educarea copiilor

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Excelent, ccn05!
Inseamna ca asculti intocmai Poruncile, da? Pe toate, fara exceptii, da? Doar Dumnezeu stie de ce le-a dat asa si nu altfel, nu?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccn05 spune:

Daca as fi spus ca ascult cu sfintenie de Dumnezeu ar fi insemnat sa pretind ca sunt sfanta.
Sunt si lucruri pe care Dumnezeu ni le cere si s-ar putea sa nu le intelegem pentru ca ne lipseste perspctiva, experienta si suntem limitati. Tocmai aici cred ca intervine credinta: sa asculti de Dumnezeu chiar si atunci cand nu intelegi, ci pur si simplu accepti ca intelepciunea Lui este superioara si El iti vrea binele.
Cand Dumnezeu le-a poruncit lui Adam si Evei sa nu manace din pomul cunostintei binelui si raului pentru ca vor muri, au fost ei capabili sa inteleaga ce se va intampla?
Sau Avraam, atunci cand a primit porunca din partea Lui Dumnezeu sa isi aduca fiul ca jertfa, a inteles de ce i se cerea lucrul asta?

Mergi la inceput

Pai nu mi-ai raspuns la intrebare!
Respecti sau nu poruncile, asa cum ti le-a dat Dumnezeu? (am inteles ca, atunci cand citesti Biblia, vorbesti cu Dumnezeu). Si am mai inteles ca, chiar daca nu intelegi ce ti se cere, tu asculti!!!

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Repet: nu sunt sfanta! Insa ma straduiesc sa respect poruncile lui Dumnezeu.

Mergi la inceput

ccn05, sa-ti spun de ce te-am intrebat chestia cu poruncile!
Daca nu ai fi avut asteptari asa de ferme in legatura cu ascultarea pe care copilul tau (incapatanat?????) trebuie sa o aiba fata de tine, nu te-as fi intrebat.
Ai spus ca:

quote:
... ceea ce este Dumnezeu pentru mine, ar trebui sa fiu si eu pentru copilul meu. Primul lucru pe care Dumnezeu il asteapta de la mine este ascultarea, deci primul lucru pe care eu ar trebui sa il invat pe copilul meu este sa asculte.

Ai spus de asemenea ca, tu nu esti sfanta si respecti asa cum poti poruncile.
Deci, daca ceva atat de important cum sunt poruncile (date de Dumnezeu) nu pot fi respectate de tine, sper ca nu o sa pui greutati prea mari pe umerii copilasului tau.

Si, repet si eu, la intrebare tot nu mi-ai raspuns! :-))
Intrebarea era: daca primul lucru pe care Dumnezeu il asteapta de la tine este ascultarea, tii cont de toate cele 10 porunci pe care ti le-a dat?
Nu ma intereseaza cat de mult poti respecta fiecare porunca, ci daca incerci macar sa respecti fiecare porunca in parte.

Mergi la inceput

Da, Denitzel, pe toate le tin si am inteles de ce ma intrebi de toate.
Sa stii ca sunt o persoana inclinata spre permisivitate, prin natura temperamentului meu, asa ca nu sunt in pericol de a fi prea exigenta. Ba chiar ma tem ca de dragul celui mic i-as putea permite lucruri care nu ii sunt benefice. Ma rog mereu pentru intelepciune pentru ca sa imbin dragostea si fermitatea astfel incat sa cresc un copil sanatos fizic, psihic si spiritual.

Mergi la inceput

ccn05, multumesc pentru raspuns! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

quote:
Originally posted by ccn05
Ma rog mereu pentru intelepciune pentru ca sa imbin dragostea si fermitatea astfel incat sa cresc un copil sanatos fizic, psihic si spiritual.

Inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by denizel
Si, repet si eu, la intrebare tot nu mi-ai raspuns! :-))
Intrebarea era: daca primul lucru pe care Dumnezeu il asteapta de la tine este ascultarea, tii cont de toate cele 10 porunci pe care ti le-a dat?
Nu ma intereseaza cat de mult poti respecta fiecare porunca, ci daca incerci macar sa respecti fiecare porunca in parte.

Dragostea lui Dumnezeu si ascultarea de Dumnezeu, nu se limiteaza la cele zece porunci, ci la mai mult decat atata!
Dragostea lui Dumnezeu este concretizata in Domnul Iisus si ascultarea de El inseamna mai mult decat a tine cele zece porunci, inseamna a fi Iisus in tine si tu in El! El este Vita noi mladitele!

Nimeni nu poate tine cele zece porunci si prin aceasta sa intre in Cer! De aceea avem parte de Har, harul care ne ajuta sa intram in Imparatia lui Dumnezeu.
Cele zece porunci ne arata Legea, dreptatea lui Dumnezeu, iar Jertfa Domnului Iisus ne arata Harul, Mila lui Dumnezeu! Prin Har suntem mantuiti, prin credinta si aceasta nu vine de la noi!
Noi suntem sfinti prin Sangele lui Iisus Hristos. Sangele acesta ne curata de orice pacat si Duhul Sfant ne ajuta sa ne sfintim si sa traim o viata pentru Imparatia lui Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Acsintetina, mi-am chinuit bietul neuron, am citit de cateva ori ce-ai zis si zau daca-am inteles ce ar trebui sa faca un copil ca sa fie "bun". Am senzatia ca devine spalare de creiere. Se invata niste citate din cartile religioase si in loc sa gandeasca fiecare si sa se exprime cu cuvintele lui...pac citatul - pe post de argumente.

Mergi la inceput