educarea copiilor
Raspunsuri - Pagina 7
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by anya
Kokiy , perfect de acord cu tine.
acsintetina, imi doresc ca puii mei sa creasca OAMENI (adica "persoane morale", nu "crestini"). Sunt importiva oricarei indoctrinari, indiferent ca e orodoxa sau de alta religie. Le doresc sa devina liber cugetatori. Daca vor alege alt drum, chiar daca in sufletul meu nu voi fi de acord, ii voi sustine.
Anya
Libertatea de alegere va apartine si in functie de alegeri intr-o zi veti culege roadele!
denizel spune:
quote:
Originally posted by acsintetinaquote:
Originally posted by anya
Kokiy , perfect de acord cu tine.
acsintetina, imi doresc ca puii mei sa creasca OAMENI (adica "persoane morale", nu "crestini"). Sunt importiva oricarei indoctrinari, indiferent ca e orodoxa sau de alta religie. Le doresc sa devina liber cugetatori. Daca vor alege alt drum, chiar daca in sufletul meu nu voi fi de acord, ii voi sustine.
Anya
Libertatea de alegere va apartine si in functie de alegeri intr-o zi veti culege roadele!
Ca si tine de altfel, acsinte! Ca si tine!!!!!!
P.S. Te anunt ca iar ai reusit sa dai cu bata-n balta. Mai poti?
acsintetina spune:
Cineva vorbea de indoctrinare religioasa si ca nu este benefica copilului.
Perfect de acord, cred ca indoctrinarea religioasa nu este benefica, insa educatia crestina, educatia spirituala este foarte benefica! Noi crestinii credem ca un copil crescut dupa principii de viata sanatoase, cum sunt principiile lui Dumnezeu, dupa un sistem de valori sanatos asa cum este Sfanta Scriptura, va fi un copil sanatos spiritual si psihic, cu un caracter exemplar in societate!
Oricum societatea incearca sa ne creasca copiii nostrii dupa nsite principii anticrestine. Un exemplu ar fi teoria evolutionista. Inca din ciclul primar se trece la o indoctrinare evolutionista. Daca eu nu i-am creat o baza copilului meu, i-am luat sansa de a alege! Copilul trebuie sa stie ca Dumnezeu a creat acest Univers, sa aibe un sistem de valori sanatos care sa nu-i ciunteasca sufletul si integritatea spirituala.
Un alt exemplu ar fi homosexualitatea. Copii sunt indoctrinati inca din ciclul primar ca aceasta "plaga" a societatii nu este o greseala, este un lucru normal. Daca eu ca si crestin nu mi-as invata copilul ca homosexualitatea este un pacat, s-ar putrea ca sufletul lui s afie ciuntit de aceasta invatatura demonica (din punct de vedere crestin). Noi crestinii iubim homosexualii, insa nu iubim ce fac ei. Ne rugam pentru ei si dorim sa se lepede de acest pacat si sa traiasca o viata in sfintenie, dupa principiile lui Dumnezeu!
Acum ce sa fac, sa-i condamn pe cei care imi invata copiii in felul acesta ca ii indoctrineaza? Daca nu, de ce cineva m-ar condamna pe mine ca-mi educ copiii (unii spun indoctrinare) in spirit crestin, cu valori de viata sanatoase, pentru aca tunci cand vor creste mari sa traiasca in sfintenia ceruta de Dumnezeu?
PROV 22: 6 Invata pe copil calea pe care trebuie s'o urmeze, si cind va imbatrini, nu se va abate dela ea. -
kokiy spune:
mai ce drak acsintetina de ce folosesti netu' ca e unealta diavolului ca si tv-ul , telefonul si multe altele , eu zic sa te duci in padure ca poate asa o sa fi neprihanit si o sa gasesti cativa copaci ca sa te asculte.
Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)
elyda spune:
quote:cine iti da tie dreptul sa-i judeci???parca spuneai ca numai dumnezeu judeca,acum iti arogi si meritele lui?daca fac un pacat lasa-l pe dumnezeu sa-i pedepseasca!si cine iti permite tie sa spui ca "homosexualii sunt o plaga a societatii"??????ce te intereseaza pe tine om credincios ce sustii ca esti ce face omul in dormitorul lui?asta nu e treaba nimanui,te rog sa-ti dai cu parerea despre lucruri pe care cunosti si sa nu jignesti fara motiv oameni despre care nu stii nimic.si ca sa inchei ,indoctrinare este ceea incerci sa faci aici pe forum si cu copii pe care ii ai acasa ,fara sa le dai dreptul de a avea propria parere!
Originally posted by acsintetina
Cineva vorbea de indoctrinare religioasa si ca nu este benefica copilului.
Perfect de acord, cred ca indoctrinarea religioasa nu este benefica, insa educatia crestina, educatia spirituala este foarte benefica! Noi crestinii credem ca un copil crescut dupa principii de viata sanatoase, cum sunt principiile lui Dumnezeu, dupa un sistem de valori sanatos asa cum este Sfanta Scriptura, va fi un copil sanatos spiritual si psihic, cu un caracter exemplar in societate!
Oricum societatea incearca sa ne creasca copiii nostrii dupa nsite principii anticrestine. Un exemplu ar fi teoria evolutionista. Inca din ciclul primar se trece la o indoctrinare evolutionista. Daca eu nu i-am creat o baza copilului meu, i-am luat sansa de a alege! Copilul trebuie sa stie ca Dumnezeu a creat acest Univers, sa aibe un sistem de valori sanatos care sa nu-i ciunteasca sufletul si integritatea spirituala.
Un alt exemplu ar fi homosexualitatea. Copii sunt indoctrinati inca din ciclul primar ca aceasta "plaga" a societatii nu este o greseala, este un lucru normal. Daca eu ca si crestin nu mi-as invata copilul ca homosexualitatea este un pacat, s-ar putrea ca sufletul lui s afie ciuntit de aceasta invatatura demonica (din punct de vedere crestin). Noi crestinii iubim homosexualii, insa nu iubim ce fac ei. Ne rugam pentru ei si dorim sa se lepede de acest pacat si sa traiasca o viata in sfintenie, dupa principiile lui Dumnezeu!Acum ce sa fac, sa-i condamn pe cei care imi invata copiii in felul acesta ca ii indoctrineaza? Daca nu, de ce cineva m-ar condamna pe mine ca-mi educ copiii (unii spun indoctrinare) in spirit crestin, cu valori de viata sanatoase, pentru aca tunci cand vor creste mari sa traiasca in sfintenia ceruta de Dumnezeu?
PROV 22: 6 Invata pe copil calea pe care trebuie s'o urmeze, si cind va imbatrini, nu se va abate dela ea. -
dana
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by kokiy
mai ce drak acsintetina de ce folosesti netu' ca e unealta diavolului ca si tv-ul , telefonul si multe altele , eu zic sa te duci in padure ca poate asa o sa fi neprihanit si o sa gasesti cativa copaci ca sa te asculte.
Tehnologia care o avem, nu este o unealta a diavolului!
De exemplu televizorul este un lucru benefic pentru om. Problema insa sta in decizia omului in legatura cu programele care le urmareste! Omul are in mana telecomanda, el singur decide sa-si murdareasca sufletul cu "porcarii" sau sa priveasca la un program crestin sau educativ, de unde poate invata ceva benefic pentru el.
La fel cu telefonul, poti barfi la el toata ziua,minti, (adica sa-l folosesti spre raul tau sau al altora) sau poti spune o vorba buna unui om bolnav sau poti rezolva probleme importante pentru tine sau familia ta.
Asa ar putea continua exemplele, ce este important, este sa crezi ca beneficiezi de tehnologia de azi, fiindca Dumnezeu le-a dat intelepciune oamenilor. In acelasi timp este important sa distingi pentru ce folosesti aceasta tehnologie, in slujba binelui (Dumnezeu) sau in slujba raului(satanei).
Iti doresc o zi binecuvantata de Dumnezeu!
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by elyda
size=2]cine iti da tie dreptul sa-i judeci???parca spuneai ca numai dumnezeu judeca,acum iti arogi si meritele lui?daca fac un pacat lasa-l pe dumnezeu sa-i pedepseasca!si cine iti permite tie sa spui ca "homosexualii sunt o plaga a societatii"??????ce te intereseaza pe tine om credincios ce sustii ca esti ce face omul in dormitorul lui?asta nu e treaba nimanui,te rog sa-ti dai cu parerea despre lucruri pe care cunosti si sa nu jignesti fara motiv oameni despre care nu stii nimic.si ca sa inchei ,indoctrinare este ceea incerci sa faci aici pe forum si cu copii pe care ii ai acasa ,fara sa le dai dreptul de a avea propria parere![/size=2]
dana
M-ai vazut judecand vreun homosexual? Dumnezeu ii va judeca!
Problema mea este sa-i iubesc pe acesti oameni, insa sa nu iubesc faptele lor! Totodata faptele acestea trebuie condamnate si numite pacat, deoarece si Dumnezeu le condamna si le numeste pacat!
Obligatia mea este sa-mi invat copiii sa stea departe de acest pacat si ca acest lucru nu este normal asa cum unii vor sa-i indoctrineze pe copii mei!
Copiii pot sa aibe propria parere, insa la o anumita varsta si in anumite situatii sau subiecte, noi ii educam si ii invatam, deoarece nu au de unde sa stie aceste lucruri. In cazul evolutionismului sau homosexualitatii, copiii nu pot avea propria parere deoarece nu au de unde s-o aibe, asa ca noi ii invatam (cum zic unii, indoctrinam) ca noi am fost creati de Dumnezeu! Daca nu i-am invata asta, ii invata (indoctrineaza) altii ca ei provin din maimuta (evolutionismul). Si atunci nu mai au ce alege, ci cred ce le spun altii! Si noi crestinii credem ca aceasta este o minciuna (evolutionismul) si atunci trebuie sa-i invatam (indoctrinam) cu ceea ce credem ca este Adevarul lui Dumnezeu!
kokiy spune:
acsintetina aici pe forum , mai ales pe asta se cer sfaturi , pareri despre anumite probleme ... cred ca daca cineva chiar vrea citate din biblie si alte scripturi da o cautare pe google si citeste .... concret la subiectul asta trebuia sa raspunzi "da eu imi invat copii despre credinta si evlavie " ... da nu incerca sa ne inveti tu pe noi ce sa spunem copiilor, iar faptul ca te mahalagesti aici cu toate fetele nu cred ca da bine acolo sus . ... daca intradevar aveai decenta si pace in suflet cedai ispitei si nu mai scriai , da ce sa faci masculul din tine nu poate ceda in fata unei femei
ocebine spune:
Nu ma bag la homosxualitate ca ies scintei...dar ma roade altceva...cu privire la evolutionism. Daca Dumnezeu a creat si melcu' si sarpele si maimuta si omu'...de ce e o asa mare rusine sa ne gindim ca sintem rude cu maimuta? E rusine sa fim verisori?
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by kokiy
acsintetina aici pe forum , mai ales pe asta se cer sfaturi , pareri despre anumite probleme ... cred ca daca cineva chiar vrea citate din biblie si alte scripturi da o cautare pe google si citeste .... concret la subiectul asta trebuia sa raspunzi "da eu imi invat copii despre credinta si evlavie " ... da nu incerca sa ne inveti tu pe noi ce sa spunem copiilor, iar faptul ca te mahalagesti aici cu toate fetele nu cred ca da bine acolo sus . ... daca intradevar aveai decenta si pace in suflet cedai ispitei si nu mai scriai , da ce sa faci masculul din tine nu poate ceda in fata unei femei
Dupa cum vezi, eram sfatuiti sa nu ne invatam (indoctrinam) copiii in spirit crestin. In contextul respectiv dadeam niste exemple concrete pentru care, noi ca si crestini, trebuie sa ne invatam (indoctrinam) copiii in spirit crestrim, altfel au grija altii sa ni-i indoctrineze in spiritul lor!
Mahalageala (asa cum o numesti) este un dialog, la care pana in prezent am si eu dreptul!
Cat despre ce se intampla acolo Sus, parca ziceai ca nu crezi in acel Sus! Slava Domnului daca v-ati schimbat parerea!