avem un nou patriarh...
Raspunsuri - Pagina 21
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by ManyHope
Numai la ce se petrece aici pe DC m-am referit ca "presiuni", desigur, respectiv discutii-dispute, reluari-repetari, retrageri-reveniri,...astea, dar ai dreptaaate ca daca compari discutiile de aici cu soacra pai daca ti-e adevarata soacra soacra ta, rezulta ca ce ai aici e parfum frantuzesc bun si fetele cu care esti la bataie ti-s ca cele mai bune prietene comparativ cuuuu... (nu exista smileys-ul potrivit!!!)
Pai draga mea, crezi tu ca is angajata aici cu contract? Ca doar nu ma obliga careva sa raspund...mie nu mi se pare ca ma preseaza cineva, ca doar nu am vreo obligatie fata de nimeni de pe-aici
Postez la acest topic din pasiune si din dragoste de Dumnezeu si...recunosc, de frica sa nu citeasca vreun frate de-al meu mai novice in ale dogmelor ortodoxe si sa creada gresit. Daca tac si se intampla asa, apoi cand voi fi in fata lui Hristos la sfarsitul meu, nu ma vor vadi de pacate, ca am lasat fratele in sminteala din cauza trandaviei mele?
In fine, am glumit cu soacra-mea, ne intelegem foarte bine si nu m-ar supara cu nimic niciodata , numai ca vorbeste cam mult si eu sunt o fire mai salbatica. Am vrut sa fac doar o gluma ca sa deturnez chestia cu presiunile, mi se pare si acum exagerat...vin pe DC din placere si ma ajuta sa cuget la cele ce-mi sunt tare dragi...
www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari
denizel spune:
quote:
Originally posted by Marilena12quote:
Originally posted by ManyHope
Numai la ce se petrece aici pe DC m-am referit ca "presiuni", desigur, respectiv discutii-dispute, reluari-repetari, retrageri-reveniri,...astea, dar ai dreptaaate ca daca compari discutiile de aici cu soacra pai daca ti-e adevarata soacra soacra ta, rezulta ca ce ai aici e parfum frantuzesc bun si fetele cu care esti la bataie ti-s ca cele mai bune prietene comparativ cuuuu... (nu exista smileys-ul potrivit!!!)
Pai draga mea, crezi tu ca is angajata aici cu contract? Ca doar nu ma obliga careva sa raspund...mie nu mi se pare ca ma preseaza cineva, ca doar nu am vreo obligatie fata de nimeni de pe-aici
Postez la acest topic din pasiune si din dragoste de Dumnezeu si...recunosc, de frica sa nu citeasca vreun frate de-al meu mai novice in ale dogmelor ortodoxe si sa creada gresit. Daca tac si se intampla asa, apoi cand voi fi in fata lui Hristos la sfarsitul meu, nu ma vor vadi de pacate, ca am lasat fratele in sminteala din cauza trandaviei mele?
In fine, am glumit cu soacra-mea, ne intelegem foarte bine si nu m-ar supara cu nimic niciodata , numai ca vorbeste cam mult si eu sunt o fire mai salbatica. Am vrut sa fac doar o gluma ca sa deturnez chestia cu presiunile, mi se pare si acum exagerat...vin pe DC din placere si ma ajuta sa cuget la cele ce-mi sunt tare dragi...
Da' ce te faci mai Mari, daca Hristos o sa te intrebe de ce i-ai considerat frati numai pe ortodocsi?
..."Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor"...:-)
Irina o sa raspunda ca nu s-a rugat cu mine fiindca nu am avut acatistier si fiindca nu inchei rugaciunea cu "Doamne,pentru rugaciunile Sfintilor...miluieste-ne pe noi". Buna scuza!
Tu ce ai sa raspunzi? Ca de intrebat, iti spun io sigur ca o sa te intrebe...
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by denizel
Da' ce te faci mai Mari, daca Hristos o sa te intrebe de ce i-ai considerat frati numai pe ortodocsi?
..."Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor"...:-)
Pai deh, mai Denizel, frati intru Hristos suntem toti care ne adunam in numele Lui la Sfanta Liturghie, cand ne intalnim cu El, nu? Ca doar la fiecare epicleza se pogoara Duhul Sfant si apoi noi ne impartasim din Trupul si Sangele lui Hristos, deci suntem impreuna, toti un suflet si-o credinta.
Ceilalti imi sunt si ei frati dupa Tatal Ceresc, caci toti am fost plasmuiti de un singur Parinte, dupa chip si asemanare, nu?
In plus de asta, Hristos S-a facut jertfa de ispasire pentru pacatele lumii intregi nu doar ale noastre, asa spune Apostolul Ioan, nu? O fi stiut Domnul de ce nu s-a limitat numai la crestini, nu? Asa ca eu nu indraznesc sa am dispret pentru nici unul dintre copiii creati de Dumnezeu.
Faptul ca eu stau in biserica unde Domnul mi-a daruit sa ma nasc din apa si din Duh, impreuna cu fratii mei, nu inseamna ca am incuiat usile pe dinauntru, oricine este liber sa intre in familia noastra si il vom primi cu dragoste!
Elena spune:
Marilena, in primul si in primul rand, sa stii ca te inseli daca tu crezi ca eu impotriva ta si a sufletului tau m-am adresat!!! nu pune cuvintele mele acolo nu trebuie puse! Eu m-am adresat si ma adresez la mintea si la judecata ta si la cunostinta ta. Te rog sa tii cont de acest lucru!
Asadar:
quote:
Despre cruce o sa incerc sa-ti sintetizez putin:
Crucea a fost inainte de crestinism un instrument de tortura pentru nelegiuiti, ceva injositor, de ocara, insa conform I Corinteni 1,27 "Dumnezeu le-a ales pe cele nebune ale lumii ca sa rusineze pe cele intelepte...", deci Mantuitorul a ales crucea ca altar al jertfei Sale, pt a ridica si transforma ocara si blestemul omenirii cazute in pacat.
"Deci" tu iti dai seama ce-ai facut aici? "deci" tu concluzionezi singura, avansezi de la tine intelesuri, faci exact ce reprosati voi protestantilor si anume interpretezi dupa bunul tau plac Scriptura!! Spune-mi si mie de unde pana unde din versetul redat de tine, reiese ceea ce scrii tu in continuare?
Tu ai scos acel verset din context si l-ai interpretat dupa bunul tau plac, insa oricine citeste intregul pasaj VEDE DIN AVION ca acel verset se refera la oameni, mai, Marilena! la oameni, la persoane si nu la obiecte neinsufletite ; citeste te rog mai cu atentie mai ales acel "deci" al Apostolului la incheierea pasajului,unde in versetul 30 spune CLAR ca despre oameni e vorba, nu de obiecte!! dar hai sa zicem prin absurd (!) ca Apostolul Pavel despre crucea pe care El a fost rastignit ar fi vorbit, pai tot nu se potriveste partea cu "nimicirea" , ca daca de cruce zice ca "a ales lucrurile josnice ale lumii, si lucrurile dispretuite si lucrurile care nu sint, ca sa nimiceasca pe cele ce sint" din versetul 28, pai ia informeaza-ma tu pe mine crucea ca obiect, ce alt obiect nimiceste sau a nimicit vreodata?
Apoi:
quote:
" Prin cruce S-a preamarit Domnul (Filipeni 2,8), si a impacat pe oameni cu Dumnezeu (Efeseni 2,16, si 2,13-18)."
NU, Marilena, ci asta prin Voia LUI s-a facut si prin Puterea lui Dumnezeu Tatal si prin Lucrarea Duhului Sfant, iar NU prin intermediul unor instrumente pamantesti!!
Pentru ca mantuirea, stii si tu prea bine, e lucru ceresc, duhovnicesc si NICICUM nu poate ce e material sa savarseasca o lucrare duhovniceasca !!!
Gandeste-te numai putin- ce-ar fi acum sa cinstim toate instrumentele prin care s-a facut rastignirea LUI? Pai de ce sa nu cinstim si cuiele care I-au fost batute in palme? apoi de ce sa fim nedrepte si sa-l excludem pe Pilat din Pont? el a avut un rol major, ca fara decizia/sentinta lui Pilat , Mantuitorul nu era posibil sa fie rastignit atunci de nimeni, iar noi nu mai ne capatam mantuirea daca Pilat asculta de nevasta lui ce degeaba s-a rugat de el sa nu savarsesca asa crima! deci mergand pe acelasi rationament, poate pe Pilat ar trebui sa-l onoram, sa-i punem statuie si placa comemorativa, ca fara el, ca si fara cruce, prafu se alegea de mantuirea noastra! logic, nu? si multimea cea insetata se sange, multimea evreilor care au scandat in cor "rastigneste-L" si Sangele LUI sa fie asupra noastra si asupra copiilor nostrii", aia iarasi ar trebui sa-i onoram.
La fel Pavel ar fi trebuit sa isi procure biciul cu care a fost batut si sa-l puna in panoplie pe perete, pietrele ce s-au aruncat asupra lui si care i-au dat prilej sa sufere pentru Hristos ar fi trebuit sa le culeaga si sa le lege in perna ca sa doarma pe ele noapte de noapte. Nu-i asa Marilena? de ce sa ne oprim numai la cruce? alegem numai unele si altele nu?
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Elena spune:
quote:
Acum repet din nou: ucenicul Sfantului Ioan Evanghelistul,Sf. Policarp al Smirnei, care nu cred ca vorbea aiurea la atat de putin timp dupa Hristos, spunea in Epistola sa catre Filipeni: "Cel care nu marturiseste marturia crucii, este de la diavol"
Iar nu-i frumos ce faci, pentru ca scoti pasajul din context!! pune, te rog, si contextul din care ai extras propozitia ca sa intelegem cui se adresa Sfantul si la cine se referea el. Nu cumva se referea el la cei care spuneau erezie pe vremurile acelea cum ca Hristosul nici n-ar fi suferit pe cruce, ca n-ar fi avut naturile umana si divina? nu vorbea impotriva ereticilor care denaturau crestinismul si desigur ca voiau sa-si ia din crestinism doar avantajele, dar refuzau suferinta ce o implica urmarea lui Hristos?
"Deci" scrie tot, Marilena ca sa se inteleaga, sa se inteleaga ca nu despre obiect era vorba NU CUMVA VORBEA DESPRE ALTCEVA DECAT DESPRE CRUCEA MATERIALA DE LEMN?
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Marilena12 spune:
Elena, tu ce faci aici? Analiza gramaticala la postarea mea? Crezi ca are sens sa-mi spui tu mie ca interpretez Scriptura singura cand stii ca nici un ortodox nu interpreteaza ceva din Scriptura ci se bazeaza pe hotararile Sinoadelor si pe interpretarile Sfintilor Parinti? Cu cine te certi de fapt? Cu Sf. Apostoli, cu Sf. Parinti cu Biserica ortodoxa in general, sau cu mine in special ca nu-mi folosesc mintea, judecata si cunoasterea (carora sustii ca te adresezi) pt a interpreta Scriptura ad literam?
Ti-am mai spus ca noi, ortodocsii nu citim Biblia si apoi sa interpretam dupa bunul nostru plac, avem Parinti vrednici, incepand cu ucenicii Domnului si cu cei ai Sf. Apostoli, care ne-au daruit scrieri foarte valoroase cu toate interpretarile versetelor Sfintei Scripturi. Si sa mai stii un lucru: Crucea Domnului este un simbol pentru crestini, inainte de a fi un simplu obiect. Daca Hristos ar fi fost doar om, da, poate ca ar fi ramas Crucea un obiect si atat, insa Hristos nu a fost numai om ci si Dumnezeu, si rastignirea Sa nu a fost numai atat ci JERTFA pentru mantuirea oamenilor. In acest context, al Jertfei lui Hristos, cinstim Crucea, prin ceea ce ne-a daruit Domnul prin ea, nu neaparat prin ceea ce este obiectul in sine. Pricepi?
De-aia nu cinstim piroanele , pt ca nu piroanele in sine alcatuiesc intreg tabloul jertfei lui Dumnezeu- Fiul, ci rastignirea Sa pe Cruce arata in ce chip a venit Dumnezeu in om pentru ca omul sa se indumnezeiasca! Arata in ce chip a primit Hristos moartea ca sa ne impace pe noi cu Dumnezeu! Adica o moarte dureroasa, cu batjocura si lacrimi, cu sange si oboseala, cu otet si fiere, ca sa fie pe masura pacatelor oamenilor! Asa am primit noi iertarea pacatelor, asa am primit mantuire, asa am primit intre noi si intru noi pe Mantuitorul! Si privind simbolul Jertfei Sale, adica Crucea(pe care tu o numesti "obiect neinsufletit") sfintita atat ca obiect cat si ca simbol prin sangele si Harul Domnului, sa facem bine sa nu uitam vreodata cata durere a suferit Iisus pentru ca noi sa ne nastem, sa meritam o gura de aer si o inghititura de apa azi.
Spunea bine Sf. Petru: "...ca nici o proorocie a Scripturii nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia; Pentru ca niciodata proorocia nu s-a facut din voia omului ci oamenii cei sfinti al lui Dumnezeu au grait, purtati fiind de Duhul Sfant" (II Petru 1, 20-21).
De data asta marturisesc ca nu am explicat pentru tine, tu vrei doar sa-ti impui ideile tale nu sa te informezi, am explicat pentru cine va dori sa cunoasca invatatura ortodoxa privind cinstirea Sfintei Cruci.
Tu...ramai in pace cu interpretarile tale, nu ti le-a furat nimeni!
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Pai draga mea, crezi tu ca is angajata aici cu contract?
Ca doar nu ma obliga careva sa raspund...mie nu mi se pare ca ma preseaza cineva, ca doar nu am vreo obligatie fata de nimeni de pe-aici
Postez la acest topic din pasiune si din dragoste de Dumnezeu
Pai tocmai! daca ai libertate deplina si n-ai vreun legamant anume, sa fi legata a proceda doar intr-un anume fel, la ce sa alegi cu consecventa "incontrarea"?! ()
quote:
Dar asta ce spui tu, "frica" de care spui, nu e tot o "presiune"? n-o fi presiune din afara, dar dinauntru tot "presiune" se face/se cheama ca e, ca de aia bufnesc si pocnesc unele persoane pana si aici in spatiul virtual: le creste presiunea interna mai ceva ca la "oala-minune"!!
"Frica" poate fi 'bun-patriarh' cuiva, desigur, dar poate fi si unul mai cumplit decat si-au exprimat unele persoana aici, dubii fatza de actualul patriarh al BOR ...
Daca-mi permitzi, te informez cu respect, ca aia cu "cerutu socotelii ca de ce ai tacut? si de ce nu te-ai repezit in scandal? si ca s-ar fi prapadit habar_nu_ai cine! din vina ta!! ca n-ai salvat tu situatzia postarilor pe DC, ca n-ai prezentat pozitia oficiala a BOR in orice chestiune s-ar ridica", notiunea asta te informez ca E FALSA ! ca o bacnota de 999 de lei/euroi/dolarei/orice_moneda_vrei_tu! = ca daca ar fi asa, pai nimeni, NIMENI nicicand niciodata n-ar mai putea sa fi fost sfant vrednic de cinstire si capabil de mijlocit rugaciuni(de pilda), ca pe langa oricare sfant/sfanta s-au prapadit suflete nenumarate ce el/ea nu le-a salvat, deci oricare din ei/ele vinovati ar fi de moarte si sfintzi n-ar mai putea fi NICICUM ! ba indraznesc sa afirm ca nici chiar Hristosul nu ar mai fi putut sa fie Hristos in conditiile unei asemenea "legi"(prin_ci_piu_piu!!!), ca si din Mana LUI chiar, suflete s-au pierdut, nici chiar de catre EL n-au fost salvatzi totzi asupra carora Mana Si-a intins direct si nemijlocit, Iuda Iscarioteanul, unul dintre cei mai alesi 12 credinciosi ai momentului, fiind exemplu de pierzare pana si de catre EL a unui suflet; nu? nu l-a salvat pe Iuda nici Hristosul macar, este ? pai Marilena, indrazneste dar sa socoata careva pe Hristos "responsabil/vinovat" de "sminteala" lui Iuda sau a cine mai stie stie catzi si catzi si cate de atunci?
E o pacaleala sa sti vorba asta, e artificial-fortat, e abuziv extinsa fara limite! insa limite exista, ca noi avem limite, deci si raspunderea ta/mea, nu are cum altfel decat limitata sa ne fie noua la oricare !
Raspunderea ta e doar pentru cei ce ti-au fost incredintati direct tie si depind de tine, adica copiii tai, sotul tau sau persoanele care iau invatzatura de la tine s-o aplice, s-o traiasca, dar restul, cei-cele care iau pe alese, persoanele ce ca de la magazin isi aleg din ce se posteaza aici, nu sunt in raspunderea ta, nu ti se va cere nici o socoteala de cine nu-ti apartine, ci fiecare are raspundere pentru faptele sale, nu pentru ale altcuiva, ca nu vom fi nicidecum rasplatitzi noi pentru reusitele sau abaterile altora, ci exclusiv pentru ale noastre !
quote:
In fine, am glumit cu soacra-mea, ne intelegem foarte bine si nu m-ar supara cu nimic niciodata
...aaaa...deci "va intelegeti bine de tooot"... pai daca citeste si ea pe DC, inteleg acum de ce vorbesti asa frumos de ea...
= pentru intelegere si respect !
Marilena12 spune:
Scuza-ma Elena, ca nu am alcatuit un intreg compendiu de istorie si teologie la acest topic! Si mai ales ca am omis sa-ti cer sa ma luminezi si pe mine la cat anume din marturia crucii s-a referit Sf. Policarp! Poate s-a referit la marturia crucii, dar FARA CRUCE!!! Nu cumva sa creada cineva ca Hristos a dat crucii ca semn, simbol si obiect HAR prin sangele Sau iertator de pacate!
Cum s-o fi intamplat oare sa se gaseasca acel "simplu obiect neinsufletit din lemn, etc, etc" cu mare greutate pe la anii 325 d.H. si sa-i vina Sf. Elena, mama imparatului Constantin cel Mare, ideea de atinge toate cele 3 "cruci sau lemne" gasite, de trupul unui mort care era dus la groapa, si acela sa invie tocmai la atingerea uneia dintre ele? Ca doar era tot "cruce materiala din lemn" ca si celelalte doua! Ce deosebire se afla intre un asemenea "obiect" pe care Hristos S-a rastignit si a mantuit lumea si a continuat sa faca minuni si celelalte doua "obiecte"? De ce nu a inviat mortul fara sa fie atins de "lemnul" crucii lui Hristos?
Dar de HAR ce spui Elena? Stiai ca prin HAR si prin CREDINTA ajung pietrele sa vorbeasca? Ca asa spunea Hristos Apostolilor!
Cum fac moastele minuni prin atingere? Ca doar sunt tot neinsufletite! Te-ai gandit ca poate DOMNUL CHIAR FACE MINUNI SI PRIN OBIECTE? Si anume, obiecte sfintite cu sangele Lui si prin HARUL Lui...
Draga mea, tu esti protestanta sau neoprotestanta, iarta-ma ca nu am retinut ce anume, iar eu sunt ortodoxa. Si intre aceste confesiuni crestine sunt diferente foarte mari! Asa cum propui tu discutia este cel putin absurd. Haide sa incheiem aici.
Marilena12 spune:
Many Hope, ! Cu psihanaliza...cam greu, suntem atat de diferiti...cu presiunea mea interna sau interioara tot n-ai nimerit-o, e numai responsabilizare, poate mai multa decat se obisnuieste, insa eu am limite mai largi nu simt nici-o presiune in corazon
Elena spune:
quote:
Crezi ca are sens sa-mi spui tu mie ca interpretez Scriptura singura cand stii ca nici un ortodox nu interpreteaza ceva din Scriptura ci se bazeaza pe hotararile Sinoadelor si pe interpretarile Sfintilor Parinti?
Oooh daaaa, stiuuuu, stiu bine ca nici un ortodox NU TREBUIE sa interpreteze Scriptura singur , dar iaca tu TOCMAI asta ai facut cand ai tras concluzia dupa mintea si judecata ta ca Apostolul Pavel ce ai scris tu aici a vrut sa spuna. Cuvintele alea de dupa citatul din Biblie ale cui erau, Marilena? erau cumva cuvintele scrise in 'hotaririle 'sau ale 'sfintilor parinti'?
quote:
Cu cine te certi de fapt?
Stii bancul ala cu: "Darling, you have an obsession'? cam asa si tu: Marilena, eu nu ma cert cu nimeni din cei numiti cu tine si nici macar cu tine!! eu doar discut cu tine si imi place sa cred ca si tu discuti cu mine, nu te certi.
quote:
cu mine in special ca nu-mi folosesc mintea, judecata si cunoasterea (carora sustii ca te adresezi) pt a interpreta Scriptura ad literam?
Ti-am mai spus ca noi, ortodocsii nu citim Biblia si apoi sa interpretam dupa bunul nostru plac,
Hi, hi, pai cam iegzact asta ziceam- ca tocmai ai interpretat-o 'admirabil' ....iegzact 'dupa bunul tau plac'.
quote:
De-aia nu cinstim piroanele , pt ca nu piroanele in sine alcatuiesc intreg tabloul jertfei lui Dumnezeu- Fiul,
Aha, deci sa inteleg ca daca 'piroanele in sine' ar fi alcatuit 'intreg tabloul', daca Dumnezeu-Fiul in loc sa moara pe cruce ar fi murit tintuit in piroane atunci cinsteati si piroanele, nu?
quote:
Si privind simbolul Jertfei Sale, adica Crucea(pe care tu o numesti "obiect neinsufletit") sfintita atat ca obiect cat si ca simbol prin sangele si Harul Domnului, sa facem bine sa nu uitam vreodata cata durere a suferit Iisus pentru ca noi sa ne nastem, sa meritam o gura de aer si o inghititura de apa azi.
Da, Marilena, de acord cu tine: sa nu uitam suferinta Domnului, bine zici! daaaar una e sa nu uitam calvarul indurat de EL si cu tooootul alta este a ne inchina si a adora un obiect care pentru El a fost BLESTEM!
quote:
Spunea bine Sf. Petru: "...ca nici o proorocie a Scripturii nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia; Pentru ca niciodata proorocia nu s-a facut din voia omului ci oamenii cei sfinti al lui Dumnezeu au grait, purtati fiind de Duhul Sfant" (II Petru 1, 20-21).
Asa este, bine spunea Sf. Petru! sa nu uiti nici tu, Marilena!
Si mai zici tu, Marilena, referitor la rugaciuni:
quote:
Toate aceste rugaciuni se fac in fiecare zi, direct adresandu-ne lui Dumnezeu. In general, se mai spune la sfarsit o rugaciune de mijlocire catre Maica Domnului sa/si sfinti dar adresata tot in mod direct lui Hristos: Pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale sfintilor Tai, Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ne pe noi!.
Tu le zici pe aici pe toate 'ca la carte'. Insa ce este jenant este ca n-ai recunoaste, Doamne Fere!, ca ce e 'in carti'si in canoane nu se respecta in practica concreta! nu se respecta la trairea si respectarea de zi de zi a canoanelor ortodoxe de catre persoanele ortodoxe. Si ti-am dat exemple clare de jalnica nerespectare, iar tu ai cautat sub toate formele sa ascunzi sub pres ce era atit de evident!
Eu pot sa bag mina in foc ca daca as face un sondaj printre ortodocsi (si aici ma refer la cei care merg cat de cat la biserica, nu cei care doar isi zic ortodocsi)eu cred ca nici jumate nu fac ce spui tu aaaaaatit de frumos aici pe forum, si anume ca ortodocsii intai si intai se roaga Domnului si apoi sfintilor si nu se intampla Doaaaaaaamneeeee feresteee ca rugaciunea la sfinti sa o inlocuiasca pe aceea la Cel-ce-merita-toata-inchinarea-noastra.
Chiar am intrebat zilele astea o cunostinta ortodoxa care merge la biserica destul de des daca ea se roaga asa cum zici tu si mi-a spus ca nici vorba; nici macar nu stia ca asa trebuie sa faca!!! mi-a spus ca ea se roaga 'cum ii vine'- intr-o zi poate se roaga la un sfant sau Fecioarei, in alta zi lui Dumnezeu. Si repet- merge la biserica destul de des, nu numai de Paste si Craciun, tine si posturi. Cum de nu stia? cum de nu i-a spus nici un preot sau alt credincios, daca este atit de clar?
Iaca intreb maine si alta colega, care stiu ca este credincioasa, are si duhovnic, sa vedem ce imi zice.
_