de ce se intampla...?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Cand am inceput al doilea an de facultate, tatal meu incepuse sa se simta rau si ajungand la medic shoc.... cancer... grad:METASTAZA... pana atunci totul decurgea normal, eram fericita eram studenta la informatica cum mi-am dorit de la inceputul liceului, aveam note bune la facultate, banii imi veaneau de la ai mei, etc.
De la descoperirea bolii a mai durat o luna jumate si tata a plecat dintre noi (la 47 de ani)... Din acel moment a inceput calvarul... A trebuit sa ma angajez rapid undeva fara sa pot emite prea multe pretentii de la un job.. mama nu ar fi putut sa ma intretina mai departe. Treptat notele au incepu sa scada... si intr-un final am stationat si un an de facultate.Lovituri una dupa alta.
Am incercat si eu sa imi dau raspunsuri atunci pt ceea ce mi se intampla... incercam sa dau vina pe cineva... pt ca simteam ca nu mai pot merge inainte... la un moment dat am ajuns sa imi dau seama ca nu fac altceva decat sa imi inraiesc sufletul tinand in mine ranchiuna pt ceea ce mi s-a intamplat .De cate ori il intrebam pe Dumnezeu "de ce?" . plangeam in hohote..
Acum, dupa 5 ani, imi dau seama ca toate astea au dus la aterizarea mea cu picioarele pe pamant, la infruntarea mult mai usoara a situatiilor dificile...si de ce nu la o mult mai buna apreciere ai celor de langa.
Eu cred ca fiecare pierdere oricat de grea ar fi, are un rost in viata noastra... un rost de care iti dai seama in timp si nu in momentul pierderii.

Ank 37+

Raul
AMR maxim 3 saptamani de stat in burtan !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

Am citit ce ati scris voi aici si inca nu-s lamurita.
La fel ca si la Ank, viata mea a fost fara griji, decurgea frumos, eram fericita cu cei f. dragi mie aproape, cand...ceva s-a rupt la un moment dat. S-a produs o cearta in familie, decesul tatalui (acum 2 ani) si acum...mama diagnosticata cu cancer.Ce destin sau ce deviere de la destin am produs de s-a schimbat asa rau viata?Sufar pentru mama, eu sunt mai stoarsa sufleteste acum decat ea.
Cum imi pot gasi linistea tinand cont de faptul ca eu sunt f. legata de parinti, chiar daca tata nu mai este printre noi?
Am vrut sa le fac o batranete usoara, in masura posibilitatilor sa nu le lipseasca nimic si acum...sufar pentru mama, sufar pentru tata ca s-a dus. sufar...ca ma simt neputincioasa si prea slaba in fata bolii si a mortii.ma poate ajuta cineva cu raspuns?
nu stiu daca va putea cineva sa gaseasca o logica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

quote:
Originally posted by alyx

Si cine hotaraste care suflet este superior si care inferior?

Exemplul cu copii din Africa, pe langa faptul ca e jignitor pentru ei (cred eu), nu sta in picioare. Pentru ca si in restul lumii mor multi copii.

Ce incerci de fapt sa spui? ca suntem impartiti inca dinainte de a ne naste in suflete superioare (evoluate) si inferioare? Pentru ca daca e asa, mi se pare ca aici esti in dezacord cu afirmatia ta conform careia Dumnezeu ne iubeste la fel pe toti. Pai eu ma intreb atunci: ne iubeste la fel dar ne imparte in suflete evoluate si suflete inferioare?
Si inca ceva? Tu spui ca de fapt copii carese nasc bolnavi sunt in realitate suflete evoluate avand rolul de a-i schimba pe cei in ale caror vieti intra. Pe de alta parte copii care mor in Africa sunt suflete inferioare care nu au rezistat in corpuri umane. De ce nu ar putea un suflet inferior sa evolueze in viata umana, schimband in acelasi timp si viata celor din jur? Numai oamenii care sufera ne pot schimba? Cei normali nu?

alina

Alina,

Sper ca nu te gandesti ca toti suntem egali, la fel de destepti si de frumosi, la fel de buni?
Entitatile, sufletele sunt mai evoluate sau mai putin evoluate, mai tanare sau batrane.
Cum se diferentiaza un suflet de altul si cine face diferenta?
In termen umani, in modul nostru de intelegere diferenta o face evolutia spirituala a lor, depinde de cat de batrane sunt, de cat au invatat in existentele anterioare.
Fiecare existenta in forma diferita decat cea de spirit duce la evolurie sau la involutie a acelui spirit(suflet).
In termeni umani cei care pot vedea astfel de lucruri ii vad in culori diferite (de la rosu la alb, alb-stralucitor), sau daca ii vad in negru si alb cei mai putin evoluati sunt vazuti cenusi si pana la cei evoluati care sunt mai curati si care ajung sa fie albi sau chiar stralucitori.
Cine face diferenta? Fiecare suflet in parte, prin evolutia lui spirituala.
Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel, ne trimite la fel de multa iubire la toti. El este ca un soare care ne trimite lumina (iubire) la fel la toti, noi in functie de cat de curati suntem primim mai multa sau mai putina lumina de la el. Cei care sunt curati ajung sa imprastie lumina primita de la Dumnezeu si de acea sunt vazuti ca fiind stralucitori.
Referitor la copii din Africa... asta este nivelul lor de evolutie si nu ii jigneste nimeni. Ti-am dat doua exemple la intamplare nu este nimic general valabil.
De ce o enitate mai putin evoluata nu poate sa traiasca in corpuri mai evouate? Pentru ca nu poate controla toate procesele din acel corp, pentru ca apoi trebuie sa vorbeasca, .. etc.
De ce doar cei care sufera se pot schimba? Dar nu am spus asta. Cei care sufera sunt fortati sa se schimbe pentru ca primesc suferinta ca si "impuls" ca si catalizator al schimbari. Cum se schimba si cat de repede asta este alta discutie.
Ideal este sa evoluezi fara suferinta, constient. Oamenii normali suntem cei despre care am vorbit pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Terry cred ca raspunsul il vei gasi doar tu... in timp.Stiu ca viata e nedreapta.Eu la un moment dat am cazut intr-un pesimism incurabil, foarte greu am reusit sa trec din nou in partea cealalta a balantei.Am avut la un moment dat si o problema de genul urmatoareia.Un individ apropiat tatalui meu a vrut sa ma ajute, sa imi fac o cariera, el avand o firma de transport persoane nationala.Bineinteles ca ma apropiasem de el , ca de un tata , dar in naivitatea mea nu mi-am dat seama ca de fapt el nu se uita la mine ca la o fiica ci...ci ca la o femeie . Atunci a fost o alta lovitura... incepusem sa ma uit in jur si sa vad doar partile rele ale vietii.. sa imi fie frica sa ma atasez de cineva ca sigur il pierd.
Acum imi amintesc doar partile bune , de tata cand era in viata si radeam impreuna.. eu nu il simt ca a disparut intre noi.Cand merg la cimitir nu simt ca e acolo ..intr-o groapa... pt mine e plecat undeva departe si intr-o zi se va intoarce.
Chiar dupa toate astea... nu as putea sa ii intorc spatele lui Dumnezeu sau sa ma cert cu divinitatea... ca mi-a luat sprijinul cand poate aveam cea mai mare nevoie de el... Acum ma bucur de ceea ce imi da si de bebelasul care vine chiar luna asta in preajma zilei de nastere a tatalui meu

Ank 37+

Raul
AMR maxim 3 saptamani de stat in burtan !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by reiki

Un suflet nu mosteneste pacatele parintilor desi exista legaturi.
Sunt multe motivele pentru care un suflet pleaca de pe pamant la timp atat de scurt dupa ce s-a nascut. Nu stiu care au fost in cazul copilului despre care vorbeai si chiar daca as sti nu cred ca e o idee buna sa le povestim parintilor lor despre ele.
Dar pot sa-ti spun de unul din motivele pentru care se nasc copii cu sindromul down de exemplu. Sufeletele care aleg o astfel de intrupare sunt suflete evoluate, superioare, care aleg sa se sacrifice pentru ca sa ii ajute pe parinti, pe frati lor, ca sa-i invete ce este grija, ce inseamna sa ai grija permanenta de cineva. Le arata tot ce pot ei sa vada, cum sa comunice, ce insemna iubirea neconditionata.
Daca prinesti din punctul de vedere al parintilor poate fi un chin dar un astfel de suflet ii schimba, le schimba viata, felul in care gandesc si traiesc, le schimba incet sufletul. Depinde doar de ei cum aleg sa se schimbe.
Sau ... de ce se nasc atat de multi copii in Africa si au o viata atat de scurta,... sunt suflete inferioare care vor sa se nasca si sa traiasca in corpuri superioare (cele umane) dar nu fac fata unei astfel de vieti. Nu-si pot controla existenta spirituala si organica, materiala din acele corpuri si trebuie sa se intoarca inapoi. Orice deviere de la "normal" inseamna ceva. Daca dorim cu adevarat, putem afla si raspunurile la intrebarile noastre, daca cautam suficient. Suntem in continua schimbare. Depinde de noi cum alegem schimbarea si cat de repede vrem sa se intample.
Exista si bine si rau si tot de noi depinde, prin faptele noastre, in ce directie alegem sa mergem.

"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita

Dar tu de malarie ai auzit? Sau de foamete? De faptul ca exista in multe tari saracie lucie si ca parintii fac copii pe banda si n-au cu ce sa-i hraneasca? Ce sa spun, spirite involuate ce nu reusesc sa lupte...m-ai dat gata. Ia sa te fi tinut cineva pe tine copil fara mancare, sa ajungi rahitica si sa mori...cum te-ai fi luptat tu? Ca sa nu mai vorbesc de lipsa medicamentelor, de mediul infestat cu microbi...
Mai gandeste-te cand faci astfel de afirmatii referitoare la copiii din Africa.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

haideti sa pastram interesanta totusi 'discutia' asta si sa luam fiecare ce ni se potriveste, haideti sa nu picam in polemici!

daca am fi toti spirite evoluate am fi toti un geniu, asta cam asa e. incearca sa privesti dincolo de carnal, gandeste-te la spitirul celui ce chinuie.
terry, inca ma gandesc la ce ai scris

www.aviva.ro/" target="_blank">ai grija de viitorul tau!

Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu

<< rabdarea este cheia fericirii >>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Ingrid,
La ce sa ma gandesc referitor la copiii din Africa?
Tu ai enumerat modalitatile prin care sunt luate aceste suflete de aici.
Ce as fi facut eu in cazul in care....
Pai asta este diferenta ca noi suntem nascuti aici, ei acolo, aici primesti alt destin, alte sanse, acolo nu ai cum sa supravietuiesti, doar daca esti salvat.

Din nou va spun nu fac afirmati cu rautate la adresa nimanui, nici macar a bietelor suflete din Africa. Nu judec pe nimeni si nu vreau sa irit pe nimeni.
Am scris aici doar cu bine intenti, pentru ca sa puteti avea si alta perspectiva si alt punct de vedere, nu doar strict dpdv dogmatic.

Mergi la inceput

Maria, eu am vazut multe documentare despre acele "spirite involuate" cum numeste Reiki bietii copii, ii sugerez fara suparare sa se uite si ea, si m-au socat. Nu e vorba de lupta acolo, sunt la limita subzistentei, n-au ce manca. Realizezi ce inseamna pt un copil mic sa nu aiba ce manca?? Ca sa nu mai zic de malarie, e pe primul loc la mortalitatea infantila. Degeaba le vin ajutoare, ca nu poti trata toti copiii...
De aceea m-am suparat, ce usor ar fi sa nu ne mai luam nicio responsabilitate si sa-i lasam sa moara...ca sunt involuati.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by reiki

Ingrid,
La ce sa ma gandesc referitor la copiii din Africa?
Tu ai enumerat modalitatile prin care sunt luate aceste suflete de aici.
Ce as fi facut eu in cazul in care....
Pai asta este diferenta ca noi suntem nascuti aici, ei acolo, aici primesti alt destin, alte sanse, acolo nu ai cum sa supravietuiesti, doar daca esti salvat.

Din nou va spun nu fac afirmati cu rautate la adresa nimanui, nici macar a bietelor suflete din Africa. Nu judec pe nimeni si nu vreau sa irit pe nimeni.
Am scris aici doar cu bine intenti, pentru ca sa puteti avea si alta perspectiva si alt punct de vedere, nu doar strict dpdv dogmatic.

"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita

Reiki. Acum am vazut mesajul tau. Ai scris initial ca: dar nu fac fata unei astfel de vieti. Nu-si pot controla existenta spirituala si organica, materiala din acele corpuri si trebuie sa se intoarca inapoi.
Asta presupune ca ei nu pot lupta. Afirmatia este falsa, deoarece stim cu totii ca un copil depinde de parinti, de mediul inconjurator, n-are cum sa lupte singur cat e mic.
Dupa aia o intorci ca: nu primesc sanse, deci nu depinde de ei.
Deci? Cum e in final?

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

de ce noi ne-am nascut aici si nu in africa(sa luam exemplu asta) pentru ca aici sunt conditile favorabile pt sufletele noaste de a evolua sau de plati datiriile din trecut

cu toti trecem la un moment dat prin clipe dureroase si dificile, nu putem sa gasim raspuns la toate pt ca noi avem o privire pamanteana, trebuie sa privim de sus, ceea ce e foarte greu, pt a avea raspunsuri la intrebarile noastre, cum cunoastem in parte, dar va veni vremea cand vom sti de ce asa, de ce noua
numai bine

"viata este un dar pe care il meritam numai atunci cand il daruim."
"daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." R. TAGORE
florina, mamica lui thierry si dara

Mergi la inceput