educarea copiilor
Raspunsuri - Pagina 6
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by anya
Acsintetina, mi-am chinuit bietul neuron, am citit de cateva ori ce-ai zis si zau daca-am inteles ce ar trebui sa faca un copil ca sa fie "bun". Am senzatia ca devine spalare de creiere. Se invata niste citate din cartile religioase si in loc sa gandeasca fiecare si sa se exprime cu cuvintele lui...pac citatul - pe post de argumente.
Anya
Unde ai vazut citate in postul de mai sus?
kokiy spune:
O sa scriu si eu aici chiar daca am sa primesc , rosii si oua in cap.Poate o sa fiu un pic off topic dar o sa va spun despre mine.
Sunt o persoana foarte miloasa , am avut tot timpul animale (caini ,pisici , papagali, porc de guineea...), am grija sa hranesc si cei 2-3 caini din fata curtii . Daca plec la cumparaturi si vad o persoana nevoiasa ii dau bani sau ceva de mancare, ajut batranele sa treaca strada , cedez locul in mijloace de transport, nu fumez, nu beau, nu umblu cu alti barbati , nu fur si-mi place mult zicala " ce tie nu-ti place , altuia nu-i face!". Nu cred ca trebuie sa crezi in ceva ca sa respecti tot ce am enumerat eu mai sus. Apropo sunt atee convinsa , iar viziunea mea despre biblie ca si despre alte scrieri bisericesti este urmatoarea:-in vremurile acelea indepartate era foarte multa prostime si se intamplau foarte multe fapte nelegiuite, asa ca s-au trezit cativa mai luminati la minte care au scris aceste carti minunate (nu neg, poate multe din cele scrise acolo sunt adevarate , dar pana in zilele noastre s-a rastalmacit totul). cu scopul de a tine prostimea in frau. Au fost scrise foarte multe legi, au fost date multe exemple negative (vezi daca faci aia o sa patesti ca X-ulescu ).Nu ma mai lungesc acum cu explicatii , dar ideea e ca trebuie sa ne invatam copii sa fie mai buni , nu sa ceara indurare si iertare lui Dumnezeu dupa ce deja au pacatuit sau sa traiasca cu frica in san daca au facut un lucru rau ca vine Doamne Doamne si il pedepseste .Deja mult pronuntatul "Doamne iarta-ma" cand se trece pe langa o biserica il aud din ce in ce mai mult chiar de la persoane care cu cateva minute se injurau sau scuipau sau aruncau mizerii pe jos. Mi se pare foarte comod sa fac o nedreptate ca pe urma trec un pic pe la biserica si ma iarta Dumnezeu.
Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)
kokiy spune:
Am revenit pentru raspunde intrebarii puse de Oliv75.
Cum mi-au fost si mie explicate toate datele despre credinta si religie (parintii mei sunt ortodoxi)asa o sa-i explic si eu copilului meu .Cand v-a ajunge la varsta la care o sa aiba discernamant sper sa aleaga singur ce e mai bine pentru el asa cum am ales si eu.
Off topic : nu mie frica de Dumnezeu atata timp cat sunt un om bun
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by kokiy
O sa scriu si eu aici chiar daca am sa primesc , rosii si oua in cap.Poate o sa fiu un pic off topic dar o sa va spun despre mine.
Sunt o persoana foarte miloasa , am avut tot timpul animale (caini ,pisici , papagali, porc de guineea...), am grija sa hranesc si cei 2-3 caini din fata curtii . Daca plec la cumparaturi si vad o persoana nevoiasa ii dau bani sau ceva de mancare, ajut batranele sa treaca strada , cedez locul in mijloace de transport, nu fumez, nu beau, nu umblu cu alti barbati , nu fur si-mi place mult zicala " ce tie nu-ti place , altuia nu-i face!". Nu cred ca trebuie sa crezi in ceva ca sa respecti tot ce am enumerat eu mai sus. Apropo sunt atee convinsa , iar viziunea mea despre biblie ca si despre alte scrieri bisericesti este urmatoarea:-in vremurile acelea indepartate era foarte multa prostime si se intamplau foarte multe fapte nelegiuite, asa ca s-au trezit cativa mai luminati la minte care au scris aceste carti minunate (nu neg, poate multe din cele scrise acolo sunt adevarate , dar pana in zilele noastre s-a rastalmacit totul). cu scopul de a tine prostimea in frau. Au fost scrise foarte multe legi, au fost date multe exemple negative (vezi daca faci aia o sa patesti ca X-ulescu ).Nu ma mai lungesc acum cu explicatii , dar ideea e ca trebuie sa ne invatam copii sa fie mai buni , nu sa ceara indurare si iertare lui Dumnezeu dupa ce deja au pacatuit sau sa traiasca cu frica in san daca au facut un lucru rau ca vine Doamne Doamne si il pedepseste .Deja mult pronuntatul "Doamne iarta-ma" cand se trece pe langa o biserica il aud din ce in ce mai mult chiar de la persoane care cu cateva minute se injurau sau scuipau sau aruncau mizerii pe jos. Mi se pare foarte comod sa fac o nedreptate ca pe urma trec un pic pe la biserica si ma iarta Dumnezeu.
Chiar daca eu sunt ortodoxa si cred in Dumnezeu si mai cred si in Biblie, imi place cum ai scris. Foarte frumos! Sunt de acord, ca in primul rand trebuie sa invatam sa fim OAMENI, indiferent de religie sau daca suntem atei.
Si, mai ales, trebuie sa avem dragoste fata de copiii nostri, nu sa-i educam in spiritul unui Dumnezeu razbunator.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by kokiy
A fi o persoana morala este foarte bine! A fi o persoana crestina insa, inseamna a te increde in promisiunile lui Dumnezeu, facute prin Sfanta Scriptura, a crede in ceea ce nu vezi cu ochiul liber.
Noi crestinii nu ne bazam doar pe o Carte (Sfanta Scriptura), ci pe o relatie personala cu Dumnezeu.
Si eu am crezut la fel, ca totul este o poveste spusa de oameni. Intr-o zi insa, m-am convins ca exista viata dupa moarte si citind Scriptura, mi-am dat seama ca Ea nu vine de la oameni, ci vine de la Creatorul nostru, vine dintr-o alta lume. In Biblie sunt profetii care au spus cu exactitate cu mii sau sute de ani inainte ceea ce o sa se intample. Deasemenea Biblia se ocupa de sufletul nostru, locul acela care te doare de multe ori, unde simti ca ai un gol si doresti ca acel gol sa fie umplut.
Crestinii au dreptul sa-si creasca si educe copiii lor in spirit crestin. Nu cred ca-i o pierdere de vreme facand asa, este un castig, i-am castigat pe copiii nostri pentru Imparatia lui Dumnezeu, oameni morali in acelasi timp, cu o morala crestina si oameni de folos societatii!
Definitia credintei in Scriptura:
EVR 11: 1 Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile cari nu se vad.
Tareia spune:
acsintetina,
Sunt sigura ca sunt si oameni care vor invata din mesajele tale. Enuntarea adevarurilor evanghelice cere mult curaj. Felicitari!
Domnul sa te calauzeasca in lucrarea ta.
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by Tareia
acsintetina,
Sunt sigura ca sunt si oameni care vor invata din mesajele tale. Enuntarea adevarurilor evanghelice cere mult curaj. Felicitari!
Domnul sa te calauzeasca in lucrarea ta.
Multumesc! Domnul Iisus sa va binecuvinteze si pe dumneavoastra!
acsintetina spune:
Am primit asta in email:
Nostalgie, realitate sau amandoua?
Daca erai copil īn anii 50, 60 sau 70, 80 cum ai reusit sa supravietuiesti ?
1.- Cānd eram copii mergeam cu masini care nu aveau centuri de siguranta si nici airbag...
2.- Sa calatoresti īn partea din spate a unui camion era o plimbare speciala. Chiar si akum ne amintim...
3.- Patuturile noastre erau pictate cu vopseluri pe baza de plumb !
4.- Nu aveam īnchizatori speciale pentru copii la flacoanele de medicamente, īn bai, la usi.
5.- Cānd mergeam cu bicicleta nu purtam casti de protectie.
6.- Am baut ficare dintre noi apa de la furtunul de udat florile din gradina bunicii, īn loc de apa minerala din sticla...
7.- Stateam ore īn sir sa ne facem rotile. Cei norocosi care aveau si o strada īn panta īsi dadeau drumul de la capatul stazii, iar la jumatatea drumului īsi aduceau aminte ca nu au frāne . Dupa cateva "īntālniri" cu tufisurile verzi, am īnvatat sa rezolvam si aceasta problema. Pai da, ca noi stricam tufisurile, dar nu ajungeam sub rotile masinilor !!!
8.- Cand ieseam sa ne jucam , singura conditie era sa venim īn casa la apusul soarelui.
9.- scoala tinea pāna la 12 , ajungeam acasa sa māncam de prānz. Nu aveam telefoane mobile... asa ca nimeni nu putea sa ne gaseasa. Ce bine era, nu ?
10.- Ne zgāriam, ne faceam tot felul de zgaibe , ne fracturam o māna, un picior , pierdeam un dinte , dar nu era nici o reclamatie pentru aceste incidente la politie. Vina era īn totalitate a noastra.
11.- Māncam biscuiti si prajituri , pāine cu unt , am baut atātea bauturi cu zahar si nu cu zaharina sau alti īndulcitori si nu am avut niciodata probleme cu greutatea, pentru ca ne jucam mereu in aer liber...
12.- Am īmpartit un cico la patru...bānd din aceeasi sticla si nimeni n-a murit din asta.
13.- Nu am avut Playstation, Nintendo 64, X box, jocuri video , televizor cu 99 canale , aparate video , dolby surround , telefoane celulare personale , calculatoare , chatroom pe Internet ... Īn schimb, AVEAM PRIETENI.
14.- Ieseam afara cu biciclete sau mergeam pāna la casa unui prieten , sunam la usa sau pur si simplu intram fara sa batem la usa . El era acolo, nimeni nu se supara si ieseam sa ne jucam.
15.- Da! Sa iasa din joc!, Afara, īn lumea cruda, rea! Fara plāngeri la politie ! kum am facut ?. Ne jucam cu bete si mingi , alcatuiam echipe pentru a juca o "partida"; nu toti eram alesi si nimeni nu se supara; nu se ajungea ca un prieten sa aiba traume psihologice...
16.- Unii dintre noi nu eram foarte buni la scoala. In studentie, daca pierdeam un an , īl repetam. Nimeni nu mergea la psiholog, la psihopedagog, nimeni nu suferea de dislexie, nici de probleme de lipsa de atentie...pur si simplu repeta anul si avea o a doua sansa.
17.- Aveam libertate , stari proaste , succese , responsabilitati ...si am reusit sa īnvatam sa le gestionam. Marea īntrebare e: kum AM FACUT sa supravietuim? si, mai ales,sa fim persoanele care suntem akum ?.
Apartii acestor generatii? Daca da, atunci trimite acest mesaj tuturor cunoscutilor tai din aceste generatii sau persoanelor mai tinere ...sa stie si ei kum era pe acele timpuri......
Īn mod sigur vor spune ca eram plictisitori, dar am fost foarte fericiti !!!!!!!!!
anya spune:
Kokiy , perfect de acord cu tine.
acsintetina, imi doresc ca puii mei sa creasca OAMENI (adica "persoane morale", nu "crestini"). Sunt importiva oricarei indoctrinari, indiferent ca e orodoxa sau de alta religie. Le doresc sa devina liber cugetatori. Daca vor alege alt drum, chiar daca in sufletul meu nu voi fi de acord, ii voi sustine.