate suflet-duh. Dumnezeu poate ajuta la probleme de felul acesta si ne poate ajuta sa trecem peste astfel de probleme.
Pentru un cuplu crestin, iubirea continua, chiar daca pe parcursul vietii apare o invaliditate in trup sau probleme sexuale. Noi credem ca omul este mai mult decat trup, iar casatoria inseamna mai mult decat sex.
Haideti sa ne punem in situatia unui om (sot sau sotie) cu probleme sau invaliditati. Sa ne intrebam fiecare, daca eu as avea probleme de felul acesta, cum as dori sa reactioneze partenerul meu?
ocebine spune:
Deci daca ne "luam" doar pentru sex, ne falimentam...ce facem daca ne "luam" doar dupa Duh si restul scirtie? Nu mai e o unire completa, un tot...nu falimentam?
Multe casnicii se destrama si pe baza faptului ca nu mai e o unitate intre suflete...atunci care-i solutia?
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Deci daca ne "luam" doar pentru sex, ne falimentam...ce facem daca ne "luam" doar dupa Duh si restul scirtie? Nu mai e o unire completa, un tot...nu falimentam?
Multe casnicii se destrama si pe baza faptului ca nu mai e o unitate intre suflete...atunci care-i solutia?
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
Eu cred ca unitatea trebuie sa fie in toate ce trei "compartimente", trup, suflet, duh.
Unitatea in Duh, este primordiala celorlalte. De ce? Fiindca fundamentul casatoriei noastre trebuie sa fie Dumnezeu. Dumnezeu este dragoste si daca avem unitate la acest nivel (de duh), celelalte sunt acoperite si se pot prelucra !
Pentru cine a auzit povestea lui Joni, o americanca paralizata complet de la gat in jos, poate intelege ceea ce spun. Joni este o crestina si il iubeste pe Dumnezeu. Un barbat a cerut-o in casatorie, stiind ca de viata sexuala nu poate fi vorba.
Desi nu exista viata sexuala, casatoria lor functioneaza. Deci se pare ca unitatea in duh este primordiala! Eu cred ca unitatea depinde de situatie.
La unitatea in trup, as mai adauga faptul ca unitatea in trup nu este doar actul sexual in sine, atingerea, mangaierea, sarutul fac parte deasemenea din aceasta unitate! Nu suntem doar "animale evoluate" cum cred unii, eu cred ca suntem creatia lui Dumnezeu si atunci cand la un anumit nivel avem deficiente, celelalte nivele aduc echilibru!
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by acsintetinaquote:
Originally posted by ocebine
Anamaria
Eu cred ca unitatea trebuie sa fie in toate ce trei "compartimente", trup, suflet, duh.
Unitatea in Duh, este primordiala celorlalte. De ce? Fiindca fundamentul casatoriei noastre trebuie sa fie Dumnezeu. Dumnezeu este dragoste si daca avem unitate la acest nivel (de duh), celelalte sunt acoperite si se pot prelucra !
Pentru cine a auzit povestea lui Joni, o americanca paralizata complet de la gat in jos, poate intelege ceea ce spun. Joni este o crestina si il iubeste pe Dumnezeu. Un barbat a cerut-o in casatorie, stiind ca de viata sexuala nu poate fi vorba.
Desi nu exista viata sexuala, casatoria lor functioneaza. Deci se pare ca unitatea in duh este primordiala! Eu cred ca unitatea depinde de situatie.
La unitatea in trup, as mai adauga faptul ca unitatea in trup nu este doar actul sexual in sine, atingerea, mangaierea, sarutul fac parte deasemenea din aceasta unitate! Nu suntem doar "animale evoluate" cum cred unii, eu cred ca suntem creatia lui Dumnezeu si atunci cand la un anumit nivel avem deficiente, celelalte nivele aduc echilibru!
No bine, bre, vad ca te ascunzi iar dupa deget. Ce ii pasa unei femei proaspat maritate de duh, suflet si trup si predici, cand ii e sila de barbatul ei? Cand isi da seama ca nu-i place fizic de el? Asta intreb eu, nu ma lua cu exemple ca si cel al americancei, unde viitorul sotz stia ce-l asteapta sau daca se intampla un accident in familie...natural ca nu esti animal sa-l parasesti pe omul care l-ai iubit si dorit. Eu vb de situatii diferite. Din prima iti dai seama ca ti-ai ratat sansa...si zilele se intind goale inaintea ta...o fi interesant la conversatie, dar la sex e naspa rau...ce ne facem atunci? Ne rugam la Dumnezeu sa ne creasca libidoul? Oricat ai zice ca e absurd, lucruri din astea se intampla...si frustrarile sexuale isi pun amprenta asupra unei casnicii, fie ca iti rozi genunchii in biserici, fie ca doresti consiliere la preot...Intrebarea mea era: te desparti? (cum ar fi normal) sau continui minciuna?
Ingrid S si Diana
cipicah spune:
quote:
Originally posted by elyda
nu numai de dumnezeu au nevoie femeile despre care vorbeste atat de urat domnul de mai sus, ci de metode contraceptive si de informatii pentru a nu se ajunge la asta.nici ele nu cred ca sunt fericite ca fac avorturi dar au luat aceasta hotarare din diferite motive care le privesc direct si personal pe ele ,iar daca sunt consecinte le vor suporta tot ele.nu cred ca are vreuna nevoie de parerea unor neaveniti care sa le jigneasca din spatele bibliei sau al unei credinte despre care nu stie nimic ,judecand dupa comportamentul sau.ceea ce a facut mie personal mi se pare o grosolanie si vad ca a si fost taxat pentru asta.este prea putin dar atat se poate aici si ma indoiesc de faptul ca a inteles ce a facut,asta pentru modul cum isi priveste semenii ...se considera mai presus de altii de isi permite sa se bage in vietile lor si sa le judece fapte si hotarari atat de personale.
dana
[/quote]
"De veti tacea,pietrele vor vorbi in locul vostru".
Scumpa doamna Dana (Elyda-daca nu gresesc),imi iertati indrazneala de a-mi prezenta parerea ca"neavenit" si legat "de o credinta despre care nu stiu nimic",dar prezint aici parerea "nemernicului" Sfantul Ioan Gura de Aur si finalizand cu spusele altui "ticalos",sfantul roman inca necanonizat,prea cuviosul parinte Arsenie Boca,cum ca acei copii avortati au plecat in intuneric datorita faptului ca nu au fost botezati si ca omorarea lor este cel mai grav pacat. Spunea parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului (asociatia Pro Vita-lupta impotriva avorturilor)ca e mai putin grav sa nasti copilul,sa-l botezi si apoi sa-l omori,decat sa-l avortezi.
Nu mi-am bagat nasul de crestin in treburi care nu ma privesc, ci doar am incercat sa fiu si eu alaturi de preotii si credinciosii care bat clopotele in dunga privind aceasta nenorocire care ne macina neamul-avorturile.
Nu am vorbit femeile de rau, scumpa doamna, ci doar le-am deplans si mi-am facut auzit strigatul de disperare pentru femeile care din "darul lui Dumnezeu" s-au transformat in unealta celui rau, acceptand uciderea din diferite motive. Iar pentru curiozitatea dumneavoastra,sunt casatorit si am o fetita nascuta printr-o minune dumnezeiasca,dupa rugaciunile unui mare duhovnci roman, sotiei mele nefiind schimbata starea medicala precara inainte de zamislire. Da,aveti mare dreptate,sunt si nenumarati barbati fara de Dumnezeu care isi imping sotiile sau iubitele la acest neorocit pas. Dar spunea tot parintele Arsenie Boca unor femei in situatii similare celei de sus:"mori la datorie si devii mucenica,dar nu omori" sau "mai bine mori decat sa omori". Dar cine o mai fi nebun sa-si doreasca sa devina mucenic in zilele noastre?!
http://www.formula-as.ro/2000/437/spiritualitate-39/spiritualitate-1823
Eu am emis pe acest forum de credinta parerea mea,intarita de invataturile sfintilor parinti (pot veni cu citate nenumarate),invataturi care au la baza Biblia. Toate aceste invaturi propovaduiesc fara tagada ca avortul este un pacat extrem de grav. Dumneavoastra veniti doar cu niste judecati personale,care nu par inspirate de duhul sfant,dar va simtiti extrem de jignita,alaturi si de alti forumisti,probabil in aceeasi situatie. Daca de la Iisus Hristos incoace toti sfintii crestini ortodocsi au marturisit lepadarea de prunci ca pe un groaznic pacat,la fel voi face si eu,ca un pacatos ce nepocait petrec viata. Iar daca pentru marturisirea mea va este mai usor sa-mi aruncati noroi in fata, nu voi spune decat atat "Slava lui Dumnezeu pentru toate!Amin".
ocebine spune:
quote:
Originally posted by cipicah
Dar spunea tot parintele Arsenie Boca unor femei in situatii similare celei de sus:"mori la datorie si devii mucenica,dar nu omori" sau "mai bine mori decat sa omori". Dar cine o mai fi nebun sa-si doreasca sa devina mucenic in zilele noastre?!
Usor de indemnat la mucenicie si sfintenie pprin moarte cind nu poti vreodata a fi in aceea pozitie.
Usor de judecat si usor de aratat cu degetul...
De ce ingaduie Dumnezeu ca acesti "copii" sa ajunga in iad cind e clar ca nu sint vinovati de "pacatele" mamei? E o metoda foarte convenienta de constringere sub forma santajului sentimental. Sint citeva mii de ani in care barbatii nu si-au asumat nici un fel de raspundere pentru contribuirea la acest pacat.
Anamaria
crism spune:
quote:
De ce ingaduie Dumnezeu ca acesti "copii" sa ajunga in iad cind e clar ca nu sint vinovati de "pacatele" mamei?
Nu am vazut cine a zis asta, dar din curiozitate cum s-a ajuns la aceasta concluzie , cand Biblia din contra lasa de inteles ca copii avortati, sau care au murit mici au ajuns in cer.
Cristina, mamica lui Connor(7), Elena(4) si Zeke(18 luni)
cipicah spune:
quote:
Originally posted by ocebinequote:
Originally posted by cipicah
Dar spunea tot parintele Arsenie Boca unor femei in situatii similare celei de sus:"mori la datorie si devii mucenica,dar nu omori" sau "mai bine mori decat sa omori". Dar cine o mai fi nebun sa-si doreasca sa devina mucenic in zilele noastre?!
Usor de indemnat la mucenicie si sfintenie pprin moarte cind nu poti vreodata a fi in aceea pozitie.
Usor de judecat si usor de aratat cu degetul...
De ce ingaduie Dumnezeu ca acesti "copii" sa ajunga in iad cind e clar ca nu sint vinovati de "pacatele" mamei? E o metoda foarte convenienta de constringere sub forma santajului sentimental. Sint citeva mii de ani in care barbatii nu si-au asumat nici un fel de raspundere pentru contribuirea la acest pacat.
Anamaria
"Eu,Domnul Dumnezeul tau,sunt Dumnezeu ravnitor, care pedepseste vina parintilor in copii PANA LA AL TREILEA SI AL PATRULEA NEAM, -pentru cei ce ma urasc...Si ma milostivesc pana la al miilea neam pentru cei ce Ma iubesc si PAZESC PORUNCILE MELE" (Deuteronom 5, 9-10,pag.235-236 ).
Daca acordai putina atentie linkului cu parintele Arsenie Boca,ai fi vazut si cazul unui barbat despre care parintele a spus ca s-a ars cu azot pe fata pentru ca din vina lui o femeie a facut avort,a ramasa stearpa si nu s-a mai putut casatori.
Daca tot suntem pe forumul"Sufletul credintei",eu am venit cu un umil citat, am venit cu niste exemple de credinta ortodoxa,pentru care sunt blamat si infierat. Repet:aduc "Slava lui Dumnezeu !" pentru toate!
Dar as vrea sa fiu contrazis prin exemple de credinta,prin spusele unor sfinti, prin faptele si exemplele unor mari traitori ortodocsi-sau de alta religie,daca asta va place, nu doar prin cateva judecati personale sau proprii interpretari. In momentul cand omul isi face propriile legi si se leapada de poruncile lui Dumnezeu,atunci omul cade de sub harul duhului sfant si se inchina doar propriului chip cioplit.
cipicah spune:
http://www.formula-as.ro/1999/387/spiritualitate-39/spiritualitate-978
Pentru zidire duhovniceasca,cu smerenie mai postez un link cu parintele Arsenie Boca.