avem un nou patriarh...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Irina, stiu ca esti inteligenta, stiu ca nu ai absolut nici o problema de intelegere atunci cand te confrunti cu un text (sau mai multe ) si mai stiu ca nu ai nici cea mai mica neclaritate in cazul de fata .
Daca stii insa ca nu ai parcurs toate postarile (numa' asa, ca sa ma pui pe mine in incurcatura :-)), fa-o repede acum! Daca nu, risti sa ramai cu neintelegeri de fond (acusi apare Marilena si isi sterge postarile ).

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Initial creeata de alinushca
De fapt este absolut necesar sa ne rugam pentru toti! Dar NICIODATA CU ei.

In asteptarea lui

Nu, de fapt, nu este absolut necesar sa ne rugam dar cred ca ori o facem SI CU EI la o adica (intelegind prin asta ca un credincios priveste dragostea lui Dumnezeu ca fiind nemarginita, pentru toata lumea, deci si pentru "ei" caci tare ma tem ca suna a trufie sa spui ca ruga nu ti-ar mai fi auzita daca te-ai ruga CU ei, altminteri ar fi cristal...), ori deloc.
Vezi, eu nu stiu ce inseamna TAINE dar daca TAINE inseamna sa tragi o linie cu creta seaca intre tine si ceilalti, atunci intreb: unde mai e Dumnezeu in toate astea si unde ii mai e Fiul?

Si ce legatura are asta de fapt cu noul patriarh?
Ce te ingrijoreaza, concret?

Si, asta mi-ar fi intrebarea si pentru ceilalti credinciosi: cu ce schimba lucrurile (concret) in viata credinciosului cinstit, de rind, numirea noului patriarh?

Ce s-a intimplat atit de dramatic (pentru credincios) la ora 19 trecute fix cind a fost numit Daniel patriarh, in data de...
De ce a suferit ortodoxul care il "prefera" pe un altul si mai ales ...de ce l-ar prefera pe un altul?
Intervine patriarhul in legatura intima intre om si ortodoxie?
Si daca da, cum?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Of, Danuto! Doar fetele astea scriu si scriu si scriu, doar-doar s-or face intelese odata.
Numa' tu nu vrei sa pricepi .
E foarte simplu: mantuirea, mantuirea promisa de Hristos, crezi ca e gratis si crezi ca se da pe "la drumuri si pe la garduri"?
He, he, ai vrea tu!
Cum vrei tu ca rugaciunile sa-ti fie ascultate si cum vrei tu sa fii mantuita, daca te rogi lui Hristos-Dumnezeul asa, de capul tau?
Hrsitos nu a venit pentru toti. Hristos a venit numai pentru alesi.
Cum care alesi? Nu stii?
Credinciosii mey, sunt alesii.
Esti credincioasa?
Nu esti!
Macar catehumenita esti?
No, nici asta!
Ei, mai gandeste-te mataluta si cand oi consimti sa te faci catehumenita macar, s-ar putea sa-Si indrepte Mantuitorul Fata Sa si spre tine.
Hai, urmatoru' la rand, ca nu stam aicea la tocmeala!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

Vezi, eu nu stiu ce inseamna TAINE dar daca TAINE inseamna sa tragi o linie cu creta seaca intre tine si ceilalti, atunci intreb: unde mai e Dumnezeu in toate astea si unde ii mai e Fiul?

Daca esti cu adevarat o persoana deschisa, deschide-te in primul rand catre a afla "ce" anume sunt tainele. Traim intr-o tara ortodoxa. Mi se pare oarecum firesc sa cunoastem mai intai religia noastra si apoi pe ale celorlalti. Altfel vorbim povesti.

Nu pot sa iti raspund detaliat la celelalte intrebari. Dar am sa iti povestesc ceva care ar trebui sa explice ideea.
Ai fost vreodata in Belgia? Acolo sunt manastiri care au afaceri la nivel global (cu bere). Sunt unele manastiri care au oameni programati cu un an inainte ca sa cumpere 12 sticle de bere. Este doar un singur exemplu dar ele pot continua. Platesc bani foarte grei pentru asta. Si intrebarea fireasca este de cand Biserica trebuie sa aiba de a face cu banii?
S-a tot spus ca avem un Patriarh afacerist. Atunci asta se rasfrange si in felul in care va conduce biserica, si ii va afecta direct pe preotii care au alta viziune decat cea a banilor (Doamne ce bine ca ei exista!).

Voi stiti cum sunt bisericile Rusa si Greaca ? In loc sa ne facem un model din ei, noi ne vom face model din ... altii

In asteptarea lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by claujro

quote:
Originally posted by alinushca

Mi se pare ca prefericitul Teoctist a fost deschis catre ecumenism in sensul ca a fost deschis la dialog cu celelalte religii.
Dar IPS Daniel este deschis catre ecumenism in sensul de a "importa" si "omogeniza". De asta ma tem foarte tare.

In asteptarea lui

Nu sunt o persoana religioasa, nu intr-un mod declarat. Afirmatiile de genul acestora de mai sus mi se par extrem de periculoase! Poate nu inteleg subtilitatile cuvantului "ecumenism" dar
stiu ce inseamna "deschidere", "import", "omogenizare" si nu inteleg de ce atata lipsa de toleranta si deschidere. De ce va e frica?!

Eforie-august

Ecumenismul este bun atata timp cat dogmele lasate de Hristos nu vor fi schimbate dupa moda vremurilor pentru a atinge o solutie de compromis cu celelalte religii. Spunea aici cineva despre scimbari de forma si schimbari de fond, aici este diferenta intre partea buna si cea mai temuta a ecumenismului. Sfintii Parinti au condamnat ecumenismul ca fiind erezie, tocmai cu privire la acest punct pe care l-am exprimat.

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Auzi, Alinushca?
Este incredibil cum, alaturi de Marilena, in numele smereniei, nevinovatiei si al dragostei fata de aproape, pliiiiine de bune intentii, aruncati numai rautati si jigniri la adresa neortodocsilor.
Mie mi se face sila pur si simplu, atunci cand citesc acest tip de discurs .
Ca unele care va declarati credincioase si smerite, iubitoare de oameni (vaaaai, indiferent de religie ) ar trebui sa aveti mai mare grija la afirmatiile pe care le faceti si ar trebui sa nu va mai etalati atata superioritatea, invelita prea vizibil insa, in limbaj de lemn, limbaj lipsit de minima consideratie la adresa celor care nu va impartasesc cc convingerile.

Cat despre "Parintele Teoctist", saracu'...Dupa ce ca trebuia sa se invarta in mormant pentru bisericile alea daramate si pentru vietile alea distruse, mai are o belea pe cap: "Prea Fericirea Sa" Daniel, are numai Manastirea Petru Voda pe listuta de ras cu buldozerul. Of, il credea capabil de mai mult!

Iti marturisesc sincer ca ma dezamagesti. Nu vad care este problema ta, nu-ti inteleg veninul si agresivitatea si te-as ruga sa te abtii de la ironii si rautati cata vreme nu te-am jignit cu nimic. Eu nu ti-am analizat limbajul si intentiile si nu te-am catalogat in vreun fel. Si te mai rog sa nu mai vorbesti "din auzite" despre biserica ortodoxa si ierarhii ei, pentru ca eu nu am aruncat cu noroi in predicatorii si biserica ta! Daca ai sti ce vorbesti cu privire la Teoctist versus Daniel, cred ca frazele ti-ar iesi altfel! Dar pana te informezi, lasa catalogarile la adresa mea! Iti poti exprima dezacordul fata de biserica ortodoxa si fara sa-mi cercetezi mie smerenia si alte atribute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

Bun, daca Vin inapoi, fratii nostrii reformati si se ajunge la o cale de mijloc, pentru ca se stie ce motive au invocat si ei cand a avut loc reforma, foarte bine! Daca cei ce au facut schisma la 1054 vin inapoi si spun: da, aveti dreptate, Apostolul Petru nu este deasupra celorlalti Apostoli, deci nici Papa nu tre sa se situeze deasupra cardinalilor sai, decat doar administrativ, sau ca intr-adevar, Preasfanta Fecioara a fost nascuta natural din unire fireasca a Sfintilor sai Parinti Ioachim si Ana, sau ca Duhul Sfant purcede de la Tatal nu si de la Fiul, atunci martor mi-e Domnul, crestini suntem toti, avand un botez, o biserica o singura cale spre mantuire: Hristos.

intreb si io nitel off topic: Preasfanta Fecioara n-a fost nascuta natural? sau daca a fost nascuta natural, n-a fost conceputa natural?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by Adela99

quote:
Originally posted by Marilena12

Bun, daca Vin inapoi, fratii nostrii reformati si se ajunge la o cale de mijloc, pentru ca se stie ce motive au invocat si ei cand a avut loc reforma, foarte bine! Daca cei ce au facut schisma la 1054 vin inapoi si spun: da, aveti dreptate, Apostolul Petru nu este deasupra celorlalti Apostoli, deci nici Papa nu tre sa se situeze deasupra cardinalilor sai, decat doar administrativ, sau ca intr-adevar, Preasfanta Fecioara a fost nascuta natural din unire fireasca a Sfintilor sai Parinti Ioachim si Ana, sau ca Duhul Sfant purcede de la Tatal nu si de la Fiul, atunci martor mi-e Domnul, crestini suntem toti, avand un botez, o biserica o singura cale spre mantuire: Hristos.

intreb si io nitel off topic: Preasfanta Fecioara n-a fost nascuta natural? sau daca a fost nascuta natural, n-a fost conceputa natural?

Nu.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

mie mi se pare ca ccc credinta in Dumnezeu n-are legatura cu felul in care au fost conceputi unul sau altul (cu o exceptie). pai, ce in asta stau esenta si invataturile religioase?
asta e mai important - cum si in ce fel? sau existenta lor si ce-au creat?

Mergi la inceput

Ba da, din punct de vedere ortodox, Fecioara Maria s-a nascut si conceput in mod natural, insa nu toata lumea crede asa. Unii crestini sustin ca Sfintii Parinti fiind batrani, au primit de la Domnul prunc prin nastere minunata (ca a Mantuitorului), fara impreunare fireasca intre barbat si femeie, ci in chip supranatural.
Ortodocsii cred insa ca Maria s-a nascut in urma rugaciunilor parintilor sai ramasi fara rod la varste inaintate, insa din unire trupeasca fireasca intre barbat si femeie. Daca ar fi avut o nastere supranaturala (de la Duhul Sfant), cum ar fi nascut pe Mantuitorul Hristos om adevarat si Dumnezeu adevarat intr-o deplina unire a firilor umana si divina? Hristos a fost nascut din fecioara fara samanta barbateasca, insa desi fecioara, mama Sa a fost om, e adevarat, a fost promisa si inchinata de la 3 ani templului, invrednicindu-se cu multa curatie si sfintenie, pregatita acolo pentru a deveni Nascatoare de Dumnezeu. Mai sunt cazuri in Scriptura de oameni care s-au nascut in urma rugaciunilor, din parinti batrani si sterpi, sunt cei care au primit votul nazireatului: de exemplu Sf. Ioan Botezatorul, Samson al Vechiului Testament, Maria, mama lui Hristos...
Mentionez, nu exprim parerile mele personale, ca sa nu se creeze confuzii, ci pe cele ale bisericii ortodoxe.

Mergi la inceput