Paciente optimiste si gravi dr. Tutunaru cap.41
Raspunsuri - Pagina 14
mmc_nd spune:
felicia, ce frumos, ai trei bebici
!!! Te-ai gandit, aveti loc in casa? ![]()
bebekom, maria08, lauravoinicu, Iyoana, KoraPop si toate fetele atente, va multumesc pentru urarile voastre si pentru ca sunteti alaturi de mine
. Un preot drag mie spunea ca un gand bun conteaza ca o rugaciune, asa ca sa va dea Bunul Dumnezeu inzecit!
georgia_c spune:
buna fetele
am lipsit un pic din peisaj .. insa mi-am "revenit"...
am citit din urma .. LA MUTI ANI , zenobia si kora .. sa dea DD sa vi se implineasca tot ce va doriti ...
am citit din urma si nu-mi venea sa cred ..
.. nici pe mine nu a vrut asistenta sa ma programeze ca dr t nu este pana pe 17.10.. ma gandeam ca sunt io mai "norocoasa".. dupa care am citit si mi-am revenit ...
io imi masor in continuare temperatura bazala ... intre timp , si-a facut si sotulica spermograma la dr matei si a iesit asa:
oligoastenoteratozospermie moderata( n-am auzit in viata mea ), nici pe net nu am gasit diag asta ... poate ma ajuta cineva ... daca mai exista soti cu asa ceva
mobilitate 65%
in rest nimic nou .. incercam si luna asta sa vedem ce-o iesi ...
RalMar spune:
georgia daca ne-ai spune valorile iesite la spermograma cred ca am putea sa te ajutam. Oricum, cu mobilitatea sta bine, nu-s probleme
georgia_c spune:
ralmar , pentru ca nu-mi dau seama care sunt importante si care nu .. le trec pe toate
:
volum=2ml
aspect=omogen ,opalescent (cred ca scrie)
vascozitate=normala
ph=7.6
timp de lichefiere=25
miros=caracteristic
leucocite=1,4mil/ml
culoare=alb-galbui
concentratie(TCS):
spermatozoizi=14mil/ml
viabilitate=65%
MOBILITATE a=0, b=25, c=45,d=35
totala=65%(la1h)
progresiva=20%
non-progresiva=45%
forme imobile=35%
indice de mobilitate (SMI)=302
Velocitate=12
Spermatozoizi mobili=9.1x10la a6
Spermatozoizi mobili progresivi =2.8x10la a6a
forme normale =20%
forme normale (kruger)=12%
Spermatozoizi functionali=9.8x10la a6
spermatozoizi progresivi =5.6 ; spermatozoizi functionali=5.6;
spermatozoizi functionali (kruger)=4
RalMar spune:
Creda ca problema e la mobilitate, din cate stiu eu se calculeaza a+b si trebuie sa fie peste 60%, la numar - nr minim stiam ca e 20 mil, si la forme, care sunt mai mult anormale. Incepeti tratamentele cu naturiste pana va face sotul celelalte analize sa nu pierdeti mult timp.
alexia28 spune:
Neata fete,
Mmc bafta multa, sa vii cu veste buna peste o saptamana
Georgia, nu ti-a zis dr Matei sa faceti spermocultura? Am vazut ca aveti leucocite multe, asta inseamna infectie, deci trebuie facuta spermocultura si in functie de rezultat facut tratament cu antibiotic, e foarte posibil ca dupa tratament rezultatul sa fie unul mai bun, se poate ca datorita infectiei sa aiba si mobilitatea proasta (a+b = 25% e cam putinel) si formele normale putine doar 20%. Parerea mea este ca intai asta trebuie facut si apoi incercata imbunatatirea ei cu tratamente naturiste, tutu va va recomanda tribulus care este bun, imbunatateste si nr spermatozoizilor si mobilitatea lor, zincul de asemenea este bun.
ca sa intelegi mai bine ce inseamana diagnosticul:
asteno = lenti
oligo = nr mic
terato = forme anormale
zoo = infectie, leucocite mari
www.flickr.com/photos/10210052@N04/1447172350/" target="_blank">Alexia si minunea mea Teodora Antonia
mada23 spune:
Felicia....felicitari, sa te ajute DD sa se prinda puiutzii, sunt alaturi de tine si iti tin pumnii
Mmc..sa ne dai vesti bune...
Pupicutzi la toate fetele.
am nevoie de un miracol...madutz
http://tt.lilypie.com/lS6Op3.png
ysa26 spune:
Kora, Zeno va spun si eu LA MULTI ANI cu intarziere!
Mmc_nd tin pumnii sa vi cat mai curand cu II
Am fost ieri am vb cu Tutu si de luni voi incepe pregatirile pt FIV si dak decurge bine totul intr-o luna jumatate se va face ET.
Bebekom
astept numai vesti bune de la tine, pe cand o IA? Sau incerci natural?
Va 

Hera25 spune:
Ysa imi pare bine ca te-ai hotarat in cele din urma ce vei face. Erai f nehotarata. Bine ca ai stat cu Tutu de vb si ati hotarat.
Cu el vei face FIV-ul?
Eu iti urez mult succes si sa te ajute Dumnezeu sa reusesti.
Alexa Ioana spune:
fetele... profit de faptul ca intotdeauna ati fost foarte dragute (si va multumesc pentru ajutorul de pana acum
), si mai sar cu o intrebare...
sunt "mandra posesoare" a unor enormitati de chisturi endometriozice. am fost la tutu in iunie si mi'a zis ca poate face chistectomie laparoscopica (dr meu mi'a zis ca ma poate opera doar clasic, si e posibil sa se ajunga la ovarectomie si chiar histerectomie). deci, daca ma hotarasc sa ma operez din nou, clar la tutunaru ma duc.
tutu zicea ca as fi chiar candidata buna pt fiv dupa laparoscopie...
acu vine intrebarea. tutunaru face fivuri ? daca da, cam la cat se ridica costurile totale ?
si cam cat dureaza intreaga procedura (de la inceperea tratamenului pana la et) ?
va multumesc mult !!!
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...