avem un nou patriarh...
Raspunsuri - Pagina 7
denizel spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
:))Denizelule,mai stii cu islamizarea,doar cunoastem cazuri ;)
Super! Mai, da' iar am uitat cum ii zicea aluia. Sa-mi scrii pe IM, te rog! :-)
quote:
Apoi nu cred ca e problema ca are studii la neoprotestanti,in general e bine sa cunosti si punctul opus de vedere,si din surse sigure,daca se poate
faci intr-adins, nu?
Mai, mai Irina mai, mai fetita mai... ce punct opus de vedere? c
Ca ma bagi in toate boalili acuma!!
Unde vezi tu opus? Protestantii se roaga, ca si voi, Dumnezeului Sfintei Treimi!!!
Unde vezi tu opus? Protestantii recunosc, ca si voi, divinitatea lui Isus!!
Nu astea sunt cele mai importante? Ce consideri tu mai important decat asta?
Protestantii se boteaza in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Ca si si voi!!!
Protestantii se impartasesc din paine si vin, spre pomenirea Domnului Isus, pana va veni El. Ca si voi!!
Ca protestantii nu se roaga lu' Sfantu' Vasile si lu' Sfantu' Grigore?
Ete na!
Daca Sfantu' Vasile va invata sa nu va rugati cu unii care se roaga doar Tatalui, Fiului si Sfantului Duh, foarte bine fac protestantii ca nu i se roaga .
P.S. Sa nu faci acuma ca...stii tu cine si sa-mi aduci nume de protestanti care, demuuuult au fost exclusi din bisericile lor si care sustin fel de fel de tampenii, ca ma supar .
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
irina.c. spune:
quote:ok,corectez,nu opus,diferit si acum intrebarea-intrebarilor :Denizelule,tu te-ai ruga cu mine,avand in vedere ca eu la rugaciune aprind lumanare,tamaie,am o sfanta icoana inainte,fac cruce, metanii, ma rog si Maicii Domnului,si Sfintilor...Poti sa zici "Amin" dupa ce eu ma rog "Cuvine-se cu adevarat (sa te fericim, Nascatoare de Dumnezeu,etc.)),sau "Doamne,pentru rugaciunile Sfintilor...miluieste-ne pe noi"? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by denizel
faci intr-adins, nu?
Mai, mai Irina mai, mai fetita mai... ce punct opus de vedere? c
Ca ma bagi in toate boalili acuma!!
Unde vezi tu opus? Protestantii se roaga, ca si voi, Dumnezeului Sfintei Treimi!!!
Unde vezi tu opus? Protestantii recunosc, ca si voi, divinitatea lui Isus!!
Nu astea sunt cele mai importante? Ce consideri tu mai important decat asta?
Protestantii se boteaza in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Ca si si voi!!!
Protestantii se impartasesc din paine si vin, spre pomenirea Domnului Isus, pana va veni El. Ca si voi!!
Ca protestantii nu se roaga lu' Sfantu' Vasile si lu' Sfantu' Grigore?
Ete na!
Daca Sfantu' Vasile va invata sa nu va rugati cu unii care se roaga doar Tatalui, Fiului si Sfantului Duh, foarte bine fac protestantii ca nu i se roaga .P.S. Sa nu faci acuma ca...stii tu cine si sa-mi aduci nume de protestanti care, demuuuult au fost exclusi din bisericile lor si care sustin fel de fel de tampenii, ca ma supar .-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
am blog
conchita spune:
quote:
Si, cu toate ca sunt recunoscatoare americanilor astora si ii iubesc pe americanii astia si pe romanii aidoma lor (la fel de mult ca pe Martin Luther, as putea zice ), nu am deschis topic pentru a-i ridica in slavi pe forum si pentru a arata de ce sunt ei mai grozavi si mai cunoscatori ai Adevarului decat ortodocsii.
De ce nu am deschis? Ca sa nu te supar pe tine si pe Marilena. Iote d-aia!
de ce n-ai deschis, ca io nu m-as fi suparat? :-)))
quote:
Va poftesc deci la discutia despre patriarh, da' "fara aluzii, ca stiu si eu sa fac d-astea"
adica tu esti noul cenzor la discutiile ortodoxe, mai? :-))
btw, stiati ca un preot catolic a propus ca crestinii sa-l numeasca pe Dumnezeu 'Allah' tot dintr-o proasta intelegere a ideii de cunoastere reciproca si armonie intre popoare? bietul, nu i-a trecut prin cap ca nu poti folosi un cuvant pentru doua realitati distincte, sperand ca vor disparea diferentele numai ca folosim aceleasi cuvinte. de parca in razboaie ar muri cuvintele, nu oamenii cu credintele lor diferite.
buna rau intrebarea Irinei si eu cred ca protestantii nu s-ar ruga cu ortodocsii la icoane. desi presimt ca Denizel va raspunde diplomatic ca ea s-ar ruga langa Irina, facand abstractie de lumanari si icoane :-))
ce voiam sa va spun? si puteti sa va suparati pe mine cat doriti.:-))
desi sunteti toate foarte credincioase, va zic eu ca toate aveti vocatie de atei. fara vocatia de ateu, nu ati dezbate atat de mult credinta sufletului, nu ati incerca, desi nu recunoasteti, sa scotociti dupa argumente imbatabile ca sa-l convingeti pe Celalalt ca voi sunteti super convinse de adevarul propriu. bineinteles ca vorbesc si autocritic acuma. :-)))
desi Gandaca ar incepe sa arunce cu tigai dupa mine daca m-ar auzi iar zicand chestia asta, eu tot nu mi-l pot imagina altfel pe Dumnezeu decat razand cu blandete de noi si tzukaharele noastre mentale ca sa ne convingem unii pe altii ca Il iubim, cand de fapt pe El ar trebui sa-L convingem, dupa ce am stii noi insine.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
denizel spune:
Bonjurica Irinei si Conchitei!
quote:
adica tu esti noul cenzor la discutiile ortodoxe, mai? :-))
Ei, da! :-)))
Stii ca nu asta au vrut sa insemne cuvintele mele :-)
Daca ar mai functiona Ortodoxia din Postul Mare in Postul Mare, nu numai ca nu as mai citi pe acolo, da' pe cuvantul meu de onoare ca nu as face vreun comentariu, oricat de urat mi-ar suna mie anumite idei despre protestanti. Incercati-ma daca vreti!
Discutiile despre noul patriarh chiar ma interesau: Conchita, traiesc intr-o tara in care Biserica nu e ceva separat de restul, deci mi se pare normal sa aflu cam ce are de gand patriarhul. De acolo, de la distanta, s-ar putea sa ti se para o exagerare, dar eu una, daca ar veni acuma nu'sh ce napasta din partea bisericii majoritare, nu m-as mira nici cat m-as mira daca m-as pomeni cu tine in fata usii :-).
In afara de asta, in razbelurile la care am mai participat si io , am o scuza (zic io ): am fost provocaaaataaaa!!! :-))))
Cat despre intrebarea Irinei, stiu ca nu ma crezi si ca inca ai impresia ca as da un rapuns diplomatic, doar asa ca sa ma dau marea pacifista si marea interesanta , dar raspunsul din toata inima mea este: da, m-as ruga cu Irina!
quote:
eu tot nu mi-l pot imagina altfel pe Dumnezeu decat razand cu blandete de noi si tzukaharele noastre mentale ca sa ne convingem unii pe altii ca Il iubim, cand de fapt pe El ar trebui sa-L convingem, dupa ce am stii noi insine.
!!! Foarte, foarte frumos ce ai spus!
NUmai ca, nu tinem sa demosnstram neaparat ca Il iubim atunci cand facem tucaharele mentale :-). Uneori incercam sa Il aparam (da, mare nevoie are El de apararile noastre ) si, de cele mai multe ori, incercam sa-i facem pe ceilalalti sa Il iubeasca mai mult (pur si simplu ne e teama ca El ar putea sa fie prea putin iubit si asta ne doare).
Tu ce crezi? Crezi ca eu am impresia ca daca dau din gura pe-aicea si pledez sau ma contrazic pentru ceva, vreau sa ma asigur ca nu-mi va spune atunci, " niciodata nu te-am cunoscut!" ? Nu, categoric nu! :-)
conchita spune:
si crezi tu ca logica si argumentele au putere sa convinga pe cineva sa-L iubeasca pe Dumnezeu, mai? :-)))
cum te napastuieste Biserica ortodoxa, Denizelule scump, ca pana sa napastuiasca pe altii, se napastuieste singura prin preotii care si-au uitat menirea si care ii duc pe credinciosi in ispita prin purtarile lor departe de credinta! eu m-as bucura daca as vedea vreo biserica crestina apropiindu-se din ce in ce mai mult de Dumnezeu, dar mi se pare ca traim vremuri tulburi rau, in care toate bisericile sunt puse la incercare. de accea, in ultima vreme, am ales sa stau deoparte si sa nu mai apar fara discernamant BOR ca simbol, pentru ca as apara, in acelasi timp, si ceea ce se petrece reprobabil in BOR, cu toata tristetea o spun.
aia cu provocarea o arunc si eu cand, de fapt, nu e vorba decat despre propriile slabiciuni. la ce verva avem, si daca n-ar exista provocarea, am inventa-o noi, ca alibi. :-)))
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
denizel spune:
Conchita, te rog sa ma crezi ca, pana sa intru eu pe DC (primul meu forum! :-) aveam o impresie foaaaarte roz despre lumea din jur.
Bine, desigur ca mi se intamplasera fel de fel de chestii nasoale, ca oricarui om, dar nu realizam (normal ca nu realizam :-))) cum pot sa gandesca niste oameni in care, pana la urma, chiar aveam incredere.
De cand cu discutiile astea, te rog sa ma crezi, am inceput sa ma tem de biserica ortodoxa. Imi e teama de preoti, imi e teama de cei foarte credinciosi. Cand vad cate o femeie care mi se pare mie credincioasa (adica modesta si senina la chip :-) pe langa vreo biserica ortodoxa, nu pot, nu pot!!! sa nu ma intreb de fiecare data: oare, in caz de ceva, cat rau ar putea sa-mi faca mie femeia asta? In numele dragostei pentru Dumnezeu, desigur! :-)
Adica, pana acum, eu nu stiam cum ii privesc ortodoscii pe ceilalti. Stiam doar ce imi spusesera si mie neste preoti: nu te duce la aia ca sunt asa si pe dincolo.
Dar nu stiam exact de ce imi spuneau asa si nu banuiam cu cata ravna este promovata izolarea asta si lipsa dragostei pana la urma, fata de cei altfel.
Pentru ca, nu ma convinge nimeni ca, daca o sa vina acuma un parinte ortodox iubit si respectat, care sa spuna 'trebuie sa scapam de sectanti, din cauza lor sunt inundatii' (de ex.), cei mai buni dintre ortodosci vor avea vreo mila fata de 'sectanti'.
Chiar am avut o intamplare haioasa (daca nu ar fi fost aproape tragica), in timp ce asteptam sa iasa copilul de la scoala.
Stateam de vorba cu bunica unui copil, sotie de preot.
Fiind sotie de preot, stia foarte multe chestii si aproape la orice discutie aducea vorba despre Dumnezeu.
Discutam impreuna cu ea si chiar era foarte incantata de mine si spunea ca ce mult ii place ca sunt credincioasa.
Pana intr-o zi! A aflat ca nu sunt ortodoxa! Zbang!
Nu poti sa-ti imaginezi ce a putut sa-mi zica :-(((((
Cand a vazut ca indraznesc sa ii spun ca ma jigneste si ca nu vreau sa discutam despre pieirea mea , a adus ultimul argument: he, he, la noi in sat, preotu' (adica barbatul ei) a strans oameni si au alungat cu betele pocaitii care se strangeau in casa de rugaciune :-((( Au alungat cu betele niste oameni care se strangeau sa se roage Dumnezeului Sfintei Treimi! :-)
Asta-i Romania, Conchitule! Minoritarii...mai usurel cu drepturile...
irina.c. spune:
quote:pazea,ca-ti fac o vizita,si-mi aduc icoana si acatistierul Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by denizelCat despre intrebarea Irinei, stiu ca nu ma crezi si ca inca ai impresia ca as da un rapuns diplomatic, doar asa ca sa ma dau marea pacifista si marea interesanta , dar raspunsul din toata inima mea este: da, m-as ruga cu Irina!-------------------------
am blog
conchita spune:
quote:
Pentru ca, nu ma convinge nimeni ca, daca o sa vina acuma un parinte ortodox iubit si respectat, care sa spuna 'trebuie sa scapam de sectanti, din cauza lor sunt inundatii' (de ex.), cei mai buni dintre ortodosci vor avea vreo mila fata de 'sectanti'.
nici nu incerc. :-)
dar nici eu nu pot sa cred, nu pot si pace, ca un parinte ortodox iubit si respectat ar putea sa indemne la crima contra sectantilor din cauza de inundatii. tu iti dai seama ce spui aici? ca preotii ortodocsi sunt niste criminali, idem credinciosii de rand care i-ar urma cu okii inchisi? nu pot sa cred ca tocmai ai spus asa ceva, tu care mai sus ziceai ceva de protejarea sensibilitatilor. :-)) fii pe pace, insa, ca io nu m-am sensibilizat, doar ma mir ca poti crede asa ceva. frica? Denizelule, daca ti-e frica de mine, atunci cum de ne iubim? :-))
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
nici nu incerc. :-)
dar nici eu nu pot sa cred, nu pot si pace, ca un parinte ortodox iubit si respectat ar putea sa indemne la crima contra sectantilor din cauza de inundatii. tu iti dai seama ce spui aici? ca preotii ortodocsi sunt niste criminali, idem credinciosii de rand care i-ar urma cu okii inchisi? nu pot sa cred ca tocmai ai spus asa ceva, tu care mai sus ziceai ceva de protejarea sensibilitatilor. :-)) fii pe pace, insa, ca io nu m-am sensibilizat, doar ma mir ca poti crede asa ceva. frica? Denizelule, daca ti-e frica de mine, atunci cum de ne iubim? :-))
Nu stiu, mie mi se pare atat de urat sa spuneti "sectanti". Adica la ce sau la cine va referiti? Cei care nu sunt ortodocsi sau catolici sunt automat "sectanti"?
Criss si Alex
conchita spune:
Criss, ma citezi pe mine, dar sper ca i-ai raspuns lui Denizel, ea a folosit termenul, pe ea am citat-o. ok?