Basescu ingrijorat de rata natalitatii!!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

apropo...pana la 2 ani iei cam 8 milioane ca 2 sunt date copilului asa ca poate una la mie fata de greata fata de basescu care ne da numai 6 mil poate fi compensata.

tot ca o precizare pana acum in iunie sau iulie contributiile au fost plafonate ...indiferent cat castigai nu plateai mai mult de x taxe.

Pe de alta parte nu zic ca 8 milioane e o super suma, sunt constienta ca nu cresti un copil cu asta...dar ramane atitudinea pe care o contest din tot sufletul meu...nu fac copii ca nu imi da statul bani suficienti si ca nu am conditii. Cred ca numeri pe degete tarile in care statul iti da bani suficienti sa stai acasa sa cresti copilul 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

n-a zis nimeni ca as face copii pt bani, dar tb cel putin sa-mi mentin un un venit care sa nu ma faca sa intru in colaps
si atunci ce fac? ii fac din dragoste ca si tiganii, unul dupa altul, ca deh, dragostea e mare, si ii iau cu mine la serviciu?
sau ii las la intrare in cladire ca poate fac si ceva bani, pana iese mama de la birou
oare de ce e atat de mare abandonul scolar? din lipsa de dragoste de carte / parinteasca sau din lipsa de bani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Offfnu-mi place sa ma repet!De vina suntem noi,cei care acceptam salarii mici.Nu-mi pasa daca maine sa da indemnizatie ptr. cresrerea copilului sau nu.Daca am un salariu bun imi pun bani deoparte pentru a avea suficienti cat stau acasa cu bebe...dar sa vad dar un exemplu concret:am aplicat ptr. un job de sef raion la firma Real,am mers la interviu si mi s-a oferit salariul de 1400 ron.Sub cel pe care-l am acum cu 100 ron. Evident,n-am acceptat;mi se pare normal ca un angajator care vrea un om cu experienta,format,sa ofere mai mult si in niciun caz mai putin.Avand o cunostinta care lucreaza in firma am aflat ca ulterior as-a angajat cineva ptr acel post si a acceptat 1200 ron.Asa ca cine e de vina pentru salariile de mizerie?Basescu?Nivelul de trai depinde de noi,nu trebuie sa cceptam sa fim umiliti!Noi am ridicat pretul caselor constrite pe vremea ceausista...aveam cele mai scumpe case din lume...si ce ce salarii??!!!Daca ne-am schimba mentalitatea cu totii si n-am da acel pret...daca n-ar exista oferte din partea cumparatorilor,ar scadea preturile apartamentelor?Da.Dar noi..."traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul",cum bine-a zis sora lui Mircea Badea.
Va doresc tot binele din lume,
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Teodora

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Mergi la inceput

tocmai preturile astea pe care nu le mai controleaza nimeni (halal economie de piata) ne fac sa ne bagam in credite si rate pana in gat
si daca o facem tot cu gandul la copii o faci, sa aiba un acoperis stabil deasupra capului, caci ca adult sa stai cu chirie si sa te muti dupa cum vrea propietarul o mai faci, dar cu un copil dupa tine e tare greu, alta gradinita/scoala,alti prieteni si tot asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

ramona, e cam greu de facut ce spui tu: laptele la 2,5-3,5 lei mi se pare mult, rosiile 4-5 lei, merele 3,5 -6 lei, piersici 4-5 lei...si exemplele pot continua- mie mi se par scumpe la nivelul salariilor din romania. si atunci ce facem:stam nemancati?
in conditiile in care ai copii si nu gasesti decat slujbe mai slab platite in final ori te angejezi pe salariu mic ori pleci din tara. marea majoritate a firmelor nu ofera salarii decente...pe piata noastra in general e haos, eu nu vad concordanta intre cerere si oferta. si tipa din ex. tau poate a acceptat 1200 pentru ca poate atat i s-a oferit si nu a stiut ca tie ti s-a oferit 1400. sau poate a avut oferte mai proaste si 1200 i s-a parut ok.

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Haideti, mai fetelor, fiti serioase... Daca ar fi atat de ingrijorat nea Base asta ar face ceva in directia asta. Si ca sa mai pun paie pe foc va zic ca deunazi am auzit la stiri ca rusii fac cadouri consistente celor care fac copii, ingrijorati fiind ( cu adevarat ! ) de scaderea natalitatii - jeep-uri si altele. Am ramas stupefiata cand am auzit... E clar ca nu asta te motiveaza cand aduci pe lume un copil dar e tot atat de adevarat ca partea materiala conteaza. Sau nu ?

Mamica de nazdravan Rares si Mihnea

[url=http://www.flickr.com/photos/Giulia_20[/url]

Good things last forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Vin si io si ma intreb cum de nu ajung 8 milioane pt un copil?/Pampersul e 500 mii ,daca bea lapte praf e 1 milion jumate ( de la 1 an bea lapte de magazin) si oricum fac tot iti mai ramane ceva.Ca doar haine nu-i iei in fiecare zi<acu ii drept ca daca vrei sa scrie pe ele numele nu stiu carei firme din asta de fandoseala scoti mai multi bani.Si la o adica stai acasa si iei 8 mil..dar daca te si duci la serv si iei tot ataata ex invatamant si medicina cu rezidentii vai de steaua lor????
si asat cu cotizatu unii mai mult altii mai putin...ajungi sa zici ca-i pletesti si unei mamici care nu a lucrat niciodata sau 1 an cum zicea cineva aici.Pai asa ni se poate intampla fiecareia..asa-i si cu medicamentelele.
Concluzia nici noi nu ne-am nascut ca ar fi primit mamele ceva.Era mai greu atuncea..macar acu primesti ceva ...

Mergi la inceput

8 MILIOANE PT UN COPIL AJUNG
dar mama cu ce traieste, cheltuielile ei lunare ce patesc?
mi se suspenda obligativitatea platii ratelor la banca cat timp stau cu copilul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

E alegerea ta daca faci copil si tot alegera ta e ca vrei apartament,vila etc si masina.Nu te obilga nimeni sa faci copil daca nu ai cu ce plati ratele..asta e.

quote:
Originally posted by NicoletaB

8 MILIOANE PT UN COPIL AJUNG
dar mama cu ce traieste, cheltuielile ei lunare ce patesc?
mi se suspenda obligativitatea platii ratelor la banca cat timp stau cu copilul?

Mergi la inceput