Basescu ingrijorat de rata natalitatii!!!!
Raspunsuri - Pagina 4
Andries spune:
Nu trebuie sa-ti plateasca statul ratele la banca, nici haine nu trebuie sa-ti cumpere, etc. Dar macar sa ne lase in pace, sa nu ne ma zgandare cu "subiecte tari in mass media". Fiecare face cati copii vrea si cati poate, cum poate si dupa ce standarde considera ca isi permite. Fiecare isi cunoaste buzunarul si foloseste sistemul social cum poate el mai bine.
Andries
isabeluta spune:
De fapt care este problema in subiectul asta? Ca Base e ingrijorat de cati copii se nasc, mai ales la tara sau ca o viitoare mamica si-a expus parerea sincera despre viitorul copilului ei in aceasta Romanie permanent nemultumita? Da recunosc si eu as vrea acei 85 % daca s-ar da. Cotizez arhisuficient la stat sa-i merit. Mentionez daca se dau!!!
Pe mine m-a frapat de fapt ingrijorarea presedintelui fata de natalitatea rurala. Pai scuzati, dar eu stiu ca la tara au ramas ceva bunici... si copii celor plecati la munca in strainatate. Cat despre 2 copii, chiar mai multi fac fara sa le-o ceara Base tot aia care nu lucreaza... Asa ca avem soarta ce ne-o meritam!
isabeluta39 fix
bebita
AMR 7 zile
monip spune:
Pai problema ar fi ipocrizia presedintelui Basescu!Cand piata imobiliara a explodat,in Romania viata e din ce in ce mai scumpa,salariile mici in comparatic cu preturile- el s-a trezit ca femeile trebuie incurajate sa faca al 2-lea copil! Sigur ca nu faci copii ca asa iti spune presedintele,dar daca statul e interesat sa nu-i scada populatia ar trebui sa ofere mai multe ajutoare celor cu copii - nu asa ca acum ,in batjocura!
bonamea spune:
Problema vesnica a conducatorilor de stat este natalitatea-prea mare(China)sau prea mica(Romania).Am dat doar 2 exemple,sunt mai multe pe glob.
Femeile sunt azi libere sa decida si au posibilitatea sa o faca.
Pe vremea epocii de aur insa...sa va spun cum se amenaja ad-hoc intr-un birou infect un pat,sau cum ii zice,ginecologic si erau aduse ca vacile femeile la rand sa fie controlate daca sunt insarcinate?Daca doreai sa faci un avort si aveai sansa sa fii depistata la control,inregistrata,s-a zis cu avortul clandestin.Cate femei au murit in acea epoca si au ramas copii orfani de mici din aceasta cauza?Am trait acele vremuri si am avut colege sau vecine care au disparut dintre noi in floarea varstei.Acum apare iar aceasta problema a natalitatii?si ce fac copii acum?pleaca in lumea larga satui de munca multa pe bani putini.ASTA E DE FAPT PROBLEMA-SA FIE CREATE CONDITII IDENTICE CU TARILE IN CARE PLEACA ROMANII DISPERATI DE SARACIE.ATUNCI VA FI POPULATIA IN CRESTERE."AFARA"ROMANII MUNCESC DIN GREU DAR AU SATISFACTII FINANCIARE SI TRAIESC IN TARI CIVILIZATE,UNDE OAMENII,FORTATI SI DE LEGE,PASTREAZA SI NU DISTRUG CEEA CE EXISTA FACUT TOT DE OAMENI,SI NATURA.nu a scazut natalitatea ci au plecat multi romani din tara cu tot cu familii,sau mai rau, au plecat cei apti sa mentina natalitatea,si fac copii si-i cresc pe alte meleaguri.
FEMEILE AU FACUT COPII INDIFERENT DE SITUATIA DIN TARA SI DE AJUTORUL ACORDAT DE STAT.GANDITI-VA DOAR LA CATI COPII S-AU NASCUT SI SE NASC IN VREME DE RAZBOI,DE SECETA,DE CRIZE ECONOMICE NATIONALE SI INTERNATIONALE.
ELE SE SACRIFICA CACI SUNT INZESTRATE CU ACEA GENA A SACRIFICIULUI PTR.PERPETUAREA SPECIEI-GREU SAU USOR LUPTA PTR.PUII LOR CU VICISITUDINILE VIETII.SI FIECARUI REGIM POLITIC I SE POT ADUCE TOT FELUL DE REPROSURI,PRIN LUPTA NU CU ARME CI CU VORBE S-AU OBTINUT MULTE LUCRURI BUNE,DE EX.CONCEDIUL PLATIT DE 2 ANI PTR.INGRIJIREA COPILULUI,CEEA CE NU ERA,SI LA CARE VAD CA RENUNTA MULTE MAME.NOI ERAM NEVOITE SA LUAM CONCEDIU FARA PLATA,SALARIILE NU PERMITEAU SA AI BONE,SI ERA UN PLAFON DE SALARII,DECI MULTE CATEGORII DE ANGAJATE NU-SI PERMITEAU BONE.NU ERAU NICI GRADINITE PARTICULARE.ERAU ACELEASI PROBLEME CU CRESELE SI GRADINITELE.AGLOMERATIE MARE LA CLASE.
AVETI DREPTATE CA E F.GREU SA CRESTI UN PUI DE OM DAR TOT ATAT DE ADEVARAT ESTE CA DACA TI L-AI DORIT TREBUIE SA STII CE CONDITII DE TRAI TE ASTEAPTA.
Mai am putin si termin de copt cozonacii.Maine puii mei vor avea cozonac proaspat,de casa,pe masa.Desi e gata facut la magazinul din colt,eu m-am sacrificat sa fac in casa,ca la bunica.Si asa am mai citit ce se mai scrie pe aici.Va pup si "sa traim bine".
Marina spune:
bonamea nu e prima data cand te rog...nu mai folosi literele mari, e extrem de greu de citit si in limbajul net-ului echivaleaza cu a tipa la interlocutori.
Multumesc
bonamea spune:
Draga marina nu tip ci subliniez,accentuez ceea ce spun,asa stiu eu sa scriu pe net,caci nu am facut scoala ptr.net,am invatat "pe furate",sunt din generatia celor care nu aveau calculatoare in scoli.Multumesc de atentionare,toate cele bune
quote:
Originally posted by Marina
bonamea nu e prima data cand te rog...nu mai folosi literele mari, e extrem de greu de citit si in limbajul net-ului echivaleaza cu a tipa la interlocutori.
Multumesc
Marina