Basescu ingrijorat de rata natalitatii!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Si de ce platesc mizeriile alea de retineri ca fiind procent din salariu?
De ce nu se aplica o suma fixa,indiferent de salariul pe care-l ai?

Teodora 36 + Mihnea Andrei
http://bd.lilypie.com/cr1Qp3.png
http://community.webshots.com/user/teodora_mihailescu

,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Teodora,eu am stat acasa pana a-mplinit asat mic 2,8 ani!!Nici nu se punea problema de bona ca nu-mi permiteam,cat despre mama...chiar nu am mama de la 15 ani.Asa ca nici tu n-ai inteles ce-am vrut sa-ti zic.
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

eu sunt una dintre "frustratele" sistemului. chiar nu mi se pare corect ca mie care cotizez de atatia ani cu sume ft mari sa mi se dea 6 mil, suma egala cu cea pe care o primeste si o femeie care a muncit un singur an, cu minimul pe economie si cotizatii procentuale pe masura. nu dati cu rosii, nu ma cred mai cu mot decat altcineva si nici nu vreau sa injosesc persoanele care au salarii mici. dar nu am dreptul sa ma oftic??? eu as fi facut legea ceva de genul "85% din salariu, dar nu mai putin de... ". impacam si capra si varza. si nu mai incurajam munca la negru- pai de ce sa nu fac o intelegere cu angajatorul si sa facem jumi-juma banii de taxe si impozite? castiga el, castig si eu si-mi platesc si bona din banii cuveniti de fapt statului. din pacate nu pot face asta, dar daca in viitor ma mut la vreo firma mica, n-o sa ma dau in laturi.

in alta ordine de idei, ca sa fiu on-topic: cine stie vreo statistica oficiala despre natalitate? as fi curioasa sa o citesc. parerea mea era ca a crescut si inca mult. eu am nascut acum 3 luni si jumatate si am vazut o alta realitate: la maternitate nu mai aveau locuri in saloane pentru mamici iar bebeii erau la un moment dat cate 2 in pat.

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Ne trebuie un pic de ambitie pentru a le putea oferi copiilor nostri tot ce le trebuie.N-as supoerta gandul ca-i lipseste ceva.Asa ca muncesc mult si tind sa ma perfectionez in ceea ce fac,ma zbat,sunt o mama luptatoare.Nu-mi plang de mila nicioadata si consider ca nu ma ajuta cu nimic sa ma plang-si eu imi pun banii la salariu pe categorii-castig 1500 net +bonuri de masa-ti se pare mult?Mie nu.Dar mai alerg si-n alte parti de cate ori am ocazia.Acum cu pensiile private.Alta data part time sau o lucrare facuta.Orice serviciu demn.Copilul meu va fi intr-o zi mandru de mine.Nu-mi plac femeile "slabe" care asteapta sa li se aduca salariul sau care stau la mana sotilor sa le achite o factura de telefon sau le le dea un ban de ruj sau mai stiu eu ce.Cred ca as fi in stare sa-mi cresc si singura copilul dac-ar fi cazul.Fara niciun ajutor.Pentru binele copilului meu as calca-n picioare toata lumea oricand.Cred ca asa ar trebui sa gandeasca o mama.
Aveti grija de pitici.
Cu prietenie,
Ramona Dihoru

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

quote:
Originally posted by Marina

Cu toate acestea am facut copiii pentru ca mi i-am dorit, nu mi se pare normal ca maica-mea sa iasa la pensie si sa-mi creasca copiii pe gratis, la fel cum nu mi se pare normal ca statul sa-mi creasca copiii, sau sa conditionez facutul copiilor de banii pe care ii iau de la stat.

Marina

Ramona,la asta m-am referit!!!!

Teodora 36 + Mihnea Andrei
http://bd.lilypie.com/cr1Qp3.png
http://community.webshots.com/user/teodora_mihailescu

,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Dragelor,

mie mi se pare ca toata lumea e de acord ca indemnizatia e mizera. Restul discutiilor sunt interpretari si deductii.

Daca Teodora astepta sa ia bani de la stat ca sa faca un BB, acum nu il mai astepta pe Mihnea Andrei. Eu sunt de acord cu tot ce a spus Teo, si iarasi mai sustin ca -chiar si in aceste conditii- cei care isi doresc un copil il fac, indiferent cate sacrificii trebuie sa faca, atat in ceeea ce priveste intorsul la birou sau sacrificii financiare. Evident ca nimik nu compenseaza viatza care tocmai ti-a luminat ... viaza ta.

Teo, nu te mai supara , ca se supara si BB!

Fetelor-va pup de nu va vedeti! Nu va mai certati atata!

APRIL
www.youtube.com/watch?v=l9KHHkEluv4" target="_blank">WALKING ON SUNSHINE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu una fac acum al doilea copil. Cum s-ar zice imi fac "norma' dorita de Base.

Dar sincer stiti ceva? Nu cred ca (,) cei doi copii ai mei vor alege sa traiasca in Romania in 2050 daca lucrurile evolueaza ca si pana acum.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

- toata lumea face referire numai la indemnizatie dar mai sunt si alte aspecte referitoare la cresterea unui copil.
- despre "fraierii " care dau spagi- cate dintre voi nu a dat nimic doctorului cand a nascut(sau asta nu se pune)?
- nu mai accepta toata lumea salarii mizere. de aceea pleaca in afara si ramin copiii cu ohii tristi si sufletul plin de durere. cat despre salariile mari care se pot castiga, ganditi-va si la aspectul ca sunt orase mici unde nu sunt decat salarii mici sau la mamele de la tara care muncesc in agricultura unde nu intotdeauna castigul e pe masura muncii.
- nu cred ca basescu e acuzat decat pentru ceea ce a spus. si apropo, are doua fiice-ele cum contribuie la cresterea natalitatii, daca tot veni vorba?

(si off topic-cate dintre voi ati facut contract de munca bonelor care va cresc copiii- au si ele dreptul la o pensie decenta)?

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

quote:
Originally posted by capra cu trei iezi

- toata lumea face referire numai la indemnizatie dar mai sunt si alte aspecte referitoare la cresterea unui copil.
- despre "fraierii " care dau spagi- cate dintre voi nu a dat nimic doctorului cand a nascut(sau asta nu se pune)?
- nu mai accepta toata lumea salarii mizere. de aceea pleaca in afara si ramin copiii cu ohii tristi si sufletul plin de durere. cat despre salariile mari care se pot castiga, ganditi-va si la aspectul ca sunt orase mici unde nu sunt decat salarii mici sau la mamele de la tara care muncesc in agricultura unde nu intotdeauna castigul e pe masura muncii.
- nu cred ca basescu e acuzat decat pentru ceea ce a spus. si apropo, are doua fiice-ele cum contribuie la cresterea natalitatii, daca tot veni vorba?

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Bine zis !

Traim in societatea pe care o meritam, de altfel. Eu personal ma regasesc in cele de mai sus. DA, am dat spaga la Dr. cu infrigurare chiar si cu teama ca daca nu dau nu o sa se uite nimeni la mine. Subscriu si in ceea ce priveste salariile. Pe piata muncii e un talmes-balmes total, pretul corect pentru munca prestata nu exista, iar discrepanta se vede cel mai bine atunci cand compari doua job-uri dimilare in orase diferite din tara.
asta e

Apropos de ce spunea mai devreme Andries, ca nu crede ca cei doi copii ai ei vor alege sa traiasca in romania anilor 50. Posibil, da' nici ai nostri nu cred ca si-au pus problema daca o sa ne placa sau nu Romania in care traim azi.

APRIL
www.youtube.com/watch?v=l9KHHkEluv4" target="_blank">WALKING ON SUNSHINE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

in aceste conditii nu-mi permit nici macar sa ne intretinem 2 din salariul sotului, datorita ratelor, dar si un copil pe deasupra...
pe mama, pe soacra n-am cum sa le scot la pensie, bona n-am cum sa iau caci stau inafara bucurestiului si nu stiu daca vrea sa faca naveta, caci interna, nu iau
si apropos, Constitutia spune ca cu totii suntem egali in fata legii, atunci de ce femeile magistrat iau 85%?
La un salariu de de vreo 6-7 ori mai mare decat indemnizatia, contribui la sanatate lunar cu mai mult de 6 milioane, si tot la clinici particulare ma duc
adica, mor daca imi da 85% din salariu timp de 2 ani, tinand cont ca eu virez pana la varsta pensionarii de 100 de ori mai mult?
ca si asa pensia o iau mai mica decat un barbat, ca deh le mancam sufletul astora si mor mai repede ca noi

Mergi la inceput